Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ale i tak gry mają lepszy graphic design niż wszystko co ukazało się do tej pory na ps4XO

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 682,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Może nie warto się przenosić na nextgeny (na razie) ale jaki jest sens sprzedawanie PS4 po to by ją znów kupić pod koniec roku, lub na początku 2015 ? Sądzicie że PS4 na święta będzie chodzić za 1400 zł ? :) to nie X1 gdzie niedługo będzie dodawany w zestawie z płatkami.

Jeżeli ktoś chce kupić jakąś konsole, a finansowo jest to dla niego zbyt duży wydatek, to chyba jedyne wyjście pozbyć sie sprzętu na którym nie widzi w najbliższym czasie ciekawych dla siebie gier. Nie każdy szasta kasą, więc jakoś musi sobie radzić, a to że za 5 miesięcy ponownie kupi tą konsole (bo wyjdą fajne gry), to inna sprawa.

Opublikowano

Właśnie skoro ps4 przez co najmniej najbliższe 2 lata będzie kosztować 1700 złotych a i tak każdy planuje ponieść  wydatek to lepiej kupić teraz i ogrywać multiplatformy w najlepszej jakości z konsol. 

Opublikowano

Widziałem na żywo Knacka, mam Mario 3D World i faktycznie, PS4 nie wyrabia przy WiiU :P Inna generacja, tak jak mówisz :)

Opublikowano

Jednoplatformowe casuale [*]

Opublikowano

Ja za Xboxa One zaplacilem 1200zl, i jest to dla mnie sprawiedliwa cena, tak samo sprawiedliwa cena bylo kupno PS4 za 1600zl, moze innym nie przeszkadza granie w multiplatformy na starych sprzetach ale w przypadku nextgenow roznice sa wieksze niz Titanfall na X360 a XOne, jesli wiec kogos stac to czemu wkladacie swoje ryje w to?

Owszem kazdy ma swoj gust, ale jesli mi daje fun BF4 bo lepszego shootera w tych klimatach nie ma na zadnej innej konsoli to kupno next gena wydaje sie byc wiele rozsadniejszym wyborem niz kupno PC za 2500zl a jak wyjdzie kolejny BF to musialbym kupic nowa grafike by grac w detalach jakie bede mial na PS4

Opublikowano

Widziałem na żywo Knacka, mam Mario 3D World i faktycznie, PS4 nie wyrabia przy WiiU :P Inna generacja, tak jak mówisz :)

Co za głupi post. Czyli według ciebie jedna z najważniejszych i lepszych gier na WiiU i crap pisany na premierę, to wyznaczniki mocy konsol?

Technologicznie WiiU=PS4. To początek dnia, co nam jeszcze CW przyniesie?

Opublikowano

Nie wyśmiewaj się tylko zmień baterie to banalnie proste, ja tak zrobiłem i mi Dualshock 4 teraz działa do 12 godzin a poprzednio 6,5.

Po aktualizacji będzie taki plus dla ludzi mających szklane matryce w TV że to światło przestanie odbijać się od TV.

6h grania bezprzewodowego next gen XD

Opublikowano

Co za głupi post. Czyli według ciebie jedna z najważniejszych i lepszych gier na WiiU i crap pisany na premierę, to wyznaczniki mocy konsol?

Technologicznie WiiU=PS4. To początek dnia, co nam jeszcze CW przyniesie?

Głupie, to jest to, że tak pomyślałeś. Yeti, pobiegaj po dworze i dotleń mózg.

Opublikowano
odnośnie lepszej sprzedaży titanfalla na xone anizeli infamous na ps4

to wiadome, że infamous się gorzej sprzedaje - homorourke, moce, duze miasto, oczoyebna graficzka - to za dużo dla casuali, wybory moralne nie są teraz modne. Filmy von triera też nie są dla każdego...

always online, 6 vs 6, 792p, grafa z 2004, tylko multi = to za to wiadomo, przepis na bardzo dobrą sprzedaż, gra dla każdego, każdy kupi.

ktoś nie lubi fpp, nie lubi gier tylko online, nie lubi mechów ale i tak kupi bo zobaczy reklamę w tv i recki ze średnią 86% (bo kampania reklamowa!11)

poza tym beta na xone dla każdego kto chciał - to jak demko, więc każdy sprawdził i ograł zanim kupił fulla więc wiedział co kupuje.

