Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bo jedni mówią, że to już było, a drudzy, że to jest mesjasz gejmingu.

ja tam nie widzę sensu żeby to miał przyszłość w gierkach i faktycznie bez sens w wojnie konsol, ale już DX12 czy zunifikowanie aplikacji na XO to dobre tematy do dyskusji 

Wobrazcie sobie, ze te okularki MS wspolpracuja z GPSem i zmniejsza je do rozmiarow zwyklych okularow.  :banderas:

Mozliwosci dla gier sa NIESKONCZONE. Serio bluber jestes taki ograniczony? Hm, w sumie nie spodziwalem sie.

Wydaje mi sie, ze za 20 lat pod terminem "gra video" bedzie krylo sie cos ZUPELNIE innego niz teraz.

No chyba, ze nowe gry bedzie sie okreslalo jakos inaczej ;]

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Wszystkie sprzęty śmigają pięknie oprócz tych sygnowanych logo SONY (pomijając PS1/PS2/PSP/Vitę bo to akurat dobry sprzęt).

Nie wiem, może po prostu jestem przyzwyczajony do wyższych standardów i jak coś po prostu nie działa, to nie wmawiam sobie że jest ok, tylko że sprzęt kuleje. Baroni gamingu tak mają.

NIe po prostu Sony ma obecnie naprawde mocno restrykcyjna siec i moze byc sporo problemow z jej konfiguracja. Jezeli lagi w PESie w meczach ze znajomymi masz tylko Ty w temacie, a reszta pisze, ze gra jak offline, tzn ze jednak u Ciebie cos nie bangla, a nie jest to wina sprzetu czy Konami (ewentualnie musielibysmy zagrac razem, bo moze to co ja uwazam za gre bez lagowa, Ty traktujesz jak granie z opoznienianmi). Podobnie mialem z FIFA, gdy 3 noce z rzedu probowalem rozwiazac problem z zaproszeniami znajomych i gra online - okazalo sie ze problem lezal w DNSach providera, jak sie pozniej okazalo caly temat pomogl bardzo wielu osobom w innych grach, sciaganiu plikow itp.

Jak nie dziala Ci remote play z kibla to nie znaczy, ze usluga jest gowniana, bo pewnie 15 mln urzytkownikow dziala, a przeciez mozesz takze wstawic mocniejszy router, zmienic czestotliwosc, moze mieszkasz w bloku i anteny Ci powoduje te zaklocenia, moze wystarczy wstawic gdzies w mieszzkaniu reapter, nawet po LTE remote play dziala. No i jak piszesz o PC to rozumiesz ze problemy moga brac sie z miliona przyczyn, jak konfiguracja sprzetu, wirusy, firewalle, wersja systemu, zle dobrana konfiguracja Januszy i milion innych rzeczy - PSN zas zawsze sprowadzasz do (pipi) obsranego bo nie wszystko prawidlowo dziala Z AUTOMATU ! Okej...

Musiałeś mnie z kimś pomylić, bo nie gram w gry takie jak PES i FIFA.

Co do zmiany routera na mocniejszy - z konsolą łączę się bezpośrednio VITA->PS4. Bez pośrednictwa routera. Mimo to mam lagi. Testowałem w wielu miejscach, zawsze były problemy. Pamiętam jak kilka miesięcy temu do ziomka wbiłem, stwierdziliśmy, że pykniemy w coś na PS4. Problem polegał na tym, że nie miał drugiego pada. "No to czekaj, nie martw się, mam Vitę, Sony pozwala z niej korzystać jako z pada". Podpiąłem się Vitą no i cóż mogę powiedzieć, opóźnienie w sterowaniu było takie, że daliśmy sobie spokój. Jak w resogunie zaczynałem strzelać to gra dopiero wykrywała moje wychylenie gałki w górę (wcześniejszy input).

Edytowane przez ping

Opublikowano

Przychodzi maly exact do mamy i pyta:

- mamo, czy kiedys bede oral xboty?

kristen-bell.gif

Czezky jaka desperacja XD
Opublikowano

Taaa, w 1989 myśleli, że w 2015 będziemy mieli latające samochody.

