Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

zreszta co tu srednie i co tu opinie, liczy sie zdanie botkow, ktorzy juz wiele razy pisali, ze media molecule nie potrafi robic gier i najlepiej jakby zamknieto to studio

post-23470-Jeremiah-Johnson-HD-gif-Imgur

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Little Big Planet > Half Life, handlujcie z tym

Opublikowano

W ogóle to jedna rzecz jest przykra. O ile tutaj dyskutujemy i gramy w gry wyścigowe, to sam gatunek schodzi do niszy.

Tylko jedno IP się sprzeda(wało)je tak naprawdę: Gran Turismo, a i tu najlepsze czasy ma za sobą. Ciekawe czy w przyszłości jakaś gra wyścigowa będzie potrafiła zrobić 3.5 mln+. Może GT, jeśli sprzedaż 6 była tylko niechlubnym wyjątkiem.

Tak to racery nikogo.

Forza mimo, że dobra to też nikogo w porównaniu do konkurencji w innych gatunkach Przeklęte hamburgery nie lubią się ścigać jednak, za to Fifa dogania Maddena. Koniec Świata.

Przecież obie serie Forza sprzedają się bardzo dobrze. Forza 5 ponad 2 mln i patrząc po leaderboardsach już ok. 500 tys. Horizon 2.

A ten niby niedorobiony Drivecrap sprzedał się już ponoć w milionie :D

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

lococycle>tlou

bomby prawdy

Opublikowano

Little Big Planet > Half Life, handlujcie z tym

1187122.gif

Nie mogłem się powstrzymać.

Opublikowano

W ogóle to jedna rzecz jest przykra. O ile tutaj dyskutujemy i gramy w gry wyścigowe, to sam gatunek schodzi do niszy.

Tylko jedno IP się sprzeda(wało)je tak naprawdę: Gran Turismo, a i tu najlepsze czasy ma za sobą. Ciekawe czy w przyszłości jakaś gra wyścigowa będzie potrafiła zrobić 3.5 mln+. Może GT, jeśli sprzedaż 6 była tylko niechlubnym wyjątkiem.

Tak to racery nikogo.

Forza mimo, że dobra to też nikogo w porównaniu do konkurencji w innych gatunkach Przeklęte hamburgery nie lubią się ścigać jednak, za to Fifa dogania Maddena. Koniec Świata.

Przecież obie serie Forza sprzedają się bardzo dobrze. Forza 5 ponad 2 mln i patrząc po leaderboardsach już ok. 500 tys. Horizon 2.

Tak, tak. W 5 mln.

Opublikowano

To akurat najmniejszy problem.

Wymierają:

-europejskie rpgi - Path of Exile

-gry rytmiczne - Audiosurf 2

-strategie - Nowy dodatek do Crusader: Kings, Civ: Beyond Earth

-rtsy - Total War: Atilla, Planetary Annihilation, Wargame: Red Dragon

-symulatory - ARMA3, Assetto Corsa

-platformery - Abyss Odyssey, Shovel Knight, 

-przygodówki - Deponia, Vanishing of Ethan Carter, The Wolf Among Us.

Wymieniłem kilka gier które już wyszły i kilka nadchodzących. 

Warto też przeczytać post Bansai'a o Wasteland 2 z tematu "Właśnie ukończyłem", śmiesznie przy tej grze wypadają te konsolowe "hity" dla januszy. http://www.psxextreme.info/topic/96750-własnie-ukonczyłem/?p=3223187

Opublikowano

Forza 5 była tytułem startowym, toż to nawet Knack zrobił ponad milion. Horizon nie ma "nóg", pierwszy po miesiącu na rynku w zasadzie przestał się sprzedawać.

Nie jest mainlinem i nie sprzeda się 1mln+ .  Pierwsza część miała dużo większy rynek, a i tak z trudem się przebiła.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Boze jakby drivecrap sprzedal sie faktycznie w milionie, docelowo zalozmy w 5, to juz w ogole nawet nie chcialoby mi sie trollowac - przeciez to sa debile xD

Najlepsze jest to, ze dopiero co krzyczeli jak to m$ DRMem ruc.ha xD

Opublikowano

Wreszcie mogę pisać.....mega zabawne gdy boty kryją się wzajemnie a bany zbiera klapek XD

Czas na urlopie pozwolił mi spojrzeć na ten temat z jeszcze innej strony.

Po pierwsze, nie ma sensu wychwalać konsoli Sony gdyż botki które mają dupościsk na takim poziomie że nie mogą skupić się na graniu, tylko siedzą w tym temacie i czekają co ktoś wkleji lepszą sprzedaż Sony by w czas zareagować.

