Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Bateria w Vicie jest jej plusem nie minusem. Ostatnio zrobiłem sobie speedrun z Mercenary przez sieć i konsola wytrzymała dobre 3 godziny. Z włączonym WiFi. Warto dodać do tego również zaawansowaną technologicznie grę. 3DS z włączonym WiFi i z najbardziej wyciskajacą graficznie grą, która i tak nie będzie miała startu do Killzone, zacznie tracić siły po 2h. O srajfonach i innym smartfonach i srabletach nie wspominając. iPhone z włączoną siecią i zaawansowaną grą osra się po 1,5h.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

iPhone i półtorej godziny grania? Wut? Kurde, tutaj nawet waldus mnie po plecach poklepie. iPhone spokojnie wytrzyma 4h grania jak nie więcej. Jeśli mój S3 potrafi 3,5h ujechać w grach (i to dokładnie policzonych, bo system ma licznik), to nie wiem jakim cudem iPhone miałby być gorszy pod tym względem. Coś bajdurzysz.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

łe jezu ale już wymyślasz

http://www.amazon.co.uk/Sony-PlayStation-500GB-Console-Turismo/dp/B00GN61FB8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1388416649&sr=8-4&keywords=playstation+3

-200 Gran Turismo

-150 TLOU

-300 dysk

i masz PS3 za takie same grosze

To dopiero wymyslanie na sile.

Bedziesz gral na PS3 bez dysku ? na Vicie starczy 8GB za niecale 100 zl po prostu.

Opublikowano

bo mozna kupic i 4 GB za 4 dyszki, jak ktos jest oszczedny, w przypadku stacjonarki to raczej nie ma najmniejszego sensu.

Vita z karta jakbys nie liczyl jest jednak sporo tansza niz PS3.

Edytowane przez easye

Opublikowano

iPhone i półtorej godziny grania? Wut? Kurde, tutaj nawet waldus mnie po plecach poklepie. iPhone spokojnie wytrzyma 4h grania jak nie więcej. Jeśli mój S3 potrafi 3,5h ujechać w grach (i to dokładnie policzonych, bo system ma licznik), to nie wiem jakim cudem iPhone miałby być gorszy pod tym względem. Coś bajdurzysz.

No słuchaj, posiadam sprzęt Apple, to wiem. Poza tym, to wszystko zależy, od tego jaką gre dopalacz, jak mocną masz ustawioną jasność ekranu, czy z włączoną czy wyłączoną siecią 3G lub WiFi. 4h grania to wytrzymuje tylko w marzeniach tzw.: "rezerwatu".

Opublikowano

Mario grą roku. Efekt? Miliony biegną właśnie do sklepów po Wii U... not. 

A co do grania na PC, to fajnie single player pograć w starsze gierki wyłapane w jakimś cebundlu za dolara, ale tak poza tym wstyd trochę nie mieć konsoli, gdzie wychodzą najlepsze i najwyżej ocenione gry. Nie ograć TLOU to jakby być kinomaniakiem i nie obejrzeć Ojca Chrzestnego albo Matrixa. Nuff said.

Opublikowano

a walnąłem minusa dla zasady

Opublikowano

Marian no z maksymalną jasnością to zgoda, bateria będzie znikać w maksymalnym tempie. Ale to samo na Vicie.

Mario grą roku. Efekt? Miliony biegną właśnie do sklepów po Wii U... not. 

A co do grania na PC, to fajnie single player pograć w starsze gierki wyłapane w jakimś cebundlu za dolara, ale tak poza tym wstyd trochę nie mieć konsoli, gdzie wychodzą najlepsze i najwyżej ocenione gry. Nie ograć TLOU to jakby być kinomaniakiem i nie obejrzeć Ojca Chrzestnego albo Matrixa. Nuff said.

lol powiedział to ten, co pobiegł po TLOU na premierę... not

I skoro wstyd nie mieć platformy na której jest najlepiej oceniana gra to dlaczego nie kupisz Wii U?

bo mozna kupic i 4 GB za 4 dyszki, jak ktos jest oszczedny, w przypadku stacjonarki to raczej nie ma najmniejszego sensu.

Vita z karta jakbys nie liczyl jest jednak sporo tansza niz PS3.

No nie, policzyłem dokładnie tak samo jak Ty i nadal źle :teehee:. W przypadku obu sprzętów gra bez miejsca zapisu danych jest bez sensu, bo nie zapiszesz gier z Plusa o których tyle się mówi. 4GB na Vicie to jak 20 GB na PS3, na sejwy może starczy. 16 GB to minimum.

No i gierki na PS3 są tańsze. Plusa nawet nie wspominaj, masz kartę 4GB i zmieścisz jedną, góra dwie gierki.

Opublikowano

na 8GB srednio mam 4-5 gier (wiadomo - w zaleznosci od wielkosci gry) aplikacje i savy, do tego 1 gra na karcie - wystarczajaco w zupelnosci, chyba ze ktos gra w 10 gier na raz, ale masz racje 4 GB w sumie byloby za malo.

Edytowane przez easye

Opublikowano

yhy 8gb karta....z 10 czy nawet wiecej indykow czy malych produkcji wepchniesz ale juz takie uncharted, killzone czy persona4golden zajmuja po ponad3gb kazda wiec wejda ci dwie gry na karte. Oczywiscie sa wyjatki - wielkie lbp,wipeotut czy gravity rush to ok 1,5gb ale dla mnie 8gb to minimalne minimum. Sam mam 32gb i jakos sporo miejsca na niej nie mam

Opublikowano

Ja mam 16GB i muszę przerzucać gry przez menedżera na komputer ;_;

Opublikowano

Jakie osiem? Pisałeś o czterech.