Edytowane przez Ferris71

Opublikowano

No ale wczorajsza prezentacja była przeznaczona dla przyszłych użytkowników W10, nie Xboxa One, dlatego kompletnie nie rozumiem obydwu stron. HoloGlass to fajny pomysł i urządzenie, ale mówienie o przełomie to też gruba przesada. MS dopracowuje znaną technologię. (Google też nie śpi, to dopiero gigant jeśli chodzi o technologię i nowinki techniczne, w ostatnich latach np. wydali chyba ponad 20 mld$ na firmy związane z robotyką :v )

DX 12 dla Xboxa specjalnie się nie przyda, gdyż niskopoziomowy dostęp już jest,  ułatwić życie koderom może, ale to tyle, nie zrobi z One mocniejszej maszyny.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Okulary AR fajna rzecz, ale dlaczego (nawet dla beki) dyskutuje się o nich tu to nie wiem. CW nie jest najlepszym miejscem do rozmawiania o technologii. Btw. dla wszystkich cieszących się z darmowej 10. Wiecie, że MS przejdzie raczej na model subskrypcji i rocznego abonamentu ?

Nie wydaje mi sie, oznaczałoby to tylko ze Apple wygrało.
Opublikowano

przecież mamy :reggie:

Opublikowano

Hendrix: Nope. To jopki z gaffa nie były w stanie ogarnąć, że "first year free" odnosi się do upgrade'u na Win10 z poprzednich wersji systemu, a po tym czasie będzie trzeba normalnie kupić nową wersję oprogramowania.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie no a o czym się tutaj gada o dwóch lat? O teraflopach, GDDRach, rozdziałkach, fpsach, pixelach a z gierek to 5 gifów na krzyż z samograjem, który robi headszoty za ciebie :kaz:

Ale widzisz różnice między jaraniem się podzespolami konsoli, a jakimis brylami, które nie mają nic wspólnego z tym forum? To tak jakby trzepac do telefonów, które można zwinąć. (pipi), ze zero to ma wspólnego z konsolach, ale jaranko jest. Boty i ten ich świat, pocieszni są, ale w końcu muszą czymś się jarac skoro na ten złom brak gier, a jak są to w rozdzielczością z przed kilku lat. Dziś jaranko brylami, a jutro nowym paintem czy officem. Co to microsyf zrobił z graczami.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

przecież mamy :reggie:

Co ja pacze xD

Opublikowano

Styczeń

Funk of Titans

AC Unity Dead Kings

Unmechanical

Blue Estate

Luty

The Escapists

Pneuma Breath of Life

Marzec

ScreamRide

Ori and the Bilnd Forest 

no tak nie ma gier na ONE  :reggie:

Straszną biedę ta generacja prezentuje skoro w obozie Sony póki co jedna-dwie gierki trzymają jakiś poziom, w tym DC którym już rzygam od tych gifów i filmików. A w przypadku M$ jaranie się holobzdetami i kolejną częścią Halo/Forzy. Póki co imo tragedia i oby się to w tym roku poprawiło bo obecnie jest gorzej niż źle.

Ja tam  najbardziej grzeje się  Wieśkiem 3, Nowym Batmana a z Exów to QB ;D

Edytowane przez Soul

Opublikowano

hoverboard też już jest :P

Opublikowano

Styczeń

Funk of Titans

AC Unity Dead Kings

Unmechanical

Blue Estate

Luty

The Escapists

Pneuma Breath of Life

Marzec

ScreamRide

Ori and the Bilnd Forest 

no tak nie ma gier na ONE  :reggie:

No i beta Halo MCC. Tak, gra weszła dzisiaj w fazę bety.

Opublikowano

A, to już widziałem. W sumie, bardziej to mi chodziło, że jest to "powszechnie dostępne". Ale taka latająca multipla by robiła wrażenie. Jak swego czasu Herkulesy 

Opublikowano

Pamiętacie jak na samym początku skakania przed TV z Eyetoy(czy jak się ta kamerka nazywała?) w PS2, potem Wii i Kinekcie mówiło się, że jak ktoś zza okna zobaczy grająca osobę pomyśli, że jakieś dziwne wygłupy i co oni o ogóle robią? Potem stało się to już dość normalne, jakby przywykło się do takich widoków.

Teraz wyobraźcie sobie, że dzięki okularom jakie robi google czy ms można by wyjść z grą poza mieszkanie i wyglądać dziwnie robiąc jakieś dziwne ruchy na dworze, w miejsca publicznych, gdziekolwiek.

I teraz przypomnijcie sobie np. początek Mass Effect 3 - inwazję Żniwiarzy na ziemi - tylko zamiast jakiegoś fikcyjnego miejsca z ekranu Tv w grze to wszystko działo by się na naszych osiedlach... Mózg rozwalony.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

DX 12 dla Xboxa specjalnie się nie przyda, gdyż niskopoziomowy dostęp już jest, ułatwić życie koderom może, ale to tyle, nie zrobi z One mocniejszej maszyny.

Ale musisz być tak okrutny dla nich? Nie dość ze od zapowiedzi xbona są wyszydzani i wytykani palcami, nie mają w co grać przez najbliższe pół roku, to jeszcze burzysz ich marzenia, ze kiedyś dostaną multiplatforme, w której nie brakuje trawy, już o poziomie technicznym eksow z PS4 nie wspominam, bo to jest poziom nie do przeskoczenia.

