Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Patrzac na Sony to strata :)

No akurat u Sony konsole i gry to jeden z nielicznych segmentow, ktory dobrze zarabia.
  • Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Patapon to był system seller na psp. Nie God of War, MGS ale właśnie ta prosta, bardzo grywalna gierka. Niestety w przypadku Vity, Sony było mądrzejsze od wszystkich i wmówiło sobie, że rozrywka znana z 50 cali, idealnie się sprawdzi na 5 calach.

wlasnie,

a samo sony znowu wpada w zaklete koło: na razie lokalizacje z japonii i indyki, raz na ruski rok jakis aaa, bedzie lepiej i wiecej i czesciej jak sie vita zacznie sprzedawac lepiej - (ale jak sie ma sprzedawac jak nie ma wielkich marek i wielkich gier w duzych ilosciach?!)

In an exclusive interview with PSU, Shahid was asked whether the future of Vita lies mainly in indie development or whether we’ll see more triple-A titles. Shahid first off defended the influx of indie games on Sony’s latest handheld platform, but then said that more big budget games are on their way and will be more frequent if Vita’s sales figures continue to rise.

“First thing is, indie games are getting better and better all the time,” said Shahid. “The second thing is there are more top flight titles coming. Football Manager recently came out which is absolutely amazing. It’s the first title as far as I’m aware that allows you to cross save your PC game and continue where you left off on Vita which is something people have dreamt off for a long time with Football Manager."

He also spoke about Japanese role-playing games, revealing that we can expect to see a lot more coming to Vita in the future.

“Tales of Hearts is coming to the West, so there are a lot of JRPG fans that are absolutely delighted about Namco Bandai bringing that over, and there will be more,” he said.

Shahid then went to talk abouts low Vita sales in its first couple of years, but says things are picking up and if it continues to do so we can expect more mainstream developers to invest in big budget games.

“Frankly, we haven’t sold as many Vitas as we would have liked to have sold and the economic reality is that it costs a lot of money to make a triple-A game, and so they’re going to be few and far between until the numbers go up,” said Shahid.

“The good news is the numbers are going up. There’s a lot of love for the machine. It is selling. It is doing pretty well I would say, all things considered because the signs last year weren’t good and for us but numbers going up this year is really good news. With people like SEGA, people like Namco coming to the platform with some of their top flight games that’s a healthy sign as well, and I expect that to continue.”

http://www.psu.com/a023159/More-top-...s-Shahid-Ahmad
Opublikowano

Patrzac na Sony to strata :)

No akurat u Sony konsole i gry to jeden z nielicznych segmentow, ktory dobrze zarabia.

No to ciekawe, to teraz wyjasnij calemu forum jak do tego doszedles i zapodaj wartosci.

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Nie bede teraz szukal artykulow, ktore kiedys tam czytalem, wiem jednak ze segment gier nie przynosi im zadnych strat, zarabiaja na konsolach, podobnie zarabiaja na PS4 i grach. PS4 ma szanse pobic wszelkie rekordy, a chyba nie jestes jednym z tych klientow, ktorzy wierza, ze firma doklada do kazdej swojej konsoli przy produkcji  :teehee:

Najglupsza rzecz jaka marketing elektronicznej rozrywki wmowil gimbusom.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tylko, że PSP było jeszcze przenośnym kombajnem multimedialnym swego czasu i mało co mogło się z tą konsolą równać. Vita miała za konkurencję potężne smartfony, będące znacznie większymi urządzeniami multimedialnymi. Już teraz nowy IPhone 5S i Galaxy Note 3 to urządzenia o lepszych bebechach niż Vita. O wyświetlaczu nie wspominając. Nintendo się jeszcze trzyma ale powiedzmy sobie szczerze: ludzie nie chcą juz grać na hanheldach. Gry to teraz rozrywka, gdzie każdy chce ją przeżywać w domowym zaciszu a nie wśród gapiów w autobusach, pociągach lub w parku na ławce.

Opublikowano

Nie bede teraz szukal artykulow, ktore kiedys tam czytalem, wiem jednak ze segment gier nie przynosi im zadnych strat, zarabiaja na konsolach, podobnie zarabiaja na PS4 i grach. PS4 ma szanse pobic wszelkie rekordy, a chyba nie jestes jednym z tych klientow, ktorzy wierza, ze firma doklada do kazdej swojej konsoli   i zarabia "tylko na sprzedazy gier".  :teehee:

Najglupsza rzecz jaka marketing elektronicznej rozrywki wmowil gimbusom.

