Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Szkoda ze dla nich bardziej innowacyjne rozwiązania to głupoty typu; 3d, move, kinect i teraz jeszcze te śmieszne gogle do grania i jakies pseudo maty do biegania

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Dlatego powinni mieć też studia odpowiedzialne za gry na Vitę, a tych jest za mało, Sony Bend zrobiło Uncharted i jakiś odłam z GG zrobiło Killzone. Sony nie potrafi wspierać dwóch platform jednocześnie.

Nie zgadzam się. Zwiększenie liczby gier czy studiów nic nie pomoże, jeśli mało która gra zarobi na siebie. Sony kasując duże exy na Vitę po prostu ogranicza wyciek pieniędzy i marnowanie siły przerobowej. Killzone Mercenary sprzedał się w  małym %  sprzedaży Shadow Fall, Uncharted to samo itp itp. Świetne gry czy nie - hajs się nie zgadza.

Sony potrafi wspierać nawet i 3 platformy jednocześnie, sęk w tym że jedna platforma traci kasę i  a dwie pozostałe dają im mnóstwo pieniędzy. Tak krytykowane porty z gier PS3/PS4 to najlepsze realne rozwiązanie zarówno dla gracza jak i firmy. Jeśli chodzi o exclusivy to duże projekty mają rację wyłącznie na PS4 i na szczęście Sony to wie. Matematyka.

Exów na Vicie pojawiło się sporo i żaden szału nie zrobił, to po co kopać się z koniem podczas gdy obok jest znakomicie sprzedające się PS4 ( tym tygodniu 60 % sprzedaży next genów bez Japonii ) i narzekania że nie ma gier ?

Errata - Vita robi dobre wyniki w Japonii i mamy mnóstwo gier od JP devów. Przypadek ? Nie sądze.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jaka fascynacja, ludzie klikajo żeby obśmiać w komentach, to serwisy go pokazujo - kliki się liczo, a nie to co on mówi :)

Opublikowano

bardziej innowacyjne rozwiazania i gry chwytajace za serca

Polecam

BrothersInterviewHeader.jpg

Jeżeli chodzi o cyfrową dystrybucje, top 3.

Opublikowano

Wciąż cisza w kwestii fabularnego DLC do GTA V? Jakieś plotki chociaż? Zostaje Castlevania, Kijek Prawdy i Ground Zeros i pod koniec marca można żegnać się z PS3-jką?

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-26683-_nowe_konsole_moga_nie_uratowac_branzy____pesymistycznie_wizje_avalanche_studios.html

ależ smutne pierdolenie...

jak robią grę na podstawie filmu sprzed kilkudziesięciu lat o pustyni, na silniku z ps3, o której co wiadomo to, że wieje nudą to się nie dziwie, że są sceptyczni do przyszłości branży.

jakoś polski cdprojekt robi 2 tytuły AAA jednocześnie i to ze światem wiedźmina większym od tej mapy ze skyrimia i nie słyszałem, żeby bali się przyszłości branży..

Wiesz, jest różnica pomiędzy wydaniem na produkcję 100 mln złotych, a 100 mln euro/dolarów.

Jest tez roznica na co sie to wyda. RPG tylko na next geny z ogromnym mrocznym swiatem (licze ze CD Projekt dopiesci kazdy szczegol) albo bieganie po pustyni I robienie gry na przestazalej technologi na ps3/360. CD Projekt jest niezaleznym studiem ze swoim wlasnym silnikiem, maja wlasne fundusze I dwie duze gry AAA w produkcji. Tylko Bethesda I BioWare sa przed nimi jezeli chodzi o RPG. Ale mam nadzieje ze I to sie niedlugo zmieni.

Opublikowano

Wciąż cisza w kwestii fabularnego DLC do GTA V? Jakieś plotki chociaż? Zostaje Castlevania, Kijek Prawdy i Ground Zeros i pod koniec marca można żegnać się z PS3-jką?

Jeszcze dodac Soulsy i Persone 5 i jeśli nie masz zaleglosci, to tak.

Opublikowano

Nowy poziom dymania. 170zl za 2h,no niezle

The prologue to Metal Gear Solid V comes out next month, and if you're expecting a nice chunk of Snake's story to keep you occupied until the full game is done, you should probably know that it's short. Really short.P

Game Informer got their hands on a near-final build of Metal Gear Solid: Ground Zeroes for their March cover story, and they say they beat the game's main mission (not including side quests or special console-exclusive missions) in less than two hours. Less than two hours! P

"Judged just by the core story mission, Ground Zeroes is short," Game Informer writes in the cover story (only available in the magazine, not online). "We completed it in just less than two hours."1P

(For the full preview, check out this month's Game Informer.)P

RELATED

Why Metal Gear Solid V's Prologue Is Sold Separately
The first part of Metal Gear Solid V wasn't always going to be on next-gen consoles--in fact, series creator Hideo Kojima says it could have… Read…
Ground Zeroes is out on March 18 for Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, and PlayStation 4. It's designed as a prologue to MGSV—because Hideo Kojima wanted to give people something to play while they wait for the next entry in his stealth-action series—but it isn't cheap: the last-gen version is $20 digital and $30 physical; the current-gen version is $30 digital and $40 physical. P

Of course, it's unfair to get judgmental before we actually get our hands on this thing; this could be the best damn two hours of gameplay we've ever seen. Stellar experiences like Journey and Gone Home are also really short. But I imagine most people expected a little more from a big-budget production like Ground Zeroes.2

http://kotaku.com/metal-gear-solid-ground-zeroes-is-short-really-short-1516004297
Opublikowano

Szprota (pipi)a czytaj wątek, a nie wrzucasz coś co było 2 strony temu.

