Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No ps2 mialo najwiecej dobrych eksow ze wszystkich konsol ever, z tym nie ma sie co klocic. I raczej zadna konsola juz tego nie powtorzy, bo teraz eksy kosztuja zbyt duzo forsy.

Z drugiej strony psx pod względem sprzetu byl kamieniem milowym, zapoczatkowal nowa ere gamingu. PS2 pod wzgledem sprzetu byla najslabsza z calej trojki i nie wprowadzila nic nowego, wtedy to xboks zaszalal z wprowadzeniem neta do gier konsolowych.

Edytowane przez Copper

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

nie chodzi o tyle o exy, co zwyczajnie o gry (vide Burnouty które wyszły przeciez także na x-boxa). Uwielbiam czasy szaraka, jednak to na jego następcy wyszło więcej gierek które ogrywa się  przyjemnie do dzisiaj. Także w HD. Niezależnie czy było to ps2, pierwszy x-box, czy gc, VI na zawsze pozostanie jedną z najlepszych generacji w historii. Period.  :fsg: 

Opublikowano

jak was boty bardzo boli pupa :D

Ja tu widzę tylko twój ból dupy o każdy wpis, który neguje "potęgę" PS4 :P

Generalnie beka z NOGAME czy EMAGON czy co to tam było, klapy miały mieć piękny piątek, a wyszło jak zwykle. Z tym nowym NFSem fake jak cholera. Ciekawe czy w ogóle pokażą gameplay Uncharted 4.

Co do Street Fightera V - według kidnappy aka "trollowalem" to nie ex, bo będzie na PC. Ale z drugiej strony zdaje mi się, że skoro będzie na PC to trafi też na Xone.

btw. ciekawa reakcja w internecie - jak Microsoft podkupił kolejną część Tomb Raidera, to był shitstorm taki, jak stąd do Las Vegas. Ludzie pisali na blogach, jaki to M$ jest zły, że leci na hajsie, że firma taka i owaka. A jak Sony (prawdopodobnie) poczyniło to samo ze Street Fighterem to GOTY, Sony najlepsze, tak trzymać, więcej exów - ku.rwa.

HIPOKRYZJA OVER 10000!!!! jest w całym internecie po prostu, co to Sony wyhodowało za wyznawców, gorsze od sekty.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Gameplay z U4 pewnie bedzie, pokaza jeszcze bloodborne i ordera, trzeba hajpowac gry jak sie nie ma nic nowego do pokazania.

Opublikowano

Jezzzuśku jaka beka z botów XD

Podwójne standardy tak mocno zauważane w tym momencie XD

Podjarka DR3,Ryse,Ori czy nawet SO ktore według francuskiego amazonu tez idzie na PC.

Podjarka time exem na 2015 w postaci nowego TR

Podjarka demem KI XD

Ale gdy wychodzi ex na PS4 i PC i jest to bijatyka na najlepszego pada do bijatyk ever to jest meh

Miałem cos jeszcze dopisać ale wybuchlem śmiechem

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHSHSHSHSHSHSH

Opublikowano

@Macio

no dokładnie to samo napisałem kiedyś tam, odnośnie podkupowania exów czy coś, wyznawcy i gimbaza sony jest gorsza niż fanbase apple.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

(...)PS2 pod wzgledem sprzetu byla najslabsza z calej trojki i nie wprowadzila nic nowego, wtedy to xboks zaszalal z wprowadzeniem neta do gier konsolowych.

Napęd DVD anyone ? W momencie premiery PS2 konkurencja bawiła się w GD-ROM (około 1 GB pojemności :yao: ).

(...)

btw. ciekawa reakcja w internecie - jak Microsoft podkupił kolejną część Tomb Raidera, to był shitstorm taki, jak stąd do Las Vegas. Ludzie pisali na blogach, jaki to M$ jest zły, że leci na hajsie, że firma taka i owaka. A jak Sony (prawdopodobnie) poczyniło to samo ze Street Fighterem to GOTY, Sony najlepsze, tak trzymać, więcej exów - ku.rwa.

(...)

"W internecie", "ludzie pisali", " Sony prawdopodobnie". Jak zwykle pewne info oparte na solidnych argumentach.

Opublikowano

Podjarka DR3,Ryse,Ori czy nawet SO ktore według francuskiego amazonu tez idzie na PC.

Podjarka demem KI XD

Ale gdy wychodzi ex na PS4 i PC i jest to bijatyka na najlepszego pada do bijatyk ever to jest meh

Exact tabletki już nie działają? Nie bierz ich tyle bo wpadniesz w farmakolgiczną spiączkę i obudzisz się a tutaj będzie console war 2+0+2+5

Opublikowano

HIPOKRYZJA OVER 10000!!!! jest w całym internecie po prostu, co to Sony wyhodowało za wyznawców, gorsze od sekty.

