Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Kurde rzeczywiście świetny coop ma journey xD

Mazz zagramy ?xD

hahahahah, dobrze ze sie juz pozbylem ps3

nie wierze w  to co widze, etap błądzenia w u3 po pustyni był ciekawszy niz ten gameplay.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 818,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

journey jest super, chu.ja się tam znacie

Opublikowano

widzę, że xboty wpierw śmieją się z przechodzenia gier na yt, a potem sami to praktykują, obiektywnie oceniając, o dziwo, exa z ps3 :P

Opublikowano

Ja tam gralem w Journey i mnie randomowe dałny, ktore dolaczaly tylko irytowaly. No ale MEGA COOP KUR.WY !!!

Opublikowano

Nintendo przejmie Atlusa?

Kiedy świat obiegła wieść o rozsypującym się Atlusie, jęk bólu fanów był bardzo słyszalny - wszak firma ta jest odpowiedzialna za wiele świetnych gier.

Tymczasem krążą plotki, że kandydatem numer jeden do akwizycji dorobku producenta jest wydawca dobrze nam znany. Mowa o Nintendo.

Serwis International Digital Times na bazie kilku faktów opublikował raport sugerujący, że Nintendo jest bardzo blisko przejęcia Atlusa. Po pierwsze - ostatnimi czasy relacje obu firm były bardzo ciepłe.

Choć Atlus tworzył gry na wiele platform, w ostatnim okresie najbliżej współpracował właśnie z Nintendo.

Są z tym związane m.in. łączone wzajemnie promocje Shin Megami Tensei IV i nowego Fire Emblem, a także prace nad crossoverem Shin Megami Tensei X Fire Emblem na Wii U, która to gra byłaby drugim w historii romansem dwóch silnych marek Nintendo i zewnętrznej firmy (po sportowych grach z Mario i Sonikiem). 

Najgroźniejszym rywalem Nintendo byłoby Sony. Jak słusznie wskazał autor raportu, Square Enix miałoby z Atlusem mniej zróżnicowany wachlarz developerów, do Capcomu i Konami portfolio Atlusa nieszczególnie pasuje, zaś Microsoft i inni zachodni wydawcy nie wydają się zainteresowani.

http://www.cdaction.pl/news-33766/nintendo-przejmie-atlusa.html

Było by ciekawie jeśli rzeczywiście Big N lub Sony przejęło Atlusa :woot:

Opublikowano

Posilkowanie sie Journey w temacie "gry z fajna kooperacja" jest maks ZALEM. To nawet pod trolling nie podchodzi...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja tam gralem w Journey i mnie randomowe dałny, ktore dolaczaly tylko irytowaly. No ale MEGA COOP KUR.WY !!!

No tak, w końcu to nie jest bolączka każdego online coopa, tylko Journey ;o

Opublikowano

Jak już sypiemy tymi newsami, to jeszcze jeden ode mnie.

Ostatnie 5 minut gry na Xbox One będzie na bieżąco zapamiętywane przez konsolę. W przypadku PS4 mówi się o aż 15 minutach.

Microsoft potwierdził, że konsola Xbox One będzie na bieżąco zapamiętywała ostatnie 5 minut rozgrywki. Po włączeniu pauzy będzie można pięciominutowy plik zapisać, a następnie edytować, bądź też w całości umieścić w sieci. 

Przewidziano także rozwiązanie dla osób grających w sieci, które nie mogą pozwolić sobie na pauzowanie gry w celu zapisania nagrania. Wtedy wystarczy poinformować konsolę głosowym komunikatem "Xbox, record that" (nie wiem, jak z komunikatami w rodzimym języku), a ostatnie 30 sekund gry z automatu trafi na dysk konsoli. W sam raz, by całemu światu pokazać, jakiego mamy skilla w Call of Duty po sieci. 

A co u konkurencji słychać? Nic oficjalnego. Przebąkiwano coś o 15 minutach nagrywania, ale Neil Brown, szef europejskiego oddziału Sony sam stwierdził, że może się skończyć ostatecznie na 7 minutach. Zawsze to kolejna cyferka, która będzie ładniej wyglądała przy zestawieniu obu konsol. 

Obie konsole będą miały także możliwość nadawania transmisji z gry na żywo, co w praktyce powinno umożliwić nagrywanie dowolnie długich wycinków rozgrywki.

Tym razem źródłem Gamezilla.  

Jak widać Sony też obiecuje gruszki na wierzbie. Zamiast piętnastu minut siedem? No cóż, akcja marketingowa z tym kwadransem. Ale tak naprawdę, kto tego będzie używał?  :sorcerer:

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Nie chodzilo o paralitykow, tylko o sam fakt dolaczania sie kogokolwiek. Zreszta jak gram co-opa to nie gram z randomami, a z tego co pamietam to w Journey nie mozna nikogo do co-opa zaprosic.

Opublikowano

Jak widać Sony też obiecuje gruszki na wierzbie. Zamiast piętnastu minut siedem? No cóż, akcja marketingowa z tym kwadransem. Ale tak naprawdę, kto tego będzie używał?  :sorcerer:

To jest akurat niezła funkcja, niewiele gier na to pozwala (z tej generacji kojarzę tylko Just Cause 2), a tak to będzie można zapisać fragment z każdej gry.

Opublikowano

Nie chodzilo o paralitykow, tylko o sam fakt dolaczania sie kogokolwiek. Zreszta jak gram co-opa to nie gram z randomami, a z tego co pamietam to w Journey nie mozna nikogo do co-opa zaprosic.

