Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Gracze poważni to tacy jak xm który wymiata w slasherach albo adi który ogarnia aurorę.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Gracze poważni to tacy jak xm który wymiata w slasherach albo adi który ogarnia aurorę.

czo ty (pipi)sz jakieś kolorki dla dorosłego menszczyzny beka z ciebie

D0hJblI.jpgD0hJblI.jpgD0hJblI.jpgD0hJblI.jpg

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Wiesz,że temat po raz x zjada swój ogon,gdy znowu zaczynają się pojazdy po uncharted i halo.

Opublikowano

smiać mi się chce jak widze podniecanie się takim mainstreamowym scierwem jak uncharted 2 :sick:

Uncharted w momencie premiery był genialny, że każdy chciał swoją grę-film. Gra ciągle będzie jedną z najlepszych gier poprzednich generacji, botki mogą tylko wylewać smutki i marzyć o tym, że SO to Mesjasz, o którym za miesiąc nikt nie będzie już pisać.

Genialne to może być Planscape Torment a nie jakiś popkorniak press gałka w przód to awesome. Ludzie, którzy wychwalają takie gierki kojarza mi się planktonem, który jara się poprzednią generacją

10603215_739313926134073_856431130075631

gnijem

HA! Najłatwiej jest rzucić Tormentem. No więc przyjrzyjmy się bliżej jednej z najlepszych gier w jakie grałem:

Fabuła nakrywa czapkę na współczesne "geniusze" fabularne pokroju TLOU, tutaj się zgadzam, nie ma co dyskutować, ale to jest RPG, więc no wypadałoby wypaść lepiej niż pif, paf do grzyba. Narracja cierpi, bo to technicznie gierka już w swoim czasie była dosyć słaba. Trudno się wczuć, bo to nawet nie jest stylistycznie pixel art. Mechanika? Szczerze to nie zachywcała nigdy, była dosyć sztampowa, a jak przychodziło do czegoś więcej niż prowadzenia dialogów, to równie szczerze Black Isle zrobiło kilka lepszych gier pod tym względem.

I teraz Blubi stawiasz Tormenta naprzeciwko kilku gierek w których fun wynika z czegoś innego niż obcowanie z fabułą... Kocham Tormenta, ale bardziej kocham Fallouty, bo były i nadal są, lepszymi grami. Więc teraz jak chcesz się popisać niechęcią do mainstreamu, to proszę o bardziej sensowne dobieranie tytułów jakimi zarzucasz. Dziękuję.

Opublikowano

U2 najlepsza część. 3 Najładniejsza. 

TLOU po końcowych napisach- wysoko można ocenić. Po kilku miechach na spokojnie obniżam o dwa oczka niżej. Grę zrobiła ta mała. Kurde, żebym zaraz warna nie zgarnął, bo tutejsze janusze aka baroni nie ograli GOTY na swojej mesjaszowej konsoli. LOOOL

Ale tak można każdą grę ocenić, Gears of War w momencie premiery, goty, cud nad wisłą i inne takie, teraz gierka na 7-8/10. Czasy mijają i robią się inne standardy, dlatego gry oceniamy teraz inaczej. Uncharted pokazał jak robić gry z "cinematic exp", inni to nieudolnie kopiowali, a teraz spora część osób ma już tego dosyć. Co do Tormentów i innych, tutaj działa głównie zamiłowanie do starych czasów.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

TLOU po końcowych napisach- wysoko można ocenić. Po kilku miechach na spokojnie obniżam o dwa oczka niżej. Grę zrobiła ta mała. Kurde, żebym zaraz warna nie zgarnął, bo tutejsze janusze aka baroni nie ograli GOTY na swojej mesjaszowej konsoli. LOOOL

Ale tak można każdą grę ocenić, Gears of War w momencie premiery, goty, cud nad wisłą i inne takie, teraz gierka na 7-8/10. Czasy mijają i robią się inne standardy, dlatego gry oceniamy teraz inaczej. Uncharted pokazał jak robić gry z "cinematic exp", inni to nieudolnie kopiowali, a teraz spora część osób ma już tego dosyć. Co do Tormentów i innych, tutaj działa głównie zamiłowanie do starych czasów.

Guwno prawda. Te najlepsze gry się nie starzeją i tak jak kiedyś, tak i teraz są 10/10.

Opublikowano

Wczoraj grałem w Uncharted 2 i nie zmienię zdania, że to jedna z najlepszych gier ostatnich lat. Skoro inni wystawiali grze maksymalne noty tylko i wyłącznie przez pryzmat grafiki to szczerze współczuję. W to do dziś się świetnie gra a że zrzynka z Gearsów to chyba dobrze bo jak kopiować to od najlepszych. Czasem wystarczy korzystać ze sprawdzonych rozwiązań i w odpowiednich rękach powstają takie gry jak U2.

