Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Przed chwila przegladalem temat ze smiesznymi obrazkami itp:

9 czerwca i cos takiego:

iblC8fhXLGmZim.gif

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Szybciutko to do nich wróciło. 

Opublikowano

@ easye

Kiedyś już pisałem, że nie grałem w żadne Halo online, tylko troszkę w 1 i 3 w singla i strasznie mnie odrzuciła mechanika i sterowanie (już design i grafikę pomijam). Dlatego też nie wypowiadam się na temat multi w tej grze.

Poniekąd mogłoby to przejść w KZ, że singiel 30fps a multi 60fps kosztem grafy.

Przy czym.. kwestia jest taka, że KZ na konsoli Sony to ma być też pokaz graficzny teraz i później. Jeśli teraz przemęczą się i zrobią jakimś cudem 60fps.. to w przyszłości raczej będzie już z czego ciągnąć w górę aby poprawić grafikę. W efekcie 2-3 lata później zobaczylibyśmy KZ5, który albo wyglądałby ptaktycznie tak samo jak Shadow Fall... albo gubiłby wyraźnie klatki z tych 60 (lub zeszliby wtedy do 30). Efekt? Znowu wszechobecny kwik.

A tak teraz zrobią grę jaka jest w 30fps.. a za kilka lat sequel będzie wyglądał zauważalnie lepiej.

Tutaj ja bym się właśnie martwił BF4, który będzie w 60fp. Teraz super.. ale co będzie powiedzmy w 2018-19, kiedy wyjdzie trzeci BF na PS4/Xbone? Albo znowu jak CoD, obniżanie rozdziałki, AA, niestabilne 60fps aby gra (która przecież będzie ewoluować od strony technicznej, w końcu to seria przede wszytkim pecetowa), albo w końcu zejdą znowu do 30fps.. i będzie znowu płacz.

Która opcja jest lepsza? Bezpieczne postwienie od początku na 30fps z otwartą furtką na możliwość rozwoju w przyszłości czy teraz "hurra, mamy 60fps" a za 4 lata problemy? Ja osobiście sam nie jestem pewien.. wszystko zależy od konkentego tytułu. Dla mnie osobiście akurat 60fps w KZ nie jest niezbędne do życia, ale jeśli w takim DriveClubie ostatecznie jednak będzie tylko 30fps to będzie bieda.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Ciekawe założenia. Jak developer zaczyna od 30 fps to znaczy, że w przyszłości pójdzie w górę, a jak od 60 fps to znaczy, że będzie tylko gorzej? Aha :).

Opublikowano

ciekawe że właczyłem last of us w czarno białych tonacjach, i gra mimo to nie przyśpieszyła.

Opublikowano

pomijam juz fakt, ze wlasnie trafiles do tej samej grupy o ktorej pisalem wczesniej.

"Sluchaj - nie interesuje mnie nowy Killzone, bo kiedys gralem w Killzone 1 na Ps2 i lekko archaizmy mnie odrzucily"

Poza tym w multi nigdy nie gralem, dlatego uwazam ze HALO ma najlepsze ! :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Emet przecież płacimy za rozwój, więc to ich brocha aby 60 fpsów było standardem już wolę nawet pojechanie rozdziałki kosztem płynności.

Jak można pisać.... "mi tam 60 fpsów nie jest mi potrzebne..." a nowa konsola potrzebna Ci ? Jeżeli tak to wymagaj tego od nich,bo za to człowiek płaci im ciężkie pieniądze. 

Opublikowano

Ciekawe założenia. Jak developer zaczyna od 30 fps to znaczy, że w przyszłości pójdzie w górę, a jak od 60 fps to znaczy, że będzie tylko gorzej? Aha :).

Raczej historia tak pokazuje...

Wyjątek to ewolucja FM2 vs FM3.. ale to jeden, jedyny wyjątek, gdzie o poprawę względem FM2 raczej nie było trudno bo ta gra wyglądała jak Forza 1 w HD.

