Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Lubię sobie wejść do CW, zobaczyć jak walduś niszczy xboty, a tych stać najwyżej na riposte w jednym zdaniu.

gdzie te xboty ;__;

kiedyś xbox defense force potrafił coś zdziałać, dzisiaj jesteśmy równie bezbronni co Berlin w '45 ;/

https://www.youtube.com/watch?v=tdSIahlgfXo

btw jak ktoś mi poda jak się nazywa wydarzenie które jest jako "XBOX LIVE PARTY" to będę wdzięczny

Edytowane przez raven_raven

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Zeratul, ale jaki to ma związek z tym co wcześniej pisałeś ? Jasne, jak ktoś chce to może nawet 15 godzin harować dziennie i zarabiać całkiem przyzwoicie, jednak nie o to tutaj chodzi. Dyskusja zaczęła się od tego, że gracze w stanach mają super z wielu powodów, między innymi: więcej sklepów i promocji, więcej eventów, lepsza dostępność gier, większe zarobki za tą samą ilość godzin pracy w tym samym zawodzie, a tym samym możliwość kupna więcej konsol i gier. Ty w odpowiedzi na to mówisz, że jak ktoś nie ma hajsu to niech pójdzie do pracy. No spoko niech sobie pójdzie do tej pracy albo wyjedzie za granicę, ale nie o tym była dyskusja. Fakt jest taki, że w USA życie przeciętnego gracza jest lepsze niż w Polsce.

Opublikowano

Rejwen, autor tego filmiku, były xbot, obecnie prowadzi stronę o Nadkonsoli. Kolejny po easy, który przejrzał na oczy i przeszedł na jasną stronę mocy.

Opublikowano

Zeratul, nie zmieniaj tematu.

Za 8h dniówkę na kasie w supermarkecie kupisz więcej w USA niż w Polsce.

Tak!

Jest czynsz, jest życie i dużo się wydaje ale gdy już odłożysz te 100$ to kupisz za to więcej niż w Polsce za 100zl, ogarnij to.

Edyta:

Sam widzę to najlepiej na własnym przykładzie siedząc w Irlandii

Przy minimalnej krajowej masz 1450€

W Polsce znajomi mają 1500zł

Tylko że

2L Coca Coli w Polsce kosztuje 5-6 zł? w Irlandii 1,50-2€

1kg wieprzowiny - 5-10€, w Polsce - 20zł ?

Samsung Galaxy S5 - 2500zł w Irlandii 600€

Playstation 4 - 1700zł w Irlandii 399€

Wynajem mieszkania w zależnosci od regionu = 1000-1200zł w Irlandii 900-1100€

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Wasz papież Sony w osobie waldemara grzeszył w myślach od bardzo dawna, teraz udaje że tego nie było. Wie dobrze że jako pokutę musi płodzić akapity gloryfikujące i motywujące klapków i pewno jeszcze sporo ich napłodzi zanim pokuta się skończy. Wasz papież was zdradził w dziale do którego nawet nie zaglądacie bo poza dział Sony i pchlitarg Sony nie wystawiacie nosa.

rozważałem nawet szybkie kołowanie kasy na Xa

VATrdoz.gif

Opublikowano

Zeratul, ale jaki to ma związek z tym co wcześniej pisałeś ? Jasne, jak ktoś chce to może nawet 15 godzin harować dziennie i zarabiać całkiem przyzwoicie, jednak nie o to tutaj chodzi. Dyskusja zaczęła się od tego, że gracze w stanach mają super z wielu powodów, między innymi: więcej sklepów i promocji, więcej eventów, lepsza dostępność gier, większe zarobki za tą samą ilość godzin pracy w tym samym zawodzie, a tym samym możliwość kupna więcej konsol i gier. Ty w odpowiedzi na to mówisz, że jak ktoś nie ma hajsu to niech pójdzie do pracy. No spoko niech sobie pójdzie do tej pracy albo wyjedzie za granicę, ale nie o tym była dyskusja. Fakt jest taki, że w USA życie przeciętnego gracza jest lepsze niż w Polsce.