Nie, ja po prostu czytam raporty finansowe roznych firm, a nie artykuly napisane przez dziennikarzy growych ktorzy o analizie finansowej nie maja zielonego pojecia. Ale nie ma to jak przedstawic argument w dyskusji "nie bede teraz szukal"... 

Opublikowano

No ale co ma ogolny raport finansowy firmy, ktora robi doslownie wszystko - od telefonow, notebookow, tabletow po telewizory i inne urzadzenia do Twojego gadania o stratach w segmencie gier video ? Jak czytasz to podaj jakikolwiek raport finansowy z  tego segmentu z ostatnich 2 lat, gdzie Sony wykazuje straty. Jasne - moze znajdziesz mniejsza sprzedaz, jakis raporcik, ze za dany rok zamkneli nie z 20mln a z 15mln sprzedanych konsol, ale nie zmienia to faktu, ze przeciez na tym zarabiaja.

Te 5 mln konsol sprzedanych w ciagu 6 miesiecy, to takze strata dla firmy ?   :teehee:

Marian - niby co takiego mialo PSP, czego nie ma Vita ? W domu takze mozesz grac na handheldzie, mi tam nie zawsze chce sie odpalac stacjonarna konsole, zwlaszcza, z moge wlaczyc Vite w pol sec i pociagnac dana gre kolejne 10 min. 

No i w ile gier z takiej Vity zagrasz na smartfonie ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ale co ma ogolny raport finansowy firmy, ktora robi doslownie wsyztsko do Twojego gadania o stratach w segmencie gier video ?

Jak czytasz to podaj jakikolwiek raport finansowy z  tego segmentu z ostatnich 2 lat, gdzie Sony wykazuje straty. Jasne - moze znajdziesz mniejsza sprzedaz, jakis raporcik, ze za dany rok zamkneli nie z 20mln a z 10, ale nie zmienia to faktu, ze przeciez na tym zarabiaja.

Marian - niby co takiego mialo PSP, czego nie ma Vita ? W domu takze mozesz grac na handheldzie, mi tam nie zawsze chce sie odpalac stacjonarna knsole, zwlaszcza, z emoge wlaczyc Vite w pol sec i pociagnac dana gre kolejne 10 min. 

No i nie wiem tez ile w ile gier z takiej Vity zagrasz na smartfonie - podejrzewam, ze w niewiele.

Panie nie chce mi sie teraz szukac... raporty sie czyta od A do Z a nie na odwal sie. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Zabawne jak nizsza forumowa klasa spiera sie co jest lepsze - sony czy microsoft.

Ech, dzieci!

Opublikowano

Tylko Nintendo

Opublikowano

prawda jest taka, ze straty Sony przynosi bardzo wiele galezi, ale nie jest to segment gier video.

EDIT: Nie pomyslalbym, ze MS wyda takiego nextgena, ktory bedzie sie sprzedawal gorzej niz konsola N, bedzie mniej popularna i niemal wszyscy beda mieli z niej beke, MS [*]

Edytowane przez easye

Opublikowano

Naughty Dog lead character artist Michael Knowland has left the studio following his work on last year's The Last of Us, Supperannuation reports.

Knowland worked with Naughty Dog for more than three years, with over two years dedicated to the critical and commercial hit The Last of Us. Knowland worked previously at Elite: Dangerous studio Frontier Developments.

He joins the likes of previous Naughty Dog alumni including Uncharted 4 game director Justin Richmond and series creative director Amy Hennig, both of whom recently left the company. Richmond has since gone on to join League of Legends studio Riot Games, while Hennig has moved on to Visceral Games to aid in the development of its upcoming Star Wars game. Knowland has yet to reveal his future plans.

We've reached out to Naughty Dog for more details and will update as it comes.

http://www.polygon.com/2014/4/28/5660592/naughty-dog-lead-character-artist-michael-knowland-leaves-studio
Opublikowano

Prawda jest taka ze skonczylo sie double xp w BF4 I znowu nie ma co robic :(

Opublikowano

obaj jesteście leniwi. 

