Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A ja tam myślę, że Wiesiek na obie konsoli da radę i będzie wypas wizualnie. Gameplay na bank będzie genialny. Niemniej na PS4 chcę stabilne 30 klatek i jeśli da radę to 1080p. Po prostu wolę mieć rozdzielczość w grze równą mojemu TV. I choć widzę różnicę między 1080p, a 900p, nie ma jeszcze z tą ostatnią takiej wielkiej tragedii. Niemniej patrząc przez pryzmat rozwoju rynku, troszkę lipa, że 4K już śmiało puka do naszych salonów, a na konsolach ledwie 1080p :(

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ficusiu, nie mam jeszcze ustalonej daty, mam dużego backloga i inne wydatki (np. na życie). Ale jakbyś dał mi dziś kasę równowartości PS4, to bym kupił z miejsca ;)

o ratach nie slyszales? 40x 0% i masz ps4 za niespelna 40zł miesięcznie, a tak pewnie jeszcze z 3 lata bedziesz brendzlowac sie do standow w marketach lub do filmikow na youtube

Opublikowano

Już PS3 brałem na raty i mnie strasznie one wku*wiały. Nie lubię rat, wolę już ich unikać jak mogę.

Acz jak nie będzie wyboru, to się zastanowię. Na razie jeszcze parę gier trzeba ograć, by potem nie wspierać remasterów ;)

Opublikowano

A ja tam myślę, że Wiesiek na obie konsoli da radę i będzie wypas wizualnie. Gameplay na bank będzie genialny. Niemniej na PS4 chcę stabilne 30 klatek i jeśli da radę to 1080p. Po prostu wolę mieć rozdzielczość w grze równą mojemu TV. I choć widzę różnicę między 1080p, a 900p, nie ma jeszcze z tą ostatnią takiej wielkiej tragedii. Niemniej patrząc przez pryzmat rozwoju rynku, troszkę lipa, że 4K już śmiało puka do naszych salonów, a na konsolach ledwie 1080p :(

Tu się całkowicie zgodzę, wolałbym dopłacić do tych konsol drugie tyle i dać za sprzęt nawet 3 tysiące, ale mieć wypas technologiczny i obsługę 4K. Jak widzę teraz gry na PC w 4K to względem 1080p jest przepaść. Już nawet 2K robi kosmiczne wrażenie. 1080p staje się taką... dosyć niską rozdziałką :P

Ale jak jakakolwiek gra w tym roku na tych konsolach wyjdzie w 720p to będzie dramat.

Opublikowano

Tu się całkowicie zgodzę, wolałbym dopłacić do tych konsol drugie tyle i dać za sprzęt nawet 3 tysiące, ale mieć wypas technologiczny i obsługę 4K. Jak widzę teraz gry na PC w 4K to względem 1080p jest przepaść. Już nawet 2K robi kosmiczne wrażenie. 1080p staje się taką... dosyć niską rozdziałką :P

Ale jak jakakolwiek gra w tym roku na tych konsolach wyjdzie w 720p to będzie dramat.

Konsole to sprzęt dla mas, jako modny gadżet, jako dekoder telewizyjny, one sa robione pod publikę, żadna firma nie moze sobie na cos takiego pozwolić bo wtedy konsole kupiłaby garstka osób, zysków ze sprzedaży gier nie byłoby wcale, studia by upadły i cały sens gamingu tez.

Dlatego sa PC, jesli kogoś jara rozdzielczość to niech kupi sobie gtxa 980 i gra w 4K.

Opublikowano

No i exact wreszcie powiedział coś mądrego, ale i tak każdy o tym wie heh. Macio jak tak cie jara 4K to czemu PC sobie nie kupisz/upgradujesz?

Opublikowano

No i exact wreszcie powiedział coś mądrego, ale i tak każdy o tym wie heh. Macio jak tak cie jara 4K to czemu PC sobie nie kupisz/upgradujesz?

Mam odpowiednio mocny PC i monitor 4K, bo jest mi potrzebny do pracy przy grafice, więc widzę jaka to różnica ;) Exact ma rację, to jest jasne, ale idziemy z duchem czasu i w roku 2015 rozdzielczości typu 1280x720 nie powinny mieć miejsca. 1600x900 jeszcze ujdzie ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Bo PC nikogo. EA rucha blaszki, Ubi rucha blaszki, Square-Enix rucha blaszki. Wiecie, na Xboxie jest jeden, ale sprawdzony gwałciciel. Na PC jest istny gang bang i nigdy nie wiadomo z której strony nadejdzie analne wiertło.

A do tego Macio musiałby jazdę po burakach na jazdę oplem corsą wymienić. I musiałby mieć czas na pisanie petycji, kasę na kickstartery gier z grafiką jak Icewind Dale 2 , a także czas na pisanie że płatne demo MGS-a to mesjasz gamingu bo ładną grafę pc-towi wyjątkowo ktoś zrobił...

