Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokémon - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

Jutro Fire Red/ Leaf Green i mam nadzieję, że Colosseum + XD, w marcu Pokopia, latem Champions, a w październiku lub listopadzie 10 generacja

• Odpowiedzi 443
  • Wyświetleń 113 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• raven_raven
    raven_raven

ten materiał jest tak dobry, że o ja pier,dolę

• Dobrze, że można kupić na własność, a nie wszystko do tego zjebanego abonamentu. Z innymi grami też tak powinno być.

• Hej ludzie, czy wiedzieliście, że jeśli chodzi o hodowlę Pokémonów męskich i żeńskich, Vaporeon jest najbardziej kompatybilnym Pokémonem dla ludzi? Nie dość, że należą do Egg Group, która składa się g

Opublikowano

Champions muszą pokazać i zapowiedzieć, że NAIC będzie już rozgrywany na Champions (na 100% nie zrobią Mistrzostw Świata na nowej grze, bo zbyt duże ryzyko że coś się wywali). Czekam na zapowiedź X geny.

Opublikowano

Akurat jeśli chodzi o terminy, to prawie nic z tych leaków nie wyszło w zakładanym terminie zakończenia prac lol. Legends wyszło rok później, Seed nie wiadomo co z nim, Pokopia wychodzi kilka miesięcy później, Champions ma tylko mgliste 2026 (po części to może być kwestia ustalanego terminarza lub opracowywania DLC przed premierą gry, a nie samego opóźnienia prac).

Po części dlatego nie przesądzam, że nowa główna gra zostanie zaprezentowana na ten rok, aczkolwiek tego się wszyscy spodziewamy.

Nie byłby to i tak jakiś cichy okres w świecie gier Pokemon, jako że ledwo było popularne Legends Z-A, teraz Pokopia, która ma bardzo wysoki budżet jak na spinoff, no i widnieje widmo Champions oraz ciągle tajemniczy Seed (w leakach jest też wspominane o próbowaniu elementów MMO w samej głównej grze Wind/Wave, więc WW mogłoby być przetarciem przed Seed, albo i na odwrót).

Opublikowano

Champions jest zapowiedziane na wakacje, bo mistrzostwa świata w VGC mają być już na nim, czyli na koniec sierpnia. I dlatego wielu ludzi twierdzi (w tym ja), że gra będzie dostępna wcześniej, bo jak niby to przetestować, jak nie na dużym turnieju, ale nie będącym MŚ?

image.png

Edytowane przez Szwed

Opublikowano

z pkt widzenia kompetytywnego to wiadomo jaki tam ma być gimmick? szkielet gry to wiadomo 1:1 gen 9, ale zastanawiam sie czy ma tam byc terastalizacja czy jakis inny myk z poprzednich genów lub może wcale.

Opublikowano

Nie było to chyba potwierdzone, ale z powodu jednej grafiki, gejmerzy zakładają, że będą dostępne wszystkie albo liczne gimmicki z różnych generacji:

image.png

Wydaje się sensowne, że będą wszystkie w jakiś sposób dostępne, może w ramach kolejnych uaktualnień wspominających coś itd., po dłuższym czasie, ale tak bym się spodziewał.

Opublikowano

Kurde bogaty jest ten świat pokemon, nawalają ogłoszenia bez komentarza na pół minuty jedno po drugim, nieraz w ogóle nie wiedziałem, że taka gra/działalność jeszcze jest i w sumie po ogłoszeniu nie wiem co dokładnie ogłaszało lol.

Opublikowano

Jakby co to Fire Red już działa. Właśnie zaczynam

Opublikowano

Ktoś to ma zamiar kupić i żonglować 45 kartami, żeby posłuchać pierdzacych melodyjek? Gira to wiem.

Screenshot_20260227_161001_Firefox.jpg

Opublikowano

Ciekawe ile by kosztowała taka autentyczna reedycja gameboya i oryginalnych kartów dla starych dziadów. Te nutki to dajcie spokój, marnotrastwo plastiku

Opublikowano

Właśnie ogrywam Pokemon Fire Red na SW2 i widziałem informacje na tej prezentacji że jest jakaś opcja transferu HOME. Nie wiem czy dobrze rozumiem założenia tej aplikacji ale można na niej gromadzić pokemony ze wszystkich gier na switch-a i przesyłać je między grami? Jeśli dobrze to rozumiem to fajna opcja takiej meta gry gdzie mamy oddzielny bank do trzymania poków.

Opublikowano

Tę współpracę z Home już zapowiadano, tylko że teraz potwierdzono, że dodadzą to potem.

No tak, Home to taki bank że z różnych gier można gromadzić, rozwiązał on problemy z komunikowaniem bezpośrednio między grami, które z racji chęci zabezpieczenia przed cheatami i różnej liczby pokemonów w grach były dość restrykcyjne.

Obecnie obsługuje chyba wszystkie główne gry na Switcha, oraz Pokemon Go, plus przesył z Pokemon Bank (odpowiednika na 3DS-ie).

Szczerze to, jako że transfer jest jednostronny oczywiście, a gry znacznie się rozwinęły od tego czasu - uważam to za ciekawostkę, bo Charizarda można bardziej dopićkać i tak w nowych grach itp.

image.png

Opublikowano

xD

Nawet nie dodali retro filtrów, save state'a, fast forwarda i online za 20 dolcków, ja pierdziele.

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

xD

Nawet nie dodali retro filtrów, save state'a, fast forwarda i online za 20 dolcków, ja pierdziele.

Takie rzeczy to na sonce przy gierkach z ps1 za połowe ceny)

Opublikowano

Filtry bym chciał, ale save state i fast forward jakby dodali to w połączeniu z pokemon home by sobie zaburzyli cały online w innych grach

Opublikowano

Jak na 30 rocznicę to ten pokaz straszna bieda.

Opublikowano

bo te rocznice wszyscy mają w pupie. oprócz procenta niszy, która w ogóle wie, że jest 30ta rocznica.

Opublikowano

O tak, znakomita wiadomość dla takich nerdów jak my :)