Opublikowano wczoraj o 19:05 1 dzień Jutro Fire Red/ Leaf Green i mam nadzieję, że Colosseum + XD, w marcu Pokopia, latem Champions, a w październiku lub listopadzie 10 generacja
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Champions muszą pokazać i zapowiedzieć, że NAIC będzie już rozgrywany na Champions (na 100% nie zrobią Mistrzostw Świata na nowej grze, bo zbyt duże ryzyko że coś się wywali). Czekam na zapowiedź X geny.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Akurat jeśli chodzi o terminy, to prawie nic z tych leaków nie wyszło w zakładanym terminie zakończenia prac lol. Legends wyszło rok później, Seed nie wiadomo co z nim, Pokopia wychodzi kilka miesięcy później, Champions ma tylko mgliste 2026 (po części to może być kwestia ustalanego terminarza lub opracowywania DLC przed premierą gry, a nie samego opóźnienia prac).Po części dlatego nie przesądzam, że nowa główna gra zostanie zaprezentowana na ten rok, aczkolwiek tego się wszyscy spodziewamy. Nie byłby to i tak jakiś cichy okres w świecie gier Pokemon, jako że ledwo było popularne Legends Z-A, teraz Pokopia, która ma bardzo wysoki budżet jak na spinoff, no i widnieje widmo Champions oraz ciągle tajemniczy Seed (w leakach jest też wspominane o próbowaniu elementów MMO w samej głównej grze Wind/Wave, więc WW mogłoby być przetarciem przed Seed, albo i na odwrót).
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Champions jest zapowiedziane na wakacje, bo mistrzostwa świata w VGC mają być już na nim, czyli na koniec sierpnia. I dlatego wielu ludzi twierdzi (w tym ja), że gra będzie dostępna wcześniej, bo jak niby to przetestować, jak nie na dużym turnieju, ale nie będącym MŚ? Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez Szwed
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. z pkt widzenia kompetytywnego to wiadomo jaki tam ma być gimmick? szkielet gry to wiadomo 1:1 gen 9, ale zastanawiam sie czy ma tam byc terastalizacja czy jakis inny myk z poprzednich genów lub może wcale.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Nie było to chyba potwierdzone, ale z powodu jednej grafiki, gejmerzy zakładają, że będą dostępne wszystkie albo liczne gimmicki z różnych generacji:Wydaje się sensowne, że będą wszystkie w jakiś sposób dostępne, może w ramach kolejnych uaktualnień wspominających coś itd., po dłuższym czasie, ale tak bym się spodziewał.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Kurde bogaty jest ten świat pokemon, nawalają ogłoszenia bez komentarza na pół minuty jedno po drugim, nieraz w ogóle nie wiedziałem, że taka gra/działalność jeszcze jest i w sumie po ogłoszeniu nie wiem co dokładnie ogłaszało lol.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ktoś to ma zamiar kupić i żonglować 45 kartami, żeby posłuchać pierdzacych melodyjek? Gira to wiem.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ciekawe ile by kosztowała taka autentyczna reedycja gameboya i oryginalnych kartów dla starych dziadów. Te nutki to dajcie spokój, marnotrastwo plastiku
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Właśnie ogrywam Pokemon Fire Red na SW2 i widziałem informacje na tej prezentacji że jest jakaś opcja transferu HOME. Nie wiem czy dobrze rozumiem założenia tej aplikacji ale można na niej gromadzić pokemony ze wszystkich gier na switch-a i przesyłać je między grami? Jeśli dobrze to rozumiem to fajna opcja takiej meta gry gdzie mamy oddzielny bank do trzymania poków.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Tę współpracę z Home już zapowiadano, tylko że teraz potwierdzono, że dodadzą to potem.No tak, Home to taki bank że z różnych gier można gromadzić, rozwiązał on problemy z komunikowaniem bezpośrednio między grami, które z racji chęci zabezpieczenia przed cheatami i różnej liczby pokemonów w grach były dość restrykcyjne.Obecnie obsługuje chyba wszystkie główne gry na Switcha, oraz Pokemon Go, plus przesył z Pokemon Bank (odpowiednika na 3DS-ie).Szczerze to, jako że transfer jest jednostronny oczywiście, a gry znacznie się rozwinęły od tego czasu - uważam to za ciekawostkę, bo Charizarda można bardziej dopićkać i tak w nowych grach itp.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. xDNawet nie dodali retro filtrów, save state'a, fast forwarda i online za 20 dolcków, ja pierdziele.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):xDNawet nie dodali retro filtrów, save state'a, fast forwarda i online za 20 dolcków, ja pierdziele.Takie rzeczy to na sonce przy gierkach z ps1 za połowe ceny
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Filtry bym chciał, ale save state i fast forward jakby dodali to w połączeniu z pokemon home by sobie zaburzyli cały online w innych grach
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. bo te rocznice wszyscy mają w pupie. oprócz procenta niszy, która w ogóle wie, że jest 30ta rocznica.