Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Czy leci z nami pilot?

Nie wiem czy leciał, ale teraz na pewno już nie. Dostał raka i wyskoczył z samolotu po przeczytaniu twoich bzdur.

1.Mendrek gra w rozmazane DA z 2009, które jest technicznie niedorozwinięte w wersji na PS3 (gra bo nadrabia przed DA: I , czyli po drodze jeszcze dodatek do jedynki do ogrania jak będzie chodził po 2-3 zeta i Dragon 2 jak dadzą w plusie, czyli lekko można założyć, że DA: I odpali w okolicach 2023).

Oczywiście wyciągnąłeś sobie to z bolącej pupy, prawda? DA już dawno powykupowane.

0ae081d15b.png

2.Nie wie, że edycja gierki, która wydana na konsole kosztowałaby ok.300-350 zł można kupić na PC za 130 zł.

Pomijając że ta gra, to co najwyżej w Plusie mogłaby wyjść na premierę, jako trzecia gra supportująca główny roster, to i tak o 110 PLN za dużo. Baldur's Gate 2 można za dwie dyszki na Allegro wyrwać, a ktoś nawet mógłby nie zauważyć różnicy.

3.Nazywa ją technicznym koszmarkiem (WTF?), a sam gra w (pipi) rozmazane z punktu 1, które w dniu premiery konsolomaniaki nabywały za łaskawe 200 zł w wersji pudełko+płyta.

Aaa, bo to PoE powinienem był nazwać growym benchmarkiem i prawdziwą rewolucją wśród RPG? :D

I nie chodzi mi tylko o grafikę, na punkcie której najwidoczniej jesteś zafiksowany. Ja cenię sobie rozmach, czyli klimat lokacji, architekturę, muzykę i zaaranżowane w nią siły, liczbę możliwości jaką otwiera przed sobą elektroniczny rpg, dzięki czemu zbliża się do urealnienia tych prawdziwych sesji rpg w gronie znajomych. Zapytam wprost. Czy w tym dziele Obsidianu są np. romanse między postaciami? Czy gra ma wbijający się w beret muzyczny motyw przewodni (taki jak stworzył do DA wielokrotnie nagradzany Inon Zur). Czy gra pozwoli poczuć ten dreszcz emocji gdy zza wzgórza wyłoni się strzelista wieża ukryta wśród kniei? No właśnie. I to pomimo tego, że PC byłby zdolny do takich atrakcji. Dlatego koszmarek.

Pomijam już fakt, że jak komuś gra na konsoli nie spasowała, to ją sprzedawał, bo była fizyczną kopią.

4. Kilka stron wcześniej próbuje wytłumaczyć, że Pillarsy są technicznie fe i w ogóle, nie takie jak być powinny w 2015, a przypomnijmy w jakie gierki gra nasz ulubieniec w 2015.

W każde dobre. I nie nabijam się z PIllarsów, bo przecież w swojej klasie to całkiem udana musi być pozycja. Nabijam się z faktu, że komputrowcy robią z siebie technologiczną master race, a grają w gry które poszłyby na Playstation 2. Co więcej, sami sobie je fundują!

5. W jednym poście twierdzi, że gameplay najważniejszy (no w końcu gra w starocie w 2015, więc spoko), by zaraz napisać brednie, że DA1 graficznie bije Pillarsy (tak, mowa o edycji którą ogrywa na PS3... widocznie sporo się zmieniło od czasu kiedy 6 lat temu ją przechodziłem, kiedy za grafę można było dać 6-7/10 +

Widzisz, a pomimo tego co piszesz, to gra w wersji na PS3 ma średnią 87. Całkiem wysoko, jak na rzekomego crapa? Co jeszcze lepsze, na X360 gra ma średnią 86. Niby punkt, a jednak nie wypomniałeś wersji na X360, tylko na PS3. Ot taki szkopuł, jak bardzo jesteś uprzedzony i niedoinformowany.

