Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

w ogole, jeżeli ktoś ma nadzieje, ze MS zaprezentuje cos poza QB, to można napisać, ze Sony poki co nie pokazalo kompletnie nic...

Co do targow, nie ważne na których zaprezentują gry, ale w ich 20 exow już w 2014 ciężko uwierzyć, gdy na 4 miesiące przed premiera znamy cale 4 tytuly...

No przeciez nowe gry na Kinecta szlifuja. ;)

To samo pisaliście przed E3. 

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ta lista gier swietnie pokazuje polityke MS i Sony. Micro chce wypchnac jak najwiecej gier na start aby kupic graczy a potem bedzie nas karmic jakimis ogorkowymi grami na kinecta, Golfem. Skypem i Halo  :teehee:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

IMO liczy się jakość tych exów, a nie ilość, ale co tam.

Opublikowano

bo Sony zaprezentowalo mega jakos poki co.

Ta lista gier swietnie pokazuje polityke MS i Sony. Micro chce wypchnac jak najwiecej gier na start aby kupic graczy a potem bedzie nas karmic jakimis ogorkowymi i Halo  :teehee:

LOL, wiesz, ze większość posiadaczy X'a twierdzi, ze najprawdopodobniej kupi Xbox One, jak pojawi się HALO. Pomimo tego, ze wszyscy sa na MS sa wqrwieni - to tylko pokazuje jaki to System Seller.

Przy PS4 większość nawet się nie będzie zastanawiala, bo 3/4 osob wybierze multiplatforme i "ogra kiedyś uzywke" :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

@Szejdj Tak to mówisz, jakby te exy na xone tej jakości nie miały :) Niestety, ale to właśnie na ps4 oprócz infamous i the order reszta się zapowiada dosyć średnio (no chyba, że killzone będzie miał dobre multi). 

Opublikowano

Ta lista gier swietnie pokazuje polityke MS i Sony. Micro chce wypchnac jak najwiecej gier na start aby kupic graczy a potem bedzie nas karmic jakimis ogorkowymi grami na kinecta, Golfem. Skypem i Halo  :teehee:

Tak, a później wszystkie te studia zajmą się uprawą roli.

Opublikowano

Tak, a później wszystkie te studia zajmą się uprawą roli.

Popierdulki na Kinecta same sie nie zrobia  :teehee: Zreszta co robili ludzie od DR czy Crackdowna przez ostatnie lata? Juz o Rare nie wspomne. W MS licza sie tylko Halo, Fable, Forza i GoW i tak na zmiane. 

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Równie dobrze można powiedzieć co robiło Team Ico przez ostatnie 8 lat. A z serii Crackdown wyszły 2 gry w tej generacji czyli tyle ile zrobiło GG Killzone, SM God of War czy Sucker Punch Infamous, co oni robili przez te lata? Udajesz głupiego?

Poza tym każdą część Crackdown robiły zupełnie inne studia, a trzecia część jest w produkcji i robi ją prawdopodobnie jeszcze inny developer.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tylko jak wdac GG pracowalo nad KZ3 na start konsoli + nowe ip. Tak samo Sucker Puch z Infamous. I z calym szacunkiem ale KZ czy Infamous to nie ta sama liga co Crackdown czy DR ktory ma tylko zlapac gracza na poczatek a potem te ip pojda w zapomnienie tak samo jak mialo to miejsce na 360 oprocz Halo i GoW sa tylko popierdulki na Kinecta i DLC do CoDa.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nie ta sama liga :D? Sorry, ale KZ to praktycznie sam benchmark graficzny gdzie KZ2 to syf totalny jeśli chodzi o gry z gatunku FPS, a pierwszy Infamous był mocno przeciętny. Seria Crackdown nie odbiega niczym od tych dwóch, wszystkie 3 serie łączy jeden wspólny mianownik - 2 gry na generację, z których jedna jest słabsza. Ja wiem to z autopsji, bo z każdej przeszedłem przynajmniej jedną część na PS3/X360, a Ty pewnie usłyszałeś od kolegi  :P

Opublikowano

Jeszcze wyjdzie ze Crackdown ktory sprzedal sie tylko dlatego ze mial dolaczana bete Halo to system seller  :teehee:

Opublikowano

Nikt tak nie twierdzi, ale żeby bzdurzyć, że Killzone czy Infamous na PS3 to jakieś uber gry, to trzeba mieć dziurę w mózgu wielkości piłki do tenisa. 