Jeśli idzie o KZ czy Halo to jeszcze pół biedy bo to exy, więc jakoś to tam by pokombinowali ale z BF'em będzie pewnie jak z CoDem obecnie. Poza tym skąd pewność, że wersje konsolowe BF4 będą faktycznie wyglądać jak ten 17-minutowy gameplay z PC? Ten gameplay z konfy MS akurat szału nie robił więc nie idzie po nim nic stwierdzić.

Zresztą.. pożyjemy - zobaczmy ;)

Opublikowano

nie ma pewnosci, ale zaliczyliby niezly fail, gdyby nie wygladal, prawda ? Po to nowa generacja, by czuc przeskok jakosci.

Gameplay z konfy MS i bitwa na statku, efekty graficzne >>>> wszytsko co widzialem w nowym Killzonie i ich 30p.

Edytowane przez easye

Opublikowano

pomijam juz fakt, ze wlasnie trafiles do tej samej grupy o ktorej pisalem wczesniej.

"Sluchaj - nie interesuje mnie nowy Killzone, bo kiedys gralem w Killzone 1 na Ps2 i lekko archaizmy mnie odrzucily"

Poza tym w multi nigdy nie gralem, dlatego uwazam ze HALO ma najlepsze ! :teehee:

wtf? Wiesz jaka jest różnica między mną a m.in. Tobą? Ja nie rzucam "faktami" typu multi w KZ jest "najlepsze" a te w Halo ssie, albo że na X360 nie ma w ogóle dobrego multi" Napisałem, że KZ2 miało bardzo dobre multi (KZ3 już nie) i tyle.

Ja nie wyskakuję też z tekstami, że np. Halo to crap, tylko dlatego że mi się nie podoba. Z kolei bardzo modne jest tutaj na forum wśród xbotów ciągłe nieudolne próby hejtowania prawie wszystkiego co eksluzywne na konsole Sony.

Nie miałem okazji sprawdzić jeszcze Halo 4 ale jak mi się takowa trafi to z pewnością z niej skorzystam, szczególnie że wydaje się jakby w końcu nieco stonowali design... Akurat mój znajomy z X360 nie chce się w nią zaopatrzyć więc nie bardzo mam jak...

e: @ Soul: Jasne, że to ich brocha aby zapewnić nam 60fp.. Najlepiej z ciagle mocno ewoluująca grafiką, taką samą jak na PC 5 lat po premierze konsoli... ale niestety nie żyjemy w krainie baśni ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

No shit sherlock.

Opublikowano

Lol - Emet - a ja niby wyskakuje ?

Nie pisze ze Killzon ssie, ale jezeli chodzi o multiplayer odstaje od HALO.

Podobnie jak Uncharted w multi odstaje od Gearsow.

Podobnie jak GT jest ulomne pod wzgledem potyczek sieciowych jezeli chodzi o FORZE.

Jak masz rzucac miechem, ktora gra w multi jest lepsza, skoro nie liznoles nic poza exami Sony?

I nie dziwne, ze pozniej wiekszosc gier zapowiedzianych na konsole nowej generacji srednio Cie interesuje?

dla przykladu - wiecznie zastanawailem sie jak mozna jarac sie Wii, Marianem i gierkami ruchowymi od N. Zastanawialem sie do poki nie sprobowalem, a teraz dla mnie takie Mario Galaxy z 2006r > wszytskie platformery z Xa i PS3.

Edytowane przez easye

Opublikowano

? Nie grałem online w Gearsy czy w Halo, ale grałem online w wiele innych gier niż exy Sony...

W czym lepsze jest mutli Gearsów od Uncharted? Tak obiektywnie, a nie, że Tobie sie nie podoba się to w U...

GT5, dzięki możliwości zakładania poko mutli ma akurat dobre, nawet bardzo.. o ile gra się w gronie "swoich". Do gry z randomami brakuje niestety podstawowej opcji, czyli zwykłego matchmakingu.

No shit sherlock.

