Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 626,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Maz blacharnia m to we krwi

floppy.jpg

rasa Panów w odpowiednim momencie przeskoczyła do pociągu zwanego "real gaming experience" pamiętajcie brać konsolowa, dziś wieczorem fellatio a nie ściąganie sterów po kolacji!

Opublikowano

Standardem na PC jest mokry sen konsolowców: cyfrowa dystrybucja, a płytki są dla leśnych dziadków bytujących w epoce wkładania prastarych płytek do napędu.

Próba robienia beki z najbardziej dynamicznego rynku przez najbardziej zastałą grupę userów cyfrowej rozrywki- bezcenne doznania.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Standardem na PC jest mokry sen 

wreszcie jakieś posty z sensem. brawo sen sei

Opublikowano

Jak maZZeO ciśnie bekę z konsol Sony i każe "wypjerdalac" z tematu Titanfall, ale sam bezkarnie pisze w temacie o DriveClub to to jest normalne? Nie czaje dlaczego do niego sie nie przyczepisz. To tylko przykład dużego nieobiektywizmu i hipokryzji.

Nie popłacz się.

Ale to ze mnie (pipi) wypływa, a takie komentarze są na porządku dziennym. Faktycznie. Ja cisnę bekę po całym forum, że w SF są spadki do 30 klatek, a kiedy Titanfall również ma takie spadki na Xboxie One to "wypjerdalać", beka, beczka, beczunia z klapków, to nie ta liga, SF to (pipi) i tak dalej. Świetnie.

Opublikowano

Standardem na PC jest mokry sen konsolowców: cyfrowa dystrybucja

Tak, każdy o tym marzy - o grach na od(pipi), bez pudełka i bonusów, bez możliwości odsprzedaży i grać można tylko tyle ile twórca zechce utrzymywać serwery - a przy tym kosztującej tyle samo co pudełkowe bogactwo. Biedną dziadkową płytę wkładam dziś do PS1 i gram - nie muszę liczyć że twórcy nie wyłączą serwera z DRM koniecznego do odpalenia nawet singla. Dat mokry sen.

Opublikowano

Gdyby DRM na XO był rozegrany tak jak na steamie, czyli:

a)gra kosztuje 80-120zł w dniu premiery

b)mogę grać offline (a online ZA DARMO)

to z chęcią bym coś takiego przyjął w ramiona na konsolach, bo na pc sprawdza się to w moim przypadku, hmm, super?

grać można tylko tyle ile twórca zechce utrzymywać serwery -

Nom, tak jak GT5 na PS3 :(

wkładam dziś do PS1 i gram

Jak masz jeszcze do wygrzebania PS1 z szafy, to może i zagrasz.

Edytowane przez ragus

Opublikowano
To tylko przykład dużego nieobiektywizmu i hipokryzji. 

Pisałem o tym już  wcześniej kiedy wygodnie to jedziecie z tematem kiedy grunt pod nogami się wali nagle wyjazd, że to przecież taki tematarrow-10x10.png i tyczy się to wszystkich którzy tak robią, żeby nie było ;P

Czekam na dzień który z was okaże się mądrzejszy i ustąpi. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No widać jak spływa.

Nic takiego nie napisałem. Ale wypływa/spływa, co za różnica.

Opublikowano

Steam ma ten minus,że nie idzie tych gier odsprzedać.Napalę się na jakąś gierkę,a ta okażę się kupą i zostaję z ręką w nocniku.Do tego istnieje zawsze ryzyko,że Valve pójdzie z torbami i tyle z mojej kolekcji.

Opublikowano

Od kiedy gierki w momencie premiery na Steam'ie tyle kosztują ? :sweat:

Opublikowano

A kto cie zmusza do kupowania na steam? sporo stron sprzedaje klucze na steam. GMG,Amazon,G2A,gamefly,gamersgate

Opublikowano

Kiedyś jak dopiero Steam raczkował to się płaciło tyle samo co za pudełko mając niby świadomość że to LUKSUS bo nigdzie nie musisz iść/jechać tylko masz grę od razu xD

Opublikowano

Standardem na PC jest mokry sen konsolowców: cyfrowa dystrybucja

Tak, każdy o tym marzy - o grach na od(pipi), bez pudełka i bonusów, bez możliwości odsprzedaży i grać można tylko tyle ile twórca zechce utrzymywać serwery - a przy tym kosztującej tyle samo co pudełkowe bogactwo. Biedną dziadkową płytę wkładam dziś do PS1 i gram - nie muszę liczyć że twórcy nie wyłączą serwera z DRM koniecznego do odpalenia nawet singla. Dat mokry sen.

No i o tym właśnie pisałem w kontekście leśnych dziadków.

Oczywiście, że żaden konsolowiec  nie marzy o braku możliwości odsprzedawania gierek zakupionych za grubo 200 zł. Zupełnie się temu nie dziwię. Co to ma jednak wspólnego z dobrze rozwiniętą cyfrową dystrybucją, której na konsolach nie ma, bo całość jest trzymana przez 2 molochów obesranych, że jakiś MM nie będzie chciał sprzedawać ich konsol (i tak od 30 lat to samo...)?

Co ma jakość gier do sposobu ich dystybucji? No chyba, że chodzi tylko o wartość opakowania, które w ogólnym rozrachunku 90% "tradycjonalisów, kolekcjonerów" porzuciła jak dziwka klienta bez kasy, gdyby Sony i M$ zaoferowało ten sam produkt bez opakowania za 50% ceny.