I tak, wiadomo że w miarę porządnie zrobione środowisko TPP 3D > rzut izometryczny (na ręcznie rysowanych tłach w dodatku). Nie powinno się pretensjonalnie negować pewnej ewolucji jaką czynią gry w kierunku realizmu. Inaczej utknęlibyśmy w erze 8 bitów.

i że PCciarze to frajerzy, bo kupują drogi sprzęt, a grają w brzydkie gierki. Nie wiem, może się mylę, ale jeżeli dorosła osoba wydaje 4000 zł na sprzęt do grania, to sprawdza najpierw w co będzie mogła na tym pograć (zwłaszcza, że na PC nikt nie robi ludziom wody z mózgu na skalę działań SONY z kampanii promocyjnej PS4)

Ahaha, dobre :D Po tym co wyprawiają producenci hardware na rynku PC-towym, jak mieszają z nazwami, jak manipulują w danych, a nawet kłamią w żywe oczy (jak ostatnio Nvidia), ty piszesz że na PC nikt nie robi ludziom wody z mózgu. Chyba masz na myśli to, że już nikt nie musi - oni już wszyscy mają pod czaszkami co najmniej ocean.

A jak go nie stać, to kupuje PC w cenie nowej konsoli i gra w starocie sprzed 6 lat,

Po co, skoro może na tym samym PC-cie odpalić takie PIllarsy z 2015. Ba, może nawet poczuć się jakby grał w starocia sprzed 6 lat :)

No i dzięki cenom gier na PC zawsze można grać w świeższe tytuły, np. sprzed 3-4 lat! No frajerzy ci PCtowcy, nic nie myślą i taka dają się robić, a Mendrek jak już przejdzie DA to może go komuś sprzedać za 10 zł i już będzie miał połowę kwoty na zakup DA2!

Chciałem kolejny raz obalić mit o tanich grach na PC, ale exact już mnie wyręczył. Nie jest to trudne. Każdy może wejść na Steam czy Origin i zobaczyć gry w cenach rzędu co najmniej 170 PLN. No chyba że kupujesz lewe klucze czy kradniesz z zatoki jak suteq. Albo czyhasz miesiącami na humble cebundle jak raven_raven. Ach ci rycerze blachy...

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Od wypowiedzi mendrka nie jeden by sie targnal na swoje zycie.

Opublikowano

Albo czyhasz miesiącami na humble cebundle jak raven_raven. 

Ahaha i kto to mówi? xD Powiedz mędrek ostro płakaleś jak okazało się, że Dishonored w tym miesiącu w cebula plusie?

Opublikowano

dzięki Velius przez ciebie oplułem monitor laptopa

Opublikowano

W dobrej cenie nawet ten wiedzmin, szkoda ze nie mozna grac bez znajomosci poprzednich czesci.

Opublikowano

W dobrej cenie nawet ten wiedzmin, szkoda ze nie mozna grac bez znajomosci poprzednich czesci.

i to tylko w formie tekstowej.

Opublikowano

A co Guernica będziesz miał jakiś test na początku? XD

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Mendrek starales sie kiedys o angaz w sony? widzialbym cie jako glownego zarzadzajacego ich kontem na facebooku

Opublikowano

No podobno ma być, jak nie zdasz to nie mozesz odpalic gry.

Opublikowano

Widzisz Ex jak wygląda porządny trolling? Mendrek bierze 5,5 za godzinę korepetycji.

Niszczenie Mendrka jest zbyt proste, nawet nie chce mi się odpisywać :(

Opublikowano

Przydałby się nowy Deus Ex.

oj tak, byle nie tak plastikowy i sterylny jak HR 

Wylyź, bo nie wiesz co dobre. 

w sensie ze to byly jego pozytywne cechy? wez no moze wypowiedz sie o cp za 5 lat czy cos :/

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

przecież w tej grze nie o szczegółowość grafiki chodziło

Opublikowano

>grafika 

>deus ex

wybierz jedno

Opublikowano

Albo czyhasz miesiącami na humble cebundle jak raven_raven.

