Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ludziom sie od tego dobrobytu w glowach poprzewracalo, zamiast usiasc i grac to sie zastanawiaja nad iloscia pikseli, rozwodza sie dniami i nocami nad OLEDAMi, LCD, sredami i innymi mniej istotnymi duperelami. A grafike mam w 4 literach.

Jak grafe masz w 4 literach, to polecam grac w gry z wyłączonym obrazem - zabawa na 100%.

Kiedys gralem, jak mi sie podczas grania w FF spieprzyl kabel AV i po omacku szukalem save point'a. Bardzo fajna zabawa byla, biegac, zastanawiac sie gdzie jestes i trafic na ten specyficzny znaczek save'a z tym super dzwiekiem i po omacku zrobic save zeby sobie nie skasowac nic. Ale dzieki za troske.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

dawno rycerstwo blachy nie tyralo konsolowego chlopstwa

jpbi92.jpg

Opublikowano

Czezky nawet w pożegnaniu trolluje i nie ma racji. Ale còż, jako botowi ktòry odpuszcza należą mu się słowa uznania. Długo wytrzymał, twardy zawodnik. Lecz jako że sytuacja xboxa ssie i nie zapowiada się na zmianę, to nie dziwi mnie jego decyzja. Za jego przykładem powinna iść teraz reszta botòw pokroju Insa, donsterydo, czy Daddiego. Śmiało chłopcy, to nic złego przyznać się do porażki, tam są drzwi ;)

Opublikowano

Mendrek ale jak ty masz czelnosc pisac kto ma racje nie majac ani jednego sprzetu, o ktorym pisze Czezky w tamtym poscie - nie masz 3ds,vity,wiiu,xone i nawet ps4

Opublikowano

Prawda jest uniwersalna i jedna. Wystarczy ją znać by mieć rację... :)

Opublikowano

- ps4: tragiczne wykonanie, slabe analogi (uzytkowanie i wykonanie), pad skrzypi, jest wygodny, fajny interfejs, ciagle lezy psn, pierwszy rok tragiczny, tragiczna jakosc dzwieku na czacie, najlepsza gra: towarfall - to mowi wszystko o tym systemie. Driveclub - mega grafika, slaba zawartosc, model jazdy - kochasz albo nienawidzisz (to samo w motorstorm). Share dziala jak chce (chociaz po aktualizacjach jest duzo lepiej), dymanie graczy (psn, driveclub, itp), rzadko fajne gry w plus (towerfall <33333333333). Odnosze wrazenie, ze sony spoczela na laurach i splacaja dlugi za kase spragnionych wrazen graczy. Oby te wrazenia nadeszly. Perspektywy na przyszlosc W TEJ CHWILI: slabe.

Nie wiem jak mozna hejtowac wykonanie PS4 przy konsoli MS ktora wyglada jak magnetowid, badz pada, ktorego przy mikrostykach MS nawet nie slychac. Dobra, jest glosniejsza, niektore sztuki o wiele podczas instalacji, ale nie wiem czym plastik na PS4 rozni sie od tego na Xboxie, poza tym, ze ten z Xboxa juz sie porysowal od samego scierania kurzu... Z imprezy chyba dawno nie korzystales, jasne, jakos na Onie jest lepsza, ale glownie przez swietny headset, ktory nie zbiera wszytskiego dookola, jak ten z PS. Roznica w samej ergonomii i korzystania z obu padow jest tak mala, ze nawet nie warto jej brac pod uwage, mi DS4 lepiej lezy w lapach, wlasnie przez wyzsze galki, bumpery w Onie sa beznadziejnie wykonane i wqrwiaja grajac w pilke, akumulator w DS 4 to porazka, ale suma sumarum nie ma co w ogole stawiac jednego pada nad drugim.

- xbox: bardzo dobre wykonanie, cudowny pad (nie bylo nic lepszego), fajny interfejs (troche wolniejszy niz na ps4, za to jest kustomizacja kafli), swietny social hub, super ranking ekolegow, jakosc czatu lepsza niz przez telefon, lepsze gry (dr3, sunset, forza h2 - wszystko 9/10, ale to i tak malo!!!), forza horizon graficznie nawet nie stala przy driveclub, gameplay odwrotnie; super opcja snap (video czat i granie jednoczesnie goty), lepiej rozwiazane nagrywanie rozgrywki, karny qtas za brak bezposredniego przesylania na yt (edit: kermit mowi, ze jest, miesiac temu jak nagrywalem gameplaye to nie bylo, nie wiem, sprawdze), gry w goldzie fajne dla mnie, 90% graczy sie nie spodobaja (super time force, volgar <3). 900p na zywo z normalnej odleglosci vs 1080p - nie ma roznicy. Perspektywy na przyszlosc W TEJ CHWILI: slabe

No i tu lezy pies pogrzebany, bo wychodzi na to ze interfejs wolniejszy, rozwiazania jak z zeszlej generacji (przymusowe instalacje i aktualizacje), wyciete rozwiazania z 360tki i zeby nie bylo - ze nic mi sie nie podoba, pare smaczkow, ktore sa mega fajne (jak snap, powrot do gry z trybu uspeinia itp.) ktore nie wplywaja na ogolna na ocene koncowa, czy stawiaja jedna konsole ponad druga. Bo z tym lezacym PSNem to juz jakis mit. Podobnie jak z ta super spolecznosci, a ja po tygodniu obcowania mam wrazenie, ze w tej spolecznosci to zostaly juz same betony i fanboye MS, ktorych sie nawet sluchac nie da - i te ich wyssane z palca opowiesci o grach z PSNU, ktore nie dzialaja... (z drugiej strony 3/4 znajomych gra obecnie na PS4, wiec...)

No i mozna sie spierac godzinami, czy snap ktory laduje sie dluzej, niz szybkie wyskoczenie do trofeow (nawet z synchronizacja) jest lepszym rozwiazaniem, ktos moze porownywac usluge i darmowe gry milion rzeczy, a wszytsko na koniec sprowadza sie do tego, ze obydwa nextgeny maja swoje kwiatki, ktore nie powinny wystepowac w konsolach za 2 tys zl.

No i najwazniejsza kwestia - bez trollingu wymieniles 3 swietne gry ! (w Dead Rising jeszcze nie pogralem). Tak zgadzam sie buraki w FH2 daja nadal rade, Sunset to juz na wstepie jedna z lepszych gier w jakie gralem w tym roku, Forza 5 to dla mnie takze ziew i nudy bez zadnego poczucia predkosci. Poza tym mamy troche sredniakow ktore niczym sie nie wybijaja ponad sredniego Infamousa, Killzona czy LBP i gorsze z reguly multiplatformy.

Gdybym nawet dzisiaj mial brac 2 raz konsole, to nie wiem, czy wybralbym Ona przez 1-2 gry, z ogolnie gorszym systemem i gorszymi multiplatformami. Czekam na bete HALO 5 (w MCC mimo, ze lezka sie w oku zakrecila grajac na Hang 'Em High, to jednak jest dokladnie tak jak myslalem - rozgrywka obecnie tylko dla fanatykow, bo ja zdecydowanie wole bardziej z Januszami odpalic Destiny, BF 4 czy nawet Plantsy. Grajac u kumpla 10-15 minut mialem mieszane odczucia, majac u siebie wiem ze raczej za specjalnie 2 raz w ta gre nie wsiakne.

W zasadzie po becie HALO 5 zdecyduje czy Ona w ogole zostawiac w domu, bo czasu i checi na takie rozdrabnianie sie i ogrywanie 2 tak bardzo zblizonych do siebie nextgenow nie mam...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie miał wstydu prowadząc akwizycję PS3 powołując się na gry, których na oczy nie widział, a Ty myślisz, że taki szczegół jak brak konsoli X,Y,Z wywoła u niego jakąkolwiek refleksję.

Get real Ficuś ;)

Opublikowano

Dzieki mendrek za cieple slowa.

Jeszcze jedno (a'propos ficusa) - jesli ktos sie poczul kiedys urazony, wyjasniam - bylo to tylko i wylacznie na potrzeby CW.

