Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tylko, że takimi niusami skutecznie zniechęcają do zakupu konsoli teraz, ale na chwilę obecną to i tak plotki, które jednak powoli się sprawdzają.

Brak napędu może sugerować test i powrót do ich pierwszych pomysłów z blokadami, tą całą rodziną itp.

Opublikowano

Prędzej MS po prostu obniży cenę obecnego modelu do 399 euro, a model z 1TB dyskiem będzie za 499. Bez żadnego wyrzucania kinecta ani napędu.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

W Hiszpanii sprzedało się 181 tysięcy ps4 i tylko 36 tysięcy xbox one. Ratio wynosi w tej chwili 5 do 1, miesiąc temu był 4 do 1. W grudniu wynosiło 15 do 1.  

181.000 units in Spain, 205.000 soon (new stock).

PS4/Xbox One ratio is 5:1,

http://blog.es.playstation.com/2014/01/31/charlamos-con-james-armstrong/#nnn

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Hiszpania to taka Japonia Europy.

Opublikowano

Swoja droga ciekaw jestem jak bardzo zwiekszy sie przewaga sprzedazy PS4 po premierze w Japonii.

Opublikowano

Podobno potwierdzone info.

http://www.ppe.pl/news-26616-tansza_wersja_xboksa_one_zadebiutuje_jeszcze_w_2014_roku_.html

Po jej premierze, spadnie cena Xboxa One w obecnej wersji. Podobno odświeżona wersja konsoli ma mieć 1TB dysk + BRAK napędu blu-ray. Model nastawiony typowo na cyfrową dystrybucję, który jak dla mnie, jeżeli to prawda, jest IDIOTYCZNYM posunięciem. Ale wiadomo, że z Kinecta by przecież nie zrezygnowali.

Heh, czyli jednak zaczynaja TO robic :)

SMIECIE Z MICROSOFTU

Opublikowano

Maciomaniak, ale ten brak napędu to już sobie dodałeś. Tam jest napisane jedynie, że ma być tańszy model.

Straszny ten Microsoft :P

Opublikowano

Niczego sobie nie dodałem ;) Przeczytaj uważnie raz jeszcze.

"NeoGAF leakers seemed more certain, commenting that the disc-free console has a Bluetooth adapter."

Nie mam w zwyczaju przekręcać newsów czy manipulować tutaj w jakikolwiek sposób.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

"NeoGAF leakers seemed more certain, commenting that the disc-free console has a Bluetooth adapter."

Nie mam w zwyczaju przekręcać newsów czy manipulować tutaj w jakikolwiek sposób.

Ty to nazywasz newsem?

Opublikowano

Podawaj źródła bo cytujesz ppe i piszesz o konsoli bez BD, a później cytujesz zupełnie co innego.

A tak poza tym to z tych plotek nic nie wynika, bo w sumie nie wiadomo czy obecny model będzie kosztował po prostu 400$ i będzie drugi bez BD jeszcze tańszy czy jakoś inaczej. Ta opcja chyba by nikogo nie zmartwiła gdyby obecny model był w cenie PS4 - w sam raz na polską premierę. Tanie gry się sprowadzi z UK już po 5 przecenach, heh.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Plotki chodza,ze update 1.6 dla ps4 wyjdzie 22 lutego

Many have been wondering when the next PS4 update was scheduled to happen. Update 1.6, rumored to bring about the much-anti(pipi)ted Pulse Headset support to PS4 has reportedly been pushed back to coincide with the Japanese launch of PlayStation 4 (February 22nd). This rumor comes by way of inside sources within PlayStation. The update may not feature Pulse support as earlier reports suggested, but the forum poster did say that there will be more information about “the headset” soon.

Well it seems recently from inside sources that the update we are anti(pipi)ting has a date. PS4 update 1.6 to be released on FEB 22, 2014 alongside the plan debut of Playstation 4 in Japan. There will be talk about the headset soon but the update was pushed to the 22nd, I hope this little but of information helps everyone out.

The specific post may be found near the bottom of the linked page, post #159. If this is true, there may be more functionality being stuffed into the update.

http://www.igameresponsibly.com/2014/01/31/ps4-update-1-6-delayed-coincide-jp-ps4-launch/

Opublikowano

przepraszam że zapytam, ale odrazu mowie że grałem w demon souls i dark souls, i obie gry uważam za bardzo fajne

ale zarazem obie gry skopały mi dupe do nieprzytomności

dlatego mam pytanie - ostatnie kilkanaście powstów to podnieta w tym temacie na temat dark souls 2, i pytanie moje to - czym to sie różni od dark souls 1?

i tak jak mowie dark souls to była świetna gra, ale jak dla mnie po filmikach wygląda na to że DS2 to dokładnie to samo - dokładnie takie samo ruchanie w odbyt gracza i zabijanie go na każdym kroku, i nie mówie że to coś złego bo sam grałem w dark souls wiedząc w co się pakuje, ale czy DS2 pokazało cokolwiek nowego? czy jest to zwykły mission pack który wyrucha gracza do sucha?

