Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

moze sony tez tak mocno wierzylo w tego swojego halo killera?

btw bardzo dziwie sie, ze az tak obnizyli rozdzialke w multi, niespodziewalem sie tego po nich- bo choc sa beznadziejni jesli chodzi chociazby o pisanie fabuly do single player to technicznie sa jednymi z najlepszych w branzy - kazdy ich tytul dotychczas to byl benchmark playstation, nawet z vity wyciagneli cuda. Tym bardziej sie dziwie decyzji o tych nieszczesnych 60fps w multi - i tak spada czesto to jeszcze przez to tak oberwalo sie rozdzialce

x0sxwlp.jpg

nbApI6u.jpg

2iktqo7.jpg

10z447b.jpg

mww4yu.jpg

dpbcq8.jpg

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Na fonie te screeny wyglądają jakby były z Shadow Falla.

Opublikowano

Spoko, niedługo ktoś z GG powie, że gra była robiona na starych dev kitach i nie zdążyli na premierę :P  Choć z tym to pewnie trochę prawdy jest, mało kto zdążył na premierę, spece z Crytek też mogli się lepiej postarać.

Opublikowano

Na fonie te screeny wyglądają jakby były z Shadow Falla.

sa przeze mnie robione z vity przez ten programik do lapania obrazkow zintegrowany z softem, zero retuszu, na oledzie na 5 calach jest przekozacko ;)

Opublikowano

Jednak wszedłem i oczywiście botki mają bekę z 960x1080 i nawet minuty nie poświęcili na to, by zobaczyć jak to działa. Gdyby takie rozwiązania były na Xbone, to nikt by tego nie zauważył :confused:

Some people seem to be a little confused at the resolution thinking that it upscales from 960x1080 to 1920x1080 like you would upscale a sub 1080p game to 1080p, it doesn't. I made some images to help.

Okay, so let's say the red lines are what is being updated while the black lines are empty space.
Pxyb06u.png
Now this is what it looks like on frame 1

On frame 2 this is what it looks like
BotLCAH.png
And when frame 2 comes it it blurs the information from frame 1 to fill in the black spaces. This is why it looks fine when standing still but looks blurry and odd in motion. If we could take a single frame of KZSF's multiplayer with this effect turned off it would look something like this.

Zoom in to see the full effect.

mD6aH5a.png

The grey lines are dead space where nothing is being rendered on this frame.

So techinically the game is rendering at 1920x1080, just not on each frame.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Niedobre botki. Na innowacjach się nie znajo.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

A ja glupi myslalem ze innowacja wyglada tak  :(

pasy.jpg

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

to innowacyjne cinematik expirjens, zabojcze kombo

Opublikowano

beka z xbotów ich konsola to bieda nie ma tam w co grać, praktycznie nikt na forum o niej nie gada konsola nie istnieje hehe no aleeeeeeeee xboty przestały przekonywać normalnych ludzi do swojego biednego sprzętu, teraz oni jedyne co robią to hate na ps4 i sony xD czy już tak nisko upadliście ? wychodzi jakis news o grze i zlatują się xboty pisząc czy to będzie w 1080p ? bieda jak nie hahah a jak jest u was ? dnoooooooooooo. Ostatnio piłem ze znajomymi w barze i wygrywałem zycie a wy co ? hate xbotów na ps4 ? widać że xbox już się nie liczy w tej GRZE EEEEE

Opublikowano
  • Autor

Takie znajfcy, takie bojowniki o rozdzielczosc, a nie zauwazyly, ze KZ SF w multi ma mniej pixeli niz tytanusz xD

Bo trzeba przyznac, zrobili to w cwany sposób.

A zawsze się zastanawiałem, czemu w multi taki mocny blur jest, no to już znam odpowiedź :D często denerwujący efekt.