Zwiazek jest taki, ze ja odpisalem na tego posta...

Ogolnie sobie wyobrazcie zycie gracza w USA - ceny gierek, sprzetu, dostepnosc, support, ilosc sklepow, eventy, no (pipi)a wszystko, zyc nie umierac.

:ninja:

no nie narzekaj. Za dniowka w mcdonaldzie kupisz nowego coda a taki M musi 2 lata czytac Freuda aby z jalmuzny uzbierac na gierkę

... nie komentujac tego...

Ogolnie sobie wyobrazcie zycie gracza w USA - ceny gierek, sprzetu, dostepnosc, support, ilosc sklepow, eventy, no (pipi)a wszystko, zyc nie umierac. 

Bo to tak jakby ktos napisal, ze niebo jest niebieskie

Opublikowano

Zeratul, ale jak zwykle pyerdolisz i zupełnie nie rozumiem czemu ciśniesz dalej tę bekę, po prostu wyjdź z tego z twarzą i powiedz, że się myliłeś, że to ja miałem rację, że jestem fajniejszy, że PS4 jest lepsze (to już powiedziałeś), że xboty to podludzie ciupiący we wstydzie i zmroku w casualowe gierki dla uczniów w wieku komunijnym. Celowo nie używam CPI bo to już zupełnie pokaże jak bardzo daleko leży Polska od USA nie tylko pod kątem geograficznym. 

Jeśli chcesz pogadać o ekonomicznych różnicach płacowych zapraszam --> Wieści gminne i inne

Po drugie nikt tu nie narzeka - każdy walczy dzień w dzień i buduje w tym kraju to co najlepsze. Polska jest pełna mądrych, fajnych ludzi zwanych Szlachtą Gamingu, którzy świadomi wielu trudności pokonują je codziennie mimo zyebanych władz, mimo udręki poprzedniego systemu oraz ogólnej "bylejakości". Jednak właśnie tych ludzi w(pipi)ia twoje pyerdolenie i na siłę porównywanie, że tu i tu jest trudno i matko bosko 

Figaro - nie jest. Już kiedyś patrzyłem i na wakacje masz dom 3 sypialnie i dwie łazienki za 1700 dolców na miesiąc w centrum Los Angeles w Kalifornii. Kuknij sobie w necie, mieszania są sporo tańsze, o miejscach dla studentów już nie wspomnę

Zeratul, już któryś raz zauważyłem u Ciebie dziwną manierę, której nie rozumiem. W skrócie wygląda to tak:

Przykład numer 1: USA i Polska - hehe wszędzie można kupować gierki - jesteście tępi i leniwi tam w Polsce - ja pracowałem i się dało - (i wreszcie ostatnie stadium) - no dobra ciezko, żeby w kraju z pierwszej dziesiątki było gorzej przecież wiadomo, że w USA jest lepiej hahahahahahahahahaha ale Was nabrałem

Przykład numer 2: z konsolami masz to samo - tylko xbox - grafika lepsza - jesteście tępi, że dissujecie xboxa - Titanfall piękny - multi piękniejsze - (i wreszcie ostatnie stadium) - nie no przecież co za niespodzianka - to oczywiste że na mocniejszej konsoli PS4 gry wyglądają ładnie

WTF człowieku może Ty jesteś bipolarny, weź to garnij są na to leki czy coś. No chyba, że jak piszesz o potędze PlayStation to piszesz osobiście a potem tylko włączasz xbocki skrypt w przeglądarce i idziesz spać generując randomowe słowa gdzie musi być 50% w zdaniu słowo xbox, 30% lepszy 10% ps4 itd. 

Opublikowano

Wpadlem tylko zapytac, czy Nintendo juz splajtowalo i czy Sony w koncu cos zarabia na grach i konsolach?

Ktos czytal nowe raporty, ale od deski do deski, nie pobieznie?

