Mejm 15 255 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dzisiaj obczailem, ze do posilkow na urlopie bardzo mi smakowalo pszeniczne Ksiazece i ciagle je tylko zamawialem. Ile januszow w skali 1-10? Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Bardzo dobre, mocno chmielowe, aromatyczne piwo, gorąco polecam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 PROMO W INTERMARCHE NA GUINESSA. 4.5 ZIKO ZA PUCHE SKUHWYSYNY Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Polecam, beka jest obecna! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Dzisiaj obczailem, ze do posilkow na urlopie bardzo mi smakowalo pszeniczne Ksiazece i ciagle je tylko zamawialem. Ile januszow w skali 1-10? Dużo januszów, jak dla mnie to straszny szczoch w porównaniu do innych pszenicznych, ale ogólnie da się to wypić, ale bez rewelacji. Dzisiaj byłem w TEA time w krakowie i ta mają swój własny browar i robią tam piwa english ALE Bardzo smaczne było całkiem, dyszka za pintę. Edytowane 26 Października 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Z Książęcego tylko Ciemne Łagodne. Ostatnio wprowadzili Książęce Świeży Chmiel (tylko w pubach) i Chlebowo Miodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Bo to nie jest prawdziwe piwo pszeniczne. Pszeniczniak (wheat, wit, weizen) jest górnej fermentacji, czyli na innych drożdżach - tak zwany ALE. A to jest zwykły lager, tylko ze z dodatkiem pszenicy. A ja jutro butelkuje swoje pierwsze piwo - American Pale Ale /edyta Ten świeży chmiel to podobno to samo co z tanka, tylko zmienili nazwę, bo się słabo sprzedawało Edytowane 26 Października 2014 przez mikro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Hehe, byłoby to całkiem prawdopodobne. Od czasu, kiedy spróbowałem ich Burgundowego, omijam Książęce szerokim łukiem. Co do pszeniczniaków, właśnie raczę się Viva La Vita Pinty. Zacne piwko. Edytowane 26 Października 2014 przez szaden 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
hegemon 1 241 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) A ja jutro butelkuje swoje pierwsze piwo - American Pale Ale Zajebongo! Powinieneś był zrobić fotorelację, jak Lucek ; ) BTW, nie wiem, czy to trolling, ale: http://a-beer-please.blogspot.com/2014/09/zywiec-american-pale-ale.html Edytowane 26 Października 2014 przez hegemon Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 heheh spoko, wrzuce jutro jakieś 2 foty z filtracji i butelkowania . A Lucek warzył piwo, czy cydr? Co do tego Pale Ale'a z Żywca to podobno tru story. Chętnie bym spróbował ale w pobliżu nigdzie nie leją. Jak będzie w butelkach to może być ciekawie, bo więcej ludzi się przekona do dobrego piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Jeśli to prawda to jesteśmy świadkami epokowego momentu w historii polskich koncerniaków Cytuj Odnośnik do komentarza
hegemon 1 241 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 heheh spoko, wrzuce jutro jakieś 2 foty z filtracji i butelkowania . A Lucek warzył piwo, czy cydr? Lucjan robił cydr. Jeśli to prawda to jesteśmy świadkami epokowego momentu w historii polskich koncerniaków Z wpisu wychodzi, że na razie tylko lane. Ciekaw jestem, jak im to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 [film z gościem w okularach] Polecam, beka jest obecna! 5:51, beki brak. Oglądać mam dalej..? Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Dzisiaj byłem w TEA time w krakowie i ta mają swój własny browar i robią tam piwa english ALE Bardzo smaczne było całkiem, dyszka za pintę. Powtierdzam , bardzo fajne i jeszcze zaraz obok mnie. Ogólnie w Krakowie mnogość opcji , Tea Time , MultiQlti, TapHouse, VivaLaPinta (wjechał pumpkin ale), Strefa Piwa, Omerta, House of Beer. Jest się gdzie napić dobrego piwa, ale potem ciezko juz miec przyjemnosc z picia koncerniaków ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 No wlasnie mi pszeniczne nie podchodza. Za to ksiazece zlote smakowalo z posilkami. Dopier z filmiku wyzej dowiedzialem sie, ze to jednak koncerniak :| Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 [film z gościem w okularach] Polecam, beka jest obecna! 