Opublikowano

A ty se graj w 720p heheheheehhe

sonowcu ratowcu karolowcu

Edytowane przez ragus

Opublikowano

dobrze ze Sony nikogo nie rucha....ohhh wait

Opublikowano

Mondrego na odsetki z ps3 ru,chają :D

Opublikowano

Drogie botki, myślę że to pora byście przestali się opierać i udawać że jest ok. To najwyższa pora, byście w okresie noworocznych refleksji, dołączyli do userów takich jak Soul czy easey , którzy to kiedyś błądzili, a dziś wiedzą co lepsze. Spójrzcie prawdzie w oczy. Gra o xboxowo-pctowym rodowodzie, robiona na dx-ie, przez polskich programistów, i okazuje się że i ona będzie wersją (naj)gorszą na Xboxie One. Przykro mi i pewnie innym, że zaufaliście Microsoftowi. Nawet takim gigantom może podwinąć się noga. Nie ma co się oszukiwać. Świat wybiera Playstation, Polska wybiera Playstation, FPE wybiera Playstation. To nie przypadek, a chłodna kalkulacja. 

Nie bójcie się. Przyjmiemy was z otwartymi ramionami. Będziemy znowu jedną, dużą, międzyosiedlową rodziną, jak za złotych czasów PSX-a i PS2. Nie będzie sporów, wyliczania klatek na sekundę, rozdzielczości i smutków że Bloodborne tylko na Playstation. W sklepie z używkami, gdy zapytacie "czy jest nowy Battlefield/RDR/Final Fantasy" to nie usłyszycie gburowatego "a na co ma być?" tylko z uśmiechem sprzedawca wskaże wam półkę z grami na jedyną, słuszną konsolę. Obiecuję dać wam spokój w CW i poza nim, jeśli tylko zgodzicie się sprzedać/wyrzucić Xboxy i kupić Playstation...

Ale w imie niby czego mamy do niebieskiego pospólstwa przystawać? Bo Korytarzyk 1886 i MDDS teraz wychodzi? A potem Uncharted 4 Downgrade Edition? A co potem?

Opublikowano

Bo PC nikogo. EA rucha blaszki, Ubi rucha blaszki, Square-Enix rucha blaszki. Wiecie, na Xboxie jest jeden, ale sprawdzony gwałciciel. Na PC jest istny gang bang i nigdy nie wiadomo z której strony nadejdzie analne wiertło.

A do tego Macio musiałby jazdę po burakach na jazdę oplem corsą wymienić. I musiałby mieć czas na pisanie petycji, kasę na kickstartery gier z grafiką jak Icewind Dale 2 , a także czas na pisanie że płatne demo MGS-a to mesjasz gamingu bo ładną grafę pc-towi wyjątkowo ktoś zrobił...

Wiesz, nie każdy jest takim betonem jak ty, ze ma jedną konsole 720p uciułaną z raty i jeszcze chce się podpiąc pod miano barona xD ty myślisz, że jestes w tej samej lidze co Yeti z 55 calowym tv czy Waldek, który mógłby wykupić cale twoje mysłowice? 

Drogie botki, myślę że to pora byście przestali się opierać i udawać że jest ok. To najwyższa pora, byście w okresie noworocznych refleksji, dołączyli do userów takich jak Soul czy easey , którzy to kiedyś błądzili, a dziś wiedzą co lepsze. Spójrzcie prawdzie w oczy. Gra o xboxowo-pctowym rodowodzie, robiona na dx-ie, przez polskich programistów, i okazuje się że i ona będzie wersją (naj)gorszą na Xboxie One. Przykro mi i pewnie innym, że zaufaliście Microsoftowi. Nawet takim gigantom może podwinąć się noga. Nie ma co się oszukiwać. Świat wybiera Playstation, Polska wybiera Playstation, FPE wybiera Playstation. To nie przypadek, a chłodna kalkulacja. 

Nie bójcie się. Przyjmiemy was z otwartymi ramionami. Będziemy znowu jedną, dużą, międzyosiedlową rodziną, jak za złotych czasów PSX-a i PS2. Nie będzie sporów, wyliczania klatek na sekundę, rozdzielczości i smutków że Bloodborne tylko na Playstation. W sklepie z używkami, gdy zapytacie "czy jest nowy Battlefield/RDR/Final Fantasy" to nie usłyszycie gburowatego "a na co ma być?" tylko z uśmiechem sprzedawca wskaże wam półkę z grami na jedyną, słuszną konsolę. Obiecuję dać wam spokój w CW i poza nim, jeśli tylko zgodzicie się sprzedać/wyrzucić Xboxy i kupić Playstation...

Ale w imie niby czego mamy do niebieskiego pospólstwa przystawać? Bo Korytarzyk 1886 i MDDS teraz wychodzi? A potem Uncharted 4 Downgrade Edition? A co potem?