Raven ja (pipi)e, z Toba tak kazda dyskusja wyglada.

Opcja dla cebuli co sie licza kazdy grosz Vita bez 3G + karta 4GB - za grosze wychaczysz. Nie czepiaj sie bzdur.

Ficus - i ile gier ukonczysz jak wsadzisz 3 na raz, ktore srednio zajmuja powiedzmy 20-80 h gry ?

Ja na 8 GB takze uzywam menadzera, normalne, ze nie trzymam wszytskiego na karcie - ale moze dzieki temu jakies gry koncze, bo tak to pewnie by sie skonczylo na odpalaniu co jakis czas innej.

Obecnie na 8GB karcie trzymam WipOuta 2048, LBP, Rayman Legends, Gravity Rush, Guacamelee!, na karcie Dragons Crown.

Moim zdaniem wystarczajaco.

Jak ktos ma tylko Vite bez zadnej stacjonarki, to jasne, niech zainwestuje w karte 16-32GB, bo wtedy podejrzewam nie bedzie za kazdym razem odpalal menadzera, by pograc w jakas szpile w multi.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dlaczego wywaliłeś pytanie czy kupisz PS3 za 500 zł?

Ja bym chciał zobaczyć gdzie kupujesz nową Vitę z kartą 4 GB za tyle najpierw.

Opublikowano

Jakie osiem? Pisałeś o czterech.

Raven ja (pipi)e, z Toba tak kazda dyskusja wyglada.

Opcja dla cebuli co sie licza kazdy grosz Vita bez 3G + karta 4GB - za grosze wychaczysz. Nie czepiaj sie bzdur.

Obecnie na 8GB karcie trzymam WipOuta 2048, LBP, Rayman Legends, Gravity Rush, Guacamelee!, na karcie Dragons Crown.

A PS3 to nie wyhaczysz za grosze? Nówka czy używana, PS3 jest tańsza. No ale dalej, Vita defense force do boju!

I zapomniałeś napisać co masz na karcie.

Opublikowano

bo zobaczylem ze nie kupie, chociaz jeszcze miesiac temu na allegro byly po 550/580 zeta ?

Kupisz nowe Vite za 600-700, z karta 8/16 GB, z 1 badz 2 grami w postaci kodu.

I tak (pipi) taniej niz nowe PS3.

Daj linka do NOWEJ PS3 z jakimkolwiek dyskiem wiekszym niz 4Gb za 600-700 zl. Biore w ciemno na odsprzedasz.

Tobie sie Vita nie podoba. BF 4 go(pipi)o, FIFA (pipi), PS4 (pipi), PC master Race sie znalazl. Mialem sporo czasu PS3, ogralem wszystkie exy i nie chce do tej konsoli wracac, bo jako konsola jest prze PrzeCh(pipi)owa. Nie mam zamiaru nikogo do handhelda namawiac, bo nie pracuje dla Sony.  Sprzet w stosunku do ceny jest rewelacyjny, no ale ja tez bardzo cenie sobie grafike w grach, spolecznosc, dlatego takiego 3DSa nigdy nie bralem pod uwage.

Edytowane przez easye

Opublikowano

nowa vita jest w polskiej dystrybucji bardzo droga. Fakt, ze uzywki sa tanie, no i oplaca sie brac bo praktycznie jest to konsola niepsujaca sie wiec jesli nie masz rys na obudowie to praktycznie niczym nie ryzykujesz, nie zmienia faktu, ze w porownaniu do promocji i cen nowych ps3 jest konsola o wiele za droga. To tez jedna z jej wad i powodow dlaczego tak, a nie inaczej sie sprzedaje. 

Opublikowano

No (pipi) i jesteśmy w punkcie wyjścia xD. Nie 600-700 zł a 150 funtów na Vitę + 16 GB + Tearaway, co jest w tym momencie NAJLEPSZĄ ofertą na tą konsole. No to dałem Ci linka, gdzie masz PS3 + dwie świeże gry + 500 GB (miejsca na 40 gier, nie na 10) za 50 funtów więcej. Wychodzi (pipi) na to samo, jeśli nie taniej. 

Czy za drugim razem zrozumiałeś?

Opublikowano

bo zobaczylem ze nie kupie, chociaz jeszcze miesiac temu na allegro byly po 550/580 zeta ?

Kupisz nowe Vite za 600-700, z karta 8/16 GB, z 1 badz 2 grami w postaci kodu.

I tak (pipi) taniej niz nowe PS3.

Daj linka do NOWEJ PS3 z jakimkolwiek dyskiem wiekszym niz 4Gb za 600-700 zl. Biore w ciemno na odsprzedasz.

http://www.zavvi.com/games/consoles/ps3-new-sony-playstation-3-slim-console-12-gb-black/10639528.html?vwo_ppr=a

nowa, dysk 12gb, ~650zł. Bierz.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Czyli jak na końcu się okazało, że jednak nie miałeś racji, to cofasz się do nieśmiesznego shitpostingu i subiektywnych opinii (Tobie się nie podoba Vita ale mi się podoba!! Stosunek ceny do możliwości rewelacyjny! itd.). #okej

Opublikowano

Dobra Raven koncze z Toba dyskusje, okej PS3 = cena Vity.

Lemingi kupily nextgeny i ciesza sie z najlepszych odslon slynnych gowien, na Vicie nie ma w co grac - tylko multiplatformy i spinoffy, ktore do gier sie nie zaliczaja. Tylko Xbox360 ! Tylko PC! #high five!

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.