Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jednak na końcu jest 2015 więc najs, oby tylko nie było obsuwy. :)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

1411641762685.jpg

1411641824385.jpg

SE chooje, ale ja tam się i tak na to skusze. miałem kiedyś wersję na pc z 1999 i 640p, to raczej nie był szczyt marzeń. 

Opublikowano

Gry w natywnej rozdziałce 900-1080p znacznie tracą na YT przez którego kompresję nie widać większości detali. Te jutubowe 1080p to może prawdziwe 720p.

Zaraz mi się ściągnie filmik w 1080p, obyś mówił prawdę :D

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Nie no, gra wygląda świetnie, ale jest jakieś takie poczucie meh. Chyba formuła się trochę wypaliła :/

Opublikowano

Nie podoba mi się w ogóle ten Uncharted, serio co w tym fajnego poza grafiką? Za to Bloodborne kozak opór, bardzo szanuję From Software i niech robią już kolejną multiplatformę  :smutas:

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Nie no jasne że U4 wygląda świetnie, ale coś jednak mi nie gra. Może dlatego że sceneria albo pora dnia w gameplayu jest trochę niefortunna, brakuje efektownego oświetlenia które zawsze dodaje sporo to ogólnego odbioru. No i ten model Drake'a też jakiś taki mało szczegółowy. Wydaje mi się że nawet na poprzedniej generacji widziałem lepiej zrobione postacie.

Opublikowano

obejrzałem to demo w 1080p bez żadnych kompresji i parę efektów, niezauważonych wcześniej naprawdę dało radę; roślinność, nawet ta najmniejsza porusza się elegancko na wietrze, ciuchy brudzą się elegancko w błocku, a krótki kontakt z koszuli i włosów z wodą automatycznie czyni je mokrymi. jest naprawdę świetnie, ot dupy nie urywa.   

Opublikowano

obejrzalem teraz jeszcze raz gameplay z U4 w poprawnej jakosci na 50", jejku jak to wyglada! 

oswietlenie na lisciach, wszystko sie rusza, roslinnosc nie jest jakas jedna textura,

nawet wiatr powoduje ruch roslin,

efekt ognia podczas strzalow ultra realistic, masa odlamkow podczas wybuchow

podczas wspinaczki wszystkie ruchy postaci + wszelkie zagiecia na spodniach/ ubraniu

jak ktos zwrocil uwage male smaczki, ubranie nasiaka zaleznie jak dlugo jest sie w wodzie, krew z nosa przy ciosach

sam model twarzy jest swietny, duzo zalezy od momentu padania swiatla

nie widze jakies specjalnego downgrade wzg e3, na e3 tylko byl starszy i bardziej poobijany, tu jakby jednak mlodszy

swietnie to w ruchu wyglada, oby dbili do 60fps

OxnTuUL.jpg

MFkIZZN.jpg

5f59bfC.jpg

Opublikowano

Pomijając grafikę, to tej grze brakuje tego samego elementu co The Order - wydaje się nijaka gameplayowo - o ile The Order ma jeszcze gorszą przypadłość, bo jest ewidentnym korytarzykiem, tak Uncharted może się pochwalić bardziej rozległymi terenami ;) Ale dalej mamy kapiszony, dalej trzeba wpakować w przeciwnika sporo ołowiu i dalej mamy niemal ten sam model rozgrywki, co w trzech poprzednich częściach (tu trochę więcej skradania). To kontynuacja, jasne, ale... po Naughty Dog i The Last of Us chyba spodziewałem się po prostu czegoś nowego, większego, bardziej doyebanego - jakiegoś ciekawego rozwiązania w rozgrywce, jakiejś mega zagadki, epickiego momentu, czegoś co urwie mi szczękę i nie chodzi tu bynajmniej o grafikę, a właśnie o gameplay.

Chwilowo tego brakuje, czekam na coś więcej.

To faktu nie zmienia, że nowe Uncharted będzie pewno grą na 8-9 minimum.

Opublikowano

a te screeny Maciomaniaka do tego robione z twitcha calkowicie rozj.ebaly  :facepalmz:

dzis zawiodlem sie na gameplayu The Order bo strasznie malo pokazali, jedna scena walki w kuchni, czemu nie 15min jak w U4

edit: MaZZeo widze kolejny, ktorego boli, ze przez cala generacje nie doswiadczy tak ladnej gry

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

jakiejś mega zagadki, 

xDD

Opublikowano

nie widze jakies specjalnego downgrade wzg e3, na e3 tylko byl starszy i bardziej poobijany

Może przypatrz się raz jeszcze.

lBXkdbf.jpg

Szczególnie włosy, ubranie, wykonanie twarzy (szczególnie liczba wierzchołków), miękkie cienie, oświetlenie - na tym pokazie na E3 Drake był niemal jak żywy.

jakiejś mega zagadki, 

xDD

No co? :P Tomb Raider pokazał, że można w tym temacie zrobić coś ciekawego.

a te screeny Maciomaniaka do tego robione z twitcha calkowicie rozj.ebaly  :facepalmz:

dzis zawiodlem sie na gameplayu The Order bo strasznie malo pokazali, jedna scena walki w kuchni, czemu nie 15min jak w U4

edit: MaZZeo widze kolejny, ktorego boli, ze przez cala generacje nie doswiadczy tak ladnej gry

Nie robiłem screenów z Twitcha, pretensje możesz mieć co najwyżej do strony która je opublikowała.

Opublikowano

chyba tobie coś się na stykach poyebało, po ograniu Uncharted 2 i 3 nie mam w ogóle zainteresowania kolejną częścią i dopóki Naughty Dog nie pójdzię tą drogą, który poszli przy TLOU to mnie koło dupy lata drake i jego oh crap przygody. A ten cały pokaz robili nieporównywalne mniejsze wrażenie od pokazu The Last of Us, który oglądałem kilka razy, a tutaj przewijam i patrzyłem tylko urywki.

ale to więcej skomentuje jutro odpowiednim materiałem

filmowym

Opublikowano

a widzisz (pipi).a roznice pomiedzy swoim screenem z twitcha a tym?  zoacz ile detali na zaroscie gubi

na e3 podnosi sie zwody, jest inne oswietlnie, wiecej refleksow od swiatla ksiezyca, jest lekki bloor

dy8AUMX.jpg

mam (pipi) pretensje do ciebie bo to ty wklejasz te screeny i (pipi) o wielkim downgrade

ide spac

poczatkowe scrreny z neogafa (i pewnie poszly dalej) byly zrobione z voda z twitcha, a jest material prawie jak source z konsoli

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Serio dalej nie dostrzegasz różnicy? To nie jest poziom Drake'a z E3 - w żadnym wypadku. Jest świetnie, ale nie umywa się do tamtego.

I o jakich znowu screenach z Twitcha pyerdolisz?

Opublikowano

jakiejś mega zagadki, 

xDD

No co? :P Tomb Raider pokazał, że można w tym temacie zrobić coś ciekawego.

chcesz żeby mi się mózg przegrzał? :[ może jeszcze bez żadnych podpowiedzi?  :niedobrze:

nie no TR miał spoko kilka puzzli w opcjonalnych grobowcach, U3 dostał nawet kilka nie wiele gorszych, ale do poziomu mega to im sporu brakowało. zresztą w przypadku blockbusterów nie ma co liczyć na takie zagadki jakie my (pamiętający czasy nesa, snesa i psxa) byśmy chcieli. miło że poszli jeszcze bardziej w stronę opcjonalnej skradanki, ale na nic więcej nie liczę. ;/ 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

suchy i mokry drake
z wiekszym i mniejsym bloorem
z roznym oswietleniem
w jakosci nie z twitcha

hamplz.jpg

btw. jestem trzezwy, bledy powoduje klawiatura starego lapka :)
dobranoc

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

chyba tobie coś się na stykach poyebało, po ograniu Uncharted 2 i 3 nie mam w ogóle zainteresowania kolejną częścią i dopóki Naughty Dog nie pójdzię tą drogą, który poszli przy TLOU to mnie koło dupy lata drake i jego oh crap przygody. A ten cały pokaz robili nieporównywalne mniejsze wrażenie od pokazu The Last of Us, który oglądałem kilka razy, a tutaj przewijam i patrzyłem tylko urywki.

ale to więcej skomentuje jutro odpowiednim materiałem

filmowym

Naprawdę nas obchodzi co sądzi król polski xbotów o exie na ps4 xDD

Opublikowano

Hahaha, Fankowi ciśnienie skacze :P No tak, :klapek:  na oczy i jazda! Gierki serious biznes w CW!

W każdym razie, wracając do The Order. Tutaj opinia z portalu Videogamer.

The demo of The Order: 1886 I played at a recent Sony event may well have been one of the worst I've ever encountered. This is mainly because a lot of the game's mechanics seem older than the year referenced in its title. It's handsomely staged – a beautifully rendered, artistically interesting world with superb character models, dense environments, and nary a bit of aliasing in sight. But its moment-to-moment gameplay is so old-fashioned I'm surprised it doesn't require an 8MB Memory Card (For PlayStation2) to save.

Więcej tutaj:

http://www.videogamer.com/ps4/the_order_1886/preview-3836.html

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Panowie, czytam CW od dluzszego czasu, beke z co poniektorych mam :), dzisiejszej relacji na zywo nie ogladalem, ale szukam argumentow zeby kupic drugiego nextgena ( czytaj PS4 ). Jestem Januszem w waszym slangu bo gram glownie multi ( Halo, COD ). Moi e-kumple zachwalaja TLOU, czy poza tym bedzie cos godnego uwagi w najblizszym czasie dla multiplayerowca? 

Opublikowano

Panowie, czytam CW od dluzszego czasu, beke z co poniektorych mam :), dzisiejszej relacji na zywo nie ogladalem, ale szukam argumentow zeby kupic drugiego nextgena ( czytaj PS4 ). Jestem Januszem w waszym slangu bo gram glownie multi ( Halo, COD ). Moi e-kumple zachwalaja TLOU, czy poza tym bedzie cos godnego uwagi w najblizszym czasie dla multiplayerowca? 

Hmm... Z gier głównie multi będzie Evolve, ale to raczej nie argument za kupnem PS4. Najbliższe premiery to Bloodborne i The Order - to drugie multi nie ma wcale, to pierwsze ma co-opa, ale jest wnuczkiem Soulsów, a nie wiem, czy lubisz taki gatunek ;)

Na tę chwilę TLOU to chyba jedyna (i co więcej, jedna z lepszych w ogóle) gier, jaka mogłaby przemawiać za kupnem PS4 jak grasz głównie po multi.

Opublikowano

O_o nie wiedziałem, że U4 wychodzi również na PS3. Szacun dla ND.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.