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Nie wyśmiewaj się tylko zmień baterie to banalnie proste, ja tak zrobiłem i mi Dualshock 4 teraz działa do 12 godzin a poprzednio 6,5.

Po aktualizacji będzie taki plus dla ludzi mających szklane matryce w TV że to światło przestanie odbijać się od TV.

Beka z Xbona bo kazda gra ma patche day one!!111 Pad do PS4 trzyma ci 6.5h? Wymien baterie, przygas swiatelko, dokup naklejke, przy okazji dokup sobie nakladki na galki i dluzszy kabel usb do ladowania albo graj przy laptopie. Tylko mozliwosci ale glupie bociki i tak nie rozumiejo!!!!

Opublikowano

Heh, no dokładnie.

Opublikowano

Właśnie skoro ps4 przez co najmniej najbliższe 2 lata będzie kosztować 1700 złotych a i tak każdy planuje ponieść wydatek to lepiej kupić teraz i ogrywać multiplatformy w najlepszej jakości z konsol.

Albo nie być głupim i ogrywać te gierki na PC, gdzie od początku masz 1080p/60 fps na ultra. A gierki za 10 zł na promocji.

t y l k o P C

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

1700 złotych za PS4 to w tej chwili to najbardziej opłacalny zakup gdyż   starczy na minimum 7 lat czego nie można powiedzieć o pc. 

Opublikowano

1700 złotych za PS4 to w tej chwili to najbardziej opłacalny zakup gdyż   starczy na minimum 7 lat czego nie można powiedzieć o pc. 

Już to widzę jak na jednej PS4 grasz 7 lat . xD Sorry, MINIMUM 7 lat.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Lepsze to niż konsola z padem do którego trzeba wkładać baterie XD

Opublikowano

Właśnie skoro ps4 przez co najmniej najbliższe 2 lata będzie kosztować 1700 złotych a i tak każdy planuje ponieść wydatek to lepiej kupić teraz i ogrywać multiplatformy w najlepszej jakości z konsol.

Albo nie być głupim i ogrywać te gierki na PC, gdzie od początku masz 1080p/60 fps na ultra. A gierki za 10 zł na promocji.

t y l k o P C

Rozmowa Ravena z kolega

K:Grales w ......?

R:Nie ma na PC

K:a... A grales w .......?

R:Za duze wymagania, poczekam na obnizke kart graficznych, nie bede gral jak klapki w 1080p/60fps

K:a.... A grales w ........?

R:no co ty, 1 miesiac temu wyszlo dopiero, szkoda wydac 129zl na pudelko.(Titanfall)

K:to w co grasz?

R: w sumie to w nic, czekam az cos za 9,99zl sie pojawi na steamie, chociaz w sumie teraz to gram w TLOU, kupilem PS3 dla tej gry.

Opublikowano

A trylogia Mass Effect i Tomb Raider w HD za kolejne >400 zł. Super oszczednosc kurtyzano.

No tak bo ktoś każe mu to kupować :pinch:

Opublikowano

W tej generacji mamy architekture bardzo zbliżoną do pc więc nie ma tam się co psuć. Sony jest bardzo pewne jakości skoro ps4 ma wbudowany zasilacz. Awaryjność nie powinna przekroczyć 10 %.

Jeśli chodzi o ceny gier to bądźmy poważni. Żyjemy w Polsce i mało kto z nas kupuje jedną grę na premierę w miesiącu szczególnie latem.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

chwila moment. jak na razie wiiu ma wiecej gier full hd i 60 klatek na mur beton niz xbone i ps4 i to juz od dwóch lat (new super mario U) wiec jak narazie to wii u z slabszymi bebechami robi to co xbone i ps4 z trudem. no ale nintendo zacofane, na lini pochyłej, po co to komu, gierki dla dzieci.

Żartujesz, prawda? Gierki w 60fps to nawet PS2 potrafił odpalać, WiiU graficznie to takie lekko mocniejsze PS3, więc gdzie mu do PS4, gdzie mu do tych graficznych fajerwerków? Fajnie, że gry na WiiU chodzą w Full HD i 60fps, ale graficznie to jest inna generacja.
mowie o fullhd+60klatek mur beton. Jaki tytul na ps2 ma takie?
Opublikowano

Lepsze to niż konsola z padem do którego trzeba wkładać baterie XD

Widać ze jesteś dość ograniczony, bo wlasnie dzieki temu pad od Xbox One trzyma 35h a nie 6 xD

Opublikowano

t y l k o P C

Rozmowa Ravena z kolega

K:Grales w ......?

