dApo 313 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 kolega mial podobny problem z wypluwaniem plyt, przed patchem jakos. po zainstalowaniu patcha problem o dziwo zniknal wiec tu bym sie doszukiwal jakiegos bledu w systemie Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękuję za poprzednią odpowiedź, mam jeszcze takie pytanie (być może lekko paranoiczne), otóż czy u Was również dotykowy przycisk odpowiedzialny za wysuwanie płyty (ten niżej) lekko porusza się w górę i dół przy przesunięciu po nim palcem? Wolę się upewnić, gdyż ten wyżej "siedzi" sobie na miejscu stabilnie w takiej sytuacji. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Piggyman Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 ja tego w ogóle nie używam, wyjmuje płyty z pada w options "wysuń płyte" nie podoba mi sie design tego, mało praktyczne te przyciski są, powinny być w innym miejscu większe Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie mam żadnej gry na płycie B-) Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Ja też nie używam przycisków na konsoli. To tak jak by zmieniać programy w telewizorze za pomocą przycisków na nim, po co skoro mamy pilot? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ja również nie korzystam zwykle z przycisków na konsoli, wczoraj jednak się zdarzyło i zauważyłem przy okazji opisaną wyżej przypadłość. Będę wdzięczny jeśli ktoś mógłby sprawdzić u siebie czy ma tak samo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 sprawdzilem teraz, u mnie zaden sie nie przesuwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Być może zbyt mocno naciskam podczas przesuwania palcem, jeśli przejadę delikatnie to jest w porządku. Dziwne, nie mam pojęcia czy zaprzątać sobie tym głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 to nie naciskaj to nie jest przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Oczywiście zdaję sobie sprawę tego, że nie jest to przycisk mechaniczny, jednak świadomość że dzieje się coś, co dziać nie powinno nie daje mi do końca spokoju. Wygląda to tak: https://www.youtube.com/watch?v=Nptr9Se5hw0&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie wiem, ale konsola chodzi głośno jak odkurzacz. Mam praktycznie zawsze słuchawki na uszach, więc to mi nie przeszkadza. Olać to, czy lepiej żeby wymienili tego szrota ? XOne chodzi cichutko Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wymień, powinna chodzić tak jak ps3slim, moja przynajmniej tak chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Olej to. Trafienie na cichsza to tez loteria a juz na pewno te wychodzace z serwisu. Trzeba czekac na slimke albo na nowszy model ewentualnie miec szczescie i trafic cichutka. Niestety ta generacja tak ma jak nie urok to (pipi)zka, jak nie glosna to piszczy, albo pluje pytami itd.. moja jes glosna ale przynajmniej wiem co mam, a czekajac na "nowa" konsole teraz juz po gwarancji producenta, jedno licho wie gdzie i jak beda to naprawiac Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Odnośnie mojej przypadłości z "ruchomym" przyciskiem, sprawdziłem inną konsolę w sklepie oraz popytałem na dodatkowych (krajowych oraz zagranicznych) forach i w większości przypadków jest podobnie. Być może przycisk ten dostał więcej luzu w niektórych konstrukcjach przez słynne problemy z samoistnym wysuwaniem płyty. Myślę więc, że temat mojego problemu został wyczerpany i dziękuję za zainteresowanie oraz chęć pomocy. Co do kultury pracy konsoli, jestem (odpukać) bardzo zadowolony. Dawniej byłem w posiadaniu kilku modeli PS3 i właściwie każdy z nich dało się usłyszeć w pewnym stopniu, PS4 natomiast nie słychać praktycznie w ogóle (nawet po kilkugodzinnych sesjach z wymagającymi w mojej opinii tytułami). Głośność pracy mógłbym porównać do PC zamkniętego w obudowie Fractal Design z serii Define (są to wygłuszone obudowy). Oczywiście jest głośniej, ale jak na niewygłoszony sprzęt i tak bardzo dobrze. Napęd BD da się usłyszeć przez kilkadziesiąt sekund od czasu włączenia gdy płyta znajduje się w środku, później cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czasem jak probuje odpalic konsolke z pada, to konsola odpada ale chwile laduje tylko laduje, a potem miga niebieska dioda, pomaga tylko twarde wylaczenie konsoli z palca. Potem konsolka odpala normalnie i wysyla komunikat o bledzie. Zdarza sie to tez czasem Wam czy u mnie cos nie tak. Dzieje sie to praktycznie od nowosci, ale kilka tygodni mialem spokoj i dzisiaj zas mi sie trafilo, wiec z ciekawosci chcialbym zapytac o to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 miałem tak ze trzy może cztery razy, od dłuższego czasu spokój Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Cos nie tak, moze problem z hdmi ? U mnie odpala za kazdym razem, ale za to wyje jak odkurzacz moze jestem przeczulony ale lepiej taka niz grzebana Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Przy włączaniu wyje tylko i wyłącznie jeśli płyta jest w napędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Za dwie godziny jadę oddać konsole do serwisu, bo szum mnie zabije Pytanie do osób, które to robiły. Pakować zapewne wszystko, nawet headset, kabel HDMI i zdezaktywować konto, bo jak dadzą nową konsole to będę musiał aktywować na nowym systemie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawlo 86 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Chyba mam (a właściwie będę miał za jakiś czas, bo póki co da się grać) problem z R1 w padzie. L1 działa OK, słychać dźwięk kliknięcia, nie ma najmniejszych luzów. W przypadku R1 dźwięk kliknięcia jest bardziej cichy, powiedziałbym "głuchy" i przycisk jest luźniejszy, tzn. w przeciwieństwie do L1 można go trochę podnieść do góry. Ma ktoś coś podobnego? Pada mam od wczoraj, więc raczej nic nie połamałem. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Pawlo Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Za dwie godziny jadę oddać konsole do serwisu, bo szum mnie zabije Pytanie do osób, które to robiły. Pakować zapewne wszystko, nawet headset, kabel HDMI i zdezaktywować konto, bo jak dadzą nową konsole to będę musiał aktywować na nowym systemie? z takim pytaniem lepiej na infolinie dzwon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, mam do Was jeszcze jedno pytanie związane z PS4, otóż czy u Was również kabel zasilania (wtyczkę) jest taki piekielnie ciężko odłączyć od PS4? Chciałem dzisiaj przeczyścić konsolę i musiałem się nieźle namęczyć aby ją odłączyć, aż mnie kciuk boli. Nie wiem czy takie "darcie" na siłę nie jest szkodliwe dla tego, dosyć krucho wyglądającego wejścia, jednak inaczej się nie dało. Może z czasem będzie łatwiej wypinać i wpinać ten kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 A czy takie mocne "wydzieranie" wtyczki z konsoli (wczoraj musiałem wykonać taką operację wyjątkowo czterokrotnie, gdyż konsola musiała zostać przeniesiona kilka razy w ciągu dnia do innego pomieszczenia) nie uszkodzi gniazda zasilania? Wydaję mi się, że już jestem w stanie wyczuć drobne ruchy gniazda na bok (wyciągałem mocno, ale oczywiście z wyczuciem kiwając na boki, z mniejszą siłą w ogóle nie było mowy o odpięciu/ wpięciu). Być może kabel zasilania nie jest doskonale spasowany do wejścia. Dziękuję ponownie za zainteresowanie tematem oraz cierpliwość co do mojej osoby. Z PS4 mam do czynienia od stosunkowo krótkiego czasu, a pewne, wyglądające groźnie rzeczy chciałbym potwierdzić u bardziej obeznanych w temacie tej konsoli Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 To nie wyciągaj kabla z PS4 tylko przenoś z przyczepionym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi