Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Czyli jeśli PS4 jest o połowę mocniejsze od Xboksa Jeden, to PS4 jest w 8.5 generacji czy to X1 jest w 7.5 generacji? Yano pomóż :/.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Pierwszy Xbox znaczaco mocniejszy od PS2 i Wii, duzo gier w 720p, tak wiec razem z PS2 czy PS3 ? Swiat jest zbyt skomplikowany. Chyba kazda konsola powinna miec numerek, tak jak plejstejszyn. Inaczej tego nie ogarniemy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Soul Calibur 2 720 p <3333

Robilo robote!

Opublikowano

Wreszcie zapowiedza gre, ktora sprawi, ze warto bedzie kupic ps4 :)

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Hej, faktycznie pierwszy Xbox miał gry w 720p O_o. Jak to się ma do PS3 ze swoimi grami w 640p ;/? Czy Xbox to ta sama generacja co PS3 w takim razie? A może wyższa? Powinni zakazać inne konsole niż PlayStation.

Opublikowano

Wii pod względem hardware i software jest w okolicach poziomu Xboxa 1. Zastosowanie innego systemu sterowania (po prostu inny kontroler), operowanie znanymi markami i skierowanie sprzedaży w stronę casuali skaczących na Wii Fit, nie oznacza że należy Wii kwalifikować do generacji tej samej co X360 i PS3. Tak, Wii jest w tej samej generacji co GC, Nintendo wydało dwie konsole z tej samej generacji. Wii U swoją architekturą tylko potwierdza kolejność. Wii U jest najmocniejszym przedstawicielem siódmej generacji, ale nie powinno stawiać się tej konsoli obok PS4 i XO.

Ja wiem, że Nintendowcy lubią chełpić się jak to Wii się dobrze sprzedało i próbują w ten sposób przepchnąć tezę, jakoby Wii wygrało siódmą generację, co ogółem jakby spojrzeć ogółem na tą konsolę, byłoby wizją smutną, przykrą i nieciekawą. Oznaczałoby to, że generacje sprzętu nie mierzy się odpowiednim postępem (np. grafiki, architektury online, nowej polityki wydawców, ect. ).

Nie twierdzę, że Wii jest złym wyborem, słabą konsolą, czy coś co wypada zignorować. Nie, absolutnie uważam że Wii jest świetną konsolą, mającą wiele dobrych gier, i wspaniale nadającą się do rodzinnej zabawy. Zachowajmy jednak rozsądek i nie folgujmy sobie za bardzo z przypinaniem Wii do siódmej generacji, bo nie o to przecież chodzi... :)

Opublikowano

z dodanymi kinektem/móvem? wtedy to już by była nowa generacja?

Gdyby wraz z wprowadzeniem takich konsol Sony i Microsoft zaprzestały wspierać ps3 i 360 i skupiły się tylko i wyłącznie na tym, aby gry 1st i 3rd party wydawać na tych nowych konsolach, to tak Yano, to już by była nowa generacja.

bo wg. mnie nie

Szkoda.

Edit: no i wywolaliście trolla z jaskini

Edytowane przez ragus

Opublikowano

666 strona to i Mendrek musiał być.

Opublikowano

Hej, faktycznie pierwszy Xbox miał gry w 720p O_o. Jak to się ma do PS3 ze swoimi grami w 640p ;/? Czy Xbox to ta sama generacja co PS3 w takim razie? A może wyższa? Powinni zakazać inne konsole niż PlayStation.

Jakto jak - Gran Turismo 4 na PS2 hulalo w 1080i w wersji NTSC - wiec mniej wiecej tak to sie ma do pierwszego X'a.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Ja wiem, że Nintendowcy lubią chełpić się jak to Wii się dobrze sprzedało i próbują w ten sposób przepchnąć tezę, jakoby Wii wygrało siódmą generację, co ogółem jakby spojrzeć ogółem na tą konsolę, byłoby wizją smutną, przykrą i nieciekawą. Oznaczałoby to, że generacje sprzętu nie mierzy się odpowiednim postępem (np. grafiki, architektury online, nowej polityki wydawców, ect. ).

CALE SZCZESCIE ZE GENERACJI NIE MIERZY SIE GRAMI. 

UFFFFFFFFFFFFFFFFFF....

Opublikowano

-układ gałek

-czy wii należy czy nie do 7 generacji

-epizodyczne wtrącenie do tematu WiiU

-cytaty o chu,jowości XO i wygrywaniu w życie PS4

-nostalgiczne wspominanie gier z PSXa

Te kwestie w tym tygodniu już odbębniliśmy. Na co teraz przyszła kolej? PCty?

Opublikowano

atari > commodore

Opublikowano

@ragus: PC nikogo.

Jaczes: A jakbyś chciał mierzyć grami, szerloku? Super Mario Bros. to która generacja? Rayman która, a Battlefield 4 która? Sorry, ale sama nazwa: "generacja sprzętu" mówi sama za siebie. Nota bene sprzęt i gry są bardzo ze sobą w symbiozie ;)

Opublikowano

PS4>WiiU>X1>3DS>Vita>PC.

Mowie jak jest.

Opublikowano

A nie chwila, stop. Są ludzie, którzy faktycznie przejmują się PC-tem. Zwykle ich przejęcie wygląda tak:

W(pipi)IAAAA mnie to ze za chiny ludowe nie moge zagrac z dzwiekiem w Hitman Absolution .... stery zaktualizowane, probowalem na wszelkich mozliwych ustawieniach i za (pipi)a nie moge tego z dzwiekiem uruchomic ;/

A tak poza tym, to nikogo. Konsola = granie, reszta to imitowanie konsoli ;)

Opublikowano

Zakrzywianie rzeczywistości, żeby tylko móc w swoim pamiętniku zapisać, że Sony wygrało ostatnią generację pod względem sprzedaży. Piękne

Opublikowano

Jakto jak - Gran Turismo 4 na PS2 hulalo w 1080i w wersji NTSC - wiec mniej wiecej tak to sie ma do pierwszego X'a.

Część gier, które obsługiwały 720p na X'ie obsługiwało też 1080i, ale takie prawdziwe, a nie oszukane (czy też "tricky") jak w GT4. I tych gier jest więcej niż jedno Gran Turismo i Tourist Trophy :>.

Opublikowano

O ten jak buszuje po tematach żeby tylko wjechać na pc. To jest poświęcenie, albo choroba, nie wiem.

;)

Zaraz znowu pewnie zaczniesz obrażać bezkarnie osoby grające na pc, bo możesz ;)

;) ;) ;)

Edytowane przez ragus

Opublikowano

atari > commodore

Atarowca wal z gumowca ! ;)

Opublikowano

PS4>WiiU>X1>3DS>Vita>PC.

Mowie jak jest.

Zle

PS4>WiiU>3DS>PC>X1>Vita

Opublikowano

nawet ona chce PS4

8851d2df23af7f94c80555dfe23cab9e.png

a wy wątpicie w nadkąsolowość

Wiesz, chcialbym byc takim pociesznym sonoklapem, nie znac sie na grach i mordowac w killzone: ghosts 4.

Ale niestety jestem graczem z ponad 20letnim stazem, a gry z gameplayem gorszym niz pierwszy quake w ogole mnie nie jaraja.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

wiadomka, ale chyba wiadomo, że jeśli chcesz odmienny eksperjens, gdzie sie nie strzelajo, to trza będzie wziąć ps4 lub wiiu. przykro mi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.