5:51, beki brak. Oglądać mam dalej..? Bo to film dla "piwoszów", a nie metali Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Lubuskie Celtyckie znalezione ostatnio w Lidlu okazało się bardzo miłym zaskoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mikro 48 Opublikowano 27 Października 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Obiecana fotorelacja z warzenia pierwszego piwa zacieranie filtracja pomiar ekstraktu filtacja 2 chmielowe bobki warzenie rozlew rozlew 2 rozlew 3 zapchany kibel od resztek młóta Edytowane 27 Października 2014 przez mikro 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Tak będzie wyglądało żywcowe, butelkowe American Pale Ale. Za tydzień, dwa w sklepach. Cena to 3,20 zł. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Wymyślają, ale i tak syf. Cholera, nie mogę sobie znaleźć piwa dla siebie. Wszystko mainstreamowe:) smakuje jak sik (w sensie że nie wiem jak smakuje sik, ale tak się mówi ). Mniej znane piwa, próbuję, ale nawet gdy mi coś posmakuje, to mała szansa na dostanie go w pubie. Mam ekolegę, który pracuje w Tyskim i mówi, że są trzy rodzaje piwa, najlepsze idzie za granicę, a najgorsze mają w miejscowościach bliskich rozlewni. A pamiętacie, jak np. z 10 lat temu, otwierało się paczkę fajek i jak ładnie pachniało aromatem świeżego tytoniu? Browar się zepsuł, fajki to samo, ale na szczęście nie jaram od 1-ego czerwca 2013 roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Akurat ten Żywiec APA to rewolucja w koncerniakach, ostro temu kibicuje chociaż i tak wiadomo, że nie będzie miało startu do rzemieślniczych. Zaczyna się jednak dobry trend, rewolucja pewna puka do mainstreamu edit Obiecana fotorelacja z warzenia pierwszego piwa Proszę o szczegółowa relacje , wrazenia , czy warto , duzo roboty ,jak wyszlo etc Sam o tym mysle , wiec chetnie poczytam edit 2 spozylem IPA podobna do Imperium Atakuje czy Ataku Chmielu, jednak jak dla mnie bardziej chmielone, znakomite , jedno piwo a pije się to długo i ze smakiem Edytowane 29 Października 2014 przez erix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pryxfus 820 Opublikowano 7 Listopada 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki browarom rzemieślniczym odzyskałem zainteresowanie naszym piwem, bo to co obecnie prezentują koncerny pić się nie da. Poniżej parę fotek z moich ostatnich zakupów i "degustacji" Polecam każdemu odszukać gdzieś w swojej okolicy sklep, może się okazać że jest tuż za rogiem( http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=23 ), zakupić i spróbować coś z mniejszych browarów. Edytowane 7 Listopada 2014 przez Pryxfus 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Kultura picia piwa w Polsce się zmienia, nawet po pubach to widać. Na szczęście, bo koncerniaków pić się nie da ( żywiecki porter da radę, ale z szeroką konkurencją na tym polu szans nie ma). Jeszcze tylko double stoutów mi brakuje na rynku, bo te ciężko znaleźć niestety.Pomyśleć, że ładnych kilka lat temu, wielbiciel ciemnego piwa był prawie wykluczony jeśli chodzi o towar dostępny w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 A pamiętacie piwo Dog in the Fog? Na początku kosztował 4 zł (jak na tamte czasy to było dużo), a pod koniec swojej kadencji, cena spadła do dwóch zeta. 2005-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Oczywiscie. Z koncerniakow Zlote Pszeniczne ale i tak rzemieslnicze lepsze, wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.