Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Zdecyduj sie w koncu, czy dyskutujesz z nami o PS4 czy PS3. Zawsze tak bylo - Xbox 360 przez pierwsze lata tez wygrywal ze swoimi exami, gdy na PS3 nie bylo w co grac. Tez pochowali Xboxa 1 szybko, gdy na PS2 wychodzily jeszcze szpile, ale dzieki temu mial niesamowita przewage na starcie jezeli chodzi o kolejna generacje.

To ze "wysra" zapowiedzi na nadchodzace lata jest pewne, ja osobiscie nie chcialbym by powtorzyla sie taka sama sytuacja jak w 2006, ze na te wszystkie super szpile trzeba bylo czekac 3 lata.

Co do grania na starej generacji, dla mnie ta zawsze konczy sie z wydaniem nowej. Jakbym byl mega zapalencem 4kolek w zyciu nie pocieszylbym sie GT6 (ktore jakie jest wie kazdy), gdy na rynku jest nextgenowa Forza (oczywiscie nie poruszam tutaj osob, ktorych po prostu nie stac na zmiane konsoli).

Podobnie jak nie wyobrazam sobie grania w Battlefielda 4, TitanFall (ten przeciez te wychodzi na Xboxie 360 - wiec jednak cos jeszcze sie ukaze), FIFY 14 w grudniu, gdy na nowych konsolach bedzie taki przeskok.

podrzućcie mi proszę piguły, które bierzecie. Ja 3 razy oglądałem wszystkie filmiki z E3 i nie widziałem ani jednej gry, która graficznie by mnie ruszyła nawet w gramie prócz MGSV i FFXV. Nigdy nie było tak małego przeskoku między generacjami - te całe titanfall, forzy5, infamaousy i killzone nie wybiegają znacząco ponad to co mogę zagrać na current genach albo tym bardziej na pc. Pewnie wcześniej czy później wyjdzie jakiś killer graficzny przy którym szczęka spadnie mi sto pięter pod podłogę ale na razie prócz wspomnianych dwóch gier(z czego jedna wyjdzie na ps3) jest BIEDA panowie.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ficus - Ty nie widzisz, ja widze. Moze spodziewalismy sie czegos innego, bo ja poza 1080p i 60 klatkami nie wymagalem przeskoku takiego jak miedzy PS2 a PS3. Zreszta - odpalam Battlefielda 3 i widze wielka rozmazana kupe na swojej konsoli, w porownaniu z tym co widze na B4 to NIEBO a ZIEMIA. Dlatego nawet nie spojrze na B4 na Xboxie 360 i PS3, a co dopiero jeszcze w nia inwestowac.

FIFY nie ma na zadnym filmie normalnego gameplayu, ale poczytaj recki gamezilli i innych, ludzie pisza, ze to zupelnie inna gra, inne doznania, absolutnie nowa jakosc i jako fan pilki noznej od EA w to wierze. Na PC w to takze niestety nie zagrasz przez najblizsze lata.

Killzone nowy graficznie masakruje, podobnie jak gameplay z FORZY.

Jak jeszcze dodamy, ze szlify graficzne dopiero robia czuje, ze giery na starcie po prostu roz(pipi)a i kazdy fan, ktorego bedzie na to stac kupi konsole na starcie.

EDIT:

http://www.youtube.com/watch?v=vJi8tAJ6noY&feature=player_embedded

Edytowane przez easye

Opublikowano

no widzisz easey, ty czekasz na gry pokroju Titanfall, a my na gry pokroju MGSV, wiec o czym my tu dyskutujemy. roznica miedzy tymi grami jest jak pomiedzy '50 cieni Grey'a' a 'Ojciec Chrzestny'. Titanfall zero klimatu, zero historii, zero jakichkolwiek emocji. no ale jest 108060, wiec exy z x1 > ps4. 