^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zeratul, ale jak zwykle pyerdolisz i zupełnie nie rozumiem czemu ciśniesz dalej tę bekę, po prostu wyjdź z tego z twarzą i powiedz, że się myliłeś, że to ja miałem rację, że jestem fajniejszy, że PS4 jest lepsze (to już powiedziałeś), że xboty to podludzie ciupiący we wstydzie i zmroku w casualowe gierki dla uczniów w wieku komunijnym. Celowo nie używam CPI bo to już zupełnie pokaże jak bardzo daleko leży Polska od USA nie tylko pod kątem geograficznym. 

Jeśli chcesz pogadać o ekonomicznych różnicach płacowych zapraszam --> Wieści gminne i inne

Po drugie nikt tu nie narzeka - każdy walczy dzień w dzień i buduje w tym kraju to co najlepsze. Polska jest pełna mądrych, fajnych ludzi zwanych Szlachtą Gamingu, którzy świadomi wielu trudności pokonują je codziennie mimo zyebanych władz, mimo udręki poprzedniego systemu oraz ogólnej "bylejakości". Jednak właśnie tych ludzi w(pipi)ia twoje pyerdolenie i na siłę porównywanie, że tu i tu jest trudno i matko bosko 

Figaro - nie jest. Już kiedyś patrzyłem i na wakacje masz dom 3 sypialnie i dwie łazienki za 1700 dolców na miesiąc w centrum Los Angeles w Kalifornii. Kuknij sobie w necie, mieszania są sporo tańsze, o miejscach dla studentów już nie wspomnę

Zeratul, już któryś raz zauważyłem u Ciebie dziwną manierę, której nie rozumiem. W skrócie wygląda to tak:

Przykład numer 1: USA i Polska - hehe wszędzie można kupować gierki - jesteście tępi i leniwi tam w Polsce - ja pracowałem i się dało - (i wreszcie ostatnie stadium) - no dobra ciezko, żeby w kraju z pierwszej dziesiątki było gorzej przecież wiadomo, że w USA jest lepiej hahahahahahahahahaha ale Was nabrałem

Przykład numer 2: z konsolami masz to samo - tylko xbox - grafika lepsza - jesteście tępi, że dissujecie xboxa - Titanfall piękny - multi piękniejsze - (i wreszcie ostatnie stadium) - nie no przecież co za niespodzianka - to oczywiste że na mocniejszej konsoli PS4 gry wyglądają ładnie

WTF człowieku może Ty jesteś bipolarny, weź to garnij są na to leki czy coś. No chyba, że jak piszesz o potędze PlayStation to piszesz osobiście a potem tylko włączasz xbocki skrypt w przeglądarce i idziesz spać generując randomowe słowa gdzie musi być 50% w zdaniu słowo xbox, 30% lepszy 10% ps4 itd. 

waldekthecyc na podstawie jakosci twoich postow to ty chyba na wsi mieszkasz... po co porownujesz Polske do USA? Badz bardziej swojski i zacznij plakac, ze musisz na traktorze przez 3h jechac na jarmark zeby sobie gre kupic na PS4, ktore cale zeszloroczne zniwa cie kosztowaly, a mieszkaniec Warszawy ma sklep z grami pod domem. Gdzie tu sprawiedliwosc?

Opublikowano

Sklep z grami, ktory 3/4 towaru kupuje podczas promocji w saturnie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wpadlem tylko zapytac, czy Nintendo juz splajtowalo i czy Sony w koncu cos zarabia na grach i konsolach?

Ktos czytal nowe raporty, ale od deski do deski, nie pobieznie?

