Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Wiesiu, technologicznie to Xbox jest chińska tandeta, jesli masz podstawowa wiedzę informatyczna to zobacz sobie jak wykonana jest ps4 a jak Xbox pod obudowa, wszystko idzie ku miniaturyzacji a Xbox one jest większy od pierwszego Xboxa, dodatkowo wykonany z gorszych materiałów niz pierwszy Xbox, jesli dla ciebie plastik rysujący sie od wycierania kurzu mikrofibra jest szczytem technologicznym to pozostaje mi zazdrościć Tobie tego jak mało oczekujesz od urządzeń ktore posiadasz.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie moge sie doczekac az odszczekacie to ze XO to technologiczny bubel  :fsg:

Opublikowano

a co znowu sladem x360 ma jakis ukryty chip, ktory aktywuje sie w srode wraz z win10? :P :P

Opublikowano

Nie powiem ci  :reggie:

Opublikowano

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina ze 99% klapkow zyje wspomnieniami i wydaje im sie ze ich firma w roku 2015 to jest ta sama firma co w roku 94 ;/

Sony? Ta firma, której wewnętrzne studio wydało w 2013 i 2014 grę wszech czasów, co najmniej do czasu debiutu jej kontynuacji?

O jaką grę chodzi?

Opublikowano

Stawiam ze ta z 2014r miala Remaster w tytule xD

Opublikowano

No Sony co rok mogloby wydac nowa edycje tej samej gry i zgarniac nagrode GOTY. TLoU grą roku 2014 xD Smieszne i zalosne zarazem poniewaz pokazuje jaka nedza panuje na PS4

Opublikowano

Wiesiu, technologicznie to Xbox jest chińska tandeta, jesli masz podstawowa wiedzę informatyczna to zobacz sobie jak wykonana jest ps4 a jak Xbox pod obudowa, wszystko idzie ku miniaturyzacji a Xbox one jest większy od pierwszego Xboxa, dodatkowo wykonany z gorszych materiałów niz pierwszy Xbox, jesli dla ciebie plastik rysujący sie od wycierania kurzu mikrofibra jest szczytem technologicznym to pozostaje mi zazdrościć Tobie tego jak mało oczekujesz od urządzeń ktore posiadasz.

Gładki plastik promowany ostatnio dla plebsu niestety rysuje się w każdym urzadzeniu, w PS4 tak samo, pod obudową Xboxa widać porządek i miejsce na wydajny i cichy układ chłodzenia, który zapewni tej konsoli dłuuuugie życie. Miniaturyzacja to największy wróg wydajnego chłodzenia - i co za tym idzie - długowieczności sprzętu. W laptopie miałaby ona sens, w konsoli - nie bardzo.

Co do jakości materiałów to zgadzam się, że w ostatnich latach nastąpiła znaczna redukcja kosztów produkcji wszystkich sprzętów. Niestety, w żadnej konsoli nie znajdziemy już pełnych ekranów blaszanych na zakłócenia elektromagnetyczne - takich jak np. w pierwszym xboxie.

Podtrzymuję swoją opinię o tandetności wykonania PS4 nie tylko jako programistka i informatyk z wieloletnim doświadczeniem, ale również jako użytkowniczka trzeszczącego dualshocka 4 z wytartymi gumami na gałkach.

edit:

stary xbox miał rozmiar - 32 x 10 x 26cm = 8320 cm sześciennych,

xbox one ma rozmiar - 33,3 x 27,4 x 7,9cm = 7208,118 cm sześciennych

obalam również Twoją tezę, że One jest większy od pierwszej konsoli Microsoftu :-)

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

Oj kolega chyba nie gra na wii u. Tam większość exów w 1080p i 60 fps:)

Słucham? Które są w 1080p i 60 fps?

Pikmin 3, Wonderful 101, Zombie U, Lego City Undercover, New Super Mario Bros U, Nintendo Land - to wszystko chodzi w 720p. Co gorsza, Donkey Kong: Tropical Freeze, Mario Kart 8, Bayonetta 2 czy Super Mario 3D World też mają 720p. Nawet "głupi" Mario Maker będzie w 720p.

Zelda Wind Waker chodzi w 1080p. Szacun.

A, no i Super Smash Bros ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Maciomaniak mylisz sie, w Sony, PlayStation jako nieliczne generuje dochód i to marka PlayStation pomaga jeszcze Sony żyć, odwrotnie jest u konkurencji, Xbox nie generuje zadowalających dochodów, dodatkowo Xbox One okazał sie technologicznym bublem a Forza i Halo tej konsoli nie sprzedadzą, dodatkowo wciąż w szeregach jest osoba która liczy ba potknięcie by moc to zamknąć w pizdu.

Uwierz mi ze w obecnej sytuacji to Xboxowi bliżej do upadku niz marce Playstation

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale Microsoft może dokładać do interesu i wspierać Xboxa niezaleznie, czy ta marka zarabia na siebie czy nie. Mają ku temu kilka powodów, niezależnych od czystego zysku.

Sony z kolei nie ma wyboru. PlayStation to chyba jedyny dział w tym momencie, który w tej firmie przynosi zyski. Cała reszta ssie na całej linii.

Edit: kurka, nie połączyło się :/

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Wiesiu, wypada zatem pogratulować inżynierom ze stworzyli konsole na optycznie wyglądająca większa a jak sie okazuje mniejsza konsole.

Nie wiem tylko czy to komplement :frog:

Zastanawiam sie tylko jaki telefon posiadasz skoro nie jesteś zwolenniczka miniaturyzacji.

Maciomaniak mylisz sie, w Sony, PlayStation jako nieliczne generuje dochód i to marka PlayStation pomaga jeszcze Sony żyć, odwrotnie jest u konkurencji, Xbox nie generuje zadowalających dochodów, dodatkowo Xbox One okazał sie technologicznym bublem a Forza i Halo tej konsoli nie sprzedadzą, dodatkowo wciąż w szeregach jest osoba która liczy ba potknięcie by moc to zamknąć w pizdu.

Uwierz mi ze w obecnej sytuacji to Xboxowi bliżej do upadku niz marce Playstation

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale Microsoft może dokładać do interesu i wspierać Xboxa niezaleznie, czy ta marka zarabia na siebie czy nie. Mają ku temu kilka powodów, niezależnych od czystego zysku.

Sony z kolei nie ma wyboru. PlayStation to chyba jedyny dział w tym momencie, który w tej firmie przynosi zyski. Cała reszta ssie na całej linii.

Edit: kurka, nie połączyło się :/

Jakie sa powody niezależne od zysku do trzymania Xboxa, wytłumacz mi Maciomaniak.
Opublikowano

@maciomaniak a kapitan toad? I tak więcej jak na xbox one a reszta co w 720 p tak jak prawie wszystko on ninny w 60 fps. Kiedy wy widzieliście na next genach 60 fps ostatnio? Nawet remaster gta 60 klatek nie wyciąga; ).

P.s. bayo 2 nie robiło studio wewnętrzne i wiem że nie 60 ale płynnie bez spadków.

Opublikowano

@maciomaniak a kapitan toad? I tak więcej jak na xbox one a reszta co w 720 p tak jak prawie wszystko on ninny w 60 fps. Kiedy wy widzieliście na next genach 60 fps ostatnio? Nawet remaster gta 60 klatek nie wyciąga; ).

P.s. bayo 2 nie robiło studio wewnętrzne i wiem że nie 60 ale płynnie bez spadków.

Więcej? Forza 5, Horizon 2, kolekcja Halo - na Xboxie One jest więcej gier w 1080p niż na Wii U, nie popadajmy w paranoję... :/ Ryse czy SO są w 900p, to i tak lepiej niż 720p. A Captain Toad działa w 720p na Wii U. Mówię tylko o rozdzielczościach, bo liczba klatek to inna kwestia ;) Tu faktycznie większość śmiga w 60fps.

Opublikowano

Wiesiu, wypada zatem pogratulować inżynierom ze stworzyli konsole na optycznie wyglądająca większa a jak sie okazuje mniejsza konsole.

Zastanawiam sie tylko jaki telefon posiadasz skoro nie jesteś zwolenniczka miniaturyzacji.

Prywatnie HTC One w tej chwili ale poluję na IP6plus 64GB,

Ale porównywanie konsoli stacjonarnej do telefonu to już lekki akt desperacji. Serio? chodzisz po domu z konsolą stacjonarną w kieszeni? Jeśli tak to rzeczywiście - wyłączone PS4 będzie lepsze od xboxa.

Opublikowano

P.s. bayo 2 nie robiło studio wewnętrzne i wiem że nie 60 ale płynnie bez spadków.je

Jeżus, jak typy na forum o gierkach myslą, że wszystkie gry na XO są w 720p to każuale muszą myśleć, że gry wygladają jak na ps2. Exact nie po to MS pakował miliony w xboxa żeby go teraz puscić na śmietnik, umacnianie marki i tego typu rzeczy. 

Opublikowano

Umacnianie marki, reklama, współpraca z producentami akcesoriów, wsparcie devsów, prace nad udoskonalaniem technologii i wykorzystanie pod gry i nie tylko - jest szereg zalet Xboxa, z których Microsoft korzysta niezależnie od tego, czy ten dział im przynosi zyski czy nie ;)

Opublikowano

Z cyklu exact odkrywa świat 

Family-guy-the-more-you-know.jpg

Opublikowano

+kasa za Live ktora jest ciagle inwestowana w nowe servery oraz chmure Azure dla biznesu.

Opublikowano

Prywatnie HTC One w tej chwili ale poluję na IP6plus 64GB,

Ale porównywanie konsoli stacjonarnej do telefonu to już lekki akt desperacji. Serio? chodzisz po domu z konsolą stacjonarną w kieszeni? Jeśli tak to rzeczywiście - wyłączone PS4 będzie lepsze od xboxa.

Nie chodzi mi o noszenie konsoli w kieszeni a o sama idee miniaturyzacji i postępu technologicznego, idąc tym tokiem myślenia PS4 jest bardziej zaawansowana technologicznie od Xboxa One, to nie sztuka zrobić pudełko wielkości magnetowidu i wsadzić tam wentylator zajmujący polowe obudowy.

