Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Kurcze szukam trylogii meteroid na wii w dobtej cenie:(. Xenoblade w końcu wznowili i zapłaciłem ludzkie pieniądze więc licze że z meteroidem też tak będzie. Słyszałem wiele pozytywów o tej serii a nigdy w żadną część nie grałem. Wstyd się przyznać ale przed zakupem 3ds rok temu byłem dzieckiem xboxa i plejstejszyn.

Do dziś dziękuje forumkowi za odkrycie tego kolorowego świata nintendo.

Pierwszego MP musi zagrać każdy samozwańczy gracz.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To była creepy lokacja. Jak wiele innych. Ta muzyka co leci przy naszym statku. Ta samonauka wall jumpa. Ci bossowie. Ten jeden posąg, co nagle się zaczyna ruszać. To wpadnięcie na pomysł zbicia szyby.

I TEN NAJLEPSZY NA ŚWIECIE MENU SCREEN.

To była creepy lokacja. Jak wiele innych. Ta muzyka co leci przy naszym statku. Ta samonauka wall jumpa. Ci bossowie. Ten jeden posąg, co nagle się zaczyna ruszać. To wpadnięcie na pomysł zbicia szyby.

I TEN NAJLEPSZY NA ŚWIECIE MENU SCREEN.

dzieki za spoiler, tematy chyba ci sie po(pipi)ily
Opublikowano

Kurcze szukam trylogii meteroid na wii w dobtej cenie:(. Xenoblade w końcu wznowili i zapłaciłem ludzkie pieniądze więc licze że z meteroidem też tak będzie. Słyszałem wiele pozytywów o tej serii a nigdy w żadną część nie grałem. Wstyd się przyznać ale przed zakupem 3ds rok temu byłem dzieckiem xboxa i plejstejszyn.

Do dziś dziękuje forumkowi za odkrycie tego kolorowego świata nintendo.

Chcesz to ci mogę pożyczyć na spróbowanie. Ja i tak zagram za 100 lat.

Opublikowano

Dopiero wróciłem i nadrabiam. Więc podsumowując weekend na Playstation:

Gameplay and Trailers

Bloodborne unveils roguelike ‘Chalice Dungeon’
No Man’s Sky trailer
The Order: 1886 airship gameplay
Tearaway Unfolded trailer
Uncharted 4: Among Thieves 16-minute gameplay demo
Until Dawn Samantha gameplay

Brand New Game Announcements

Drawn to Death for PS4 (SCE Santa Monica/Bartlet Jones)
Fat Princess Adventures for PS4 (SCE Santa Monica/Fun Bits)
God of War for PS4 (SCE Santa Monica)
Kill Strain for PS4 (SCE San Diego)
Street Fighter V for PS4, PC (Capcom)
Wattam for PS4 (SCE Santa Monica/Funomena)
What Remains of Edith Finch for PS4 (SCE Santa Monica/Giant Sparrow)

Previously Known Games, Now Coming to PlayStation

The Banner Saga for PS Vita (Versus Evil)
Bastion for PS4, PS Vita (Supergiant Games)
Broken Age for PS4, PS Vita (Double Fine Productions)
Darkest Dungeon for PS4, PS Vita (Red Hook Studios)
Day of the Tentacle Special Edition for PS4, PS Vita, PC, Mac, Linux (Double Fine Productions)
Enter the Gungeon for PS4 (Devolver Digital)
Final Fantasy VII for PS4 (Square Enix)
The Forest for PS4 (Endnight Games)
Gang Beasts for PS4 (Double Fine Productions)
Geometry Wars 3: Dimensions for PS Vita (Sierra Games)
Killing Floor 2 for PS4 (TripWire Interactive)
Octodad: Dadliest Catch for PS Vita (Young Horses)
Orcs Must Die! Unchained for PS4 (Robot Entertainment)
Resident Evil: Revelations 2 for PS Vita (Capcom)
Severed for PS Vita (Yacht Club)
Shovel Knight for PS4, PS3, PS Vita (Yacht Club)
Skytorn for PS4 (IndieHouse)
Suikoden and Suikoden II for PSone Classics (Konami)
Super Time Force Ultra for PS4, PS Vita (Capybara Games)
Towerfall: Ascension for PS Vita (Matt Thorson)
Ultra Street Fighter IV for PS4 (Capcom)