Gdyby się dało zapraszać, to trofea do zdobycia byłyby bardzo łatwe. ;)

To jest akurat niezła funkcja, niewiele gier na to pozwala (z tej generacji kojarzę tylko Just Cause 2), a tak to będzie można zapisać fragment z każdej gry.

Ale po co?

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

zeby wrzucac poradniki, trudniejsze achivmenty prosto na YT, najlepsze akcje z gier sportowych itp.

Opublikowano

zeby wrzucac poradniki, trudniejsze achivmenty prosto na YT, najlepsze akcje z gier sportowych itp.

Podałeś fajne przykłady. Ale czy ktoś "normalny" będzie z tego korzystał? ;]

EDIT: Dobra, powiem inaczej. Jest to fajny bajer, ale dla mnie mógłby nie istnieć.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

No szczególnie będzie to fajna akcja do gier sportowych pikne akcje z NBA 2k czy Fifek :)

Nie raz NBA 2k w lidze chciało się nagrać dla innych jakąś dobrą akcję ale trzeba było w trakcie meczu zrobić pauzę, nagrać replay, poprzedzony masą ustawień , potem go odpalić na lipnym serwerze 2K w tragicznej rozdzielczości itp.

Opublikowano

dzieci i smutni ludzie maja czas na takie rzeczy.

Opublikowano

A na co mi puszczanie materiału LIVE przez parę minut, jak nagrywanie rozgrywki na PS4 nie będzie miało ograniczeń czasowych.

Opublikowano

a skad wiesz jak gry beda rozwiazane. w takim HALO zapisywane sa ostatnie mecze w calosci na dysku, w kazdej chwili mozesz wrocic i zapisac odpowiedni fragment. w FIFE podobnie moze bedzie to dzialac, wiec...

ja 3/4 czasu spedzam z FIFA, niby mozna zapisywac filmy na serwerach EA, ale wolalbym po prostu na swoim kanale YT.

Podobnie jak najlepsze akcje w HALO 4 - super gdybym mogl zapisac akcje, gdzie sam wybijam druzyne przeciwnikow itp.

Gram duzo w multi po prostu, smutni ludzie jaraja sie coopem w Journey...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ja akurat w jedyną grę jaką gram on line to NBA 2K, z znajomymi robiliśmy ligi. W sumie to dzieckiem nie jestem, smutny też nie. Ba nawet pomiędzy gierkami w tym NBA 2k miałem czas na zarobienie na dom i samochody z salonu więc jeszcze musi być chyba inna kategoria...

edit:

:thumbsup:   POLACZEK

Edytowane przez balon

Opublikowano

ja 3/4 czasu spedzam z FIFA, niby mozna zapisywac filmy na serwerach EA, ale wolalbym po prostu na swoim kanale YT.

Gram duzo w multi po prostu, smutni ludzie jaraja sie coopem w Journey...

Ktoś inny powie, że ludzie którzy grają w FIFE godzinami zamiast na realnym boisku są smutni ;] A nikt tu nie jest smutny, publikowanie swych ciekawych wyczynów, wychwycenie jakiegoś nietypowego buga, co w tym w ogóle smutnego? Dziwni wy jesteście.

Opublikowano

3/4 czasu zwiazanego z grami nie oznacza, ze ktos ma czas godzinami siedziec przy konsoli. Poza tym jasne - wystarczy pomyslec troche. Czasami debilna kontuzja przeszkadza na gre w pile.

No i Ludwes - Ciebie to czasami czytac sie nie da. Dla Ciebie mogloby nie istniec - grywasz w ogole w jakas gre online, bo jeszcze pare stron temu miales sporo do powiedzenia na temat multiplayera, a teraz piszesz jak typowy singleplayerowy gracz.

Edytowane przez easye

Opublikowano

dokladnie. Wystarczy pomyslec troche. Czasami debilna kontuzja przeszkadza na gre w pile.

No i Ludwes - Ciebie to czasami czytac sie nie da. Dla Ciebie mogloby nie istniec - grywasz w ogole w jakas gre online, bo jeszczepare stron temu miales sporo do powiedzenia na temat multiplayera, a teraz piszesz jak typowy singleplayerowy gracz.

Podaj przykłady.

Opublikowano

A na Xone sobie na Twitchu poszaleje a na PS4 nie :< 

A tak wracając do tych 5 minut,  gracze (Sonoklapy) zrobią burdę na necie i M$ pierdyknie 20 m a co!

Edytowane przez Soul

Opublikowano

A na Xone sobie na Twitchu poszaleje a na PS4 nie :< 

A tak wracając do tych 5 minut,  gracze (Sonoklapy) zrobią burdę na necie i M$ pierdyknie 20 m a co!

Dlaczego na PS4 nie? 

Opublikowano

Najlepsze akcje w Fifie, multifragi w FPSach w multi? Edycja i skrecanie fragmovie to nie brzmi fajnie?

Opublikowano

Ludwes - nie chce mi sie 30 stron wertowac , ale chodzi mi o dyskusje Xbox 1 / PS2, temat o multiplayerze w Gearsach 3 / Uncharted, GT/Forza, HALO. Twierdzisz ze to srednie exy, a wychodzi na to, ze sam multiplayer srednio Cie interesuje.

I czy to nie Ty nie kojarzyles zadnej gry z Xbox'a 1 ?

W statusach tez czesto spamujesz "Xbotami", zastanawiasz sie jak mozna jarac sie Titanfallem, a jakim FPSem jarasz sie Ty ?

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.