Opublikowano 3 czerwca 20177 l Obrodziło w kwasy w sklepie i aż nie mogłem się zdecydować dzisiaj, widać, że lato się zaczyna. Dwie marakuje wjechały dzisiaj, obie oczywiście bardzo lekkie, ale Kwassiflora znacznie lepsza, o wiele wyrazistsza.
Opublikowano 3 czerwca 20177 l Kij tam z piwami, nie mogę się nadziwić tłu fotografii, gdzie Ty to zdjęcie robiłeś? Żeby nei było całkowicie poza tematem. Widzę u siebie ostatnio atak tych piwojadów, nie piłem jeszcze żadnego. Warte to cokolwiek, czy to tylko kolejny średni produkt żerujący na wzroście zainteresowania craftami? Edytowane 3 czerwca 20177 l przez Hum
Opublikowano 3 czerwca 20177 l Normalny blat kuchenny, nie wiem o co Ci chodzi Co do piwojada, to jak wypije to dam znać - wydaje mi się, że piłem coś wcześniej od niego i nie zachwycało, ale może teraz będzie lepiej.
Opublikowano 3 czerwca 20177 l Stardust spoko. U mnie dzisiaj risy wjechaly Hades i gehenna whisky stout. Generalnie wrazenia smakowe nie dla kazdego. Pierwszy mocnq papryka drugi wedzonkq i torfowe aromaty
Opublikowano 3 czerwca 20177 l u mnie dziś na dobitkę takie rzeczy: mleczny stout? piłem tych stoutów ostatnio kilka, ale po tym nie wiem czego się spodziewać. Edytowane 3 czerwca 20177 l przez Hum
Opublikowano 3 czerwca 20177 l Stardust spoko. U mnie dzisiaj risy wjechaly Hades i gehenna whisky stout. Generalnie wrazenia smakowe nie dla kazdego. Pierwszy mocnq papryka drugi wedzonkq i torfowe aromaty Whisky stouty/portery u mnie zawsze na propsie, no ale ja uwielbiam szkocką. Oprócz wspomnianego Naficarza, piłem jeszcze Tanatosa - również bardzo dobry. Edytowane 3 czerwca 20177 l przez chmurqab
Opublikowano 4 czerwca 20177 l Braci Wieniawskich 5: https://www.google.pl/maps/place/Piwowar/@51.2630175,22.5451103,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x6e048b53215c26bd?sa=X&ved=0ahUKEwj9hdjR3aPUAhWECJoKHTdrBWwQ_BIIdzAK
Opublikowano 4 czerwca 20177 l Żeby nei było całkowicie poza tematem. Widzę u siebie ostatnio atak tych piwojadów, nie piłem jeszcze żadnego. Warte to cokolwiek, czy to tylko kolejny średni produkt żerujący na wzroście zainteresowania craftami? Wypiłem to Smoothie i powiem tak: jak dla mnie dosyć oryginalny smak. Miesza się w nim słodycz soku z typową goryczą IPA i przyznam, że przede wszystkim przy pierwszych łykach wydaje się, że to za bardzo do siebie nie pasuje. W połowie kufla już byłem trochę bardziej przekonany, może to przez woltaż 8,4%, którego w tym piwie w ogóle nie czuć? Nie jest to na pewno złe piwo, ale sądzę, że nie każdemu podejdzie. Dla kontrastu mojego marudzenia, kobieta mi powiedziała, że bardzo jej smakuje.
Opublikowano 4 czerwca 20177 l W końcu mieli znowu w Auchanie mojego ulubionego pszeniczniaka z Ciechana. W żadnym specjalistycznym sklepie nie mogłem tego dostać a dostałem w hipermarkecie. Piękna barwa, w smaku wyraźne goździki, banan, lekko kwaskowe Poza tym polecam moim zdaniem najlepszy lager na rynku - Warmińskie Rewolucje Kormorana, na pewno się już przewinął w tym temacie. W ogóle Kormoran robi genialne piwa, ich American IPA to moja pierwsza styczność z tym gatunkiem i od razu trafiłem w 10. Mają też jeden z lepszych produktów mojego ulubionego gatunku - Witbier z cyklu Podróże Kormorana. Z Witbierów smakował mi też ten z Olbrachta z Torunia.
Opublikowano 8 czerwca 20177 l Ja teraz tylko stouty pijam. Lubię Czarną polewkę z Łańcuta i Noc kupały. Ale najlepiej wypada The Waiter, można przy nim siedzieć godzinami, aksamitne w smaku, nie za gorzkie, czekoladowo-kawowe nuty, pycha.Wpis jak uj, wczoraj piłem to cudo, BOSKI TRUNEKPolecam również The Alchemist America Ipa
Opublikowano 8 czerwca 20177 l A ja chyba sie przepilem ipami i apami ostatnio. Pora na cos innego. Wczoraj kwasiory stardust ale ogolnie slabe piwka.
Opublikowano 11 czerwca 20177 l Czekało na mnie w lodówce po powrocie ze zlotu: Chyba najlepsze "herbaciane", jakie piłem. Lekkie, letnie, z wyraźnym smakiem tureckiej herbaty
Opublikowano 27 czerwca 20177 l Grodziskie Apa dla mnie fuj....te wędzone chmiele mi mega nie podchodzą. Za to Ipa calkiem niezłe jak za tą cenę. Atak chmielu fajne piwko :)
Opublikowano 27 czerwca 20177 l Jeszcze właśnie tych Grodzkich nie piłem, dobra cena to wiozłem na spróbowanie ale czytałem, że takie sobie jest. Na razie tylko Pan i Pani wypiłem i Tenczynka, PiP nawet spoko mętne, cierpkie, takie grejpfrutowe ale tylko na szklaneczkę więc raczej już nie zawita u mnie a Tenczynek było ok ale brakowało mi słodyczy tak samo w The Waiterze.
Opublikowano 27 czerwca 20177 l Mam kaca tylko od patrzenia na to! No ale probsuję! Jakbym mógł wziąć wolne to moja lodówka wyglądałaby tera podobnie
Opublikowano 27 czerwca 20177 l Wrzucałem już, dość specyficzne, bardzo mdły i delikatny smak, ale warto spróbować, bo zupełnie nowy smak, przynajmniej dla mnie.
Opublikowano 28 czerwca 20177 l Ja wczoraj znalazłem takie coś: Dzisiaj może przetestuję. Z podobnych wynalazkow pilem ostatnio Pan Jalowiec z zurawina (calkiem dobry choc chmielu nie czuc) i Nute Chmielu z ogorkiem (straszny syf). Nachmielona wciaz niezagrozona