71375493044297485335.gif

FORZA - nikogo w tym temacie.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

ale B3 to wielka rozmazana kupa na konsolach nawet zanim zapowiedziano ps4, postaw sobie obok tego nowe Halo lub Killzone3 - zupełnie inna liga. Wszystkie gry na tym ich frostbite2 na konsolach to byly kupy - nfs na nim wygladal jak gra z innej generacji obok np pgr4.

fifa czekam na gameplay - na razie to ja widze lepsza jakosc w pes2014 na foxengine na ps3 - oczywiscie znajac japonczykow to znowu spiepsza ai konsolowych graczy i bramkarzy ale sama techniczna strona...wyglad postaci,oswietelnie, detale postaci, powiewajace koszulki, animacje...

killzone...mnie na razie zaden zapowiedziany na next geny fps nie grzeje i nie rusza graficznie...

forza, driveclub - tez bez szalu, choc z tej dwojki na chwile obecna bardziej wizualnie podoba mi sie gra od turn10

nie wspominam juz o samej nietechnicznej radości z grania - bardziej czekam na gtav, rayman legends czy tearaway niz na te wszystkie pseudo bencharki graficzne na next geny (nie liczac oczywiscie mgsv). Liczę, że Naughty Dog zrobi coś ambitnego od razu w pierwszej ich grze na ps4, a nie skupi się na popisówce graficznej z skryptami i nie trzeba mi będzie czekać tyle na kolejną grę kalibru tLoU od tego studia

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

bez szalu - prosze Cie. Drive Club rzeczywiscie wyglada jak giereczka dawana za free w plusie, to i podjarka zerowa. Porownaj chocby sama trase i otoczenie.

no widzisz easey, ty czekasz na gry pokroju Titanfall, a my na gry pokroju MGSV, wiec o czym my tu dyskutujemy. roznica miedzy tymi grami jest jak pomiedzy '50 cieni Grey'a' a 'Ojciec Chrzestny'. Titanfall zero klimatu, zero historii, zero jakichkolwiek emocji. no ale jest 108060, wiec exy z x1 > ps4. 

FORZA - nikogo w tym temacie.

No z Toba nie ma w ogole o czym dyskutoiwac, juz nie raz o tym pisalem. Ja pisze o FPSie,a Ty wyjezdzasz z MGS5, ktory na dodatek exem nie jet zadnym. Poza tym, masz racje, poki co mnie nie jara, bo MGS4 to dla mnie jeden z najwiekszych zawodow na tej generacji.

Opublikowano
e: pisząc o trollu pisze o sobie oczywiście

dżizas, w tym temacie trzeba naprawdę dużymi literami pisać, a każdą ironię okraszać siedmioma emotikonkami...

Wielkimi, nie dużymi. Trzeba chyba zapukać do szkoły ponownie.

Opublikowano

fifa czekam na gameplay - na razie to ja widze lepsza jakosc w pes2014 na foxengine na ps3 - oczywiscie znajac japonczykow to znowu spiepsza ai konsolowych graczy i bramkarzy ale sama techniczna strona...wyglad postaci,oswietelnie, detale postaci, powiewajace koszulki, animacje...

To zawsze stanowiło o wartości jakiejś piłeczki, zwłaszcza z jedynej grywalnej kamery. Co do animacji, jak nie zobaczę, to nie uwierzę-już tyle razy mieli dogonić fifa pod tym względem, że w chwili obecnej powinni być 2-3 kroki przed EA.

Opublikowano

Dokladnie. Zreszta od lat juz o tym slyszymy. Inna sprawa, ze Konami znowu daje dupy tworzac silnik na stara generacje.

"bo nie mamy wystarczajacych srodkow, nie chcemy ryzykowac"

acha - czyli na nowej generacji juz mozemy sie spodziewac portu z silnika pisanego pod PS3 i Xboxa 360 w wyzszej rozdzialce, gdy EA od roku tworzy silnik wylacznie na NextGeny. Za(pipi)ista polityka! :thumbsup:

no popatrz, rzeczywiscie, wreszcie xbox1 bedzie mial jakas fajna gre nie skierowana do gimbusow. serie wywodzaca sie z playstation ofcours.

No mamy zupelnie inne gusta, jak wedlug Ciebie MGS4 bylo fajne :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

no popatrz, rzeczywiscie, wreszcie xbox1 bedzie mial jakas fajna gre nie skierowana do gimbusow. serie wywodzaca sie z playstation ofcours.

Napisz lepiej jakie gierki nie są skierowane do gimbusów i docenią je jedynie dorośli? 