Praktycznie każdą gierkę wydaną na PC w ostatnich 15 latach jestem w stanie uruchomić na obecnym sprzęcie, więc jeżeli już ktoś musi grać w gierki z epoki PSXa, to co za problem skorzystać z napędu optycznego, bez wyciągania trupa z szafy? Wiem, że brak wstecznej kompatybilności to fetysz i wisienka na torcie dla konsolomaniaków, z którego są tak uradowani, bo uwielbiają dbać o dobrą kondycję każdej z 234 posiadanych konsolek.

Opublikowano

Nie kupuję na steam, bo to jest bez sensu. Po co mam przepłacać, jak na allegro kody są taniej. Przykład - Arkham Origins kupiłem dzień po premierze za 89 złotych. A skąd sprzedający miał ten kod mnie nie obchodzi. Na razie FBI jeszcze do drzwi nie pukało.

Opublikowano

czyli co jedyny sensowny argument przemawiajacy by pod koniec roku kupic ps4 padl bo w3 przesuneli na 2015? ciekawe czy jeszcze zagramy w polskiej wersji jezykowej czy juz rosyjskiej

Opublikowano

No jeszcze Batman. Ale nietoperza też przełożą.

Opublikowano

Też jestem zdania, pamiętaj coś takie jakie było kiedyś!

Jakby zrobili reedycje na wzór moda Black Mesa, to z pewnością byłby to hit, ale wiadomo, że tak nie będzie, bo za dużo środków trzeba byłoby przeznaczyć.

Platformówki się nie starzeją, w Jaka mogę grać ponownie bez przeszkód, RTSy także stoją raczej w miejscu i miło wraca się do starych tytułów ( wczoraj grałem w Dungeon Keeper, ahh pięknie było :D ). Ale fpsy to inna bajka, w Half Life wymęczyłem godzinę, a reedycji Halo myślałem, że nie dam rady ukończyć, backtracking bolał strasznie :/

Opublikowano

Nie zrobią tego, Batman zawsze był na czas, oby i tym razem tak było;>

Opublikowano

Nie zrobią tego, Batman zawsze był na czas, oby i tym razem tak było;>

jesli przeloza to 2014 to beda popluczyny po roku 2013, ktory przynajmniej dla mnie byl jednym z dwoch najlepszych dla odchodzacej generacji

Opublikowano

wobec tego kompletnie nie rozumiem pyerdolenia blacharskiej społeczności PC MASTER RACE NASZA PLATFORMA NAJLEPSZA jak każdy, włącznie z devami i graczami ma na PC wykichane. Wytłumaczysz mi to po polsku?

Każdy czyli kto? Ty? Zakute łby z forum? Którzy developerzy? Bo jak narazie częściej słyszy się o nowych grach robionych pod PC a potem portowanych na konsole (BF4, Thief, Watch Dogs, Project Cars, Evolve, Alien: Isolation i obstawiam że nowy wiesiek też ale to się jeszcze okaże). Do tego Kojima mówi Gamespotowi że chce wydawać na PC. No rzeczywiście, developerzy mają w (pipi)e :)

aha czyli uważasz, że większa ilość graczy obecna na PS4 (platformie która na rynku jest 5 miesięcy) niż na PC - platformie, która ponoć jest tą dominującą, pod nią się optymalizuje gry, obecną od lat, gdzie na kompie za 700zł idzie FHD 60fps i wystarczy tylko dokupić ramu za 59 groszy to normalna sprawa? bitch please 

Nie dziwie się że więcej ludzi gra na PS4 czy ogólnie na konsolach. Ile reklam w tv/bilboardów promujących PC gaming widziałeś w swoim życiu? Albo chociaż hardware'u PCtowego? Gier PCtowych? Ja osobiscie przestałem się dziwić ludziom którym się wydaje że na PC się nie gra bo ta platforma nie funkcjonuje w kulturze masowej jako coś cool na czym można z rodziną pograć w kręgle i golfa albo coś co można dziecku kupić na komunie. PC gaming nie jest reklamowany, i ja jestem zwolennikiem tego żeby tak zostało.

Popularność takiego PS4 i to że jest najszybciej sprzedającą się konsolą nie jest równoznaczne z tym że to najlepsza platforma do grania. CoD też jest niezwykle popularny (na konsolach) ale ktoś kto potrafi sam myśleć od razu się pozna że ta gra śmierdzi klockiem.

PS konsole przestały być sprzętem dla hardcorowych graczy ;)

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Gry robione najpierw na PC - no trudno, żeby klawiaturę do konsoli podłączyli i na niej kod klepali.

GTA V też pewnie najpierw robili na PC :lol:

Opublikowano

Gry robione najpierw na PC - no trudno, żeby klawiaturę do konsoli podłączyli i na niej kod klepali.

GTA V też pewnie najpierw robili na PC :lol:

Ty to Iras jednak serio inteligencją nie grzeszysz. Chodzi o robienie gry pod PCta a nie na PC. Nie wierze że muszę ci to tłumaczyć bo serio albo tak bardzo nic nie rozumiesz albo jesteś w gimnazjum.

Przykładem odwrotnym może być np Dark Souls portowane z konsol na PC.

No akurat druga część posta pod względem merytorycznym się zgadza. "Trudno żeby klawiature do konsoli podłączyli i na niej kod klepali" więc najpewniej robili GTA na PC c'nie.

Opublikowano

Ale GTA V na pc to ty szanuj.

XDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez nobodylikeyou

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.