^^

raport sony 14-ego

Opublikowano

było sobie psx, ps2, gamecube, n64 i japonia rządziła i dzieliła

nagle pojawia się xbox i wywraca ryneczek growy do góry nogami, fpp jak halo, deus ex, riddick, zachodnie rpgi pokroju morrowinda, mass effect, zalewają świat konsol - szlachta playstation oburzona "jak to, pecetowe gierki na konsole? multiplayer? do budy, xbox to nie konsola to pc w przebraniu - tylko konsolki"

mija kilkanaście lat i w co gra owa "szlachta" na swoich wspaniałych gibających się na trójnogu pe-es czwórkach? bf4 kurtyzany, killzone multi kurtyzany, patrzcie na ten pasjonujący jak wywiad z macierewiczem wyścig driveclub - to jest to, klękajcie do miecza, to są konsole, to jest świat playstation a konsolowe cyfry to 1080 i 60..

O jakim % zach. gier ubiegłej generacji można powiedzieć że mają "duszę", jak w przypadku Shenmue, MGS1-3, SH2, Okami, SOtC, FFVI-X, czy Zeldy OoT? Bo poza TLOU i RDR widzę tu jedną wielką pustkę wypełnioną kontynuacjami (również duchowymi) fpsów w rodzaju Deus Ex, czy konwersj HL2. Następców tworów lat 90'. Oraz... te kilku jap. perełek od Atlusa, czy Segi.

Gdybyś spytał każdego użytkownika tego forum powyżej 25 roku żucia, czy woli gry z lat 1997-2007, czy rozgrywkę dla januszy gejmingu w postaci COD-Halo-BF-Killzone-Gears, a nawet Uncharted, 80% wskaże ci marki wymienione w poprzednim akapicie.

Fajnie że wszyscy możemy dzisiaj ogrywać multi w online, rzucając "FU bicz" do randomów w sieci, czy nie wstydzić się niczego szczególnego względem PC 6' generacji, ale jeśli Microsoft pomógł spopularyzować rynek przede wszystkim w postaci rozrywki dla junuszy, to w d.. mam takie osiągnięcie.

Opublikowano

Nie wierze, ze w Polsce studenciak czy licealista nie jest w stanie wyciagnac 200zl na tydzien.

Instant rodzyn.

No nie wiem, moze jakies galerianki. Albo jak juz wyciagnac to cichaczem matce z portfela. Kur.wa nawet psyko musialby staremu cztery razy bryke odpicowac.

Opublikowano

Instant rodzyn.

No nie wiem, moze jakies galerianki. Albo jak juz wyciagnac to cichaczem matce z portfela. Kur.wa nawet psyko musialby staremu cztery razy bryke odpicowac.

No to smuteczek bo ja w 2004 roku bylem w stanie dorabiac podlaczajac ludziom neta i z 50zl na dzien dalo rade wyciagnac. Pewnie jak ktos chce to moze, ale lepiej powiedziec ze sie nie da i ze w USA jest latwiej. 

Edytowane przez Colin

Opublikowano

wykoorwiać z tą drabinką

d4f2KTv.png

czyli brak 60fps, beka, konsola jest słaba że musieli obniżyć framerate i teraz jest 30fps #sonytakiedobre #obrazkiktorenikogo #kaszkietipłaszcz

Opublikowano

Jak na PS4 bylby taki meksyk, to nie moge sie doczekac wersji Xbonowej.

Opublikowano

Ubi potwierdziło 60fpsów.

Opublikowano

Ktoś się tym szrotem w ogóle jeszcze interesuje?

Opublikowano

Przeżyjesz cwaniaku w Stanach 1,5 miesiąca za równowartość konsoli PS4 czyli za 399 dolców? Bo w Polsce tak żyją ludzie, nawet musiałem MaZZeo dać plusa

przezylby. Musialby tylko zyc na poziomie statystycznego amerykanina czy kartek na jedzenie xD
Opublikowano

Przeżyjesz cwaniaku w Stanach 1,5 miesiąca za równowartość konsoli PS4 czyli za 399 dolców? Bo w Polsce tak żyją ludzie, nawet musiałem MaZZeo dać plusa

przezylby. Musialby tylko zyc na poziomie statystycznego amerykanina czy kartek na jedzenie xD

trzecia opcja na Stachurskiego (żywienie się energia słoneczną).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.