Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No uczciwie mówiąc iks ma jeszcze:

Lost Odyssey

Viva Pinata

Banjoo & Kazaooie 

Ale jak powiedział Bluber te gatunki okazały się nieopłacalne. Dość zabawne że Sony uznało co innego i jeszcze w 2013 dawało graczom jrpgi, beat em up'a, interaktywne filmy, platformówki, przygodówki. 

Resistance okazał się trylogią. Infamous doczekał 2 pełnych odsłon oraz fabularnego dlc. LBP w sumie 4.. Ratchety z sześciu. Cage popełnił swoje dziełka dwukrotnie, a Uncharted i Gran Turismo ma już łącznie 3 części. 

No ale bociarnia dalej chrzani że klapki tylko gadają, a nie kupują i w ogóle to eksy Sony nikogo.

No nie sondzem. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

to była fajna gierka:

Opublikowano

Chcesz nowe ip to masz - The Order 1886 z pasami, klonik gearsów - jaraj się.

To jest dobre :-D

Czy Gyrosy to nie ta gra w której botki podniecają się multi bo można pociąć kogoś na 1001 kawałków?

Ale ale jak to się ma do słów MaZZeo

http://www.gram.pl/news/2014/02/06/the-order-1886-bez-multiplayera.shtml

W The Order: 1886 ekipa Ready at Dawn, wspomagana przez Sony Santa Monica, skupia się wyłącznie na kampanii dla jednego gracza. - Potwierdzam, w grze nie ma multiplayera, jest to singlowa, trzecioosobowa, przygodowa gra akcji - napisał na Twitterze Andrea Pessino, założyciel zespołu pracującego nad wyglądającym niezwykle obiecująco tytułem na wyłączność PlayStation 4.

No ale już to w sumie ostatnio z tępymi botami sie przerabiało, Uncharted to strzelanka bo są pistolety,Battlefield to też strzelanka bo są pistolety, przebywając z botami za dużo można pomyśleć że fifa to też strzelanka bo tam też sie strzela.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

No na bank listę można by wydłużyć o z 10 pomniejszych pozycji, ale inwestując w iksa po pierwszych latach byłbym nieźle w(pipi)iony. 

Opublikowano

No ale bądźmy poważni - jakie gry na X360 liczą się tak, jak Gearsy, Halo i Forza? Które zapadły w pamięć do tego stopnia, by wymieniano je w jednym rzucie, jako tytuły zachęcające do kupna konsoli?

No ale chcesz to jakoś obiektywnie sprawdzić :)? Jeżeli tak to tylko sprzedażą, a jeżeli o nią chodzi to zarówno Xbox jak i PS "ma" ze 4 znaczące serie, a reszta to drobnica i kwestia gustu. W pamięć to każdemu zapada co innego ;)

Chodzi mi o serie jednoznacznie kojarzone z marką Xbox/PlayStation. W jednym rzucie, gdy wymieniasz gry na Xboxa, to rzucasz - Halo, Gearsy, Forza (w tej kolejności nawet).

Kiedy mówisz o PlayStation, rzucasz Crash, Jak & Daxter, Uncharted, Killzone, Tekken, Ace Combat, Resistance, Gran Turismo, God of War, LittleBigPlanet, Wipeout, Ridge Racer, SOCOM, Syphon Filter, MotorStorm, Twisted Metal, inFamous, Sly Cooper, ICO, Shadow of the Collossus, The Last of Us, MGS, Devil May Cry, Ratchet & Clank.

To są serie, które wpadły mi do głowy apropo kojarzenia marki (a pewno jest tego więcej). Microsoft odwalił kawał dobrej roboty "wykradając" Tekkena, Ace Combat, MGSa czy Ridge Racer, ale dalej Sony ma po prostu ogrom asów w rękawie (które mogłoby dobrze wykorzystać). W świadomości graczy mają więcej tytułów na wyłączność, bo stworzyli więcej marek, które ludziom kojarzą się i będą kojarzyć z PlayStation.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Nie wiem jak kradzieżą można nazwać marki, które nigdy nie należały/ bądź od dawna nie należą do Sony, ale ok.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Kolego miałeś w ogóle jakąś konsolę Msu? Jeżeli nie to nie dziw, że nie znasz jego IP. Poza tym zauważ, że Sony ma przewagę jednej generacji

Opublikowano

Mnie w tej całej metamorfozie niegdysiejszych xbotów (easye, Dave) zastanawia tylko jedno: jak z miłości do plastiku od M$ przeszli do totalnego uwielbienia kawałka plastiku SONY. Zero wątpliwości, pogarda dla konkurencji. Rozumiem, jakby SONY wypuściło kawałek plastiku I gry, ale na razie dostaliśmy kawałek plastiku i kopertę z mango telezakupy "wygrałeś 100000000000000!!!!" . Znam ludzi, którzy faktycznie się cieszyli z takich wygranych. Naprawdę ciekawe i zastanawiam się, czy obaj nie byli ukrytą opcją SONY (np. mogli mieć wcześniej psx'a).

