Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Featured Replies

Opublikowano

Smugler czeka na nowych autorów. Czemu nie zgłosisz się żeby coś napisać do retro?

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 365,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Porządkami tego nie nazwę, bo zaraz większość z powrotem wyląduje w szafie, ale wspomnienia z dzieciństwa obudziły się we mnie dość mocno. Część pism sobie zachowam, ale Secret Service czy Bajtki musz

• Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme:   Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończ

• Odwiedzając rodziców postanowiłem posegregować moje stare magazyny: wiele Playów, trochę CD-Action, jeden egzemplarz Neo i Neo+... oczywiście szmatławca najwięcej. Gdzieś poginęły mi Mangazyny i Game

Opublikowano

Te specjale to chyba jedyne co im wychodzi, o ile nie pisze sztywnapała, czy jak mu tam, bo czytać się tego nie da.

Opublikowano

Nie znam, ktoś gorszy od transów zaimkarzy z cd action?

Opublikowano
20 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

Ktoś może przybliżyć jego sylwetkę?

To ten kuc od Kononowicza.

360px-axelio_ulotka.jpg

Opublikowano

Ten co Miecugowowi dal w pape na woodstocku.

Podlasie to ma talent do dostarczania asow xD

Opublikowano

Dla mnie ten Oskar to podrabianiec. Kilka jego filmów kiedyś obejrzałem i czuć że typek zbiera extrima czy gazetki o grach kilka lat, a robi z siebie jakiegoś guru. Nie siedział na polchacie, nie siedział na forumku.

Pamiętam jak na imprezie urodzinowej extreme party pakował do plecaka archiwalne extrimy i potem na olx opychał.

Mnie zablokował na fejsie, ale miałem z nim spinę, odpisywał jak jakiś wariat, a chciałem jedynie by na swojej grupce retro wrzucił link do mojej ankiety odnośnie psx extreme.

w tym nowym psx fanie zajął się działem hotline, a w sumie mogli zaprosić samego Przemka (a może odmówił?). Hotline to dział co miał być śmieszny w psx fanie i Przemek opisywał tam jakieś głupoty, no i w tym wydaniu Oskar opisał coś o mannie i maternie (a Przemek jest fanem tego kabaretu). Ogólnie właściciel retronics mówił mi kiedyś (zadzwonił osobiście jak skrytykowałem reedycje u siebie na blogu), że Oskar załatwił mu licencję u CGS. Także dzięki niemu chyba jest ten psx fan.

Trochę szkoda bo chciałem się wziąć za skany psx fana, ale mi już właściciel odmówił, bo jak pisał, nie chce dwóm osobom zezwalać jednocześnie.

Oskar też odpowiadal za screeny w poprzednich numerach, nie wiem jak tu.

Raczej tego nie kupię, bo dla mnie barierą kwotową przekroczona. Nie mam sentymentu do czegoś co powstało w 2025 i nie jestem w stanie za to płacić 55 zł plus wysyłka. Tłumacza to niskim nakładem i wysoka cena, jakością premium, ale brak u mnie nostalgii, a przez nią jestem w stanie wydać nawet 360 złotych za brakujący numer PlayStation magazynu :)

No i wkurza mnie że zajmują się wieloma pismami na raz. Kiedy zacząłem zbierać ich top secrety to wychodziło ich jakiś 6 w ciągu roku. W 2024 już bodajże 4. A psx fany wyszły dopiero dwa, odnowione stare numery. I co chwilę ogłaszają nowe projekty dla chyba 10 osób, zamiast skupić się na tym co zaczęli.

Opublikowano
37 minut temu, Mari4n napisał(a):

Z tego co pamiętam, to chyba była jego laska. Nie przepadam za typem

Tak, byli ze soba. Zapomnialem o ty zdarzeniu.

Jak wchodzil z tym swoim retro kanalem na yt to prawie z kazdym mial spine. Do Loadingu tez cos sapal. Jak jakies kanaly wchodzily z nim w crossa to konczylo sie to dosc szybko.

Opublikowano
W dniu 28.05.2025 o 07:56, grzybiarz napisał(a):

Dla mnie ten Oskar to podrabianiec. Kilka jego filmów kiedyś obejrzałem i czuć że typek zbiera extrima czy gazetki o grach kilka lat, a robi z siebie jakiegoś guru. Nie siedział na polchacie, nie siedział na forumku.

Pamiętam jak na imprezie urodzinowej extreme party pakował do plecaka archiwalne extrimy i potem na olx opychał.

Mnie zablokował na fejsie, ale miałem z nim spinę, odpisywał jak jakiś wariat, a chciałem jedynie by na swojej grupce retro wrzucił link do mojej ankiety odnośnie psx extreme.

w tym nowym psx fanie zajął się działem hotline, a w sumie mogli zaprosić samego Przemka (a może odmówił?). Hotline to dział co miał być śmieszny w psx fanie i Przemek opisywał tam jakieś głupoty, no i w tym wydaniu Oskar opisał coś o mannie i maternie (a Przemek jest fanem tego kabaretu). Ogólnie właściciel retronics mówił mi kiedyś (zadzwonił osobiście jak skrytykowałem reedycje u siebie na blogu), że Oskar załatwił mu licencję u CGS. Także dzięki niemu chyba jest ten psx fan.

Trochę szkoda bo chciałem się wziąć za skany psx fana, ale mi już właściciel odmówił, bo jak pisał, nie chce dwóm osobom zezwalać jednocześnie.

Oskar też odpowiadal za screeny w poprzednich numerach, nie wiem jak tu.

Raczej tego nie kupię, bo dla mnie barierą kwotową przekroczona. Nie mam sentymentu do czegoś co powstało w 2025 i nie jestem w stanie za to płacić 55 zł plus wysyłka. Tłumacza to niskim nakładem i wysoka cena, jakością premium, ale brak u mnie nostalgii, a przez nią jestem w stanie wydać nawet 360 złotych za brakujący numer PlayStation magazynu :)

No i wkurza mnie że zajmują się wieloma pismami na raz. Kiedy zacząłem zbierać ich top secrety to wychodziło ich jakiś 6 w ciągu roku. W 2024 już bodajże 4. A psx fany wyszły dopiero dwa, odnowione stare numery. I co chwilę ogłaszają nowe projekty dla chyba 10 osób, zamiast skupić się na tym co zaczęli.

Te listy to jednak nie wspominki tylko jakieś pytania 17-letniego Wojtka z Przasnysza. :D Skąd oni to wzięli to nie wiem. Czy jest sens obecnie kupować PSX? Jakie polecilibyście obecnie gry na PSX do stówki? Ile trzeba odkładać na konsolę? To przykładowe pytania.

Sami oceńcie, co lepsze. Ten nowy numer PSX Fan czy retro gazetka z plakatem w stanie bdb za 10zł?

1.jpg

IMG_20250604_140618724.jpg

IMG_20250604_140644940.jpg

IMG_20250604_140726362.jpg

IMG_20250604_140738520.jpg

IMG_20250604_140758350.jpg

IMG_20250604_140807683.jpg

IMG_20250604_140824065.jpg

IMG_20250604_140849659.jpg