Localization Announcements

Persona 5 for PS4 (Atlus)
Yakuza 5 for PS3 (Sega)

Miscellaneous

Grim Fandango Remastered release date announced
Need for Speed: Most Wanted (PS Vita), Mirror’s Edge (PS3), and Plants vs. Zombies: Garden Warfare (PS4) free on PSN this weekend

Tymczasem na Xboxie One:

yUitINv.gif

i

megatony zostaną ogłoszone w 1 połowie 2016

Boty tak wdeptane w ziemię że już się nastawiają na czekanie do 2016 na jakąkolwiek zapowiedź :empathy:

Opublikowano

Osoba Nintendo, która nie ograła SM? Wnoszę o pozbawienie podpisu i nadanie go mnie.

Opublikowano

MP był swego czasu ogromną megatoną. Idealna pozycja by w tamtych czasach przekonać się do obozu N, kto wcześniej miał styczność jedynie z marianem na pegazusie.

No i to menu...

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Właśnie dobre demo dali, bo pokazało ewolucję w serii. Poprawiony stealth, gunplay, dynamiczne potyczki i do tego znacznie lepszy design poziomu pozwalający na większą swobodę w przemieszczaniu się. Wybuchy, rozwalające się rzeczy itp. pokażą zapewne na E3.

I dlatego posiadasz rowniez Xboxa, bo interesuja Cie same gry, jednak nie zdajesz sobie chyba sprawy ze lwia czesc posiadaczy plejsejszona to graphicwhores i blacharstwo ktore na PCta porzadnego nie stac, stad 99% postow o U4 tyczy sie grafiki, nie tylko w CW ale w kazdym innym miejscu gdzie klap ma glos.

Nie martw sie Szczurus, ten cell ktory przejal nad toba kontrole powoli juz traci sile, jeszcze troche i uwolnisz sie spod jego wplywu, im wiecej PS3 leci na allegro tym Mendrek aka Cell bardziej na sile traci.

:reggie:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Kłamiesz Bansai ponownie. Każdego posiadacza ps4, który nie jest januszem, a dojrzałym graczem interesują gry, ponieważ wielu z tych graczy grała na psxsie czy ps2, nawet jak pecet był w domu, więc nie próbuj insynuować nam, że liczy się tylko grafika. To że cieszymy się ze świetnie wyglądającego dc czy u4 to co w tym złego. Prosty przykład - Drivecluba nie kupię póki online nie będzie działać, a móglbym bo grafika. Liczą się gry i dlatego właśnie ps4 u mnie wygrywa. Pragnę tylko przypomnieć, że u Was też było nie raz jaranko grafiką. Mamy nową generację i powinniśmy oczekiwać od obydwu sprzętów pożądnego wyglądu, chociaż imo nie jest to decydującym wyznacznikiem jakośći. No ale że ps4 pod tym względem wygrywa to bociarnię boli du.pa i będzie na siłę szukała niedociągnięć. :frog:

Opublikowano

No to żryjcie jeszcze jeden post o grafice boty.

Tego na swoim szrocie nie zobaczycie nigdy :fsg:

Opublikowano

Kłamiesz Bansai ponownie. Każdego posiadacza ps4, który nie jest januszem, a dojrzałym graczem interesują gry, ponieważ wielu z tych graczy grała na psxsie czy ps2, nawet jak pecet był w domu, więc nie próbuj insynuować nam, że liczy się tylko grafika.

Ale skoncz zyc przeszloscia, poczytaj moze to co sie dzieje ostatnio ok ? Klapy zachowuja sie jak rasowe blachary, wszedzie grafika, podniecanie sie rozdzialka a kompletnie nic o grach, Uncharted to pierwszy piekny przyklad z brzegu ktory dowodzi ze nie klamie, na 500 postow o grafice moze z 5 bedzie o rozgrywce xD

Pragnę tylko przypomnieć, że u Was też było nie raz jaranko grafiką.

Kiedy dokladnie ? Bo moze wtedy klapem jeszcze bylem :kaz: ? Z klapizmu na botyzm dopiero niedawno przeszedlem ale posiadam jeszcze obie kapliczki w domu.

A wlasnie, co do QB, tez mi graficznie dupy nie urwalo jak pokazali gre o czym pisalem chyba w CW jesli dobrze pamietam, jednak tutaj bardziej mnie interesuje gameplay i te manipulacje czasu, Uncharted w ogole papy z dachu mi nie zerwalo pod zadnym wzgledem. Mimo iz wyglada dobrze, to "nie tego sie spodziewalismy po ND i pierwszym teaserze" - wyglada jak stare dobre Uncharted + kilka nowych zabawek i bardziej doszlifowanych mechanik, bedzie cacy, ale dupska pozostana na swoim miejscu, nie bedzie to taki hedszot i osiagniecie jakim U2 swego czasu bylo.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

@Lem

Jak widzisz nie płaczemy z tego powodu.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

No ale taki klimat cw, o czym mamy pisać w kontekście u4, skoro o gampleyu mało wiadomo, albo tyle że wielkiej innowacji nie będzie. Nie wrzucaj wszystkich klapków do jednego wora. Esencja konsol to właśnie gameplay, to był zawsze argument w walce przeciwko pecetom. Też w sumie mam dośc analizy screenów, fpsów itd. Jak dla mnie nie ma jeszcze gry ani na jednej ani na drugiej konsoli, która by graficznie porwała.

Opublikowano

o czym mamy pisać w kontekście u4, skoro o gampleyu mało wiadomo, albo tyle że wielkiej innowacji nie będzie. 

No nie za bardzo jest o czym pisać, nie od dziś wiadomo, że można go określić jednym słowem:

1354278122_by_krzys_500.jpg

Opublikowano

No ale taki klimat cw, o czym mamy pisać w kontekście u4, skoro o gampleyu mało wiadomo, albo tyle że wielkiej innowacji nie będzie. Nie wrzucaj wszystkich klapków do jednego wora. Esencja konsol to właśnie gameplay, to był zawsze argument w walce przeciwko pecetom. Też w sumie mam dośc analizy screenów, fpsów itd. Jak dla mnie nie ma jeszcze gry ani na jednej ani na drugiej konsoli, która by graficznie porwała.

Nie wrzucac wszystkich klapkow do jednego wora ? W CW ?

Ty z tego co kojarze to jestes jeszcze relatywnie swiezym klapszczochem (mowa o ps4) wiec powiem Ci ze jeden z glownych powodow zmiany frontu oprocz oczywiscie wiekszej ilosci gier na wylacznosc xboxa, to wlasnie te blacharskie rozprawki i pogon za rozdzialka, sony skupia sie bardziej na naglowkach z 1080p niz na grach i exach, myslisz ze ja bylem wstretnym botem cale zycie ? Kazda generacje konsol zaczynalem i konczylem z produktami playstation - jasne, byly skoki w bok w postaci Xboxa 360, ale nigdy jako glowna platforma, nawet pomimo braku trawy w mafii i 480p w grach, zawsze wierny mojej azjatyckiej wybrance, a jako posiadacz PS4 po pol roku z nudow wyłem i musialem szybko do sklepu leciec po Xboxa.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Zatwardziały i fanatyczny nie jestem, więc gdybym zobaczył, że xbox będzie miał dużo lepszą ofertę to konsolę po prostu wymienię. Jak na razie najlepsze jak dla mnie są...multiplaformy i forza (ograna na 360tce), ale z kolei ani halo ani titanfall, ani w gearsy, które pewnie ponownie wyjdą nie trafiają w mój gust. Po stronie xboxa również pad. Ale to za mało.