R:Nie ma na PC

K:a... A grales w .......?

R:Za duze wymagania, poczekam na obnizke kart graficznych, nie bede gral jak klapki w 1080p/60fps

K:a.... A grales w ........?

R:no co ty, 1 miesiac temu wyszlo dopiero, szkoda wydac 129zl na pudelko.(Titanfall)

K:to w co grasz?

R: w sumie to w nic, czekam az cos za 9,99zl sie pojawi na steamie, chociaz w sumie teraz to gram w TLOU, kupilem PS3 dla tej gry.

BORZE JAKIE SMIESZNE XD

Opublikowano

PIŃCET gierek z komórek za dolara na steamie, lol jaki taboret.

Edytowane przez mate5

Opublikowano
small_1615132915.jpg

Przypuszczam, że zdecydowana większość z nas używa funkcji Remote Play w bardzo lokalnym zakresie, przenosząc rozgrywkę z PS4 na PS Vita idąc do łazienki lub innego pokoju. Nikt chyba nawet nie wpadłby na pomysł, aby skorzystać z usługi będąc oddalonym od stacjonarnej konsoli o kilkaset kilometrów. Bez problemów robi to Kanadyjczyk Felix, dla którego to jedyna szansa, aby móc cieszyć się z bazy gier PlayStation 4.

Kilka dni temu Sucker Punch udostępniło na twitterze zdjęcie małego chłopca leżącego na szpitalnym łóżku i grającego w tym czasie w inFamous: Second Son (PS4) na PS Vita. Serwis DualShockers został zaintrygowany fotografią i postanowił poznać historię chłopca lepiej. Malec nazywa się Felix Morais Harvey, ma 9 lat i mieszka na co dzień w New Brunswick, gdzie w domu na wyposażeniu posiada obie wspomniane już konsole. Na pierwszy rzut oka Felix wygląda na normalnego, zdrowego dzieciaka, ale pozory są w tym przypadku bardzo mylące. Jego życie to niekończąca się podróż pomiędzy domem a szpitalem. 9-latek cierpi na zespół chorób związany z układem pokarmowym, dlatego tez wymaga stałego dozoru medycznego i częstych, bardzo skomplikowanych badań, podczas których pacjent musi leżeć w bezruchu nawet przez kilka godzin.

Z racji, że ogromną pasją chłopaka są gry, tak częsta rozłąka z wirtualną rozrywką jest dla niego rzeczą bolesną. Z pomocą przyszła jednak funkcja Remote Play. Ojciec Felixa, Alexis, do tej pory wykorzystywał RP jedynie w domowym zaciszu. Kiedy przywiózł konsolę do szpitala w Montrealu i próbował nawiązać połączenie, będąc oddalonym od platformy stacjonarnej o ponad 800 km, nie robił sobie wielkich nadziei, zwłaszcza że pierwsze próby były nieudane. Mimo to za którymś razem handheld zdołał się połączyć i na ekranie Vita pojawił się obraz, z początku troszkę rozpikselowany, ale po kilku chwilach ostry i stabilny. Od tego czasu Felix nie zanotował żadnych problemów podczas grania z użyciem Remote Play.

Niesamowite, prawda? Nie mówię jedynie o zasięgu funkcji, ale przede wszystkim o tym, jak bardzo nie zdajemy sobie sprawy z tego, ile może ona znaczyć w czyimś życiu. Dla Felixa RP oznacza urozmaicenie żmudnych podróży z domu do szpitala, a także mniejszy stres i nudę podczas czekających go wielogodzinnych badań. Sami lekarze w rozmowie z DualShockers potwierdzają, że obecność kieszonkowej konsoli Sony bardzo pomaga, ponieważ chłopiec nie koncentruje się tak bardzo na samym badaniu, dzięki czemu jest zrelaksowany i spokojny.

Jeśli chcecie wesprzeć Felixa słowem otuchy, to zrobić możecie to za pośrednictwem facebooka.

http://www.pssite.com/news-32662-9_letni_kanadyjczyk_gra_przez_remote_play_oddalony_o_800_km_od_ps4.html

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.