szejdj 2 804 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 no tak, bo w Incepcji nie ma głupot, to prawie film dokumentalny Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Tessarakt - to motyw przyczynowo skutkowy: w filmie posłużył Copperowi do m.in. poinformowania samego siebie o położeniu bazy NASA i uratowaniu ludzkości. W jaki sposób miałby dojść do tej wiedzy przed jego pierwszym, "debiutanckim" dotarciem do tessaraktu? Sam to wytykałem kilka dni temu, ale pewnej nocy spać nie mogłem i przed snem to rozkminiałem i jedno rozwiązanie znalazłem. Jednak jestem zbyt pijany żeby o tym pisać teraz i może jutro podejmę się tego wyzwania xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 no tak, bo w Incepcji nie ma głupot, to prawie film dokumentalny Pisałem coś o Incepcji, oprócz tego, że bardziej mi się podobała od Interstellar? Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 w incepcji też masz głupoty, widocznie każdy woli inny rodzaj tych głupot, pomijając to że oba filmy są sci-fi i doszukiwanie się w nich jakiegoś realizmu albo rzeczy w stylu "no jak to tag, nie może być, do dvpy to zrobili" Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 nobody specjalnie dla ciebie dwa linki (po angielsku, bo polska wiki jest ułomna w tym względzie): http://en.wikipedia.org/wiki/Retrocausality(teoretyczne rozważania o tym, że skutek może wyprzedzić przyczynę) http://en.wikipedia.org/wiki/Temporal_paradox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Nooo tak, pan Masorz powiedział, że trzeba walić konia nad cudownym Interstellarem, to tak róbcie!!!!!! Nic takiego nie napisałem, może naucz się czytać ze zrozumieniem bo wiek już zobowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogicool 43 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie chciało mi się komentować wcześniej, bo film wprawdzie bardzo fajnie się ogląda, ale imho bez rewelacji. Jak to się mówi, Amerykanie mają swój styl. Najciekawsza jest ta kwestia z alternatywną rzeczywistoscią, pierwsze skojarzenie to oczywiście Kontakt. Kontakt>Interstellar Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 2001: Odyseja Kosmiczna>Kontakt>Interstellar tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kontakt>Interstellar Kontakt to ten z dzudi foster? No ku.rwa, tam to dopiero mozna umrzec od smutow i rozowych jednorozcow. A dzialanie tesseraktu wyjasnil madry murzyn kilka stron dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogicool 43 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kontakt>Interstellar Kontakt to ten z dzudi foster? No ku.rwa, tam to dopiero mozna umrzec od smutow i rozowych jednorozcow. A dzialanie tesseraktu wyjasnil madry murzyn kilka stron dalej. To dokładnie było o różowych nosorożcach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Muzyka z Interstellar zagrana na kościelnych organach, coś pięknego: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Przypomnial mi sie tekst z honest trailers, ze przy tworzeniu muzyki do Interstellar Zimmer musial zasnac na organach. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Fajna graficzka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Przypomnial mi sie tekst z honest trailers, ze przy tworzeniu muzyki do Interstellar Zimmer musial zasnac na organach. podobny przypadek jak reznor przy filmach finczera wpuszczający kota do studia i udający się jakby nigdy nic na obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Z obserwacji wśród znajomych i forumka: Ludzi którym się Interstellar nie podoba, a i go hejtują możemy podzielić na dwie grupy: Tych którzy o kosmosie wiedzą niewiele i tych którzy wiedzą niemal wszystko. Pierwsza grupa na filmie się nudzi, uczucia drugiej zaś podczas seansu są ranione. Znudzonym polecam prowadzoną przez wielokrotnie tu przywoływanego jajogłowego murzyna, 13sto odcinkową serię dokumentalną pt.: Cosmos: A Spacetime Odyssey, która w prostych słowach wyjaśni wam na jakim (wszech)świecie żyjecie. Zranionym zaś polecam stronę NASA i filmy z Curiosity nakuvrviającym po Marsie i wpatrywanie się we wzniecany pył, full 100% science typie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Ja bym dodał jeszcze jedną grupę - tzw. znafców, takich ekspertów od katastrof na onecie, wiedzą wszystko bo internety mózg zastępują. IMO najwieksza grupa i najbardziej się udzielająca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 no jeszcze czwarta - fani dobrego kina bez ckliwych kawałków o potędze miłości i czerstwego dialogu pełnego ekspozycji . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Znaczy się forumek aka fani czerstwych filmów ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 To była jakaś osoba na forumku, której się ten sucharski film podobał? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 całej niższej klasie z szogodogo na czele. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 A to dobrze, bo już się bałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Mnie się bardzo podobał i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Nic, kocham cię dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 mnie też się podobał Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi