Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

"Wait till Watch_Dogs :). PC>>PS4>>>>Xbox One >>>>>WiiU"

jkGvxYr.gif

Cena komputera >>> Cena konsoli

Edytowane przez eX4cT_PL

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ceny gier na PC <<<<<< Ceny gier na konsole

Opublikowano

Tomb Raider w 1080p i 60 fps na PC: 30 zł

Tomb Raider Ultra Definitive HD edition na PS4, również w 1080p i 60fps: 240 zł

Szybko sobie odłożyć te 12 kafli potrzebne na w miarę dobry sprzęt z dwoma Titanami.

Ale tego tematu dalej już nie ciągnę, zbyt dużo razy było o tym gadane.

Opublikowano

A co jeżeli ktoś gra cały rok w fifę i coda spryciarzu ? I wydaje wtedy na gry przez rok 400zł, a konsolę kupuje raz na te 5 lat.

Opublikowano

no to wygrał. ja gierek kupuje sporo.

Opublikowano

Tomb Raider w 1080p i 60 fps na PC: 30 zł

Tomb Raider Ultra Definitive HD edition na PS4, również w 1080p i 60fps: 240 zł

Szybko sobie odłożyć te 12 kafli potrzebne na w miarę dobry sprzęt z dwoma Titanami.

Ale tego tematu dalej już nie ciągnę, zbyt dużo razy było o tym gadane.

Co racja to racja, betony maja zawsze racje bo nie wiedza ze istnieje allegro,game.co.uk czy zavvi

http://allegro.pl/tomb-raider-ps3-pelna-polska-wersja-i3910578611.html

Za 40-50 zl mozna bez problemu kupic Tomb Raidera, w dodatku mozna go odsprzedac, pozyczyc lub oddac na wośp.

Z calym szacunkiem ale jakbym postawil komputer obok 55" telewizora to znajomi umowiliby mnie z psychiatrą.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Dlatego nie mam kolegów.

Opublikowano

Ciekawe czym się kierowali wrzucając takie a nie inne gpu do XONE wiedząc doskonale co siedzi w PS4. Mam wrażenie że to pomysł tego (pipi)elca Mattricka, który miał swoją wizję konsoli bez używek, z DRMem i obowiązkowym Kinectem i nie chciał sprzętu droższego. Wizja nie sprawdziła się to go wyje.bali a GPU zostało. Porażająca krótkowzroczność.

O ile rzeczywiście nie chodzi tu też o narzędzia developerskie, które są do tyłu względem PS4, to jeżeli 30vs60fps i 720pvs1080p będzie nagminne w późniejszym okresie to się wku.rwię. Na przykład jak będzie taka różnica w Destiny to zwyczajnie XONE będzie u mnie służyć głównie do exów i multiplayera a PS4 do lepszych wersji gier.

Jeśli to będzie 900p vs 1080p to nie wnikam, testowałem sobie rozdzielczości w BF4 na pececie i z miejsca gdzie gram różnicy między tymi rozdziałkami nie widzę.

GRUBY EDIT:

Chociaż po tym jak się dowiedziałem że naczelny NAJLEPSZEGO SERWISU O PLAYSTATION hackuje sobie trofki to nie wiem czy chcę platformę na której grają oszuści :///////

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Czemu zazwyczaj jak co poniektórzy porównują cenny gierek PC vs Konsole to w tym przypadku walą najczęściej cenna z wyprzedaży /przeceny ze Steam vs cena premierowa ??

A zresztą po co pytam najpierw jest czekanie aż gierka będzie za prawie darmo a potem jęczenie i pierdyliardy petycji jak wersja PC nie jest zapowiedziana , tylko po to by gdy wyjdzie znowu jak cebula czekać aż będzie za parę $. Ciekawe jak by wyglądał rynek gier na PC bez promocji na Steam.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

XONE do exów, PS4 do wszystkiego, to będzie główna atrakcja w domu im szybciej Mazzi to pojmiesz tym łatwiej będziesz zasypiał. 

Opublikowano

Tylko w Twojej głowie, jak gra dobra to nie ważne jest to jakiego pada mamy w rękach ;]

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ale pad od XO jest zbyt dobry by grać na DS4 ;(

Jest świetny, to prawda.