Opublikowano

Bansai, to boty zaczęły pisać o ch.ujowej grafice w U4 i przywoływać Ryse to po pierwsze, po drugie jest to Console Wars a karma to dz.iwka wiec skoro cała wcześniejsza generacje jechaliście na wyśmiewaniu różnic w grafice to czemu nie trolowac was teraz jeszcze bardziej. Proste

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Bansai, to boty zaczęły pisać o ch.ujowej grafice w U4 i przywoływać Ryse to po pierwsze, po drugie jest to Console Wars a karma to dz.iwka wiec skoro cała wcześniejsza generacje jechaliście na wyśmiewaniu różnic w grafice to czemu nie trolowal was teraz jeszcze bardziej. Proste

Nie mowie tylko o CW, wszedzie jedyne co czytasz nt U4 to grafika, grafika, grafika, grafika, downgrade, downgrade, awesome, meh, blocky rocks, weird hair, not wet, lack of good lightning etc.

I moje ulubione rodzyny: "do premiery bedzie lepiej i pewnie 60 fps wbija" - bo przeciez ta generacja udowodnila ze od pierwszego pokazu wszystko idzie w gore a nie w dol xD

od Lema idealnie podsumowuje to co pisze, grafika grafika grafika, co z tego ze drake robi 15 razy ciekawsze rzeczy na ekranie, patrzcie na bloto na jego plecach xD - gdzie w takim MGSie, ktory mimo ze ma otwarty swiat, stale 60 i swietna grafike, analizy dotycza story, nowinek gameplayowych, easter eggow, ciekawostek i przypuszczen co do samej gry.

Zerzygac sie idzie. Ale zeby nie odbiegac za bardzo od tematu... PS4 na chwile obecna to nic innego jak:

Bloodborn Machine

hehe, pewnie mysleliscie ze guwno obesrane, hehe, no to byliscie w bledzie ...

w sumie guwno obesrane tez...

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Wygląda na to, że grupa Lizard Squad nie skończyła frustrować Microsoftu i właścicieli Xbox One/Xbox 360. Ekipa umieściła na Twitterze złowrogi wpis. W ostatnich godzinach gigant z Redmond ma problemy z utrzymaniem płynnego działania Xbox Live.

LizardSquad twierdzi w nowym wpisie, że sparaliżuje serwery Xbox Live 25 grudnia. "To nie ostrzeżenie, tylko obietnica. 25 grudnia zamkniemy Xbox Live na zawsze! Więc cieszcie się nim, póki możecie" - czytamy w nowym wpisie na Twitterze.

Czy faktycznie dojdzie do masowego ataku DDoS w Święta jeszcze się okaże. Z pewnością pracownicy Microsoftu będą robić wszystko, by uniknąć kolejnego blamażu. 

Aktualnie Microsoft ma problem z działaniem swoich serwerów. Sytuacja z Xbox One już wróciła do normy, ale na oficjalnej stronie Xbox Live Status nadal wyświetlane są problemy z działaniem podstawowych funkcji Xbox Live na X360. Błąd ma dotyczyć aplikacji przeznaczonych na X360.

http://www.ppe.pl/news-32644-problemy_z_xbox_live___hakerzy_zapowiadaja_paraliz_serwerow_na_boze_narodzenie.html

nie mają co robić tylko konsole atakować ;/

a co do PSE to ja otwarcie mowie, ze liczylem na wiecej, slaby gameplay z The Order, zabraklo zapowiedzi jakiejs konkretnej bomby,  brak Rime i Hellblade, na ten ostatni szczegolnie liczylem. U4 zachwycilo, ale cala impreza ogolnie wypadla srednio

Opublikowano

Dolewam benzyny do graficzno klatkowego ogniska :D

Bloodborne bez 60 fps przez "ograniczenia techniczne"

http://www.ppe.pl/news-32643-bloodborne_bez_60_fps_przez__ograniczenia_techniczne____mamy_swiezy_gameplay_.html

"To trudna decyzja, którą musieliśmy podjąć w związku z technicznymi ograniczeniami. Niestety nie planujemy animacji 60 fps. Naprawdę mam nadzieję, że ludzie nie będą się nade mną za bardzo znęcać z tego powodu" - powiedział Miyazaki.