Opublikowano

w ogole, jeżeli ktoś ma nadzieje, ze MS zaprezentuje cos poza QB, to można napisać, ze Sony poki co nie pokazalo kompletnie nic...

Co do targow, nie ważne na których zaprezentują gry, ale w ich 20 exow już w 2014 ciężko uwierzyć, gdy na 4 miesiące przed premiera znamy cale 4 tytuly...

No przeciez nowe gry na Kinecta szlifuja. ;)

To samo pisaliście przed E3.

Jak zwykle pi.erdolisz w swoim stylu, a po co maja wystrzelac sie z 20 exow w jednym roku skoro niektorym wystarczy nowy BF4 i Fifa14 na caly rok,nie mowie ze to dobre,bo wiadomo czym wiecej gier tym lepiej,ale moga je dawkowac tak dobrze jak dawkuja informacje dotyczace PS4 i wszystkim z tym zwiazane.

Wystarczy ze do tych 4 juz zapowiedzianych doloza 4-5 na GC, ze 4-5 na TGS i reszte w tym syf kamerkowy w przyszlym roku w okolicy marca, czy nawet na E3-14, rok maja od momwntu wprowadzenia sprzetu,a sprzetu na rynku jeszcze nie ma....

Opublikowano

Nikt tak nie twierdzi, ale żeby bzdurzyć, że Killzone czy Infamous na PS3 to jakieś uber gry, to trzeba mieć dziurę w mózgu wielkości piłki do tenisa.

Gdyż?

Opublikowano

Infamous to za(pipi)ista gra, zarówno 1 jak i 2

Opublikowano

Dziwaczny tok rozumowania. Jakoś jak MS zapowiadał multum gier, to jeszcze przed E3 było pisane, że na pewno kłamią albo 80% to gry na Kinecta. Ale jak Sony zapowiedziało 20 i pokazało 4, to wierzymy na słowo :P

Opublikowano

Gdyż?
Gdyż mam Xboxa a KZ czy Infamous na YouTube nie wydają się ciekawe.

Odpowiedziałem za niego.

Dziwaczny tok rozumowania. Jakoś jak MS zapowiadał multum gier, to jeszcze przed E3 było pisane, że na pewno kłamią albo 80% to gry na Kinecta. Ale jak Sony zapowiedziało 20 i pokazało 4, to wierzymy na słowo :P

M$ musiał coś zrobić zeby nie byc jeszcze wiekszym posmiewiskiem, wystrzelali sie i teraz beda Kinectcrapy.

Mówie jak jest.

Opublikowano

Gdyż?
Gdyż mam Xboxa a KZ czy Infamous na YouTube nie wydają się ciekawe.

Odpowiedziałem za niego.

Czytać jak widać nie potrafimy :P Mam X360 i PS3, przeszedłem zarówno Crackdown 2 jak i Killzone 2 i 3 oraz Infamous 1.

Generalnie to fajnie się rozmawia z PSbotami, którzy w nic poza ex'y z PS3 nie grali i wypowiadają się na tej podstawie o jakości innych gier :P

Opublikowano

InFamous to się zgodzę, ot coś stworzyli i dopiero w dwójce pokazali ząbki. Ale Killzone 2 to już wyższa liga, zwłaszcza multiplayer.

Opublikowano

Myślałem, że chodzi o gierki na start. O to, co będzie później nie ma co się martwić. Microsoft jak i Sony wyda nam sporo exów, a do tego dojdzie nam jeszcze więcej świetnych multiplatform.