Wracam do normalnego forumkowania jak przed laty.

pzdr.

easye: to moje zdanie, nie mowie, ze komus sie nie moze ps4 podobac, ze jest to niemozliwe. Albo ze jest cos zlego w graniu tylko w fife i bf4 (tym bardziej, ze fifa jest bardzo skillowa i ciezko cos ugrac w ligach 1-3, szkoda ze PES tak MNIE zawiodl, bo fifa mi nie siedzi. Pewnie sam bym teraz gral 80% czasu w cyfrowa pilke). IMO i tyle.

Opublikowano

easey, w imieniu wszystkich baronów dziękuje, że odważyłeś się kupić to guwno rozmazane od microsyfu i masz idealne rozeznanie, co jest perfumerią, a co szambem. Propaganda botów ustępuje tylko tej z Korei Północnej.

Opublikowano

easey, w imieniu wszystkich baronów dziękuje, że odważyłeś się kupić to guwno rozmazane od microsyfu i masz idealne rozeznanie, co jest perfumerią, a co szambem. Propaganda botów ustępuje tylko tej z Korei Północnej.

Dzieki yeti, tego potrzebowalem zeby do konca sie odciac od tego tematu :D

Jedni lubia zielone szambo, inni niebieska perfumerie. TYLKO CO NA TO MASORZ? :D

Opublikowano

No nie, aż jestem pod wrażeniem tego co pisze easye :o

Chociaż oczywiście pro-sonowsko, to całkiem obiektywnie ;) Ale że na Xone są same betony i fani M$, to w żadnym wypadku, chociaż zależy z kim masz styczność. Ale wiele osób z którymi rozmawiam potrafi bez problemu wskazać wady Xone i zalety PS4, a sporo też ma dwie konsole (co jest dla mnie bądź co bądź zaskakujące).

Ale przymusowe instalacje i aktualizacje są na PS4 i Xone, więc nie czaję o co chodzi.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Nie trzeba okrążać Ziemii by wiedzieć, że jest okrągła. Nie trzeba mieć PS4 by wiedzieć, że to najlepszy obecnie wybòr dla gracza.

Wiedza jest dziś powszechna, promująca zdanie większości znawcòw w danej dziedzinie. TLOU to GOTG niezależnie od tego, że grałem. Jakbym nie zagrał, też byłoby GOTG.

No ale niektòrzy mòwią: "zjedz kupę by wiedzieć že źle smakuje, albo nie wiesz nic!" Ale ja kupy nie zjem. I Xboxa teź nie kupię ;)

Opublikowano

digital foundry vs obecny build driveclub

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-driveclub-revisited-is-dynamic-weather-a-game-changer

podsumowujac - w historii niczego tak wygladajace i zaawansowanego jeszcze nie bylo, jak tam Daddy, dalej altenratywny swiat, w ktorym wczesniej i lepiej wygladlao to w Horizon2?

"Technologicznie FH2>DC" - Ins

on to pisał na serio

80451-goodfellas-laughing-gif-Imgur-mWjs

I nadal większe wrażenie robi na mnie FH2 w porównaniu do niespaczowanego DC. Przykro mi. Otwarty świat plus 4xAA to nie lada wyczyn przy takiej oprawie.

Opublikowano

Ins, proszę cię, po co brniesz w to dalej? Nie możesz napisać, "chłopaki, ale to był tylko trolling, jak 99% postów  w tym temacie".