Opublikowano

przepraszam że zapytam, ale odrazu mowie że grałem w MHFU i MH3rd, i obie gry uważam za bardzo fajne

dlatego mam pytanie - ostatnie kilkanaście powstów to podnieta w tym temacie na temat MH4, i pytanie moje to - czym to sie różni od MH3rd?

i tak jak mowie MH3rd to była świetna gra, ale jak dla mnie po filmikach wygląda na to że MH4 to dokładnie to samo - dokładnie takie samo ruchanie w odbyt gracza i zabijanie go na każdym kroku, i nie mówie że to coś złego bo sam grałem w MH3rd wiedząc w co się pakuje, ale czy MH4 pokazało cokolwiek nowego? czy jest to zwykły mission pack który wyrucha gracza do sucha?

Zedytowałem twój post tak, żebyś miał odpowiedź.

A gry z tej serii nie są trudne, są trudne względem współczesnych gier. Ich poziom trudności jest taki jak gier sprzed 20 czy nawet jeszcze 10 lat.

Opublikowano

Ty to nazywasz newsem?

Najłatwiej to się dopyerdolić i udawać mądrego. Określiłem "newsem" bo to poniekąd news. Plotka, ale news. Poza tym DonSterydo, to tekst który znalazł się w newsach, które wkleiłem wyżej, więc pojęcia nie mam jak Ty czytasz ten temat. Zresztą czytasz i tak tylko to, co chcesz przeczytać. Wszędzie masz źródła.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

przepraszam że zapytam, ale odrazu mowie że grałem w demon souls i dark souls, i obie gry uważam za bardzo fajne

dlatego mam pytanie - ostatnie kilkanaście powstów to podnieta w tym temacie na temat dark souls 2, i pytanie moje to - czym to sie różni od dark souls 1?

i tak jak mowie dark souls to była świetna gra, ale jak dla mnie po filmikach wygląda na to że DS2 to dokładnie to samo - dokładnie takie samo ruchanie w odbyt gracza i zabijanie go na każdym kroku, i nie mówie że to coś złego bo sam grałem w dark souls wiedząc w co się pakuje, ale czy DS2 pokazało cokolwiek nowego? czy jest to zwykły mission pack który wyrucha gracza do sucha?

Bigger,better,more badass i tyle.Zmian znaczących raczej nie uświadczymy(to dobrze).

Wracając do określenia mission pack to idąc twoim tokiem myślenia tak samo możemy określić kolejne gry znanych serii np.killzone,halo,gearsy,uncharted.

Gracze chcą więcej tego za co pokochali serie souls,więc From nie ma zamiaru wymyślać koła na nowo.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

dwa razy większy team niż przy DS1 - bardziej dopracowany produkt. Nowy silnik, to też widac. Nie grałeś, to nie mów, że jest to Dark Souls 1.5. Bo wiesz. Bo nie grałeś.

Opublikowano

Swoja droga ciekaw jestem jak bardzo zwiekszy sie przewaga sprzedazy PS4 po premierze w Japonii.

Biorąc pod uwagę obecne tytuły to w Japonii powinno zejść jakieś 100 sztuk na tydzień.

Opublikowano

Czyli to jedyna przewaga Games With Gold? A co za różnica, kiedy opłacasz abonament regularnie? Wracasz do jakiejś gry co roku? Nie lepiej kupić PS+ za 3 dychy za miesiąc, ograć dwa hity w tej cenie i cieszyć się dobrą ofertą? Jak dla mnie to akurat nie ma nic do rzeczy. Gry są w opcji abonamentowej. Jedne i drugie. Za Golda też płacić musisz, żeby je otrzymać. Chyba, że ktoś ściąga z perspektywą - a, ogram za 5 lat, jak mi się będzie nudzić.

Opublikowano

W Hiszpanii sprzedało się 181 tysięcy ps4 i tylko 36 tysięcy xbox one. Ratio wynosi w tej chwili 5 do 1, miesiąc temu był 4 do 1. W grudniu wynosiło 15 do 1.

181.000 units in Spain, 205.000 soon (new stock).

PS4/Xbox One ratio is 5:1,

http://blog.es.playstation.com/2014/01/31/charlamos-con-james-armstrong/#nnn

Jak to ratio wygląda w Polsce?

Edytowane przez Guernica

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.