Raport roczny Sony:

http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/ar/2013/shr/pdf/AnnualReport_E.pdf

wycinek strony 26, widać wyraźnie, że sekcja GAME u Sony przynosi zyski i w 2012 i w 2013, widać jakie, widać przy jakich obrotach, to sobie możecie nawet marżę netto policzyć (to jest już raport skonsolidowany):

if3ngz.jpg

Podsumowując: Tak, Sony cały czas zarabia na grach, konsolach i wszystkim co związane z grami. Spadek w 2013 wynika z premiery PS4, która była zaraz pod koniec roku. Zgodnie z księgowaniem kosztów na kontach księgowych Sony, wszystkie koszty mają swój numer MPK i dlatego wszelkie koszty związane z wydatkami Sony na premierę nowej PlayStation poleciały do sekcji Game. Szukanie tych informacji zajęło mi około godziny

Nie ma za co

Opublikowano

veirQo6.png

Ah, tak to tylko na PS4 :) Ciekawe jak będzie na Xbone. A nie, czekaj, w ogóle nie będzie.

Opublikowano

smooth 30-60fps xD

widzialem juz wszystko <facepalm>

Opublikowano

obaj jesteście leniwi. 

Raport roczny Sony:

wycinek strony 26, widać wyraźnie, że sekcja GAME u Sony przynosi zyski i w 2012 i w 2013, widać jakie, widać przy jakich obrotach, to sobie możecie nawet marżę netto policzyć (to jest już raport skonsolidowany):

if3ngz.jpg

Podsumowując: Tak, Sony cały czas zarabia na grach, konsolach i wszystkim co związane z grami. Spadek w 2013 wynika z premiery PS4, która była zaraz pod koniec roku. Zgodnie z księgowaniem kosztów na kontach księgowych Sony, wszystkie koszty mają swój numer MPK i dlatego wszelkie koszty związane z wydatkami Sony na premierę nowej PlayStation poleciały do sekcji Game. Szukanie tych informacji zajęło mi około godziny

Nie ma za co

Co ma premiera PS4 do raportu ktory obejmuje okres do 31 marca 2013?

Opublikowano

obaj jesteście leniwi. 

Raport roczny Sony:

if3ngz.jpg

Nie ma za co

Co ma premiera PS4 do raportu ktory obejmuje okres do 31 marca 2013?

zgodnie z raportem wpisali tam wolną kwotę, zaksięgowaną jako rezerwa finansowa na Playstation Marketing Budget, dotyczącą roku następnego, rezerwa miała być przeznaczona na wydatki związane z premierą nowej konsoli. Czy tak było czy nie, to się dowiemy jak wyjdzie nowy raport. Już tak mnie nie przepytuj, bo na jak sobie Sony dokładnie księguje swoje fundusze to ja już (pipi)a nie wiem. Bez przesady. Założę się, że większość z kierownictwa firmy tego nie wie XD

Wniosek tak czy siak jest: Sony na sekcji Game zarabia, tego nie możesz obalić. Co więcej, na tej stronie:

http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/ar/Archive.html

możesz sobie sprawdzić w raportach wstecz jak to się zmieniało przez kolejne lata, nanieść to w Excelu i nawet pyerdolnąć nam tutaj ładny wykresik. Tylko proszę przestań już pyerdolić, że Sony traci na konsolach i grach i że nie pamiętasz już gdzie o tym czytałeś. 

Ciekawostka: w przypadku MS nie można tak tego sprawdzić, gdyż M$ upchał dane związane z X-em do kategorii Entertainment coś tam, razem z Windows Phone, Skypem itp - więc delikatnie rzecz ujmując, schował ile się da. 

Ciekawostka numer 2: tu mnie zaskoczyło - wiecie, że w ponad 75% firma Sony jest nadal japońska? W sensie, że tylko 22% udziałów firmy, to firmy i indywidualni przedsiębiorcy zza granicy. Reszta to firmy, korporacje oraz inwestorzy indywidualni z Japonii. Zaskoczyło mnie to. 

Opublikowano

Zeratul znowu przegrał, szkoda ze teraz się o nic nie zakładał.

Opublikowano

Nie bede nic na excel przenosil, bo wszystko mam w excelu... jak na dloni http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/historical.html

Sony na sekcji gaming stracilo w poprzedniej generacji 4.3 mld dolcow, wiec walenie tekstow ze Sony zarabia na graniu sa bajka

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Zeratul znowu przegrał, szkoda ze teraz się o nic nie zakładał.

Np o tatuaż z Knackiem.

Opublikowano

Znów Sony górą, microshit kanałami. Standard.

Rzeczywiscie Sony wygrywa jako firma ktora wtopila najwiecej kasy w poprzedniej generacji. 

Opublikowano

Nie bede nic na excel przenosil, bo wszystko mam w excelu... jak na dloni http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/historical.html

Sony na sekcji gaming stracilo w poprzedniej generacji 4.3 mld dolcow, wiec walenie tekstow ze Sony zarabia na graniu sa bajka

"Page not found"

postaraj się bardziej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.