Bo sytuacja jest inna, Microsoft zapłacił za Tomb Raidera, a Sony nic nie musiało robić, bo Xbox zdycha, niedługo zamkną cały segment growy, więc Capcom widzi co się dzieje i wydaje grę tylko na PS4.

No i na temat hipokryzji to raczej nie powinieneś się wypowiadać... ^^

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Podjarka demem KI XD

Ahh, ten expercki poziom ©humoru, widzi bękę tam gdzie jej nie ma.

@Moldar

W sumie troll, jasne, ale drażni mnie to jakie w necie są podwójne standardy. M$ ma hajs, to podkupuje i kiedyś, jak robił to w czasach X360 to ludzie bili brawo, a teraz klapy dostały PS4 i wszystko odwróciło się o 180 stopni.

Opublikowano

Bo sytuacja jest inna, Microsoft zapłacił za Tomb Raidera, a Sony nic nie musiało robić, bo Xbox zdycha, niedługo zamkną cały segment growy, więc Capcom widzi co się dzieje i wydaje grę tylko na PS4.

No i na temat hipokryzji to raczej nie powinieneś się wypowiadać... ^^

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tak dlatego też gra ląduje na PC w siedlisku złodzieji na ktorym nie sprzeda się nawet w 1/10 jakby się sprzedała na XO, KLAPY DLA WAS NIE MA JUZ RATUNKU

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Pad do wyścigów be, ale bijatyka na najlepszym padzie do bijatyk już ok? Uhuhuhu. Street Fighter to seria, gdzie główne ataki to LP, MP, HP, LK, MK i HP. 6 ataków, 4 przyciski. Trzeba się brandzlować z triggerami.

No ale najlepszy pad do bijatyk ever xD

Edytowane przez ragus

Opublikowano

(...)

(...)

"W internecie", "ludzie pisali", " Sony prawdopodobnie". Jak zwykle pewne info oparte na solidnych argumentach.

Już nie udawaj, że nie widziałeś hejtu na MS albo tekstów tutaj na forum przecież "czasowy ex" to już prawie jak meme

proponuje komentarze przejrzeć

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-12-rise-of-the-tomb-raider-tylko-na-xbox-one

http://kotaku.com/people-are-pissed-that-tomb-raider-is-an-xbox-exclusive-1620094498

-cerberus- 4 months ago

After pissing off the entire gaming community...

I will have plenty to play this Christmas, thanks.

It seems I will play Tom Raider on PS4 whenever it hits the bargain bin.

Why on earth they couldn't say "first on Xbox" instead of this corporate triple speak, that benefits no-one and pisses everyone off, I'll never know.

Hell go watch the Sony conference at Gamescom they go out of their way to determine what is perma exclusive, timed exclusive or console time exclusive after every damn trailer.

gimbaza mentalna etiopia, hipokryci over900, raki branży, fuj, fuj, fuj

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Urodziłeś się wczoraj? Cały net aż kipiał od wściekłych klapów, którzy w komentarzach nie pozostawiali na M$ suchej nitki.

Opublikowano

Juz jutro nadejdzie ostateczne rozstrzygnięcie CW, nie dziw im sie

Aż sobie zacytuje na wszelki wypadek gdyby jednak konfa Sony troszkę sie nie udała. Ot tak dla potencjalnej beki.

Opublikowano

nadrobiłem kindappagate

o (pipi) on tak na serio xD? mam nadzieję, że się już tutaj nie pojawi, nie powinien.

hurr durr mnie stać na kredyt, hurr durr jednak nie mam xboxa.

ostatnio tak zażenowany byłem przy odpalaniu matchmakingu w Halo MCC

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Lurkuje nadal bo widziałem jakieś minusy dzisiaj rozdawał.

przypomnijmy gamertag : Turus PL -> brak gier XO

Dlatego posiadam PS4 i XO a w poprzedniej generacji bawiłem sie na PS3 i X360. ostatnio zastanawiam się nad kupnem wreszcie Wii. Ale z botków i podkonsoli zawsze można sie pośmiać.

Ja gram na wszystkim.a ze ostatnio mało co ciekawego na konsolach to nic nie poradzę. Zastanawiam się nad kupnem Wii i na nadrobieniem genialnych produkcji od ninny.

Już tłumaczę, jestem posiadaczem oby dwu next genów i mam w co grać. Nie mam czasu na wypociny tutaj kiedy właśnie skończyłem bardzo fajnego Wolfensteina na nadkonsoli, a teraz gram w również bardzo dobre SO na podkonsoli. Różnica między mną a większością botków jest taka, że ja w przeciwieństwie do nich mam XO i ogrywam te gry, którymi tak się tutaj non stop jarają. Pozdro 600

Nikt tu po za botami nie kłamie.