960x1080 z pasami to już bliżej do ps2 niż Next genów

Edytowane przez Codename

Opublikowano

beka z xbotów ich konsola to bieda nie ma tam w co grać, praktycznie nikt na forum o niej nie gada konsola nie istnieje hehe no aleeeeeeeee xboty przestały przekonywać normalnych ludzi do swojego biednego sprzętu, teraz oni jedyne co robią to hate na ps4 i sony xD czy już tak nisko upadliście ? wychodzi jakis news o grze i zlatują się xboty pisząc czy to będzie w 1080p ? bieda jak nie hahah a jak jest u was ? dnoooooooooooo. Ostatnio piłem ze znajomymi w barze i wygrywałem zycie a wy co ? hate xbotów na ps4 ? widać że xbox już się nie liczy w tej GRZE EEEEE

albowiem ci, co w chmurę nie wierzyli, zostaną potępieni na wieki

Opublikowano

sony tak znakomicie zaprojektowało odnawianie usługi ps plus, że mając 43 zł w portfelu, po wygaśnięciu ps plus 3 miesięcznego ( kupionego przez zdrapkę ) nie mogę przedłużyć sobie ps plus na miesiąc, bo wyskakuje opcja dodania karty płatniczej a 1) nie chcę tego robić 2) nawet jak ją dodaje to jej nie akceptują :D Brawo sony, płatny online, a jego wykupywanie utrudnione do granic możliwości. W dobie paypala, moneybookers, przelewów internetowych, doładowywania wszelakich usług sms-em :/

Opublikowano

Uff dobrze że ktoś zmienił temat.

Opublikowano

A co za problem kupić kod na allegro? :o Albo na keye.pl?

no ale ja chce skorzystać z kasy którą mam w portfelu, czemu tego zrobić nie mogę ?

Opublikowano

no ok, ale co ma karta, do tego że mam hajs w portfelu, info o podanie danych karty nie powinno się w ogóle pojawiać, tylko dodaj do koszyka, zapłać i tyle, tak jak przy kupnie gry

Opublikowano

No i co z tego, że masz hajs w portfelu, bo nie kumam? Jak chcesz im wysłać pieniądze? Masz hajs na koncie, czy gotówkę? Nie wiem o co ci chodzi, robisz z igły widły. Normalny gość by to zlał i kupił kod w necie gdziekolwiek i sprawę miał gotową w 10 minut.

Opublikowano

MAM KASE W WALLECIE NA KONCIE PSN ! CZYTAĆ NIE POTRAFISZ ? 46 ZŁ I CHCE ZA TO KUPIĆ PS PLUS NA MIESIĄC I NIE MOGĘ !! BO MUSZE PODAĆ DANE KARTY KREDYTOWEJ. PO CO MAM KUPOWAĆ KOLEJNĄ ZDRAPKĘ, JAK Z POPRZEDNIEJ MI KASA ZOSTAŁA 

Opublikowano

Do PS Plus trzeba mieć chyba przypisaną kartę.

Opublikowano

Pisać nie potrafisz? Cały czas gadasz, że masz kasę w portfelu - myślisz, ze to takie oczywiste że chodzi o portfel na PSN? Nie każdy siedzi w Twojej głowie :/

Co masz za problem w podaniu danych karty kredytowej skoro możesz je później usunąć? A no tak - nie działa. No to masz problem, tyle.

Opublikowano

Widocznie system chce przedłużyć o taką samą wartość jak poprzednio, czyli 3 miesiące. Głupie.. ale pewnie tak właśnie jest :P

Co do rozdziałki w KZ w multi to .. nie oszukujmy się - jest to fail, szczególnie że wyszło to na jaw dopiero teraz. Wychodzi na to, że działa to jak 1080i.. tylko, że przeplot jest pionowych a nie poziomych linii.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

no ale to nie moja wina, a to temat o wyższości jednej konsoli nad drugą, więc to kolejny argument, że sony dało du*y komplikując wykupywanie obowiązkowego online

Opublikowano

tylko jak biegniesz ^^

Co do kart - wazne bys podawal taki sam adres jak masz dane w banku.

Przy kazdej usludze i tego rodzaju platnosciach zawsze musisz podawac karte - to ich zabezpieczenie, jakbys np zrobil 2 transakcje w tym samym czasie, chcial w przyszlosci jednak zlozyc reklamacje itp.

EDIT: Tez dopiero teraz zrozumialem ^^ masz racje - na Xie chyba nie musialem podawac karty, jak mialem zdrapke. Sony robi to po to by Ci zaznaczyc automatyczna subskrypcje - proste walenie w ch(pipi)a.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.