Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Podejrzewam ze kolega juz tam był przy pierwszym przechodzeniu gry, bo jednak wie o tym motywie, chyba ze wyczytał o tym w necie

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Wyświetleń 945,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Za pierwszym przejściem mnie oczywiście capnął i lampka była a za drugim oni są zbyt łatwi . W ogóle to trochę żałuję że gram ng+ a nie od nowa bo coś za łatwo idzie . Jestem już za Romem , bossów pykam max za drugim razem oczywiście sam bez pomocników . No i za pierwszym podejściem ten ciul od wysysania wglądów mnie nieźle w...ił bo nie lubię jak mi kradną towar ;) Będzie kontynuacja tej zacnej gierki ???

Opublikowano

Jest możliwe.

Opublikowano

Z jednej strony mam nadzieje, bo ds3 jakos mi nie siadł przez co nie chce mi sie nadrabiać poprzednich czesci, za to BB niezle mną pozamiatał, wpakowywujac sie z buciorami w moje ścisłe top wszechgier. Z drugiej jesli zrobią to zle to mogą zbeszczescic dobre imię tego mesjasza, wiec jesli juz cos maja planowac to niech sie przyłożą ;)

Opublikowano

Jak ktoś mnie przyzywa do pomocy w Lochach, to muszę mieć dany Loch stworzony u siebie, żeby pojawić się u kogoś? Chodzi o grę po haśle.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Pomoże ktoś z bestią bez głowy?

edit: nevermind:)

Edytowane przez Les777

Opublikowano

Jak ktoś mnie przyzywa do pomocy w Lochach, to muszę mieć dany Loch stworzony u siebie, żeby pojawić się u kogoś? Chodzi o grę po haśle.

Wystarczy, że raz już w tym lochu byłeś.

Opublikowano

Padła królowa, wpadła platyna.

Mało brakowało, a zajebałbym sucz w pierwszym podejściu bez leczenia. Atakowała strasznie schematycznie trzema atakami na krzyż (strzał na wprost, sianie po łuku i wybuch), pozwalała nawet na ataki ładowane w plecy. No i przy ostatnim fistingu już myślałem, że nie wstanie, ale został jej chyba z piksel energii. Zamiast jechać dalej wg schematu pośpieszyłem się, chciałem ją dobić, ale złapała mnie tym swoim czarem i pozostałe dwie mnie dojechały.

W kolejnych podejściach pokazywała już coraz więcej ataków, no ale ostatecznie chyba za czwartym czy piątym razem padła.

Generalnie niezbyt trudna - zdecydowanie łatwiejsza od tych wszystkich bestii z szalejącą kamerą.

Opublikowano

Cholera, czytam Wasze niesamowite opinie o grze i wiem, że powinienem spróbować, bo przecież marnowalem życie przy grach już w latach '90, więc nie jestem typowym każualem, ale...

Obawiam się, że poziom skomplikowania mechaniki mnie po prostu przytłoczy, bo nigdy nie byłem fanem gatunku RPG i zawsze odbijalem się od takich gier, przez co moje doświadczenie jest mizerne. Z pominięciem Obliviona oraz w najnowszego Wiedźmina, które mnie przykuly do ekranu na dłużej i są świetnymi tytułami. Tak czy owak, mam straszny zgryz, czy będąc takim RPG-owym leszczem, będę choćby w stanie pierdnąć na wrogów w takim trudnym, jak na dzisiejsze standardy, Bloodbornie.

Że też ta gra nie ma żadnego dema... Wtedy nie miałbym zapewne żadnych obiekcji. Boję się, że wywale kasę w błoto a pudełko i płyta wrosną mi w tumany kurzu na półce, gdzie postawie ten tytuł.

Opublikowano

Jak nie grałeś w żadne soulsy to będzie kop w ryj. Ale warto się przełamać i zaczniesz czerpać radość z grania. Potem już wsiąkniesz.