Po drugie, sprzedałem Xboxa One, by mieć lepsze spojrzenie na temat konsoli o którą się walczy tak jak np. DonSterydo który konsoli nie ma.

Po trzecie:

Tylko

0002G07TCOCM87EE-C116-F4.jpg

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Forza 5 była tytułem startowym, toż to nawet Knack zrobił ponad milion. Horizon nie ma "nóg", pierwszy po miesiącu na rynku w zasadzie przestał się sprzedawać.

Nie jest mainlinem i nie sprzeda się 1mln+ .  Pierwsza część miała dużo większy rynek, a i tak z trudem się przebiła.

Sorry ale piszesz totalne bzdury XD Pierwsze Horizon sprzedało się w ponad 2 mln egzemplarzy. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To jestem  "debilem", lubię Driveklap.
Dzięki, czas iść po rentę :sorcerer:

Edit: To pokaż dane o 2mln. Oficjalnie seria się sprzedała w ponad 10 mln rozciągając to na 5 gier, z czego najlepsze Forzy robiły po 3 mln+
Ja ostatnie dane jakie widziałem to było coś ok 1.2 -1.5 dla Horizon.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Tak to racery nikogo.

Tak, tak. W 5 mln.

Plotki póki co, ale i tak botków już piecze z tego powodu :D

Opublikowano

Tak to racery nikogo.

Geneza sukcesu jest powszechnie znana i jest analogiczna do sprzedaży PS4. Nikt bardziej nie ściemnia w tej branży, taka jest prawda.
Opublikowano

To jestem  "debilem", lubię Driveklap.

Dzięki, czas iść po rentę :sorcerer:

pola > skillowe trasy

Opublikowano

Skillowe. XD

Opublikowano

Wiadomo ze lepiej sie sprzedadza nextgenowe wyscigi od crossgenowego tasiemca.

Opublikowano

Wystarczy sprawdzić leaderboardsy w DC...

A nie, sorry - nie działają albo ich nie ma :P

Opublikowano

Ciekaw jestem jak Share Play bedzie dzialal po aktualizacji. Ta funkcja to swietny pomysl, szczegolnie na Playstation, gdzie gry prawie w ogole nie dostaja wersji demonstracyjnych.

Edytowane przez easye

Opublikowano

to bedzie dzialac w oparciu o streaming danych wiec patrzac na to jak ostatnio dzlaja serwery pewnie beda lagi, rozlaczenia i jedynie 30 lutego przy pelni ksiezyca i wilgotnosci powietrza 40% zagramy bez problemow

Opublikowano

Z tym brakiem demówek to lipa totalna. Tylko mi się o uszy obiło, że każda gra miała mieć demo?

Opublikowano

Plusy NPD:

-Hyrule Warriors sprzedało się lepiej niż Forza Horizon.
-Ps4 pobiło miesiąc premiery Halo 3 na Xboxa360 ( 550k~ vs. 520k~ )
-Smash dobry wynik
-Mordor to samo
-coraz większa sprzedaż cyfrowa, rekompensująca spadek w retail.
-meltdowny w dużej ilości
-WiiU nawet nieźle

Minusy NPD

-Forza bomba w sumie, następny Driveklap pewnie :(
-MS poniżej 300k.
-3DS relatywnie dalej sobie nie radzi, Smash mimo dobrej sprzedaży nie pomógł.
-WiiU nieźle, ale powinno być lepiej

P.S
Nie specjalnie mnie obchodzi bronienie sprzedaży Horizon, bo obiektywnie to bomba i basta.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

jak nie macie demek?

demko KI, early access do driveluba, beta battlefield4

nikt nie pisal, ze te demka beda za darmo

Opublikowano

to bedzie dzialac w oparciu o streaming danych wiec patrzac na to jak ostatnio dzlaja serwery pewnie beda lagi, rozlaczenia i jedynie 30 lutego przy pelni ksiezyca i wilgotnosci powietrza 40% zagramy bez problemow

Czekam na ludzi którzy mają te 10Mbps wysyłu i 30Mbps pobierania które jest wymagane do płynnego działania z sekundowym opóźnieniem.

Druga sprawa to że Share Play był już wykorzystywany w Hugo xD

Opublikowano

Hugo na polsacie goty - dzwonilem pare razy ale nigdy sie nie dodzwonilem :( za to raz dodzwonilem sie ( i przekazalem tacie bo dzieci nie mogly brac udzial ) do drzewka szczescia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.