Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

na razie sam gruz :frog:

co do długości The Order

nie jeszcze nie skończyłem :P

w nocy zacząłem 6 rozdział i spokojnie jakieś 6h gry, chodze wszędzie i sprawdzam zakamarki nie śpiesząc sie zbytnio

nie wiem ile jeszcze przede mną, nie sprawdzałem ile jest rozdziałów aby sobie nie psuć

wiec te komentarze o 5h może i prawda, ale co to za gra

Przecież tam podobno nie ma żadnych znajdziek :facepalmz:

lol są

zapiski do fonografu, gazety, zdjecia i coś jeszcze znalazłem

Jaja Yetiego?

Edytowane przez Mejm

Opublikowano

Pierwsza godzina Ordera za mna. Nie rozumiem ludzi w temacie o tej grze ktorzy pisza ALE NIESAMOWITE WRAZENIA, ALE ALE SUPER.

Chyba wydali 259zl na gre i chca w to wierzyc. Narazie (pipi), jako taki film, zero wolnosci, zero kontroli, no ale zobaczymy co bedzie dalej.

jeśli ktoś tak pisał to raczej trollingu nie wyczułeś :D

Opublikowano

A ten drugi screen to z jakiej to gry jest, blubi?

Planetside 2

Opublikowano

troche nudne sie juz to robi - porownywac Skyrima do The Order...

Velius - mniej jest grania niz w takim Havy Rain ?

Heavy Rain to shooter?

Aha.

Opublikowano

Ja (pipi)ie Czezky - zachowujesz sie tak, jakbys sam chcial zaraz kupic konsole z bundlem. xD

Przechodzi na sluchawce z Soulem, lata po kazdym portalu czytajac opinie ludzi, a pewnie gdyby mial mozliwosc juz dawno widzielibysmy nowego calaczka w profilu. Pewnie taka sam gra jak Ryse - 2 wieczorki i do wy(pipi)ania, o czym tu rozmawiac ? Sam z ciekawosci dzisiaj sprawdze, jak fabula i gunplay bedzie beznadziejny to ja oddam i napisze w temacie.

Planetside - niedlugo jako konsolowy ex na PS4! :banderas:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Pierwsza godzina Ordera za mna. Nie rozumiem ludzi w temacie o tej grze ktorzy pisza ALE NIESAMOWITE WRAZENIA, ALE ALE SUPER.

Chyba wydali 259zl na gre i chca w to wierzyc. Narazie (pipi), jako taki film, zero wolnosci, zero kontroli, no ale zobaczymy co bedzie dalej.

jeśli ktoś tak pisał to raczej trollingu nie wyczułeś :D

Przecież tam koleś 100% powagi pisze, że mu się czasy pierwszego RE przypominają xd

Opublikowano

ale co to za porównanie w ogóle do Skyrima

ja nie bronie czasu gry Ordera, tylko dementuje te owiane złą sławą 5h

W sumie masz rację.

Ku przypomnieniu Crysis 3 (pomimo, że nie ex) też miał być niesamowity itp. ale był cholernie krótki i płytki. Przerost formy nad treścią - to jest rak branży.

Opublikowano

Postaram sie dzisiaj skonczyc cala gre do 16 bo potem do roboty. :Coolface: Wtedy wydam obiektywna opinie. Grafika robi wrazenie, widzialem taka na benchmarkach do PC.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

ale co to za porównanie w ogóle do Skyrima

ja nie bronie czasu gry Ordera, tylko dementuje te owiane złą sławą 5h

W sumie masz rację.

Ku przypomnieniu Crysis 3 (pomimo, że nie ex) też miał być niesamowity itp. ale był cholernie krótki i płytki. Przerost formy nad treścią - to jest rak branży.

A ja mialem akurat faze na gre w "komandosow" i C3 mi bardzo podszedl. C2 tez.

Opublikowano

Sam z ciekawosci dzisiaj sprawdze

Pisales to juz ze 20 razy.

Musisz byc strasznie ciekaw :teehee:

Opublikowano

ja ogladajac gameplaye  z ordera i dowiadajac sie ze gra powstala 5lat jestem wrecz niemal pewny ze w fazie konceptu ta gra miala zmierzac na vite lub psp - gdy juz zaczyna sie strzelanie - cala ta klaustrofobiczna kontrukacja lokacji, watkie korytarze, przejscia gdzie tylko sie chodzi, smiesznie umieszczone murki i przeszkadzajki, beczki wybuchowe pod rzeczami do wysadzenia, slabe AI, przeciwnicy wylaniajacy sie jak w duck hunt - no wypisz wymaluj gra z handhelda. Sony w pewnym momencie pewnie stwierdzilo ze projekt trzeba przerzucic na next gena bo klimat i uniwersum obiecujace, gameplay zostal, RaD stwierdzilo ze moc ps4 pozwoli im dopakowac oprawe wiec wszystko poszlo w oprawe, do cut scenek wcisneli qte i tak powstal Order1886

Opublikowano

W sumie racja, Ficek. W końcu RaT specjalizowało się od zawsze grami na handheldy. 

