Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Co to za konsola, gdzie wszystko będzie dostępne na PC?

A co crossplay i crossbuy ma do tego bo nie wiem :P?

Wychodzi jakiś indyk, kupujesz na Xone i masz na PC. I na odwrót. W co-opie jeden ziomek gra na swoim PC, a Ty na swoim Xone.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Masakra jakie brednie wypisujecie. Tak MS zrezygnuje z Xbox, bo to na PC gry sprzedają się w milionowych nakładach... oh wait...

M$ nie zrezygnuje z Xone, tylko będzie próbował rozszerzyć ofertę PC o gry dostępne tylko na Xone. To, czy ktoś je ogra na PC czy na Xone to dla M$ w sumie bez znaczenia, bo i tak mają zysk. A wiele więcej osób będzie wolało zainwestować w konsolę niż PC ;)

@Don, wiem przecież, Crossplay/buy jest ok, nic do tego nie mam. Nie o tym mówię - bardziej o tym, że Forza 5 już hula w DX12 na PC :/

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

zunifikowanie xbox live i dostep do niego z poziomu pc - pelny podglad, listy znajomych, wysylanie wiadomosci itp.

Przecież to już jest. Od lat :P

Opublikowano

Będzie Steam, Origin, uPlay, Battle.net, a teraz dojdzie Xbox Live, od początku "wbudowany" w Windows 10.

Czy kiedykolwiek to komukolwiek w czymkolwiek przeszkadzało ? Że masz inne ikonki ?

w dodatku XL na PC, może mieć rzeczy które żaden z ww nie ma. 

Opublikowano

A czasem nowy prezes M$ nie jest zwolennikiem takich rozwiązań jak unifikacja systemu?

Opublikowano

Wy tak serio z tym Xboxem i exami przechodzącymi na Win10?

Opublikowano

a ten byly prezes nokii co to chcial na dzien dobry jak przeszedl do microsoftu zamknac dzial xboxa dalej jest jakis decyzyjny?

Opublikowano

Robienie gier na XO i PC jest odpowiedzia MS na rynek europejski gdzie Xbox nie ma szans w starciu z PS4, a jeszcze w wielu krajach granie na PC jest calkiem popularne. Tak jak napisal Macio, MS rybka czy w SO zagrasz na Xboxie, PCcie czy telefonie - wazne aby kasa sie zgdzadzala. XO dla USA i UK, PC dla reszty Europy. Jest tylko jeden haczyk - gry dostepne tylko w wersji cyfrowej ze wspolnego Windows Store.

Opublikowano

Robienie gier na XO i PC jest odpowiedzia MS na rynek europejski gdzie Xbox nie ma szans w starciu z PS4, a jeszcze w wielu krajach granie na PC jest calkiem popularne. Tak jak napisal Macio, MS rybka czy w SO zagrasz na Xboxie, PCcie czy telefonie - wazne aby kasa sie zgdzadzala. XO dla USA i UK, PC dla reszty Europy. Jest tylko jeden haczyk - gry dostepne tylko w wersji cyfrowej ze wspolnego Windows Store.

nie wierze ze tak bedzie, po prostu nie wierze, nie strollujesz nas swoimi czarnymi myslami :P

Opublikowano

Masakra jakie brednie wypisujecie. Tak MS zrezygnuje z Xbox, bo to na PC gry sprzedają się w milionowych nakładach... oh wait...

Ze sprzedażą na PC jest taki problem, że tak naprawde nie wiadomo jak te gry na Steamie idą. Biorąc pod uwagę, że jednak coraz więcej typowo konsolowych gier można dostać na Steamie (czy to "exy" z Xbona, gry Bandai Namco jak Naruto i Dragon Ball, Street Fighter, MGS...) to jednak komuś się to musi opłacać.

Hav3n jakaś depresja widzę, nie będzie tak jak piszesz, zobaczysz :P

Opublikowano

Jest tylko jeden haczyk - gry dostepne tylko w wersji cyfrowej ze wspolnego Windows Store.

W takim wypadku i tak X1>> PC.

Opublikowano

Jeśli M$ wyplułby Halosy i Forzę na pc to przecież im nic na tej konsoli nie zostanie jeśli chodzi o hitowe exy więc wątpliwe by nastąpiły porty takich flagowych tytułów. Prędzej inne tytuły pokroju SO,QB, TR też pewnie wyląduje na piecach i może również PS4.

Opublikowano

ta generacja konsol ostatnią z fizycznymi nośnikami [*] mark my words

Opublikowano

. Biorąc pod uwagę, że jednak coraz więcej typowo konsolowych gier można dostać na Steamie (czy to "exy" z Xbona, gry Bandai Namco jak Naruto i Dragon Ball, Street Fighter, MGS...) to jednak komuś się to musi opłacać.

To akurat zasługa tylko i wyłącznie obniżenia kosztów produkcji portów z konsol na PC.

Mi tam to pasuje zamiana exy konsole za exy PCtowe jest OK chyba dla każdego. Zaleta też dla graczy ogółem - większe budżety gier.

Dla Ciebie Naruto na PC, dla mnie Diabolo 3 na PS3. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Tak jak pisalem wczesniej, MS zostawi sobie tylko Halo na XO aby ludzie grali online, a co za tym idzie placili za Live. Reszta gier bedzie na ''connected devices'' a wiec urzadzenia pod Win10.

Zreszta w USA czy UK bardziej popularne sa konsole, a wiec tam i tak MS duzo nie straci. 

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Prędzej inne tytuły pokroju SO,QB, TR też pewnie wyląduje na piecach i może również PS4.

A Sony wyda Uncharted i God of War na Xone ;)

Opublikowano

M$ nie zrezygnuje z Xone, tylko będzie próbował rozszerzyć ofertę PC o gry dostępne tylko na Xone. To, czy ktoś je ogra na PC czy na Xone to dla M$ w sumie bez znaczenia, bo i tak mają zysk. A wiele więcej osób będzie wolało zainwestować w konsolę niż PC ;)

Na sprzedanych konsolach zarabiaja, albo beda zarabiac, na goldzie tez. Na tym ze ktos sobie złoży PC juz nie zarobia, a gry na blaszce i windows są za darmo jak wiadomo
Opublikowano

Ze sprzedażą na PC jest taki problem, że tak naprawde nie wiadomo jak te gry na Steamie idą. Biorąc pod uwagę, że jednak coraz więcej typowo konsolowych gier można dostać na Steamie (czy to "exy" z Xbona, gry Bandai Namco jak Naruto i Dragon Ball, Street Fighter, MGS...) to jednak komuś się to musi opłacać.

A dlaczego mieliby nie wydawać jak już dane gry wyczerpały rynek docelowy na konsolach. Portowanie gier nie jest już jakimś rocket science level stuff. 

Opublikowano

MS na PC zarobi na systemie operacyjnym, a gry beda dostepne tylko cyfrowo z Windows Store.

Opublikowano

Na sprzedanych konsolach zarabiaja, albo beda zarabiac, na goldzie tez. Na tym ze ktos sobie złoży PC juz nie zarobia, a gry na blaszce i windows są za darmo jak wiadomo

Ale to wciąż bedzie PC z Windows, kto wie może nawet exowe dla Win10.

Zapowiedzą mniejsze gry z X1 i ile luda nakupuje system tylko dlatego.

Kup Win 10, kup Sunseta, graj w 4k60FPS.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jestem za. Tym bardziej jeśli chodzi o dobre gry, które w sklepach szału nie zrobiły. Nie jestem jakimś psychofanem kawałka plastiku, który woli by developer, który zrobił jego ulubione gry poszedł z torbami, byle tylko inni nie mogli zagrać.

Opublikowano

To akurat już się zaczęło od premiery PS4 i chyba nic poza moneyhatem tego nie zatrzyma. Już praktycznie każda większa gra 3rd party to multiplatforma. Nawet Kickstarter ma wersje next genowe.

Sony ma masę gier na PS3/ps4/Vitę i  świetnie na tym wychodzą.

Opublikowano

Wy tak serio z tym Xboxem i exami przechodzącymi na Win10?

Serio, serio.

Windows 10 będzie mieć niebawem gry only on Windows 10. To najważniejszy system dla Microsoftu w ich historii, chcą by był jednocześnie najlepszym. Stąd np. będzie darmowy update dla posiadaczy Win 8 i 8.1.

Opublikowano

ale jakby serio tak bylo to oznacza to koniec xone, przeciez wielu zamiast kupna tej konsoli bedzie wolalo zmodernizowac pc skoro 100%biblioteki sie pokryje (no sorry 99,9% bo niby halo zostanie) - zwykly trolling z waszej strony z takim rozwiazaniem

choc z drugiej strony racja - sony od dluzszego czas stosuje zasade multiplatform w swojej grupie czyli vita/ps3/ps4, microsoft moze faktycznie chcialby rozszerzyc swoja grupe o pc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.