Opublikowano 11 września 201410 l Kupiłem xboxa na allegro za 1320zł z Fifką i Forzą, ponoć tylko odpakowany, z paragonem. Albo miałem mega farta, albo się trochę pow(pipi)iam Edytowane 11 września 201410 l przez KopEr
Opublikowano 11 września 201410 l Za 1300 to może nawet gwizdać xD Byle wszystko działało i będę zadowolony.
Opublikowano 11 września 201410 l @Ins Probowales wyczyscic alternatywny MAC addres i zaraz po resecie konsoli zrobic trick z triggerami ? (wrzucam trick jakby ktos mial z tym problem na przyszlosc) Edytowane 11 września 201410 l przez Bansai
Opublikowano 11 września 201410 l Sprawdziłem to upnp i miałem włączone więc to też nie to. Teraz sprawdzę to co Bansai wrzucił bo nie czyściłem tego alternatywnego MAC adresu.
Opublikowano 11 września 201410 l Jak to nie pomoze to jest jeszcze opcja z trybem Instant On - czytales o tym, masz konsole na IO ? Edytowane 11 września 201410 l przez Bansai
Opublikowano 11 września 201410 l - statyczne IP ustawione na konsoli (na routerze się nie da) - wszystkie porty pootwierane (DMZ nie włączone) - upnp włączone - włączony tryb oszczędzania energii - alternatywny mac zresetowany - wielokrotne powtarzanie tego "tricku" z triggerami Za każdym razem ograniczony NAT( typu post-symmetric)
Opublikowano 11 września 201410 l Holy shit o.o Zeby myk z power saving dzialal trzeba go wlaczyc, wylaczyc konsole, wylaczyc upnp w routerze, wlaczyc upnp i dopiero wlaczyc konsole - troche zagmatwane ale ponoc wielu osoba tak tylko zadzialalo podczas tego patentu. Edytowane 11 września 201410 l przez Bansai
Opublikowano 11 września 201410 l No to kombinuje dalej Pytanie: Ustawiać DMZ dla konsoli czy ręcznie porty lepiej ? Jeżeli ręcznie to czy musze rozdzielać na UDP albo TCP czy mogę po prostu wybrać Both i nie będzie miało to znaczenia ? Edytowane 11 września 201410 l przez Ins
Opublikowano 11 września 201410 l Ustawiłem te ze strony Supportu, UDP, TCP lub oba, dokładnie tak jak było podane i mam zawsze otwarty.
Opublikowano 12 września 201410 l Poddaje się =/ Pożyczę jakiś inny router by się upewnić, że wina nie leży po jego stronie, ale jest to raczej wątpliwe skoro nie miałem takich problemów z X360, PS3 i PS4.
Opublikowano 12 września 201410 l Co sie dzieje z tym xbox live!?Forza sciaga mi się już z9h a mam dopiero 39% Dramat. Sprawdzalem i na PS4 wszystko smiga jak powinno. Moze to wina ustawien jakiś?Tez tak macie?
Opublikowano 12 września 201410 l Nie panikuj, ja Forze do 100% ciągnąłem prawie dwa dni, za to BF4 i DR3 poszły już sprawnie. Coś tam z serwerami FM5 jest skopane, bo nawet w grze wyniki, tabele czy projekty na auta wczytują się cholernie długo.
Opublikowano 12 września 201410 l Ja tu cały czas myślałem, że mam NAT moderate, a mam jednak strict czyli najgorsza możliwą opcję =/ WTF ...
Opublikowano 12 września 201410 l Toya, ale tak jak pisałem, na innych konsolach NAT jest open. Muszę czekać jak przyznają mi publiczne IP i wtedy zapewne będzie ok. EDIT: Nieaktualne Edytowane 12 września 201410 l przez Ins
Opublikowano 12 września 201410 l Napisz jak sobie poradziłeś, może pomoże to innym z tym problemem. Stałe/publiczne IP pomogło? Edytowane 12 września 201410 l przez LordV
Opublikowano 12 września 201410 l Forza rzeczywiście idzie jak krew z nosa.Na moim nędznym necie fife ściąga ~600kb,a forze ze 100kb.Byłoby do przeżycia gdyby gra nie ważyła 40gb.Mogliby ogarnąć dupę z kompresją exów,bo zarówno u MS i Sony ten aspekt leży.
Opublikowano 12 września 201410 l Ustawienia->Sieć->po prawej na samym dole masz użycie przepustowości,czy jakoś tak.Klikasz to i pokazuje ci rozpiskę ile w danej godzinie ci pobrało i ile leci teraz.
Opublikowano 12 września 201410 l Pewnie po tym darmowym weekendzie i dlatego, że w bundlach bylo. Heh jednak pudełka > cyfrowki.
Opublikowano 12 września 201410 l Forza w dniu premiery się w cholere długo pobierała, również np. lista znajomych czy Marketplace dłużej się wczytywały - wczoraj patch do Titanfall 2,5GB w kilkanaście minut mi się pobrał i mam nadzieje że nadal wszystko tak szybko i pięknie będzie śmigać.
Opublikowano 12 września 201410 l Napisz jak sobie poradziłeś, może pomoże to innym z tym problemem. Stałe/publiczne IP pomogło? Dokładnie tak. Publiczne IP pomogło. Po prostu zapomniałem, że na początku miesiąca je straciłem ;P
Opublikowano 12 września 201410 l Napisz jak sobie poradziłeś, może pomoże to innym z tym problemem. Stałe/publiczne IP pomogło? Dokładnie tak. Publiczne IP pomogło. Po prostu zapomniałem, że na początku miesiąca je straciłem ;P derp
Opublikowano 12 września 201410 l Pewnie po tym darmowym weekendzie i dlatego, że w bundlach bylo. Heh jednak pudełka > cyfrowki. Tu się zgodzę.Szczególnie jeśli mieszka się w małym mieście gdzie neostrada wyciąga ~5mbit(pingi bardzo dobre,a download to tragedia). Na tej generacji potrzeba naprawdę solidnego łącza,by jechać wyłącznie na cyfrówkach,które ważą cholernie dużo.