U mendrka nic nie wychodzi on woli grać w ochłapy z plusa wersja ps3.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

piekne jest to ze pewnie w 2015 wiekszosc botow obok xone postawi ps4, a naczelny klap sony tego forum dalej bedzie ogrywac gierki na ps3 i pisac eseje o grach w jakie nigdy nie zagral

Opublikowano

No juz sie wylamuja, zrozumieli ze multiplatformy i exy najladniejsze na nadkonsoli. 

Opublikowano

Haha, z postów ragusa wyziewa tyle piany, że jedyny komentarz który mi się nasuwa, to:

c34cce98ff.jpg

Bluber jak zwykle robi z siebie suchego trolla, który udaje że nie widział mojej wspaniałej grafiki, gdzie jasno pokazałem że nie gram tylko w gry z Plusa, a nawet więcej ich kupiłem. Ale czego można się spodziewać po kimś, kogo nie stać nawet na własnego PSN ID  i musi się posilać cudzym, żeby wstydu nie było.

Sorry, ale typowo ksenofobiczne xbockie myślenie, jest obce wśród rodziny Playstation. Nieważne bowiem kto, jak, i kiedy oblał się niebieską chwałą. Wszystko jest dobre, jeśli jest dobre...

Opublikowano

Nawet podobny do ciebie.

Opublikowano

Ja napisze po raz przedostatni, ze tylko Yakuza w zrozumialym jezyku mogla by spowodowac kupno przeze mnie PS4. A tak to sorry...brak gier...brak perspektyw...

Opublikowano

skoncz juz (pipi)ic te farmazony - rownie dobrze mozna napisac, ze tylko Forza Horizon moze kogokolwiek przekonac do Loniaka, a tak to sorry, brak gier, exy, o ktorych nawet boty dawno zapomnialy i rozmazane multiplatformy bez spolecznosci.

Opublikowano

Bluber jak zwykle robi z siebie suchego trolla, który udaje że nie widział mojej wspaniałej grafiki, gdzie jasno pokazałem że nie gram tylko w gry z Plusa, a nawet więcej ich kupiłem. Ale czego można się spodziewać po kimś, kogo nie stać nawet na własnego PSN ID  i musi się posilać cudzym, żeby wstydu nie było.

Mam swoje psn id i ograłem uncharted w przeciwienstwie do ciebie a i the last of us szybciej :Coolface:

Opublikowano

Nawet podobny do ciebie.

Faktycznie, noszę bryle, mam kuca i blond włosy. Skoro jesteś tak ślepy, to nie dziwota że złe platformy do grania wybierasz...

Opublikowano

Spencer jest za(pipi)isty. Nie koloruje rzeczywistości jak Sony, nie wpycha kitu, nie mówi, ze coś działa w 1080p, kiedy działa w 1080i, nie sili się na wytworzenie wokół Xone otoczki najmocniejszej konsoli wszechświata, tylko mówi jak jest.

Szacunek dożywotni dla tego pana :sir:

https://www.youtube.com/watch?v=qDT_DSH1ezs

Opublikowano

skoncz juz (pipi)ic te farmazony - rownie dobrze mozna napisac, ze tylko Forza Horizon moze kogokolwiek przekonac do Loniaka, a tak to sorry, brak gier, exy, o ktorych nawet boty dawno zapomnialy i rozmazane multiplatformy bez spolecznosci.

ale co się burzysz tak samo pisałeś przed kupnem xo, że sunset wyglada ch.ujowo, że titanfall zero róznic itp itd

Opublikowano

Xbox One + Wii U to aktualnie najlepsze combo consolowe. 

Xbox do poważnych, dopracowanych i dorosłych gier (tudzież do Forzy).

Nintendo do niesamowitego gameplayu, pedalstwa i generalnie rozluźnienia przy ostatnim bastionie tru gejmingu

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

No juz sie wylamuja, zrozumieli ze multiplatformy i exy najladniejsze na nadkonsoli. 

ale czy najlepsze?

driveclub stal sie goty praktycznie dopiero w grudniu 2014, na premiere to byl zart, z drugiej strony horizon2 z tona zawartosci sprawnie dzialacy od dnia zakupu

lbp3 - najgorsza i najkrotsza czesc serii, na rpemiere tonela w bugach

second son - solidny i ladna kontynucja serii, ale po tym co widzialem jak gralem chwile w sunset to mimo wszystko to wlasnie ex od m$ wydaje mi sie bardziej rajcowny (szkoda, ze systemu walki wrecz z first light nie dali do second son)

singstar - totalnie wykastrowany wzgledem jakiejkolwiek czesci z ps2, brak miliona trybow, teraz nagle pat(pipi)a

m$ dal pupy w 2014 w exach jedynie z kolekcja halo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.