53543553.jpg

XIFjxpE.jpg

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Podjarka demem KI XD

Ahh, ten expercki poziom ©humoru, widzi bękę tam gdzie jej nie ma.

@Moldar

W sumie troll, jasne, ale drażni mnie to jakie w necie są podwójne standardy. M$ ma hajs, to podkupuje i kiedyś, jak robił to w czasach X360 to ludzie bili brawo, a teraz klapy dostały PS4 i wszystko odwróciło się o 180 stopni.

Boty, klapy, co za różnica, każdy stosuje podwójne standardy, to nic nowego ;)

Opublikowano

Żadna hipokryzja nie wiem o co chodzi. Jak M$ kupuje tytuł na wyłącznosć to jest to tragedia dla tego tytułu wiec nie dziwi mnie lament w necie. Zamiast wyjsć na nadkonsolę tytuł marnuje sie na xszrocie i po prostu, zwyczajnie jako graczom jest nam szkoda

Kiedy tytuł jest exem na Niebieskiej Łące Doskonałości, to jest to święto gamingu, radość graczy ze szczęśliwy deweloper wypuści genialny, dopracowany szpil dla Baronów.

Sama prawda

Opublikowano

Kiedy tytuł jest exem na Niebieskiej Łące Doskonałości, to jest to święto gamingu, radość graczy ze szczęśliwy deweloper wypuści genialny, dopracowany szpil dla Baronów.

Sama prawda

Już widziałem jakie szczęśliwe było Evolution przy wypuszczaniu tego dopracowanego DC :reggie: rok po planowanej premierze.

Opublikowano

Błękitna szlachta jest tak kochana, że nie robi betatestów niedopracowanych gier za darmo. Oj nie nie, to by było za mało - błękitna szlachta dopłaca do beta testów produkcji, których Gaben nie wpuściłby na swoje włości jako wersje STEM Greenlight. Pięknie pokazał to Driveclub, już wkrótce kolejna porcja gier, przy których błękitna szlachta będzie mogła wykazać swoje testerskie umiejętności.

Opublikowano

Błękitna szlachta jest tak kochana, że nie robi betatestów niedopracowanych gier za darmo. Oj nie nie, to by było za mało - błękitna szlachta dopłaca do beta testów produkcji, których Gaben nie wpuściłby na swoje włości jako wersje STEM Greenlight. Pięknie pokazał to Driveclub, już wkrótce kolejna porcja gier, przy których błękitna szlachta będzie mogła wykazać swoje testerskie umiejętności.

No to jest akurat selffail bo gejben wpuszcza wsystko co ma plik .exe i na czym mozna zarobić.

Z resztą zobacz na bibliotekę gier przeciętnego blacharza po wyprzedaży: szrot na szrocie szrotem pogania

No ale 2 dolary c'nie

Opublikowano

Ciekawy tekst.

http://www.gameondaily.com/street-fighter-5-exclusivity-witness-hypocrisy/

Street Fighter 5 exclusivity- Witness the Hypocrisy

Remember all the controversy generated with the timed Tomb Raider announcement for the Xbox? Well prepare for another bout of controversy as we hear the massive announcement that Street Fighter 5 will be coming exclusively to PS4 and PC. That’s right folks; the internet is about to go into meltdown and we’ll no doubt be on the front lines witnessing the war unfold as tears are shed, keyboards are smashed and hypocrites are exposed.

So there we have it. Third Party exclusivity is a thing now; first Titanfall, then Tomb Raider and now Street Fighter 5. We cannot say that we are fans of this trend at all. It only serves to deprive otherwise entitled gamers all because of some financial deal struck between companies. Titanfall suffered from this kind of arrangement particularly because it was a new IP and really needed as much exposure as possible. For many, Tomb Raider’s spiritual home was on the PlayStation so the agreement felt like a betrayal on the part of Crystal Dynamics to a lot of the Sony faithful. Now Street Fighter, a game that never really had a historical console association on one platform will be neglecting the Xbox One. We struggle to think of any benefit this serves to anyone other than the companies involved and of course, the fanboys who will use this to further the cause of their virtual war (...)

Rany, klapy to w necie tłumaczą, że Microsoft sprowokował Sony do takiego działania :blink: :facepalmz:

Opublikowano

No to jest akurat selffail bo gejben wpuszcza wsystko co ma plik .exe i na czym mozna zarobić.

Z resztą zobacz na bibliotekę gier przeciętnego blacharza po wyprzedaży: szrot na szrocie szrotem pogania

No ale 2 dolary c'nie

No nie waldek, od jakiegoś czasu Gaben nie wpuszcza już na steam byle jakich gier. Steam greenlight czyli wylęgarnia tych szrotów za 2 dolce znikła przez co nie ma byle jakiego gówna + zaostrzyły się reguły samego Early Access więc nie wystarczy już pomysł i plik .exe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.