Opublikowano

teraz w pesie kamera bedzie w pelni edytowalna, zobacz sobie jednak prezentacje fox engine'u w pesie 2014 - technicznie to krok milowy w pilkach na tej generacji, problem w tym ze znajac oddzial robiący pesy zwalą to co zawsze - AI czyli dalej beda obecne bolaczki serii - tragiczni bramkarze i pilkarze sterowani przez ai nie trzymajacy linii albo nie przelaczajacy sie odpowiednio. Ale to juz wina samych kodujacyh a nie silnika na którym hula pes2014. Zresztą w poście mi chodziło tylko o techniczne aspekty a nie o to która gra będzie lepsza.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

e: pisząc o trollu pisze o sobie oczywiście

dżizas, w tym temacie trzeba naprawdę dużymi literami pisać, a każdą ironię okraszać siedmioma emotikonkami...

Wielkimi, nie dużymi. Trzeba chyba zapukać do szkoły ponownie.

Ale ten Miodek to analfabeta, niech "puka do podstawówki ponownie". Weź mu to napisz, jeśli jesteś takim fanem poprawności językowej. Aha, i "zapukać ponownie do szkoły", nie "zapukać do szkoły ponownie".

http://www.youtube.com/watch?v=rE42Jv3h-MU

Z takimi kretyńskimi uwagami to do pieprzenia. Jak nie masz innych ciekawych kontrargumentów to się najlepiej w ogóle nie odzywaj.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Shadow of Collossus, Ico, Okami, Journey, etc. gry ktore maja w sobie cos wiecej niz strzelanie.

i GTA 4. Mr Faustin i Vlad robia robote i gimbusiarnia nie kuma co za(pipi)istego jest w tych postaciach.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

bez szalu - prosze Cie. Drive Club rzeczywiscie wyglada jak giereczka dawana za free w plusie, to i podjarka zerowa. Porownaj chocby sama trase i otoczenie.

Porównamy, porównamy... W dniu premiery :)

Śmiać sie chce jak sie patrzy na to jak Micro sie osmiesza xD

szuak siana, miliony uzytk. konsol x360 zostawia z niczym, i szykuje ch,ujowa konsolę następce, a xboty pieją z zachwytu ze ma wiecej exów, liczac jakies filmiki cgi, reklamowki i pokazy na pc.

Sony mowi ludziom ze jak jeszcze nie maja siana na nowa konsole to spoko, dostaniecie od nas jeszcze pare hitów, beyond, gt6, ratchet i pewnei jeszcze coś dorzucimy, w koncu w cos trzeba grac do premiery ps4.

I ta pewnosc tatusia ze nie bedzie gier haha, przeciez sony wysra jeszcze tyle zapowiedzi do premiery ze nie ebdzie wiadomo na co czekac.

Ale racja, na ps3 nie ma gier.

Brawo za ten post. Bawią mnie xboty krzyczące "LOL, co z tego że wychodzi tyle exów na PS3 w 2013 roku. 2013 rok jest rokiem next genów, stare gruchoty nikogo!111". Niestety tacy indywidualiści zapominają, że te konsole wychodzą pod koniec tego roku ;] Rozumiem że przez pierwsze 10 miesięcy w nic grać nie będą, czekając cierpliwie na awaryjne next geny bez żadnych gier. I czy każdy z was kupi tu konsolę na premierę? Ok. Takie wsparcie PS3ójki po tylu latach tylko pokazuje klasę Sony i jest to następny powód, dla którego kupię PS4. Wiem że nie opuszczą tej maszyny po paru latach. I mean... To będzie szósty Ratchet na PS3 :o

Napisz lepiej jakie gierki nie są skierowane do gimbusów i docenią je jedynie dorośli? 