To po (pipi) ostani post?
Opublikowano

No wlasnie - brakuje chocby podstawowej opcji w grzy wieloosobowych. Z tego co pamietam, niemilosiernie tez wqrwialo mnie sleczenie przed szeregiem opcji by sie dowiedziec ze wybralem niewlasciwa klase samochodu. Zreszta tam w ogole wiecej czasu sie spedza w menu niz na torze. w Uncharted samo strzelanie, czyli podstawowa funkcja TPSa jest CHU(pipi)em, a o trybach nawet nie chce mi sie pisac.

I tak obiektywnie - wlasnie o takie osoby jak Ty mi chodzilo - Halo, Titanfall ? - "te gry mnie nie interesuja", ale w Killzone bym zagral.

Forza 5 ? - sprawdzilbym, ale w sumie jest Drive Club !

Tak obiektywnie Emet - poki co Sony nie ma totalnie gier, a po e3 zapowiada sytuacja z 2006r.

Zobaczymy jak bedzie na Gamescone.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No po Alanie moge dac kredyt zaufania.

Co do Reacha - dla mnie byl o wiele gorszy. 4ka gameplayem dorownuje nawet pierwszej czesci. Oderwac sie nie mozna.

No i wroce do tego, co zawsze najbardziej mnie wqrwia w grach - plynnosci. Najbardziej jestem zawiedziony jednym faktem:

Titanfall - 60 klatek, Halo 5 - plotki o 60 klatkach, Battlefield 4 (ktory totalnie rozpierdala tym jak wyglada) - 60 klatek, nowy Killzone na najmocniejszej konsoli EVER Made - 30 :huh:

No... 60fps to bylo na Pcetach na ktorych to odpalali,a kolejna sprawa ze porownywanie Titanfalla do Killzone jest smieszne,jedna liga roznicy graficznej to za malo miedzy tymi tytulami,Killzone jes przynajmniej o 2 ligi nad....60fps w Forzie? No szkoda zeby nie bylo 60fps w wyscigowce w ktorej dodali pare efektow swietlnych i lepsze textury,warunkow pogodowych jak nie bylo tak nie ma....

BF4 bedzie w 1080p i 60fps na Xboxie i PS4 ale temu tez nie ma co sie dziwic bo na Frostbite pracowali juz przy obecnej generacji,kwestia tylko szlifow sytuacja jak w Forzie.

A czemu jest 30fps w Killzone tego nie wiadomo,musi to byc poparte mocnymi argumentami bo w przypadku chlopakow od Killzone o grafikę i jej jakość nie ma co się martwić.

Opublikowano

nie widzialem Killzona w multi, ale Titanfall wyglada swietnie, wlasnie biorac pod uwage plynnosc tej gry.

60fps w Forzie? No szkoda zeby nie bylo 60fps w wyscigowce w ktorej dodali pare efektow swietlnych i lepsze textury,warunkow pogodowych jak nie bylo tak nie ma....
BF4 bedzie w 1080p i 60fps na Xboxie i PS4 ale temu tez nie ma co sie dziwic bo na Frostbite pracowali juz przy obecnej generacji,kwestia tylko szlifow sytuacja jak w Forzie.

Dzieki bogu nie dali tras z pierwszego Xboxa i 1000 samochodow z Forza 1. Szkoda ze Polyphony zamiast wziac sie do pracy i "zrobic pare szlifow" skupiaja sie na starej generacji tworzac GT 5.1. Moze za jakis czas zrobia port GT6 w wyzszej rozdzialce na nowej generacji...

Edytowane przez easye

Opublikowano
ale Titanfall wyglada swietnie, wlasnie biorac pod uwage plynnosc tej gry.

2 razy lol

1 ocenia płynność po filmikach  z netu

2 gra była odpalana na pececie

Opublikowano

Titanfall nie jest exem Xbox One w przeciwienstwie do DriveClub i Killzone. Tyle na ten temat.