W wibracjach pod triggerami sie zakochalem.

Opublikowano

XONE do exów, PS4 do wszystkiego, to będzie główna atrakcja w domu im szybciej Mazzi to pojmiesz tym łatwiej będziesz zasypiał. 

To co, wszyscy widzimy się w Destiny na serwerach PSN? :]

Opublikowano

Najsmutniejszy nius jaki czytałem ostatnio

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=82806

Według Newzoo, w 2013 roku w kraju było w sumie 13,4 miliona graczy. 98% z nich bawi się (nie wykluczając przy tym innych platform) wykorzystując do tego komputer PC lub MAC. Spośród przebadanych krajów zajmujemy pod tym względem drugie miejsce w Europie (na infografice państwa te są zaznaczone ciemniejszym kolorem).

Straszne to jest ;/ podejrzewam że istnieje korelacja między sprzedanymi laptopami i blaszanymi kartami a sprzedażą taboretów.

Z drugiej strony

Według firmy jedynie 52% graczy w Polsce wydaje pieniądze na gry lub płaci za nie np. za pomocą mikrotranskacji.

istnieje zapewne korelacja ze sprzedażą cebuli.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Destiny <3 

Najbardziej oczekiwana przeze mnie gra na chwle obecna. Ciekawe o ile pixeli i klatek bedzie wiecej na PS4 :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dzisiaj MS podawał wyniki za drugi kwartał (na 31 grudnia 2013), podali między innymi ile konsol sprzedali na ten dzień do dystrybucji: X360 - 3.5 mln (łącznie 82.9 mln) i Xone - 3.9 mln.

Opublikowano

Czemu zazwyczaj jak co poniektórzy porównują cenny gierek PC vs Konsole to w tym przypadku walą najczęściej cenna z wyprzedaży /przeceny ze Steam vs cena premierowa ??

A zresztą po co pytam najpierw jest czekanie aż gierka będzie za prawie darmo a potem jęczenie i pierdyliardy petycji jak wersja PC nie jest zapowiedziana , tylko po to by gdy wyjdzie znowu jak cebula czekać aż będzie za parę $. Ciekawe jak by wyglądał rynek gier na PC bez promocji na Steam.

Z prostej przyczyny: promocje gier na Steama(nie piszę tylko o sklepie Steama) to praktycznie codzienność, a nie święto obchodzone maks kilka razy w roku. 

Max Payne 3 + LA NOIRE za 9 zł bez konieczności opłacania abonamentu to cebula i powód powstawania petycji, ale czekanie aż grę wydadzą w plusie (na której jedzie co drugi tutejszy hejter PCtowej cebuli), a może nie wydadzą jest git. Dlaczego, skoro tak czy siak nieszczęsny wydawca który się nie załapał do złotej 24 (czy ile tam gier wychodzi w plusie co roku na daną platformę) nie zarobi na tobie nawet tych 9 zł powoduje, że teraz wszyscy się garną do robienia gier AAA wydawanych na BD wypełnionych po brzegi, bez DLC zapowiadanych jeszcze przed premierą.

Mazz- poszukaj danych ile % graczy w Polsce płaci za granie na konsoli

Edytowane przez Gość

Opublikowano

To co, wszyscy widzimy się w Destiny na serwerach PSN? :]

Czas pokaże ;)

Opublikowano

Na craiglist już można znalezc Xbony za 400 dolarów <gwiżdże>. Niech ten durny MS wywali tego Kinektajca z zestawu :P

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Z takimi komentarzami warto sie wstrzymać, do momentu aż bedą wychodzić gry tylko na ps4/xone chociaż faktycznie te pierwsze miesiące nowej generacji nie nastawiają zbyt optymistycznie odnośnie xbox one

Opublikowano

Zamiast Tomb Raidera, mogli dać jakiegoś innego "benchmarka". Bardzo jestem ciekawy jak by Last Light śmigało na X0 i PS4.

Opublikowano

W sumie kolejna zaleta kupna PS4 - dzięki niemu dostałem od Euro RTV AGD kod na betę do Destiny na dowolną platformę :P zobaczymy czy jest się czym jarać bo mam ogromne wątpliwości co do tej gry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.