A Ty napisz lepiej kiedy zaczęło być warto odpisywać na posty Najtmera ;p

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

w sumie racja, bylem podczas tworzenia, ale nie warto ^^

Opublikowano

Shadow of Collossus, Ico, Okami, Journey, etc. gry ktore maja w sobie cos wiecej niz strzelanie.

i GTA 4. Mr Faustin i Vlad robia robote i gimbusiarnia nie kuma co za(pipi)istego jest w tych postaciach.

i co z tego? większość osób które dzisiaj pieją nad tymi tytułami (SoC, Ico) to była gimberiada i młodsi. Mnie te gierki nie porywają, w owym czasie mając te 13-14 pogrywałem w Fallouta, Suikodena, Planescape Torment, Blade Runner itp.itd. Nie ma czegoś takiego jak przymioty definujące "dojrzały gameplay" (nie licząc potocznie przyjętych scen przemocy i seksu). Można się bawić w dojrzałe fabuły itp. ale jak obecnym szczytem (przynajmniej na taki jest lansowany) jest opiewieść o ludkach walczących z grzybami, scenariuszem, który w świecie filmu byłby nie zauważony (przez swoją co najwyżej poprawność i sprawną realizację) to ja nadal nie widzę niczego czym można dyskredytować strzelanki na rzecz tych pseudo dojrzałych gierek. Gierki to gierki. 

Opublikowano

oczywiscie ze gierki to gierki, ale nie wszystkie sa takie same. rozni je stopien realizmu, filmowosci czy samej atmosfery. wiadomo ze kazdy ma wlasne standardy, ale nie powiesz mi, ze np. Silent Hill dwojeczka to ten sam poziom fabuly co Shadow & Damned.  lopatologicznie przedstawiajac te gry mozna powiedziec ze ma sie do czynienia ze swiatem demonow, tyle SH jest na wkros psychologiczne, sklaniajace do refleksji natomiast to drugie to czysta bezmyslna zabawa. stad tez uwazam ze do pewnych gier trzeba podejsc wiedzac juz o pewnych rzeczach zeby moc je zrozumiec prawidlowo, tak jak chcieli tego tworcy. to ze graja w to malolaty nie znaczy ze to do nich skierowana jest gra.

Opublikowano
bo MGS4 to dla mnie jeden z najwiekszych zawodow na tej generacji.

po prostu nie dorosłeś do tej gry tak samo jak pajgi nie dorósł do TLOU

to o tyle dziwne że macie już 30 lat

Opublikowano

fakt, jak sie psychicznie nie jest przygotowanym to widok człowieka toczącego się w metalowej beczce może śmieszyć.

Mój stary jak widział tą scenę to powiedział że to oddaje jego starania w wychowywaniu mnie.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Komuś nie pasuje MGS albo Tlou = nie dorósł

I don't even

Edytowane przez teddy

Opublikowano

MGS4 i powrót na Shadow Moses to było coś, szkoda nawet komentować postów tych co mówią że ta część to zawód, bo po prostu na serii MGS się nie znają i nie warto nawet ich słuchać, 94% na metacriric i 8.7 user score mówi samo za siebie,

Opublikowano

tak, dodaj jeszcze ze na bank nie grali w żadna inna czesc i nie zapomnij o minusku.

Pomijam już fakt cala fabule i 1,5h dialogi - przez sam gameplay nie zdolalem tej szpili ukonczyc.

Fajne to było jak byłem w liceum i gralem na szaraku. Niestety - niektóre firmy w ogole nie poradzily sobie z obecna genracja, a kto stoi w miejscu...

ten stoi w miejscu...

Edytowane przez easye

Opublikowano

fakt, jak sie psychicznie nie jest przygotowanym to widok człowieka toczącego się w metalowej beczce może śmieszyć.

Mój stary jak widział tą scenę to powiedział że to oddaje jego starania w wychowywaniu mnie.

Nie zapominajmy o chowaniu się przed wrogami pod kartonowym pudełkiem. MGS 3 był fajną grą, dopóki nie zobaczyło się pierwszego bossa.

Opublikowano

94% na metacriric i 8.7 user score mówi samo za siebie,

Jaranie się cyferkami z jakichś śmiesznych stron jest zabawne. Gierka może mieć i 101% na stronie co i tak nie zmieni faktu, że Koji Production zmarnował po części potencjał związany z MGS4. Choć swoje dobre momenty też gra ma.

O widzę podjazdy po MGSach się zaczynają. No ale przecież teraz wszyscy grają w mega poważne, dorosłe i realistyczne gierki więc co tam jakiś śmieszny MGS :sleep:

Co za czasy.

Edytowane przez Paliodor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.