Opublikowano

Ja miałem podobnie odczucia i to dosc niedawno a teraz co? BB to dla mnie jedna z najlepszych gier w jakie w życiu grałem, zamiar był tylko przejść nie łamiąc przy okazji płyty a tu co? Platyna na koncie, dodatek kupiony cyfrowo, gdzie jestem przeciwnikiem takiej dystrybucji i był to pierwszy taki moj zakup, a dodatek zrobiony na 100% ;p no i za ciosem kupiłem ds3 wiec sie nie zastanawiaj ;) ale wydaje mi sie ze demo jednak mogłoby odstraszyć potencjalnych kupców bo tej grze trzeba dac szanse i przemęczyć sie te pierwsze godziny, zeby poznać wlasnie mechanikę i pokonać tych 2-3 bossów. Pozniej łapiesz takiego bakcyla ze nie chcesz grać w nic innego;p sam ogrywam cos tam od ubi i inne po(pipi)ki a BB cały czas siedzi z tylu głowy i cos czuje ze niedługo dojdzie kolejny + do NG+ :p

Edytowane przez kacprzak1991

Opublikowano

Kolego gierke idzie wyrwać za mniej niż stówke. I to bedzie najlepiej zainwestowana stówa w tej generacji konsol. Wiec nie (pipi) tylko bierz.

Opublikowano

Dobra, przekonaliście mnie!  :thanks:

Zagryzę zęby i spróbuję znaleźć trochę więcej czasu na granie, bo niestety z tym ostatnio coraz gorzej. No i muszę być mentalnie przygotowany też do tego.

Spróbuję upolować gdzieś na pchlim albo gdzieś indziej jednak grę w podstawowej wersji, bo z tego co widzę GOTY to w zasadzie jeden tylko dodatek. Za dużo jednak razy brałem jakieś 'complete' 'ultra-hiper-definitive-ediszją', żeby kolejny raz łyknąć takie coś jak pelikan, a potem nigdy dodatków nie odpalić. Zresztą bardziej podoba mi się granatowa okładka z podstawki niż czerwień GOTY. 

Jak faktycznie gra mną pozamiata w pozytywnym znaczeniu, to najwyżej wymienię ją wtedy na edycję kompletną i dorzucę twórcom do kieszeni, kupując być może nówkę.

Edytowane przez l33t

Opublikowano

mnie tam podstawka plus cyfrowy dodatek wyniosły 100 zł z groszem więc jak chce się zaoszczedzic te pare dyszek to chyba najlepiej tak zrobić. Zanim chłopak się nagra to dodatek pewnie wyjdzie znowu w promocji, wersja goty jest dość rzadko spotykana przez co w ogole nie schodzi z ceny

Opublikowano

Ha! Właśnie miałem pierwszy raz double K.O.

Robiłem kielich Isz, do Ebrietas poszedłem z NPC i innym graczem i przy samym końcu władowałem jej ładowanego grubego Ludwiczka, a ona mnie ściągnęła tym swoim czarem z niebieskimi pociskami. Być może też że zostało jej odrobinę życia i pomocnicy ją dojechali, ale zanim padłem na ziemię wyskoczył napis "ofiara zabita", a po chwili "nie żyjesz".

Wróciłem od latarni na pole bitwy, zebrałem dusze i chyba już sobie odpuszczę. Jednak bardziej mnie ciągnie do soulsów. Co nie znaczy, że przy Bloodborne się źle bawiłem - wręcz przeciwnie, w końcu to tu zdobyłem platynę najpierw.

Cały czas do końca nie czaję tej historii. Z początku wszystko przypomina klimaty Kuby Rozpruwacza, Draculi czy Van Helsinga, a potem wchodzi ten cały Lovecraftowy eldritch horror. No i do tego te wszystkie nawiązania do różnych części ciała. Głowa mała

Opublikowano

W wersji GOTY jest jakaś instrukcja czy książeczka?

GOTY nie widzi mi sejwa z podstawki-tak ma być czy miałem wcześniej inną wersję i dlatego nie pasuje?

Opublikowano

Gorzej jest w drugą stronę: przeszedłem dodatek z wersji goty, pożyczyłem płytę a sam odpaliłem zwykłą wersję żeby lochy pograć a tu lipa, nie można wczytać save'a jeśli nie masz dodatku, a wystarczyłoby zablokować jakoś bronie zdobyte w dlc.