Powiem tak, mamy chyba najlepsze starty konsol w historii. Jest naprawdę w czym przebierać niezależnie od wyboru. Ehh doczekać się nie mogę :]

Zle to wyrazilem. Chodzilo mi o pierwszy rok. Jakos nie chce mi się wierzyc, ze na GS zapowiedzą tyle tytulow. Poki co sytuacja wygląda tak:

iYl85yU.jpg?1

Zauważ, że Microsoft w pewien sposób wystrzelał się z większości [?] ekskluziwów. Z tej tabelki wynika, że gier na XOne pojawi się w tym roku 5 [słownie PIĘĆ]. Na PS4 w tym roku na start konsoli wyjdą 3 [TRZY] gry. 

Nie widzę przeciwwskazań, aby Sony na gamescomie nie pokazało 5-6 nowych gier tylko na PS4. Z tabelki wynika, że Xbox ma na razie 12 tytułów [nie liczę Titanfalla - poza tym, to nie eks ;] - i innych], a Sony tylko pięć. Co to oznacza? Krótko mówiąc na pewno pokażą na GS czy TGS DUŻO gier. A Microsoft? Na pewno nie pokaże takiej ilości exów jak Sony. Można powiedzieć, że wystrzelali większość naboi z magazynka. Zostało tylko kilka. Przeciwnie do Sony.

Opublikowano

No to nie ex, ale jedna z nielicznych gier, które kupiłbym na starcie... Nigdzie więcej poza Xboxem One w nia nie zagram!

Ciezko mi uwierzyć, ze Sony pokaze az taka ilość gier i oby nie było jak w przypadku PS3.

eX4cT - weź zluzuj w koncu pory, albo zrob sobie jakas przerwę od tematu. Kupujac konsole na starcie zależy mi na tym, w jakie exy będę mogl pograc przez pierwsze rok-dwa. Nie kupuje konsoli by jarac się i czekac na 2015/2016, albo tym ze kiedyś zagram w TLOU 2... Jakby się miało okazac, ze nowe IP Sony zalicza obsuwe przynajmniej 2 lat, nie wiem czy nie wolalbym dolozyc kasy do konsoli MS, ot co.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No to nie ex, ale jedna z nielicznych gier, które kupiłbym na starcie... Nigdzie więcej poza Xboxem One w nia nie zagram!

Ciezko mi uwierzyć, ze Sony pokaze az taka ilość gier i oby nie było jak w przypadku PS3.

eX4cT - weź zluzuj w koncu pory, albo zrob sobie jakas przerwę od tematu. Kupujac konsole na starcie zależy mi na tym, w jakie exy będę mogl pograc przez pierwsze rok-dwa. Nie kupuje konsoli by jarac się i czekac na 2015/2016, albo tym ze kiedyś zagram w TLOU 2... Jakby się miało okazac, ze nowe IP Sony zalicza obsuwe przynajmniej 2 lat, nie wiem czy nie wolalbym dolozyc kasy do konsoli MS, ot co.

A wg mnie wniosek jest prosty: pokażą dużo nowych, eksluzywnych gier.

Sobie i Wam tego życzę. Xbotom też. ;)

Opublikowano

To czy ktoś się z czegoś wystrzelał to będzie można stwierdzić za 3 lata, dlatego radzę zejść na ziemię. Nie ma też żadnych wątpliwości, że część gier będzie mieć obsuwy, np. The Order 1886 albo pierwsza gra Black Tusk, za które dam sobie obciąć palec, że nie pojawią się w 2014 r.

Opublikowano

Niektórym wystarczy sama głupiutka tabelka z listą ex'ów by już piać z zachwytu. Gierki wyjdą to wtedy się okaże ile te wszystkie exy na dane kąsole są warte.

Opublikowano

Jak Sonyboty pokazywały listy z exami to była beka, ale teraz, gdy exów jest więcej na XOne to xboty dumnie się z tym afiszują. Ta hipokryzja <3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.