March 10, 201412 yr Worcestershire /ˈwʊstərʃər/ WUUS-tər-shər lub /ˈwʊstərʃɪər/ WUUS-tər-sheer łuste-sze' Temat można zamknąć i przypiąć. Edited March 10, 201412 yr by Grze(pipi)
March 10, 201412 yr dzięki, bardzo pomocny temat a tak na serio to czy pisownia jest naprawde tak istotna w tym przypadku? albo go ktoś używa albo nie ja go kupiłem i wypróbowuje go w różncyh potrawach (i przyznam że nie widzę wielkiej róznicy) to tak jak by sie czepiać tego że ktoś pisze "spagetti" zamiast "spaghetti"
March 11, 201412 yr Albo keczap. A jaki procent forumowiczów używa worcetshitre? Edited March 11, 201412 yr by grzybiarz
March 11, 201412 yr Jest istotna wg mnie.Pisząc Worcestershire wiem że ktoś miał na myśli oryginalny sos a nie jego podróbkę.
March 13, 201412 yr Ja też lubię, ale pisanie kluski o makaronie jest niewybaczalne. Edited March 13, 201412 yr by Lucek
March 13, 201412 yr Ja też lubię, ale pisanie kluski o makaronie jest niewybaczalne.Ja nawet dałem przykłady w obrazkach i dalej nie skapował o co chodzi. Edited March 13, 201412 yr by Shankor
March 13, 201412 yr worczesterszajer to mi się kojarzy z jakąś lokacją we Władcy Pierścieni Łuste sze łysolu
March 13, 201412 yr Od czasu twojego obrazka nie pisalem nic wiec po czym wnioskujesz? btw to zle uzywanie slowa kluski chyba sie bierze z tego ze u mnie w domu praktycznie nie jadlo sie typowych klusek ktore popularne sa pewnie bardziej na Śląsku itp. Czasem byly kopytka czy cos ale wtedy mowilo sie na to kopytka a nie kluski wiec gdy w domu pojawial sie makaron, czesto robiony przez babcie do zupy to serio byl troche zblizony do klusek i byl nazywany kluskami. Wiec potem sie przyzwyczailem i na te wyroby zaczalem mowic kluski mimo ze wspolczesne sklepowe makarony to cos innegoniz babcine kluski w zupie. Ale kwestia przyzwyczajenia Swoja droga jako dzieciak nie jadłem zadnych spagetti itp. Jedyny makaron to byl w zupie. Dopiero jako nastolatek posmakowalem makaronów w drugim daniu a nie w zupie wiec sory. Postaram sie poprawic
March 13, 201412 yr A to nie jest tak, ze w jakims wiejskim regionie polski mowia kluski na makaron (byc moze z tego wlasnie regionu yano przybyl do wspanialej GOTY warszawy)? Edited March 13, 201412 yr by Dave Czezky
March 13, 201412 yr Od czasu twojego obrazka nie pisalem nic wiec po czym wnioskujesz? Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz: To są kluski: A to jest makaron: hmm no właśnie czyli taka pół surowa jajecznica z kluskami... do mnie ta wersja kompletnie nie przemawia Szach mat rudy!
March 13, 201412 yr A sory ponownie. Zapomnialem o tym no ale wyjasnilem skad sie bierze to zle przyzwyczajenie i przepraszam
March 13, 201412 yr Ja też lubię, ale pisanie kluski o makaronie jest niewybaczalne. Nie wiem czy takie niewybaczalne skoro kluski z makiem są tradycyjną potrawą wigilijną.