Gdyby tak było PSX byłby twoim szczytem technologicznym, i to prawda, w pewnym sensie jest, bo on za 20 lat bedzie dalej działał a ps4 czy XOne nie, ale nie o to chodzi i łatwo odwrocić kota ogonem by mieć własna racje.

Natomiast jesli chodzi o pady to pełna zgoda, ten od XOne jest lepiej wykonany, posiada tez lepsze materiały.

Co dziwne, RT mi skrzypiał od samego grania w Forze, natomiast z DS4 nie mam żadnego problemu mino obecnie hardcorowego użytkowania przy DriveClubie, co wiecej, posiadam dwa pady na wypadek rozładowania w nieodpowiednim momencie XD i ten nowszy jest o jedno oczko lepiej wykonany od premierowego.

+kasa za Live ktora jest ciagle inwestowana w nowe servery oraz chmure Azure dla biznesu.

Tylko Ty masz racje, Maciomaniak ma swój baśniowy zielony świat.
Opublikowano

Wczoraj w CW odprawiono jakiś abstrakcyjny pogrzeb Xboxa. I choć nie cierpię Microsoftu, a jego marki odbiegają od mego gustu, to nawet ja bałbym się takiego scenariusza.

To z jednej strony ogromna szansa dla Sony i Nintendo na przejęcie rynku konsol i nawet gier. Nie wiem czy MS-owi udałoby się przeforsowanie nowej platformy cyfrowej. Doszłoby do konfliktu interesów z wieloma podmiotami, jak EA czy Ubisoft, no i oczywiście Valve. A propo, to nawet nie wiem co by zrobił Ubisoft który dość otwarcie hejtuje PC-ty. Podpisaliby umowę partnerską z Sony?

Z drugiej strony, to byłby mocny cios w rynek konsolowy. Oczywiście nie bylaby to pierwsza taka kapitulacja, wszak po Sedze rynek nie upadł, ale z drugiej strony Xbox to marka bardziej prężna, a rynek to obecnie bardziej symbiotyczny ekosystem.

To napawa mnie obawą, że na klęsce Xboxa oberwaliby wszyscy. MS jednak raczej nie utopi Xboxa, bo wizerunkowo to byłoby samobójstwo. Jeśli już, to nie gwałtownie. Ja w tych zapowiedziach Win 10 widzę typowa dla MS-u marketingową papkę dla naiwnych, o unifikacji, o nowych technologiach i poszerzaniu horyzontów. Było już o poprzednich Windowsach, o chmurze, Kinectcie 2.0 i zwykle z tych napchanych hypem armat strzelały kapiszony, więc i pewnie teraz nue będzie inaczej ;)

Opublikowano

Umacnianie marki, reklama, współpraca z producentami akcesoriów, wsparcie devsów, prace nad udoskonalaniem technologii i wykorzystanie pod gry i nie tylko - jest szereg zalet Xboxa, z których Microsoft korzysta niezależnie od tego, czy ten dział im przynosi zyski czy nie ;)

Czemu gdy ja sie ciebie pytam jaki ma cel MS w trzymaniu Xboxa niezależnie czy przynosi zysk czy nie ty mi piszesz reklama.

Reklama czego?

Pompowanie kasy w cos co przynosi straty mino juz wypompowanych ogromnych pieniędzy?

Opublikowano

Exact a co powiesz o korporacjach, które płacą za reklamy żeby tylko się wyświetlały beż żadnej kampanii reklamowej tylko dla umacniania marki? Przecież to jest normalna sytuacja i dopóki straty nie będą dotkliwe i zarząd MS będzie miał dobre prognozy na lata to nie utną tego z dnia na dzień, zresztą kurde masz windows phone, który jest na marginesie ale póki co jeszcze nie uśmiercają tej dywizji co nie?

Opublikowano

MS i Nintendo w przeciwieństwie do SONY mają sporo zachomikowanej kasy, którą mogą prze(pipi)ć na głupoty i nie odczuć tego zbytnio.

Opublikowano

Zaoranie w wykonaniu Wiesławy z poprzedniej strony oceniam na 10/10. Piękna sprawa.

Opublikowano

Exact a co powiesz o korporacjach, które płacą za reklamy żeby tylko się wyświetlały beż żadnej kampanii reklamowej tylko dla umacniania marki? Przecież to jest normalna sytuacja i dopóki straty nie będą dotkliwe i zarząd MS będzie miał dobre prognozy na lata to nie utną tego z dnia na dzień, zresztą kurde masz windows phone, który jest na marginesie ale póki co jeszcze nie uśmiercają tej dywizji co nie?

Myślisz ze reklamy w dashu przynoszą tyle kasy by trzymać Xboxa przy życiu?

Przecież wiem ze pracują tam mądrzejsi od nas i skoro wciąż reklamy w tv lecą a gry wychodzą to jest w tym wszystkim jakiś sens, zreszta upadek Xboxa byłby dla nas najgorsze co mogłoby sie stać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.