Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nie wykrecaj sie. Starasz sie jak mozesz ale cos ci nie wychodzi. Obwiesciles, ze firmom takim jak Sony czy MS bardziej zalezy na ilosci sprzedanych sztuk, niz na zarobku (nie ma mowy w tym przypadku o budowaniu marki). Przyjmij na klate, ze walnales glupote.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 768,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

tak woogle powinien juz być nowy podtytuł console wars

Console wars 7: gdy sie kończą argumenty, zaczyna się agresja

jeszcze nie czas xbone nie jest dostepny w polsce

Opublikowano

Więcej sprzedanych konsol = większy zarobek (pod warunkiem, że Sony nie dopłaca do PS3).

Opublikowano

No nie gadaj Square, ze tez tego nie ogarniasz =/

Juz sie nie moge doczekac premiery Xbone'a w Polsce, te 3 sztuki na market za 1999zl w listopadzie (zakladam, ze zalosny polski oddzial MS bedzie chcial udawac wielka niedostepnosc i jakosc tego polproduktu xD)

Opublikowano

Nie ma teraz znaczenia ze PS3 sprzedało sie juz lepiej niz X360. Teraz to juz sa pobite-gary. 

Ma take znaczenie że mimo wcześniejszej premiery i niżeszej ceny x360 sprzedał się gorzej od ps3 to szanse że microsoft  sprzeda więcej konsol od sony sa zerowe. Drugi raz przecież sony nie popełni takich błędów. Widać to na przykładzie PS4 które praktycznie już wygrało  i z łatwością będzie miało jakieś 50%-60% udziałów  w rynku konsol stacjonarnych. 

Opublikowano

Ale co cie obchodzi ile sprzętu się sprzedało? I z drugiej strony tak samo co kogo obchodzi ile te firmy zarobiły skoro i tak nie masz w nich udziału :lol:

Jesteś pewien :ninja: ?

Opublikowano

Ins, ale czego nie ogarniam? Tego, że Sony zarabiając na każdej sztuce PS3, wchodzi na nowe rynki aby sprzedać więcej konsol? Serio nie wiem, o co Ci chodzi.

Opublikowano

Nie ma teraz znaczenia ze PS3 sprzedało sie juz lepiej niz X360. Teraz to juz sa pobite-gary. 

Ma take znaczenie że mimo wcześniejszej premiery i niżeszej ceny x360 sprzedał się gorzej od ps3 t

Wiadomo. Ale juz nie ma znaczecia jak wygladala sytuacja w poprzedniej generacji i to o czym pisal Niewidoczny. Piekne.

Ins, ale czego nie ogarniam? Tego, że Sony zarabiając na każdej sztuce PS3, wchodzi na nowe rynki aby sprzedać więcej konsol? Serio nie wiem, o co Ci chodzi.

Dyskusja byla o tym, ze MS woli sprzedac mniej konsol niz wiecej. Wytlumaczone na kazdy mozliwy sposob. Po prostu nie wiem co chciales wniesc tym swoim postem.

Opublikowano

Nie wykrecaj sie. Starasz sie jak mozesz ale cos ci nie wychodzi. Obwiesciles, ze firmom takim jak Sony czy MS bardziej zalezy na ilosci sprzedanych sztuk, niz na zarobku (nie ma mowy w tym przypadku o budowaniu marki). Przyjmij na klate, ze walnales glupote.

Oczywiście, ze bardziej zależy na ilości sprzedanych konsol. To jest podstawa. Dlaczego ?bo to jest zarobek? Juz od dawna Sony wychodzi na plusie z PS3. A na początku mój drogi każda firma dopłaca do interesu gruba mamonę, takze nie wyjeżdżaj z tekstem o zarobku domniemywajac jakby kloc zarabiał od razu na siebie. Bo tak na pewno nie było. Nie zapominaj ile MS wydał siana na gwarancje przez bardzo duza ilosc wadliwych konsol. Próbujesz obejść ta kwestie? No sorry ale przy takim mega failu jakim był ROD nie unikniesz tego. Grube miliony tracili z dnia na dzien. To jest zarobek według ciebie? Czy strata? Niepamietam od dawien dawna tak wadliwej konsoli jakim był Xbox 360. No tak, ale MS zarabiał od samego początku i nic nie tracił, a Sony dokladalo wiecznie do produkcji PS3. Logika fanów MS.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Oł je, zyebal i teraz RRODem chce sie wykrecic. Tak jak pisalem, MS zarobil wiecej na sprzecie i grach (bo nie wiem czy wiesz, ale na tym producenci konsol glownie zarabiaja). Nadal nie potrafisz mi wytlumaczyc czemu MS nie chce sprzedac wiecej konsol (a moze), zamiast na nich wiecej zarabiac (czyli to co robi teraz).