Jestem pewien, że U4 będzie właśnie tym czym było U2 dla PS3. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Wszystko zależy od sterowania. Dla niektórych może być już zwyczajnie nie do przejścia. Niektóre gierki z kolei nadrabiają braki w gameplayu fabułą. Dlaczego drugi Silent jest u mnie scenario of the generation, uzasadniłem parę stron temu. Gameplay to dziś niestety drewno. Torment da się uruchomić bez większych problemów na nowszych sprzętach pod Win 7? ;/

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Uncharted do tematu nie wniosło nic nowego bo równie dobrze można by napisać o takiej gierce Strangehold, że wniosła dużo nowości do CE w grach. Uncharted najlepiej to pokazało - to był pod tym względem przeskok od takich Tomb Raiderów z PS2. Nie wiem jak to było z Gearsami w tej kwestii.

Opublikowano

smiać mi się chce jak widze podniecanie się takim mainstreamowym scierwem jak uncharted 2 :sick:

Uncharted w momencie premiery był genialny, że każdy chciał swoją grę-film. Gra ciągle będzie jedną z najlepszych gier poprzednich generacji, botki mogą tylko wylewać smutki i marzyć o tym, że SO to Mesjasz, o którym za miesiąc nikt nie będzie już pisać.

Genialne to może być Planscape Torment a nie jakiś popkorniak press gałka w przód to awesome. Ludzie, którzy wychwalają takie gierki kojarza mi się planktonem, który jara się poprzednią generacją

HA! Najłatwiej jest rzucić Tormentem. No więc przyjrzyjmy się bliżej jednej z najlepszych gier w jakie grałem:

Fabuła nakrywa czapkę na współczesne "geniusze" fabularne pokroju TLOU, tutaj się zgadzam, nie ma co dyskutować, ale to jest RPG, więc no wypadałoby wypaść lepiej niż pif, paf do grzyba. Narracja cierpi, bo to technicznie gierka już w swoim czasie była dosyć słaba. Trudno się wczuć, bo to nawet nie jest stylistycznie pixel art. Mechanika? Szczerze to nie zachywcała nigdy, była dosyć sztampowa, a jak przychodziło do czegoś więcej niż prowadzenia dialogów, to równie szczerze Black Isle zrobiło kilka lepszych gier pod tym względem.

I teraz Blubi stawiasz Tormenta naprzeciwko kilku gierek w których fun wynika z czegoś innego niż obcowanie z fabułą... Kocham Tormenta, ale bardziej kocham Fallouty, bo były i nadal są, lepszymi grami. Więc teraz jak chcesz się popisać niechęcią do mainstreamu, to proszę o bardziej sensowne dobieranie tytułów jakimi zarzucasz. Dziękuję.

no to zamiast tormenta wstaw cokolwiek z złotych czasów rpg czy strategi turowych, ale nie pożal się boże jakieś gierka z sterowaniem dla małp i tłem fabularnym, który można jednym słowem określić pier.dololo jak w wtorkowe filmy przygodowe na tvp2. Po prostu jak czytam, że u2 to jest genialna gra to po prostu kisnę w środku, ale już skończmy ten temat bo jak zauwazył soban

2000px-Ouroboros-simple.svg.png

Opublikowano

Uncharted pokazał jak robić gry z "cinematic exp", inni to nieudolnie kopiowali

co konkretnie pokazał w tej kwestii? proszę rozpisać.

- wprowadziło widowiskowe skrypty dla tpp t.j. MW4 dla fpp

- że można łączyć płynne przechodzenie ze wstawki na silniku w gameplay

- że można robić grę akcji tpp z płynnie przechodzącą kamerą z tpp do tej filmowej.

uncharted3610.jpg

Zwróć uwagę że powyższy screen pochodzi z gameplayu, a nie filmiku. Zresztą jedziesz po U2, ale TR ad 2013 ci się podobał, A Modern Warfare było dla ciebie super, tak więc ten...

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

A ten screen jest z U3. Ale to w sumie żaden gejmplej bo tylko gałkę w prawo wychylasz xD

Opublikowano

Jakiego gameplayu XD 

Opublikowano

Przecież nikt nie odkrywa Ameryki, że Uncharted jest napakowane skryptami. Tak samo jak potem TR a.d. 2013. 

Opublikowano

Ech... Ale w Walking Dead to był super gameplay co nie? Akurat w tej scence chyba nie chodziło o gimanstykę na padzie?