Ahaha i kto to mówi? xD Powiedz mędrek ostro płakaleś jak okazało się, że Dishonored w tym miesiącu w cebula plusie?

zgłosiłem go, mam nadzieję, że zostanie ukarany

widać, że du,pka zabolała, mission completed :le_lenny_face:

Opublikowano

przecież w tej grze nie o szczegółowość grafiki chodziło

mamy 2015. pora znac roznice miedzy grafika a stylistyka. ok, dla jednych stetylnosc = uboga oprawa i uproszczenia geometrii, dla innych szczegolowosc otexturowania i ich design. no wiec dla ulatwienia dodam ze chodzi o to drugie. HR to w 95% wypolerowane sciany z plastiku i umyte zule

Opublikowano

skąd wiesz, że w 2027 sciany nie będą tak wyglądać a żule nie będą już nigdy brudni?

Opublikowano

design Dolnej Henghy, czy slumsów New Detroit to jedna z najwyższych półek wirtualnego cyberpunku. także przez "pszczelą" kolorystykę, która nie znalazła się tam przypadkiem. walą mnie technikalia. to była najfajniejsza gierka fpp minionej generacji. :lapka:

Opublikowano

Deus Ex HR świetna gra - po kwadransie zabawy zastanawiałem się, czy wy.je.bać grę do kosza, czy zostawić na później. Swoją drogą u japońców pięknie zrobili - nawet dubbing jest kitajski przez co miałem ubaw po pachy przez te 15 minut.

Opublikowano

kumam nobody, ale to nadal jest zbyt sterylne. (pipi)a no nie wiem jak Ci to wytlumaczyc. budynki tych slumsow byly za malo odrapane, za malo smieci na ziemii, za malo graffiti, jakichs takich smaczkowych detali ktore odroznialyby jeden zaulek od drugiego itd. no i przede wszystkim, za malo industrialnej architektury w tym swiecie. za malo drapaczy chmur w ktore mozna bylo wbic i stanac na krawedzi dachu by ogladac cala ta neonowa zblurowana abtrakcje. 

no i poza tym zerowa zmiana w wygladzie bohatera, albo bierne upgradey typu lepsza celnosc, albo dodatkowa animacja wybuchu tajfunu/spadania. a gdzie zmiana wizualna? nie chcialo sie. wieksze miejscowki- nie chcialo sie. arsenal ...? przemilcze, ok 10 sztuk. zachowanie npc na ulicy? oksryptowane do: stania, grzebania w smietniku, opierania sie o sciane.

nie hejtuje tej gry, byla ok, dobre 8/10. fakt ze byla to jedna  z lepszych strzelanek sprawia ze mam niedosyt. jest tutaj w (pipi)e do rozwinieicia na rozne sposoby, a tak naprawde, to dostajemy w kolko to samo.

Opublikowano

"zerowa zmiana w wygladzie bohatera"

Przecież to jest gra FPP. Gdzie Ty chcesz typa oglądać? Na cutscenkach, które w każdej grze się przewija bo szkoda marnować czas na mierną fabułę?

Opublikowano

Deus Ex HR świetna gra - po kwadransie zabawy zastanawiałem się, czy wy.je.bać grę do kosza, czy zostawić na później. Swoją drogą u japońców pięknie zrobili - nawet dubbing jest kitajski przez co miałem ubaw po pachy przez te 15 minut.

dlaczego ty zawsze musisz hejtować wszystko to co kocham, co?  :dog:

Opublikowano

Przecież to jest gra FPP. Gdzie Ty chcesz typa oglądać? Na cutscenkach, które w każdej grze się przewija bo szkoda marnować czas na mierną fabułę?

nieprawda. jak kucniesz za oslona do pasa, albo niezniszczalnym winklem, to cie widac!

a ze robisz to przez hmm  30% gry to chyba warto zadbac o takie rzeczy.

Opublikowano

Nie hejtuje, po prostu twierdzę, że gra jest 'specyficzna'. Nie wyrzuciłem do kosza. Czeka na półce aż zagryzę zęby i po nią sięgnę.

Opublikowano

Dobrze ograna gra ping widze xd, gdzieś połowa gry to skradanie, które jest w tpp.

Opublikowano

jak z dubbem po japońsku to faktycznie będzie z tego dobra komedia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.