Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie mam czasu za bardzo odkręcać tutaj manipulacji, ale...

...Ale i tak nikt nie chciałby tego czytać, więc pozdrawiam i życzę wesołych świąt w nibylandi.
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Owszem, jest to średniak graficzny ale mówienie ze gra jest brzydka...

Expert, przez te klapki już nawet nie widzisz kto co napisał. 

Opublikowano

absolutnie nie kladzie, sunset czy horizon2 technicznie nosem wciagaja blooda

ja tam szanuje ta gre, design jest arcygenialny, sama gra super dla tych co lubia taki typ gier, ale nie liczac rozdzielczosci ta gre praktycznie moglyby odpalic past geny wg mnie

nie grałeś to sie nie wypowiadaj

Opublikowano

Owszem, jest to średniak graficzny ale mówienie ze gra jest brzydka...

Expert, przez te klapki już nawet nie widzisz kto co napisał. 

No właśnie niektórzy tutaj nie rozumieją, że grafika=/=oprawa artystyczna. 

Opublikowano

Gdzie to się w ogóle sprawdza?

Opublikowano

Tyle razy to było i zawsze zapominam jak to się sprawdza.  :frog:

Opublikowano

absolutnie nie kladzie, sunset czy horizon2 technicznie nosem wciagaja blooda

ja tam szanuje ta gre, design jest arcygenialny, sama gra super dla tych co lubia taki typ gier, ale nie liczac rozdzielczosci ta gre praktycznie moglyby odpalic past geny wg mnie

nie grałeś to sie nie wypowiadaj

gralem i sie wypowiadam :)

Opublikowano

Chyba pierwsze zdjęcia z blooda w tym temacie bez poprawek. Ta gra po prostu tak wygląda. Dla jednych graficznie to 8/10 (czyli bardzo dobrze), a dla innych techniczny koszmarek z fajowskim designem.

Niby te, które sam wcześniej wrzucałem, po photoshopie były? :lol:

Opublikowano

tak patrzę na top postujących tutaj ludków i poza szują najwięcej nawalił Ficuś. I kto jest tutaj bulduperem ( ͡º ͜ʖ͡º)

mazzeo na 8 edycji CW raz mam wiecej postow od ciebie i wogole pierwszy raz jestem w czolowce, w pozostalych 7 to praktycznie nonstop albo miales najwiecej postow albo byles w czolowce, tak masz razem z bulduperem bol dupy i tylko udowadniasz swoje podwojne standardy

Opublikowano

Gdzie to się w ogóle sprawdza?

Tyle razy to było i zawsze zapominam jak to się sprawdza.  :frog:

Klikacie na liczbę odpowiedzi przy nazwie tematu ;)

Opublikowano

Jeszcze jeden post i zrównam się z  legendą CW :obama:

Edytowane przez asax

Opublikowano

Jeszcze inni z kolei, że oprawa graficzna to nie tylko piksele, tekstury i poligony, ale również efekty świetlne i cząsteczkowe, czy animacje postaci i wrogów (falujące futro Bestii na moście, ruch płaszcza na wietrze, czy podczas zeskoku, upierdalanie całej postaci we krwi włącznie z facjatą);

11071405_888193774575796_571947766334663

Jeśli BB to grafika z ps3, tędy Soulsy powinny powinny chodzić w takiej samej jakości i framerate już na pierwszym x-boxie. Uprzedzam retardową myśl; A no nie chodziłyby tak dobrze. Cytat taktyczny dla podkreślenia swojej legitymacyjności:

Jak grafika w grze od From jest "w porządku" to wiecej mi do szczescia nie potrzeba...

No i ta krew na ubraniu oraz animacja jak spadamy, wstajemy...plaszcz sie rusza jak nalezy. Zyc nie umierac. :banderas:

No ale technicznie 5/10. :kaz: Rozpieścili was tymi rynnowymi benchmarkami. [*]

Opublikowano

Oczywiscie nobody widziales BB na zywo i wiesz co mowisz. A nie, przeciez ty nie masz ps4 :reggie:

Opublikowano

Jeszcze inni z kolei, że oprawa graficzna to nie tylko piksele, tekstury i poligony, ale również efekty świetlne i cząsteczkowe, czy animacje postaci i wrogów (falujące futro Bestii na moście, ruch płaszcza na wietrze, czy podczas zeskoku, upierdalanie całej postaci we krwi włącznie z facjatą)

To tak, ale animacje postaci czy wrogów to już jest mechanika gry, a nie oprawa graficzna. Prędzej wygląd wrogów można podpiąć pod grafikę. 

Opublikowano

To co Nobody wpisał zwie się tak ładnie - oprawa audiowizualna - do niej też zaliczamy design ;) Dlatego BB dostaje takie oceny, bo za A/V należy mu się z 9/10 - art-design robi w tej grze kapitalną robotę i jest jednym z lepszych, jakie widziałem ;)

Opublikowano

Oczywiscie nobody widziales BB na zywo i wiesz co mowisz. A nie, przeciez ty nie masz ps4  :reggie:

Gdzie skłamałem? Czy może skłamała osoba, która ją ograła, nagrania gameplayu z gamersyde, albo screen z gry?  :facepalmz:

@suteq

chodziło mi ogólnie o oprawę video. na takie rzeczy przekłada się częściowo także animacja. Porównaj sobie ile drobnych szczegółów zamieszczono np. w demie U4, a ile w The Order. 

edit:

@macio

Art design to jedno, na pozostałe aspekty w ocenie oprawy wpływa także wspomniana gra światłem i cieniem, fizyka, czy szczegóły pokroju wspomnianego pokrywania się krwią. Technicznie oprawa zasługiwałaby na określenie "kiepskiej" dopiero po odarciu jej z powyższych elementów. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Piekne jest to ze krew na ciuchach i twarzy brudzi sie stopniowo, a jak uyebiesz caly pysk majac jakas maske na sobie, to po jej sciagnieciu, czesc ktora byla zakryta jest czysta :fsg:

Opublikowano

Nintendo takie dobre, o tym nie słyszałem

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Najpierw Capcom teraz Nintendo :P

Opublikowano

no siema a co tam u ciebie? a swieta swieta, wyskoczylem przewitac sie z ziomkiem, ktory zjechal z Londynu, wlasnie wrocilem

zaraz siadam do Bloodborne - cel ubic bossa z pajakami, a pozniej tego zielonego smoka, za ktorego mozna dostac rente ksiezniczki

jest dobrze, a co tam u was?  no to wesolych swiat :)

Opublikowano

Wiemy Fanek, że skończyłeś 18 lat i możesz już legalnie alkohol kupić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.