Opublikowano

Nie porównuj WD do Uncharted xD Tam chodzi głównie o fabułę - w Uncharted ta jest raczej trochę na dalszym planie.

Opublikowano

Guwno prawda. Te najlepsze gry się nie starzeją i tak jak kiedyś, tak i teraz są 10/10.

W takim razie to niezawiele tego zostanie,bo tak jak historie opowiadane przez dane gry są ponadczasowe(torment,mgs'y) tak gameplay mocno obrywa z czasem.

Np. platformówki z n64 dostały mocno po (pipi)e i w(pipi)iają teraz niemiłosiernie sterowaniem i pracą kamery.

Taka refleksja mnie naszła,że stare gru 3d lepiej zostawić w pamięci,bo powrót po latach bywa szokująco bolesny w przeciwieństwie do klasyków 2d.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Nie porównuj WD do Uncharted xD Tam chodzi głównie o fabułę - w Uncharted ta jest raczej trochę na dalszym planie.

No właśnie... Mi chodzi o tą scenę, w której akurat nie chodzi o gameplay...

Opublikowano

Chyba nie mówisz o Marianie? Pewnie chodzi Ci o DK64 xD

Ok, zwracam honor, pajgu.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Mario 64 do dzisiaj ma najlepsze sterowanie postacią ever. Grafika dalej daje radę. To samo muzyka.

Opublikowano

Uncharted pokazał jak robić gry z "cinematic exp", inni to nieudolnie kopiowali

co konkretnie pokazał w tej kwestii? proszę rozpisać.

- że można łączyć płynne przechodzenie ze wstawki na silniku w gameplay

- że można robić grę akcji tpp z płynnie przechodzącą kamerą z tpp do tej filmowej.

uncharted3610.jpg

Zwróć uwagę że powyższy screen pochodzi z gameplayu, a nie filmiku. Zresztą jedziesz po U2, ale TR ad 2013 ci się podobał, A Modern Warfare było dla ciebie super, tak więc ten...

jezus, większej antyreklamy dla UC nie można było zrobić xD

co tak szczególnie istotnego jest w ukazaniu kamery w tak samograjowym tytule to jest chyba poza moim umysłem i co dobrego jest w skryptowaniu sekwencji które wyglądają tak samo 2, 3 i 10ty raz chyba też.

aha i TR 2013 mi się nie podobał

Tomb Raider - mam ambiwalentne odczucia, z jednej strony to dobra gra i bawiłem się dobrze, z drugiej jednak strony nie jest to tytuł który położył mnie na kolana i którego będę wspominał za rok czy dwa. Miło że gra pomimo że liniowa daje dość sporą swobodę w zwiedzaniu wyspy, o wiele lepsze rozwiązanie niż to co jest w Uncharted. Szkoda tylko że w późniejszej części gry twórcy tak bardzo położyli nacisk na otwartą walkę, która jest jeszcze bardziej biedna niż w Uncharted. Kapiszony, kapiszony, kapiszony, na dodatek z głupimi przeciwnikami. O wiele lepiej byłoby jakby proporcje cichego zabijania do normalnego strzelania były podobne do tego co było w TLOU. Poza tym gra nie zaskakuje w żadnym aspekcie i jest to raczej zlepek najlepszych motywów z innych serii, Batman, AC, Uncharted czy Gearsy. Pierwsze polowanie sugerowało że będzie to jakiś survival, jednak, tak samo jak w TLOU, bardzo szybko ten survival traci na znaczeniu. Coś jeszcze? Wszędobylskie gamizmy i ch.uja warte znajdźki. Na przykład ni stąd ni zowąd pod wpływem expa twoja broń magicznie zmienia się z karabinu z czasów II wś na kałasznikowa. Wiele leveli ma taką konstrukcję która aż krzyczy TAAAK TU MASZ LINĘ, ZACZEP SIĘ I PRZEJDZIESZ DALEJ, co bardziej pasuje do jakiś metroidvanii a nie gry umiarkowanie realistycznej. Poza tym? Ładna grafika, całkiem w porządku fabuła no i Lara, która w końcu nie jest jakąś karykaturą kobiety a jest zwyczajnie fajniusia :3 No i dubbing całkiem niezły.

7+/10

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Mario 64 do dzisiaj ma najlepsze sterowanie postacią ever. Grafika dalej daje radę. To samo muzyka.

To może o chodzi właśnie o Konga 64 albo Banjo-Kazooie?

Opublikowano

To może o chodzi właśnie o Konga 64 albo Banjo-Kazooie?

Nie wiem, tak tylko se mówię.

Opublikowano

- że można łączyć płynne przechodzenie ze wstawki na silniku w filmik.

Czyli w sumie nic dobrego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.