Opublikowano

Logika fanów MS.

nikt tutaj nie jest tak trzepnięty żeby być fanem jakieś korporacji, w przeciwieństwie do ciebie i tobie podobnych klapersów.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Oł je, zyebal i teraz RRODem chce sie wykrecic. Tak jak pisalem, MS zarobil wiecej na sprzecie i grach (bo nie wiem czy wiesz, ale na tym producenci konsol glownie zarabiaja). Nadal nie potrafisz mi wytlumaczyc czemu MS nie chce sprzedac wiecej konsol (a moze), zamiast na nich wiecej zarabiac (czyli to co robi teraz).

To ty sie wykręcasz. Mówisz tylko o tym co tobie jest wygodnie i na rękę. Nie, ROD to największy fail w historii konsol. Mega porażka i strata milionów dalarow. Spoko nieważne. MS zarabia, a Sony tylko traci.

Logika fanów MS.

nikt tutaj nie jest tak trzepnięty żeby być fanem jakieś korporacji, w przeciwieństwie do ciebie i tobie podobnych klapersów.

Don nie jest? Mazz nie jest? Kur.... skoncz.

Opublikowano

To ty sie wykręcasz. Mówisz tylko o tym co tobie jest wygodnie i na rękę. Nie, ROD to największy fail w historii konsol. Mega porażka i strata milionów dalarow. Spoko nieważne. MS zarabia, a Sony tylko traci.

Logika fanów MS.

Don nie jest? Mazz nie jest? Kur.... skoncz.

Oni równoważą ten circle jerk w obozie sonoklapków.

Opublikowano

1. Nie wiem po chu.j sie wykrecasz RRODem

2. Nie pisalem, ze Sony traci

Po prostu dowaliles takiego faila, ze nawet latynoski Janusz usmiecha sie pod wasem. Probuj dalej to odkrecac i zmieniac temat.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Latynoski Janusz xD

Opublikowano

Logika fanów MS.

Może i nie jesteś fanem korporacji ale widzę że Ty i reszta xbotów nie potraficie zaakceptować że w tej chwili sony jest liderem w branży gier. Strasznie Cię boli, że sony > microsoft ? 

Opublikowano

Może i nie jesteś fanem korporacji ale widzę że Ty i reszta xbotów nie potraficie zaakceptować że w tej chwili sony jest liderem w branży gier.

Mogę wiedzieć na podstawie czego doszedłeś do takich wniosków ?

Opublikowano

Ale Mazz ma racje, 360tka nadal sprzedaje sie swietnie, konsola odniosla sukces i MS na niej zarabia. Nie ma sensu obnizac ceny (a moga sobie na to pozwolic) tylko po to by zamknac morde kilku frustratom.

Dopiero po czasie widać, że brak obniżki ceny X360 to dla MS był dobry ruch - wszystkie modele X360 od 4 lat mają nie zmienione poziomy cenowe, a procentowe spadki sprzedaży i tak są analogiczne do PS3, które po drodze ze dwie obniżki miało. Doszło do takiej sytuacji, że wersja X360 z HDD jest najdroższym past genem.

Opublikowano

Nie Don, to byla zla decyzja, klap mowi, ze lepiej by bylo obnizyc cene i wiecej sprzedac. Przeciez to jest tak oczywiste.

PS. 

Gry z gatunku Adventure/ Przygodówki - temat ogólny.

Czemu Kazub nie piszesz tam o Uncharted ? Czemu w ogole nikt tam nie pisze o Uncharted ? Wszystko wina xbotow !!!111

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie wpuszczamy tam osób nie umiejących rozróżnić prostego podziału. 

Opublikowano

Nie jestem w temacie, hejtuje tutaj ktoś normalny Titanfall czy to tylko klapki którym każda gra na inną platformę nie pasuje ?

Opublikowano

Nie jestem w temacie, hejtuje tutaj ktoś normalny Titanfall czy to tylko klapki którym każda gra na inną platformę nie pasuje ?

a co jeśli jest się klapkiem i nie podobają mu się strzelanki? obejrzałem to powyższe video od Mazza i co mam powiedziec, kolejna gra, którą pograłbym godzinę w MP, a potem by mi się znudziło.

edit: niemniej fajnie że jest jakieś urozmaicenie, roboty i chodzenie po ścianach, więc jeśli miałbym grac coś w tego typu, to pewnie właśnie w TF

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

To w co ty grasz, jak nie podobają ci się strzelanki a jesteś fanem PS3 ?

Opublikowano

Kolejna strzelanka, dodali roboty, rewolucja kurtyzano GOTY. nuda tak samo jak killzone, do tego gdzie ta nextgenowa grafika?

Edytowane przez Guernica

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.