Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

już widzę jak wydawcy gier pobiegną szybko żeby wydawać gry wyłącznie na DX12, który będzie miało w pierwszym roku do 5% graczy z mocnymi kompami :-)

To się nie stanie.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Fake na resorach, najpierw AMD musi dogonić świat i zejść z 32nm do przynajmniej 22, ale nawet wtedy wątpię, że ta szczelna kosteczka dała radę by się wychłodzić.

Opublikowano

Lepiej niech pada poprawią. Patrząc na konkurencję PS4 konsola Sony i tak nie musi już wyglądać lepiej.

Opublikowano

do dziś pamiętam jak w Crysisie na XPku można było włączyć ponoć ekskluzywne only DX10 efekty z Visty. Zwykłe lobbowanie nvidi, że na moim GTX 760 nie bede miał DX12.

Nvidia zapowiada, że DX12 obsłuży każda karta od serii 4xx, do 9xx. To API ma być "wstecznie kompatybilne" ;) Chociaż wiadomo, że dedykowane mu urządzenia będą się sprawdzać najlepiej (czyli od GTX9xx w górę).

Dobra, dość o PC :P

Opublikowano

Moj insajder mowi ze bedzie totalna anihilacja klaperstwa  :Coolface:

Opublikowano

Forza 6 w 4K na Xbonie podobno

Opublikowano

w 4k i 60 fps!

Opublikowano

Czyli, że mam kupować nowy TV? Jaaaaasne.

Opublikowano

To nie wiecie że XO dzięki dx12 będzie 12 razy wydajniejszy niż obecnie :whistling:

Opublikowano

Fake na resorach, najpierw AMD musi dogonić świat i zejść z 32nm do przynajmniej 22, ale nawet wtedy wątpię, że ta szczelna kosteczka dała radę by się wychłodzić.

Z 32 zeszli dawno temu. PS4 i xbone są na 28nm. Były jakieś ploty o klocku w 20nm w 2015, więc z PS4 będzie to samo.

Zdjęcia to już potwierdzony fake.

Opublikowano

Wchodze na email i znowu dostane za darmo gierki od sony? *cebula*

If You Had a PlayStation Network, Qriocity, or Sony Online Entertainment Account Before May 15, 2011, 

You Could Get Benefits from a Class Action Settlement.

A settlement has been reached with the Sony Entities about the illegal and unauthorized attacks (the "Intrusions") in April 2011, on the computer network systems used to provide PlayStation Network ("PSN"), Qriocity, and Sony Online Entertainment ("SOE") services. The Sony Entities deny any claims of wrongdoing in this case, and the settlement does not mean that the Sony Entities violated any laws or did anything wrong. 

Who is included? The Class includes everyone in the US (including its territories) who had a PSN account, a Qriocity account, or an SOE account at any time before May 15, 2011. 

What does the settlement provide?

There are various benefits, depending in part on what type of account(s) you had. Benefits you could get (if you qualify) include:
  • Payment equal to paid wallet balances (if $2 or more) in PSN or SOE accounts that have been inactive since the Intrusions,
  • One or more of the following: a free PS3 or PSP game, 3 free PS3 themes, or a free 3-month subscription to PlayStation Plus (once valid claims exceed $10 million, class members will still be eligible for one free month of PlayStation Plus),
  • A free month of Music Unlimited for Qriocity account holders who did not have a PSN account,
  • $4.50 in SOE Station Cash (amounts will be reduced proportionally if valid claims exceed $4 million).
Opublikowano

W 4k nikt o zdrowym umysle nie uwierzy na obecnej generacji, ciekawi mnie po prostu czy wszystkie klapy rzuca sie na xbona z powodu minimalnie lepszych multiplatform, skoro tylko z tego powodu kupili ps4 :reggie:

Opublikowano

Minimalnie :lol: Niezłe ćpanie macie tam u siebie. Póki co m$ ma do nadrobienia przepaść, której żaden DirectX nie pomoże im przeskoczyć.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Kolejny spec co widzi kosmiczna roznice miedzy 900 a 1080p.