Opublikowano

bez znaczenia - wciaz sie dobrze prezentuje. Rozumiem,ze Ty juz szykujesz swojego Pececika, by ograc kolejna gre niebedaca exem ? Bedziesz czekal na nia roczek ? i juz pisalem 100 razy, ale powtorze - mnie granie na kompach nie interesuje, podobnie jak wielu fanow konsol na tym forum. i zawsze mnie zastanawialo, po co niektorzy gracze mecza sie z 3*gorszymi multiplatformami na PS3 na dodatek 2*drozszymi, skoro maja za(pipi)istego pieca w domu.

Duzo osob zawsze podaje ten sam argument - ogram na piecu, a pozniej w profilach widze jak mecza sie z najgorsza wersja Bayoneta, RDR, zapewne GT5 w 640 p i ubogim Battlefieldem. Dlatego Twoj argument jest inwalida.

Inna sprawa, ze DC poki co wieje taka bieda, ze gdyby nie rozdawane za free, nikt gry by nie zauwazyl nawet.

Tyle w temacie.

Yano - i co z tego ? sugerujesz ze ta gra nie bedzie tak chodzic na Xbox One? Nie raz sie zdarzaly takie kwiatki na targach, juz przy Xbox 1 giery z PC lecialy z tego co pamietam. Poza tym, dlaczego mam nie oceniac plynnosci, jak ta giera zgarnela wszystkie mozliwe nagrody na E3, pare stron wczesniej takze dalem linka do artykulu gdzie dokladnie mierzyli plynnosc i rozdzielczosc gier puszczanych na targach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No wlasnie - brakuje chocby podstawowej opcji w grzy wieloosobowych. Z tego co pamietam, niemilosiernie tez wqrwialo mnie sleczenie przed szeregiem opcji by sie dowiedziec ze wybralem niewlasciwa klase samochodu. Zreszta tam w ogole wiecej czasu sie spedza w menu niz na torze. w Uncharted samo strzelanie, czyli podstawowa funkcja TPSa jest CHU(pipi)em, a o trybach nawet nie chce mi sie pisac.

I tak obiektywnie - wlasnie o takie osoby jak Ty mi chodzilo - Halo, Titanfall ? - "te gry mnie nie interesuja", ale w Killzone bym zagral.

Forza 5 ? - sprawdzilbym, ale w sumie jest Drive Club !

Tak obiektywnie Emet - poki co Sony nie ma totalnie gier, a po e3 zapowiada sytuacja z 2006r.

Zobaczymy jak bedzie na Gamescone.

Dla mnie strzelanie w Uncharted jest bardzo dobre, szczególnie w 3, gdzie nie ma już tych "kapiszonów". Zarzutu co do trybów gry tym bardziej nie rozumiem...

Titanfall mnie nie intersi przez same założenia gry (latanie/skakanie z tymi jetpackami, te "mechy" itd). Halo przez design i ogólnie styl gry. Ja nie jestem w ogóle fanem strzlelanek FPP i KZ to też nie jest żadna z moich ulubionych serii, jednak dla mnie jest to i tak jedna z niewielu zjadliwych strzelanek (np. taki Resistance to DLA MNIE dno i wodorosty.. więc to czy gra jest exem nie ma dla mnie żadnego znaczenia).

Z tą Forzą i DC już nawet nie chce mi się odpisywać bo pierodlisz... więć zrobię to ostatni raz... Pisałem już kilka razy, że nie porównuję tych gier i DC nie jest dla mnie alternatywą dla Forzy. FM5 nie sprawdziłbym, tylko jakbym miał możliwość (tzn jak będzie mnie w końcu stać na 2 konsole i gry nie nie) bym ją wybrał przed DC (co już wcześniej też napisałem.. ale jak widać albo tak czytasz.. albo specjalnie przeinaczasz moje słowa).