Opublikowano

Ta lista jest tak śmieszna, że mnie boki ze śmiechu bolą :P Połowa to multiplatformy i porty z PS2. Nie wiem co chciałeś tym udowodnić, to jakbym napisał, że mi się Xbox z GTA kojarzy, heh.

Ace Combat? Ten Ace Combat, którego pierwsza część, która wyszła na przemijającej już generacji, była ex'em na X360? :P

Opublikowano

No spoko Don. Już wszystkie klapki w temacie wiedzą że 3 serię MS dają 10000000000000 więcej funu niż DZIESIĄTKI eksów Sony. Tylko kurfa wciąż trzepie się ich kontynuacje i nowe IP. No zagadka.  :rolleyes:

Opublikowano

Xbox -Halo, Fable, GoW, Forz I Alan Wake<3

Playstation - Uncharted, Last of Us, God of War.

Niestety KZ nie dorownal Halo jako FPS a GT stracilo korone na rzecz Forzy. Ale tak to juz bywa....

Opublikowano

Lords of the Fallen - sledze od pierwszej informacji. Raz, ze tematyka zblizone do DS a dwa, ze ciekawi mnie czy jednak spier.dola to tak samo jak Snajpera.

Opublikowano

> Sony ma po prostu ogrom asów w rękawie

> SOCOM, Resistance

iuzQQsYw3M8Yl.gif

o tak. Te gierki na pewno zyskałyby rozgłos wychodząc na xboxa też.

Ale wież że Sony ma też gierki jeszcze z ery PSX kojarzone z marką Playstation jak choćby Medievil ?

Opublikowano

No spoko Don. Już wszystkie klapki w temacie wiedzą że 3 serię MS dają 10000000000000 więcej funu niż DZIESIĄTKI eksów Sony. Tylko kurfa wciąż trzepie się ich kontynuacje i nowe IP. No zagadka.  :rolleyes:

Nie wiem jak z tymi 3 seriami MS i DZIESIATKAMI Sony, ale wiem, że mam chyba 30 czy 40 gier na X360, których nie ma na PS3 i to dla mnie zamyka tą śmieszną dyskusję :)

pewnie

10x Halo

10x Forza

10x Girs heh

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Xbox -Halo, Fable, GoW, Forz I Alan Wake<3

Playstation - Uncharted, Last of Us, God of War.

Niestety KZ nie dorownal Halo jako FPS a GT stracilo korone na rzecz Forzy. Ale tak to juz bywa....

Wypraszam se GT6 ze zmiennymi warunkami pogody i ulepszonym modelem jazdy wyszło na prowadzenie.

A KZ2 w multi i singlu wciąż daje radę; własny styl oraz skillowe multi. Rzecz czysto subiektywna. 

No raczej lista powinna brzmieć:

Xbox -Halo, Fable, GoW, Forz I Alan Wake

Playstation - TLOU, Uncharted 2,  Dragon's Crown, God Of War3, Ni No Kuni, Gran Turismo 6, KZ2, Resistance 2&3, MotorStorm: Pacific Rift, Sly Cooper, LBP 1&2. Jeśli już wymieniamy najlepsze/ najpopularniejsze.

Pogódźmy się że bida z nędzą na tym iksie.  :cray:

Opublikowano

Nie rozumiem tej nagonki na resistance'a świetna gra w singlu,a i multi w jedynce był zacny,no ale halo!!!11

Opublikowano

W tym temacie robi się nagonki na 99% gier, które nie widziało się na oczy, tudzież spędziło z nimi zawrotną liczbę paru godzin (np. w multi).  8)

Opublikowano

Tylko co to ma do rzeczy z czerstwością socoma i Resistance

Grałeeeeś?

Opublikowano

Jutro ma podobno wyjść aktualizacja do xboxa one i naprawić część rzeczy które zyebali , dajcie znać czy faktycznie poprawią coś .

Opublikowano

Xbotom pod względem oci.pienia daleko do Sonoklapów tutaj którzy nawet mega skomplikowane symulatory ( w które nigdy nie grali ) próbują uprościć do swoich sztandarowych arcadówek. Jednoplatformowcy Sony, najwięksi znawcy rynku gier obojętnego gatunku.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Szczególnie interesujące są te exy:

Deathsmiles II

The Dishwasher: Dead Samurai

The Dishwasher: Vampire Smile

Tenchu Z

Tetris Splash

Tetris: The Grand Master

Same hiciory, aż szkoda konsoli nie kupić tylko dla tych powyższych tytułów.

Śmiej się, śmiej. Ale jakbym kupował x360, to prędzej dla ww., niż dla np. Halo lub GeOW. Także dla podobnych, które pominąłeś (nie miały takiej "śmiesznej" nazwy jak Deathsmiles, czy tytuły takie, jak Dodonpachi lub Espgaluda kojarzą się lepiej?), czyli ogólnie mówiąc porty japońskich automatówek. Niestety przez arogancję Sony (i chyba także wyższe koszta developingu), producenci poszli do Microsoftu, gdzie stworzyli sobie niszę, z której niezbyt często wychodzą. Cóż, wkrótce Ikaruga powinna wyjść na Steama, parę doujinowych Shmupów sprzedaje się nienajgorzej, to może inni też spojrzą na PC przychylniej...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.