Opublikowano

Mendrek jakosc ekranu, sprawnosc interfaceu, wygoda pada, ogolne problemy obslugi konsoli dnia codziennego - tego ci youtube nie da, juz nawet nie wspominam, ze jest milion gier, ktore wydaja sie fajne, a ostatecznie gra sie w nie slabo i nie spelniaja nadziei cho cna pierwszy rzut oka spodziealismy sie goty i jest tez milion gier, ktore zdawaly sie byc slabe, a po ograniu staja sie perelkami

nie majac konsol czy nie grajac w gry a je jedynie ogladajac mozna sie dla beki licytowac w CW srednimi z metacritic czy od biedy wypowiadac na temat grafiki ale cala reszta odpada

zreszta nie od dzis pisze, ze obecna generacja nie ma zwyciezcy, to dwa wielkie geje - jeden z KKW, drugi z USA, ktore chca nas wyruchac w dupsko do cna, czasy od graczy do graczy juz dawno minely, milion wad ma ta generacja i juz od indywidualnej oceny zalezy jaka konsole sie wybierze

ja bezdyskusyjnie wybieram jako jedyna konsole ps4 - bo mam wiecej starych znajomych od lat z friendlisty, ps plusa bo posiadam 3 konsole sony, bo konsola jest mocniejsza, bo biblioteka gier mi bardziej odpowiada (driveclub dla mnie goty bo jestem tez psychofanem motorstormow i uwielbiam styl tej firmy jesli chodzi o racery), bo lubie japonszczyzne i tyle

Opublikowano

Ins, proszę cię, po co brniesz w to dalej? Nie możesz napisać, "chłopaki, ale to był tylko trolling, jak 99% postów  w tym temacie".

Napisałem czemu na mnie technikalia robią większe wrażenie. Czy tak trudno pojąć, że na człowieku robi większe wrażenie przykładowo GTAV niż TLoU/Uncharted3. Czemu klapy to takie nieogary.

Nie grałem po paczodeszczu i raczej nie zagram, bo dla mnie ten tytuł to (pipi) obesrane. 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Zapomnialbym:

- acziki >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> trofea

Opublikowano

Jeżeli chodzi o obecną generację, to chyba już dawno nie trzeba było mieć tak szybko co najmniej dwóch różnych konsol.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o obecną generację, to chyba już dawno nie trzeba było mieć tak szybko co najmniej dwóch różnych konsol.

nie dzięki ? borderlands 2 ogrywam 

Opublikowano

I nadal większe wrażenie robi na mnie FH2 w porównaniu do niespaczowanego DC.

czemu do niespaczowanego? oceniamy tu i teraz, a nawet przed premiera bylo wiadomo, ze duzo rzeczy dojdzie w patchach, nawet w zalozeniu ze online mialo dzialac od dnia premiery, patche sa - zawartosc sie rozrasta, o trasy,samochody, photo mode, zmienna pogode itp - gra dzisiaj to calkowicie inne doswiadczenie niz to co w dniu premiery.

Opublikowano

Bo moja wypowiedz odnosiła się do stanu sprzed pacza i ją właśnie cytował Yeti. Tak jak pisałem, nieogary.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dobra, wcale się już nie dziwie, że 90% ludzi z tego forum (jak nie więcej) nie może czytać postów Mendrka :/

Opublikowano

Dobra, wcale się już nie dziwie, że 90% ludzi z tego forum (jak nie więcej) nie może czytać postów Mendrka :/

Twoich postów też to się tyczy.

Opublikowano

ludzie na tym forum dzielą się na tych co nie mogą czytać postów Mendrka i na Mendrka.

Opublikowano

No nie, aż jestem pod wrażeniem tego co pisze easye :o

Chociaż oczywiście pro-sonowsko, to całkiem obiektywnie ;) Ale że na Xone są same betony i fani M$, to w żadnym wypadku, chociaż zależy z kim masz styczność. Ale wiele osób z którymi rozmawiam potrafi bez problemu wskazać wady Xone i zalety PS4, a sporo też ma dwie konsole (co jest dla mnie bądź co bądź zaskakujące).

Ale przymusowe instalacje i aktualizacje są na PS4 i Xone, więc nie czaję o co chodzi.

Nie pro-sonowski, tylko akurat do tej konsoli przywiazalem sie bardziej, pewnie dlatgeo ze wszyscy dawni i obecni znajomi graja wlasnie na niej, pewnie przez to, ze 3/4 czasu spedzam przy multiplatformach itp.. No i racja, przymusowe instalacje sa na obydwu konsolach, z tym ze na jednej trwa to 40 sec, a na drugiej nieco dluzej. ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.