I chyba oczywiste, że jednak w pierwszej koleności mogę zaufać i wybrać to, co znam i wiem że lubię? Chyba z większą dozą prawdopodobieństwa (patrząc w teraźniejszość i przeszłość) mogę założyć, że PS4 przyniesie jednak bardziej odpowiadające mi tytuły? Tak samo jak Ty, bawiąc się lepiej z X360 zakładasz, że lepszym wyborem będzie raczej Xbone.

Ja z tym problemu nie mam.. ale większośc osób tutaj udzielających się najwyraźniej tak.

e: Titanfall i tak na bank wcześniej czy później trafi na PS4.. co nie zmienia faktu, że mnie ta gra wisi.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

No Yeti tam mówi, że wypas i bierze z miejsca.

Bo jemu sie podoba? W czym masz problem?

Opublikowano

Sieciowe fps-y są i tak zdominowane przez dwie marki, i bardzo trudno będzie wydrzeć komuś dwa pierwsze miejsca na podium. Killzone będzie jednak miało kampanię single player + zapewne znowu świetny coop.

Nadzieję w obaleniu duopolu można postrzegać w tej chwili w Bungie, ale to też nie jest pewne. Dice jednak rozwija swojego BF-a, w zanadrzu ma świetnie kojarzoną markę Bad Company, a CoD wytworzył mainstream'ową scenę graczy, co jest swoistym fenomenem i wyższą szkołą jazdy ;)

Także sądzę, że co mniej odważni powinni skupiać się na fps w single player.

Także wasze dywagacje KZ vs. H przypominają spór o to kto lepszy w Primera Division - Valencia czy Sociedad ;)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Wracając do tematu  ps3 sony pewnie na sam koniec generacji zostanie olane przez R* i dostaniemy GOTD GTA V w 640p no ale moc Cella.

PS Mendrek GTA IV i RDR wyglądały Crapiasto na ps3 = 640p

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Wracając do tematu  ps3 sony pewnie na sam koniec generacji zostanie olane przez R* i dostaniemy GOTD GTA V w 640p no ale moc Cella.

PS Mendrek GTA IV i RDR wyglądały Crapiasto na ps3 = 640p

Cell mam moc, a ze frajerzy nie umieją go okielznac jak np Noughtyn Dog to juz inna bajka.

Opublikowano

Ale jest trudne w programowaniu - i wlasnie, wszyscy teraz pisza, ze przez to, ze PS4 bedzie bardziej zblizone do PC bedzie mocniejsza konsola. Moim zdaniem niczego to nie przesadza, przynajmniej przez pierwsze lata tak byc nie musi, bo wszystko teraz bedzie zalezec od srodowisk programistycznych, silnikow, narzedzi,  a te MS zawsze mialo topowe i przyjazne developerom.

I chyba oczywiste, że jednak w pierwszej koleności mogę zaufać i wybrać to, co znam i wiem że lubię? Chyba z większą dozą prawdopodobieństwa (patrząc w teraźniejszość i przeszłość) mogę założyć, że PS4 przyniesie jednak bardziej odpowiadające mi tytuły? Tak samo jak Ty, bawiąc się lepiej z X360 zakładasz, że lepszym wyborem będzie raczej Xbone.Ja z tym problemu nie mam.. ale większośc osób tutaj udzielających się najwyraźniej tak.

e: Titanfall i tak na bank wcześniej czy później trafi na PS4.. co nie zmienia faktu, że mnie ta gra wisi.

Moim zdaniem moze byc podobnie do obecnej generacji. Xbox One przez pierwsze 2 lata moze przodowac jezeli chodzi o gry i exclusivy. Jestem tak zajarany nowa generacja, ze kupie jedna z konsol od razu jak pojawia sie w sklepach, ale chcialbym by Sony bylo rownym konkurentem dla MS od razu, a nie po jakims czasie, bo to jakie gry ukaza sie za rok, dwa, czy Titanfall wyjdzie na PS4 w 2015r srednio mnie interesuje. Do tego czasu moze bede mial obydwie juz konsole, moze postanowie jedna opchnac. Poki co jestem zawiedziony, glownie iloscia gier na konsoli SONY.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.