To niech na PC wydadzą, tam nie będzie ograniczeń  :newell:

Był temat Metroida. Widzieliście to? 

Opublikowano

Jak Sony sobie poradziło w 2011 to M$ teraz też xD

A co jeśli powiem, że mnie jakoś U4 na razie nie porwało? Wygląda fajnie ale w sumie mam już trochę dosyć Drejka i tej indjana-dząnsowej otoczki. ND mogłoby zafundować jeszcze triumfalny powrót Rudego.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Podoba mi się kierunek w jakim zmierza ten temat.

Wyszliśmy z punktu w którym PS4 nadkonsola, XO szrot, PC bez gier, bez grafy na tytanach, 5 lat posuchy i może wydadzą coś, co podskoczy PS4. Teraz jesteśmy w punkcie, gdzie klapki (TAK KLAPKI) cichutko kwilą, że PS4 i tak ma lepszą grafę niż XO, o PC cisza. Ciekawe co się stało? To jest po prostu pyszne :newell:

Opublikowano

A co jeśli powiem, że mnie jakoś U4 na razie nie porwało?

Uuuuu, mamy tutaj ryzykanta. Klapy juz po Ciebi ida, milo bylo.

Simpsons-Angry-Mob-640x335.png?138569737

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Nie wiem, przegapiłem jakieś ostatnie 300 stron. W dużym skrócie - mógłby mi to ktoś streścić?

Ano, co ja poradzę  - nie wątpię, że U4 to będzie świetna gra - bo to robi ND - ale po pokazie sprzed dwóch dni nie będe się fapował jak reszta tylko dlatego, że to jest trendy.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

"ble ble ble o tym, że xbox to szrot w sumie ale boję się przyznać" 

Kazda generacje konsol zaczynalem i konczylem z produktami playstation - jasne, byly skoki w bok w postaci Xboxa 360, ale nigdy jako glowna platforma

i to jest właśnie to o czym tłukę Wam do łbów od 1983 stron. Xbox może być chwilową słabością, wyskokiem to biednego kolegi żeby mu nie było smutno, małą wyjazdową przygodą, ale NIGDY to nie będzie core gaming, nigdy to nie będzie przyszłość branży, tylko trawiący ją rak płatnego online, DRMów, gier technicznie z 2007 roku. Xbox skończy jako wkładka do cornflakesów, dodatek do makaronu Malma czy bonus do zestawu przypraw Kamis. 

Ty to Bansai wiesz, Ty to czujesz w kościach, sam to zresztą piszesz między wierszami. Szlachecka Niebieska krew płynie w Twoich żyłach, jesteś teraz jak omamiony blichtrem i fałszywym blink blink czarnuch, który przez chwilę widzi tylko wierzch i żyje tu i teraz a nie widzi przyszłości. Jednak baronowskiego dowodu się nie wyzbędziesz i wrócisz łkając podczas swoistego katharsis trzymając Dualshocka a nie jakieś pedalstwie noname homo nie wiadomo co. Będziesz wyć i cieszyć się z oczyszczenia. Będziesz nago na porannej rosie wielbić Niebieskiego Pana a potem zostanie Ci już tylko gloria i chwała wśród najlepszych multiplatform, wśród najdojrzalszych i najciekawszych exów z grafiką, której Xszrot nie dostąpi nigdy. Gloria i chwała wśród tych, którzy kreują rynek, którzy kochają to, kim są, oraz co najważniejsze - patrzą w przyszłość bo wiedzą kim będą. 

Ty wiesz gdzie Twoje miejsce

Ty w barku masz 40letnią whisky, która czeka

wróć do nas

zrzuć jarzmo amerykańskiej ch,ujowizny

kochamy Cię, bo łączy nas to co najlepsze

#4theplayers

Edytowane przez waldusthecyc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.