Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli gra działa powyżej 30 fpsów to dopakują grafikę troszkę i zrobią locka na 30fps.

Każdy kto myśli że osiągną 60fps jest debilem.

Sugerujesz, że gra na rok przed premierą jest już po optymalizacji?

I oczywiście fps w Uncharted już nie zwiększą, ale Halo 5 na premierę betonowe 60 klatek i 900p minimum :reggie:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

912 bo uwolnili zapasy mocy z kinectwa.  :obama:

Opublikowano

Jeśli gra działa powyżej 30 fpsów to dopakują grafikę troszkę i zrobią locka na 30fps.

Każdy kto myśli że osiągną 60fps jest debilem.

Jesli ta generacja czegos nas nauczyla, to tego ze od poczatkowych zapowiedzi, gry z czasem wygladaja i dzialaja coraz gorzej, a nie coraz lepiej. :yao:

No ale to Naughty Dog, wiec sadze ze fuszerki nie odstawia i bedzie dobrze, jednak na 60fps juz sie nie ludze po dzisiejszym newsie.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

to ten framerate tak skacze w becie? do tego wyglada bez szalu i dziala w 720p...jezu jak ta konsola jest uposledzona :(

pomijając że gra jest lepsza od wszystkich fpsów wydanych w 2014 roku to wiedziałbyś czemu stan techniczny tej bety jest taki a nie inny jakbyś obejrzał dokument mówiący o developingu gry.

I oczywiście fps w Uncharted już nie zwiększą, ale Halo 5 na premierę betonowe 60 klatek i 900p minimum :reggie:

Sugeruje, że nie dopakują grafiki i nie zwiększą fpsów o 100%, gdzie przy takim Uncharted 3 była sytuacja, gdzie gra na premierę wyglądała gorzej niż na E3. To samo z TLOU.

Opublikowano

gdzie niby uncharted3 wygladalo gorzej?

znowu ten mityczny obrazek chloe w busie?

wy sie boty kur.va nauczcie raz na zawsze ze ta scenka w grze to jest prerenderowana, nie jest realtime, zmienili oswietlenie i tyle, jakby chcieli to by mogli w tej scence dac 10000000000000000000 postaci Chloe bo i tak konsola nic wtedy nie renderuje w czasie rzeczywistym, to samo jak cutscenki w waszym Ryse

no ale wiadomo, najlepiej wklejac i gadac ze u3 zaliczylo ciecie oprawy

btw zeby nie bylo U4 w 60fps jest nierealne, na 100% jak zawsze bedzie betonowe 30fps i tyle

Opublikowano

Albo nie byl mokry xD

Opublikowano

Nie wiedziałem, że Halo 5 jest bezpośrednią konkurencją dla coda i titanfalla. :obama:

:kaz:

Opublikowano

gdzie niby uncharted3 wygladalo gorzej?

znowu ten mityczny obrazek chloe w busie?

i tak najlepszy był screen z Drejkiem w tybetańskiej wiosce z U2 - gdzie boty nieświadomie wklejali fragment multiplayera, przekonane że to kampania. :kaz:

Opublikowano

Ja nadal lubie jrpgi, ciezej teraz jest w nie grac ale dzieki PC i handheldom nadal moge. Tesknie za czasami jak sie moglem zamknac w pokoju i 10 godzin w spokoju napieprzac i sie wczuc w klimat, bo to nie to samo jak ktos ci teraz co 20 minut na glowie siedzi albo tv m jak milosc w tle idzie i trzeba sluchac tych glupot starajac sie wczuc w swiat gry.

Niestety, ten brak czasu. Backlog jak cholera, a jak sie wezme za jakie jrpg, to wiem ze 3 tygodnie zadnej innej gry nie rusze. Takie 100h w Xenogears czy FF9 juz sie chyba nie powtorzy.
Opublikowano

I model chloe też zmienili na upośledzony. Albo sam się zrobił upośledzony jak źle zaczęło na nie padać światło.

ale to jest prerenderowana cutscena - mogli dac tam model z commodore, mogli dac model wygladajacy jak postac w animacjach pixara - to bez roznicy bo scenki w czasie rzeczywistym nie generuje konsola - to zwykly filmik, a w tle ps3 wczytywalo dalsza czesc etapu

nie mam pojecia czemu przyswiecalo zmienic oswietlenie i model w tej scenie ale jeszcze raz pisze to prerender wiec mogli tam dac cokolwiek bo i tak ps3 tego nie generuje

ale boty oczywiscie plastikowe szable w dlon i od lat jak mantre powtarzaja pokazujac ten jeden screen ze u3 mialo ciecie oprawy

Opublikowano

Czekam, aż zmienią nazwę forum na PC Extreme OC (OverClocking).

Opublikowano

@Mazzeo

zmiana była z powodu zmiany jej designu na gorszy pewnikiem zrobionym na zasadzie, Ej Drejk w dwójce wybrał Elenę to zróbmy Chloe mniej sexy, żeby nikt nie nie kręcił nosem, a przy okazji rzućmy więcej tapety na blondi:

gEqYysu.jpg

Powyższa cut scenka była więc wynikiem przeprowadzonych na szybko zmian wizerunkowych. Tak postać prezentowała się na innych, dopracowanych cut scenkach:

FD8Yg28.jpg 

I tak powstał chocapic.   :newell: 

Opublikowano

btw zeby nie bylo U4 w 60fps jest nierealne, na 100% jak zawsze bedzie betonowe 30fps i tyle

Przy jakiej grafie? Przy tej z 15 minutowego filmiku? Jak najbardziej mogą wyciągnąć 60 klatek, bo to nie wygląda jakoś mega super. Przy 30 klatkach ja oczekuje jeszcze ładniejszej gry od ND.

dokładnie z tym sie zgadzam, grafika na tym gameplayu była bardzo fajna, ale nie robiła jakiegoś mega Wow

albo przy takiej będzie 60fps albo pojadą troche wyżej i zablokują na 30fps

patrząc na przykład na oprawe Infamous czy DriveClub, jak ktoś ma do(pipi)ać do pieca to tylko ND z ludzmi z Ice Team

Opublikowano

Kolejny dzień, kolejna skończona gra. Tym razem:

Volgarr-the-Viking-Screenshot-7.jpg

Bez podglądania sposobów na bossów z jutuba  :newell:

A u was widzę po staremu, czysto konsolowe tematy czyli walka na klatki, grafikę i rozdzielczość  :Coolface:

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Fanek bedzie 30fps, a to co niby teraz engine genereuje czyli framerate ponad 30fps pojdzie na poprawe oprawy by zblizyc sie do tego tech-dema czy jak to nazwac z e3

tak bedzie zreszta zawsze, nawet na ps10 i x1080 bedzie dylematy czy robic 60fps czy 30fps ale z ladniejsza grafa

Opublikowano

Nie bedzie takich dylematow bo niestety zawsze wygra grafika.

Opublikowano

:banderas:

Opublikowano

Moje uszy właśnie dostały orgazmu. :fsg:

Faktycznie model jazdy najbliżej zbliżony do pgr? A Driftowanie?

Opublikowano

no ja np. w takim Infamous SS wolałem włączyć betonowe 30 zamiast pływających 40-60. Jeśli spadki nie są za duże to nawet brak stabilnych 60 fps nie ma takiego znaczenia, vide niestabilne 60 klatek w becie Halo 5. 

to ten framerate tak skacze w becie? do tego wyglada bez szalu i dziala w 720p...jezu jak ta konsola jest uposledzona :(

Oceniasz rozdzielczosc, framerate i oprawe na prawie rok przed premiera i to w becie?? Klapstwo w calej okazalosci.I tak ta gra juz w takiej formie w jakiej jest gniecie jaja wszystkim ekskluzywnym pifpafom fpp Sory jakie sie dotad ukazaly, a gralem we wszystkie bez wyjatku.

Opublikowano

Moje uszy właśnie dostały orgazmu. :fsg:

Faktycznie model jazdy najbliżej zbliżony do pgr? A Driftowanie?

Model jazdy jest lepszy niż w pgr4 ze względu na lepsze oddanie masy samochodu , kąta nachylenia trasy i bezwładności samochodu. Każdy samochód ma swój charakter i prowadzi się inaczej. Jeśli chodzi o drifting to podczas wyścigu super jeździe się kontrolowanymi poślizgami ale niestety podczas eventów driftowych gra źle nalicza punkty i za super wypasione kontrolowane poślizgi dostaje się mało punktów. Dla mnie, osoby dla której ulubiony gatunek gier to wyścigi model jazdy to mistrzostwo i największy plus Drivecluba. :fsg:

Opublikowano

Los bywa kapryśny. PCty karmią się indykami i kickstarterowymi tworami dla fundatorów z biedronkowymi kompami, i przez to nie ma co tam gadać o klatkach na sekundę.

Konsole stały się technologicznymi dominatorami i juź zaczyna się wyliczanie rozdziałek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.