Opublikowano

Jeszcze Left Behind do TLoU.

Opublikowano

To oczywiste, już za tydzień, to nawet nie pomyślałem, że muszę wymieniać. Lipa. Na PS3 za miesiąc nie będzie już w co grać, na PS4 idzie ograć wszystko w tydzień czasu, a do tego loteria z awaryjnymi konsolami i niedopracowanymi padami (ścierające się gałki, krótki czas na baterii). Gdybym nie miał wyższego wykształcenia, mieszkał gdzieś na wsi, albo wśród plebsu to chyba przeszłoby mi nawet przez myśl kupno Xboksa One. Matko Bosko Licheńsko co za czasy.

Opublikowano

Szprota (pipi)a czytaj wątek, a nie wrzucasz coś co było 2 strony temu.

Ehh no mogłem przeoczyć ;>

Opublikowano

To oczywiste, już za tydzień, to nawet nie pomyślałem, że muszę wymieniać. Lipa. Na PS3 za miesiąc nie będzie już w co grać, na PS4 idzie ograć wszystko w tydzień czasu, a do tego loteria z awaryjnymi konsolami i niedopracowanymi padami (ścierające się gałki, krótki czas na baterii). Gdybym nie miał wyższego wykształcenia, mieszkał gdzieś na wsi, albo wśród plebsu to chyba przeszłoby mi nawet przez myśl kupno Xboksa One. Matko Bosko Licheńsko co za czasy.

Jak dobrze ze generacja konsol trwa dluzej niz 4 mmiesiace :)

Opublikowano

To oczywiste, już za tydzień, to nawet nie pomyślałem, że muszę wymieniać. Lipa. Na PS3 za miesiąc nie będzie już w co grać, 

Persona 5 pod koniec roku dopiero na PS3.

Opublikowano

I to niestety nie tego jeśli chodzi o Europę.

Opublikowano

Nowy poziom dymania. 170zl za 2h,no niezle

The prologue to Metal Gear Solid V comes out next month, and if you're expecting a nice chunk of Snake's story to keep you occupied until the full game is done, you should probably know that it's short. Really short.P

Game Informer got their hands on a near-final build of Metal Gear Solid: Ground Zeroes for their March cover story, and they say they beat the game's main mission (not including side quests or special console-exclusive missions) in less than two hours. Less than two hours! P

"Judged just by the core story mission, Ground Zeroes is short," Game Informer writes in the cover story (only available in the magazine, not online). "We completed it in just less than two hours."1P

(For the full preview, check out this month's Game Informer.)P

RELATED

Why Metal Gear Solid V's Prologue Is Sold Separately

The first part of Metal Gear Solid V wasn't always going to be on next-gen consoles--in fact, series creator Hideo Kojima says it could have… Read…

Ground Zeroes is out on March 18 for Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, and PlayStation 4. It's designed as a prologue to MGSV—because Hideo Kojima wanted to give people something to play while they wait for the next entry in his stealth-action series—but it isn't cheap: the last-gen version is $20 digital and $30 physical; the current-gen version is $30 digital and $40 physical. P

Of course, it's unfair to get judgmental before we actually get our hands on this thing; this could be the best damn two hours of gameplay we've ever seen. Stellar experiences like Journey and Gone Home are also really short. But I imagine most people expected a little more from a big-budget production like Ground Zeroes.2

http://kotaku.com/metal-gear-solid-ground-zeroes-is-short-really-short-1516004297

To nie jest nowy wymiar dymania, tylko odpowiadanie na potrzeby klienta.

Opublikowano

I to niestety nie tego jeśli chodzi o Europę.

Czekałem tyle lat to i ten dodatkowy rok jeszcze przeboleję. Tym bardziej, że ja nie mam zwyczaju pozbywania się swoich konsol więc na czym grać będzie.

Opublikowano

Wyobrazcie sobie ze w 2001 Konami kaze sobie placic ponad 120-140 zł za 2 godzinny epizod na tankowcu w mgs2, a za ten drugi, wlasciwy placimy ponad 200. Konami a.d. 2014 dyma lepiej niz Sony i MS razem wzięte.

Opublikowano

Ja bym olał i czekał na Goty, oh wait robię tak z każdą grą.

Opublikowano

ja tam zaczekam na recki wersji na ps3 i najwyzej dumnie przycebule :P

Opublikowano

Wyobrazcie sobie ze w 2001 Konami kaze sobie placic ponad 120-140 zł za 2 godzinny epizod na tankowcu w mgs2, a za ten drugi, wlasciwy placimy ponad 200. Konami a.d. 2014 dyma lepiej niz Sony i MS razem wzięte.

A przepraszam bardzo, wydanie a.d. 2013 tego ch,ujowego i niesprawnego tech-dema nowego silnika FOX Engine, które zwie się PES 2014 to nie było dymanie? KONAMI do piachu ;/.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.