Taki ich marny żywot, zawsze na samym końcu, aż do ostatecznego upadku xbonka.

Opublikowano

juz niedlugo w teleexpresie - anonimowy milosnik konsol plejstejszyn dopuscil sie dewastacji urzadzenia holo lens od ms na prezentacji w zlotych tarasach, swiadkowie zeznaja ze krzyczal przy tym "klamstwa", "hanba", "za 20 lat", "gdzie jest morpheus?" wyma(pipi)ąc zdjęcia urządzenia eye toy z ps2 z podpisem "zlodzieje"

Opublikowano

Styczeń

Funk of Titans

AC Unity Dead Kings

Unmechanical

Blue Estate

Luty

The Escapists

Pneuma Breath of Life

Marzec

ScreamRide

Ori and the Bilnd Forest

no tak nie ma gier na ONE :reggie:

xDDD

Dobry troll.

Opublikowano

Indyki kierwa!

Opublikowano

Funk of Titans

AC Unity Dead Kings

Unmechanical

Blue Estate

Luty

The Escapists

Pneuma Breath of Life

Marzec

ScreamRide

Ori and the Bilnd Forest

Ty chyba sobie jaja robisz z tą listą? Dla takich gier miałoby się kupować konsole? XD

I teraz przypomnijcie sobie np. początek Mass Effect 3 - inwazję Żniwiarzy na ziemi - tylko zamiast jakiegoś fikcyjnego miejsca z ekranu Tv w grze to wszystko działo by się na naszych osiedlach... Mózg rozwalony.

Wyobraźnia fajna sprawa.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Nie no a o czym się tutaj gada o dwóch lat? O teraflopach, GDDRach, rozdziałkach, fpsach, pixelach a z gierek to 5 gifów na krzyż z samograjem, który robi headszoty za ciebie :kaz:

Ale widzisz różnice między jaraniem się podzespolami konsoli, a jakimis brylami, które nie mają nic wspólnego z tym forum? To tak jakby trzepac do telefonów, które można zwinąć. (pipi), ze zero to ma wspólnego z konsolach, ale jaranko jest. Boty i ten ich świat, pocieszni są, ale w końcu muszą czymś się jarac skoro na ten złom brak gier, a jak są to w rozdzielczością z przed kilku lat. Dziś jaranko brylami, a jutro nowym paintem czy officem. Co to microsyf zrobił z graczami.

To tak samo jak teraz trzepanie do gier pokroju The Order, Uncharted czy Heavy Rain. Te gry mają wiecej wspólnego z kącikiem filmowym niż grami, ale jest grafika jest jaranko. Co te soony zrobiło z graczami. 

1394418233076.gif

Opublikowano
Ty chyba sobie jaja robisz z tą listą? Dla takich gier miałoby się kupować konsole? XD

Oczywiście, że nie, ale jaki już kupiłeś......

Opublikowano

To tak samo jak teraz trzepanie do gier pokroju The Order, Uncharted czy Heavy Rain. Te gry mają wiecej wspólnego z kącikiem filmowym niż grami, ale jest grafika jest jaranko. Co te soony zrobiło z graczami. 

1394418233076.gif

To nie wina sony, tylko faktu, iż nakupili PCtowcy PS3-ki jak zobaczyli u ulubionych youtuberów na vlogach, no i teraz naturalnie przesiedli się na PS4. Pecetowe nawyki jak przy zmianie GEFORCE 2 na GEFORCE 4 zostały. Robactwo blaszane zawsze będzie robactwem.

Przy czym są dwa typy graczy pecetowych - podludzie z biedronkowymi zestawami, dla których liczy się tylko grafa i nowy numer cd action z pełniakami oraz prawdziwi gracze, którzy mają konkret sprzęt, grają w wyśmienite gry, często działają społecznie tworząc świetne mody by inni mieli radochę. Ten drugi typ przerasta każdego farbowanego lisa z konsolą.

Opublikowano

niezla bieda na Xie sie zapowiada w najblizszych 3 miesiachach. Tymbardziej smiesznie sie czyta o narzekaniach na The Order, czy animacje w Bloodborn - no trudno, wazne ze mozna ogladac holo Lens + przejsc po raz 150 gre od Taitalle Games, tym razem wybierajac 3 odpowiedz zamiast 4tej!  :banderas:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Boże, co ja tu czytam. Dla Indie gu.wna kupujo konsole xD. Niektórzy tez kupują BMW 7 do jazdy głównie po mieście i to jeszcze regulaminowej xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.