Oh, wait. Nie widzi, bo nie ma zadnego current gena :reggie:

Opublikowano

Minimalnie :lol: Niezłe ćpanie macie tam u siebie. Póki co m$ ma do nadrobienia przepaść, której żaden DirectX nie pomoże im przeskoczyć.

No pewnie, zielono nam z radości, jak będziesz w podskokach biec po Xone w 2016. Dlatego każdy woli przyćpać :reggie:

Opublikowano

W 4k nikt o zdrowym umysle nie uwierzy na obecnej generacji, ciekawi mnie po prostu czy wszystkie klapy rzuca sie na xbona z powodu minimalnie lepszych multiplatform, skoro tylko z tego powodu kupili ps4 :reggie:

4k to jakieś 8mln pixeli do napędzania przez GPU, dla porównania Full HD to około 2mln pixeli na ekranie.

Moim zdaniem obecne karty graficzne, z Titanami Z włącznie - nie są stanie reprodukować fotorealistycznego ruchomego obrazu nawet w 720p - żadna gra nie wygląda jak film. I jeszcze długo nie będzie, a osobiście wolałabym mieć fotorealizm filmu 60 fps w 720p niż sterylne powierzchnie w 4k. Ale oczywiście to w drugiej kolejności po grywalności. Driveclub wygląda cudownie, ale co z tego skoro ma model jazdy z Sega Rally z Saturna...

Co do DX12 i lepszej grafiki multiplatform w Xboxie One - nie wierzę w to, poza tym nie można zakładać, że biblioteki funkcji GPU używane w PS4 nagle dzisiaj przestaną być poprawiane i rozwijane, a ludzie od Open GL to Beniaminki i nic nie potrafią.

Ja oczywiście świadomie wybieram lepszą ogólnie rozumianą platformę do gier, czyli Xboxa One. PS4 zostawiam miłośnikom trawy w GTAV i deszczu na szybie w Driveclubie.

Opublikowano

Co to za gra bez trawy?

Opublikowano

Ja oczywiście świadomie wybieram lepszą ogólnie rozumianą platformę do gier, czyli Xboxa One. PS4 zostawiam miłośnikom trawy w GTAV i deszczu na szybie w Driveclubie.

Proszę powiedz nam jakie masz plany growe do września.

protip: DriveClub to nie tylko grafika

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Proszę powiedz nam jakie masz plany growe do września.

protip: DriveClub to nie tylko grafika

Granie według planów? Sorry - nie robię tego, gram w to na co mam ochotę - nie sprzedaję gierek po weekendzie :D

Prawdopodobnie w kolejnych miesiącach będę grała nadal FM5 (dopiero 330 level wbiłam - bez kodu VIP oczywiście), GTAV, Titanfall, Plants vs Zombies, Minecraft, Wormsy, Peggle, Dead Rising 3, Diablo III (jakiś fajny update był), Halo MCF - jestem pod koniec dwójki - jak dla mnie mistrzowska gierka. Do tego może kupię FH2 - ale to nie do końca mój typ gier. Wiedźmin 3 jakoś ma chyba wyjść przed wrześniem - jak się nie mylę - a lubię tą serię bardzo. Najbardziej ze wszystkiego czekam ostatnio na Forzę Motorsport 6. Inne premiery mnie nie interesują - wyjdą i będą fajne - wezmę. Ale ta generacja nauczyła mnie bardzo chłodnego podchodzenia do zapowiedzi gier.

EDIT: Mówiąc o lepszej platformie nie miałam na myśli lineupów exów tylko granie bez w(pipi)iania się ciągłego na niewydolność organizmu PSN,

zauważyć też muszę, że dla mnie to Xbox One ma najlepsze tytuły eksklusywne. Na PS4 mam dokładnie 0 gier (nie licząc upgrade BF4 do wersji na PS4), bo nie ma kompletnie nic ciekawego, a multiplatformy wolę grać tam gdzie one działają lepiej niż tam gdzie wyglądają lepiej (BF4 kupiłam przed kupieniem xboxa one).

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

Ja oczywiście świadomie wybieram lepszą ogólnie rozumianą platformę do gier, czyli Xboxa One.

:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.