Opublikowano

Zobaczyli, że nikt gier na vite nie kupuje więc przerzucili na PS4. Seems legit. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

nawet czas gry (w sensie ten po odliczeniu cutscenek) pokrywa sie z czasem w jakim zazwyczaj konczy sie gierki akcji na handheldach czy urzadzeniach przenosnych co tez wg mnie potwierdza moja teorie

zeby kogos zaraz nie pomioslo to prostuje - te cale cinematic experience, oprawa, qte to wartosc dodana po przesiadce na ps4, po prostu pewnie RaD usiadl do stolu i zaczal sie zastanawiac na co spozytkowac moc nowego urzadzenia majac juz trzon gry stworzony gdy juz ich mizerne bebechy handheldu nie ograniczaja wiec wymyslili takie cos

Opublikowano

Ja wiem że ten cały Order to pomyłka i rak branży. No ale dał bym chłopakom szanse na kontynuacje. Tam wszystko jest spoko tylko zrobic wieksza swobode, dluzszy czas gry i cos moze z tego byc. Raczej drugiego takiego bledu nie popelnia.

Opublikowano

The Order powstawał chyba pierwotnie z myślą PS3, ale doszli do wniosku, że nie zrobią tego, co chcieliby zrobić, więc przenieśli grę na PS4. Jest ona jaka jest nie dlatego, że powstawała z myślą o handheldzie, tylko dlatego, że RAD nie miało pomysłu na gameplay. Pamiętam wywiad z Weerasuriyą po E3 2013 (bodajże z Eurogamera), gdzie gość wprost powiedział, że od dawna miał pomysł na setting, ale na całą resztę już nie. Dopiero jak zagrał w Uncharted 2 to się odblokował.

Edytowane przez Enkidou

Opublikowano

ogolnie chwala recenzja, niech tylko sprzedaz bedzie srednia to sie sony i reszcie odechce tworzyc takie miksy

Opublikowano

Sam z ciekawosci dzisiaj sprawdze

Pisales to juz ze 20 razy.

Musisz byc strasznie ciekaw :teehee:

Te hejty tak na mnie wplywaja ^^ Chce zobaczyc co lepsze - Order, czy Ryse.  :teehee:

Ficus - te ciagle (pipi)enie developerow, ze tworzyli dany tytul 5 lat to pewnie marketingowy belkot, no chyba ze pierwsze 3 lata rysowali postacie na kartkach papieru xD. Ostatnio wszytkie gry tworza 5 lat, wyscigi, Destiny, The Order ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wydaje mi się, ze praca na całym konceptem i spójnym designem oraz zrobienie takiej grafiki to spokojnie 5 lat na to poszło, zależnie czy mieli duży team czy nie. Zresztą co mogło wyjść ze studia, którego założycielami byli kolesie od robienia cinematiców w gierkach blizzarda :lapka:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

ciekawe co dalej z RaD - przypominam ze to nie jest studio wewnetrzne sony

ogolnie sony niech zrewiduje dzialy 2nd party bo sumo digital tez dalo trzody z lbp, nie pogniewalbym sie tez by wreszcie ujawnili nad czym grzebie bend studio (ehh kolejny spadochroniarz z handheldow), guerilla czy media molecule albo na boga pokazali cos z ratcheta, ktory dalej uparcie wg nich ma miec premiere w tym roku

Wydaje mi się, ze praca na całym konceptem i spójnym designem oraz zrobienie takiej grafiki to spokojnie 5 lat na to poszło, zależnie czy mieli duży team czy nie a tym bardziej, że nie mieli dużego doświadczenia w robieniu gier na stacjonarki. 

tez mi sie wydaje ze 5lat to nie wal - oni sa mali, a order hiper dopracowany jesli chodzi o technikalia i caly design i koncept - to zajmuje kupe czasu

Opublikowano

no w temacie o orderze pisalem ze jesli dali zielone swiatlo temu to az sie trach bac czym bylo to skasowane cos od santa monica - a moze mialo gameplay i replayality i klocilo to sie z aktualna polityka firmy?

Opublikowano

No to ich pierwszy tytuł na duże konsole. W dodatku wielkim teamem nie są. Dałbym im drugą szansę, bo setting czy dopieszczanie szczegółów otoczenia, to im wychodzi.

Jak mam być szczery, to ich wcześniejszy dorobek nie jest tak świetny. Daxter - spore rozczarowanie. Gra jest krótka, a nie mogę się zmusić do jej dokończenia bo ciągle mnie irytują kolejne patenty. Level design też nie jest idealny. Może w 2005 była do przełknięcia. GoWy - No tu już lepiej, ale szczerze to jest taki sam korytarzyk jak Order, w pewnym sensie.

No i Okami... słaby port.

RaD musi się lepiej zastanowić nad swoją wizją.

Edytowane przez Figaro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.