Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Przypominam, że to Sony w TLoU Remastered rozpoczęło modę na zmianę opcji graficznych :reggie:

bioshocki na past-genach (przynajmniej ogrywana przeze mnie jedynka i dwojka na ps3) tez juz mialy opcje graficzne

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Już widzę jak wydawcy rzucają się do wydawania gier na blaszki, gdzie większość ludzi popyla na przedpotopowych kompach i lapkach z Biedry, a na dodatek musieliby dzielić się szmalem z zatoką i cyfrową cebulandią. Nawet małe studia, które przebiją się do mainstreamu, pierwsze co robią to spierniczają na konsolowy rynek. Jakby na rynku został tylko PC, to mielibyśmy potężny regres - nikt by nie robił i optymalizował gier dla folkoru posiadającego coś więcej niż lapka za 1200 PLN. Prędzej mielibyśmy zalew gier wyglądających jak Pillarsy... :reggie:

Opublikowano

Nie masz racji Maciomaniak, rynek konsol nie był nigdy tak duży jak teraz, nie generował nigdy tyle pieniedzy jak teraz, teraz opłaca sie bardziej robic gry niz filmy.

Tak wiec nie, nikt z rozłożonymi rękoma to Gabena nie bedzie szedł.

Premiera GTA V i Wiedzmina 3 szybko zweryfikuje poglądy blacharzy i beda lecieć z rozłożonymi rękoma ale po PS4, bo na dzis dzień wydać 2000zl zeby Wiedźmin poszedł na minimalnych to gruba przesada.

Nie przeczę, że rynek GIER jest ogromny i znacznie większy niż kiedykolwiek wcześniej, a GTA V w 3 dni przebiło najbardziej dochodowe filmy wszechczasów ;) 

Nie będę się spierać o wyższość PC nad konsolami, bo temat i tak został wyczerpany.

Opublikowano

no ja gram na xone w 1080p, pewno mam wersję z lepsza kartą graficzną i więcej ramu.

aw yiss, zgadzam się, słabe psychicznie jednostki niech już zmykają na blaszkę i niech inwestują w STEM xD

jaka rewizja :P

Opublikowano

Oczywiście, że pecet jest mocniejszy, ma większe możliwości zwłaszcza pod względem upgradu. Co do tego nie ma wątpliwości. Problem to cena oraz komfort grania, może też przyzwyczajenia. Ja jestem konsolowcem od zawsze i po prostu wolę grać na konsolach, nie ma dla mnie znaczenia, że na pececie gra wygląda lepiej. Wystarczy, że na konsoli wygląda dobrze. Z drugiej strony jednak pecet oferuje nam darmowy online i tańsze gry i większą ich ilość. Gram na blaszce chyba tylko w civilization i hearthstone. Czasem odpalę klasyki d2 czy heroes 3. Myślę, że gdy kupię 3dsa, to będę już spełnionym graczem. Ogromna baza gier, wliczając back z dsa, w tym rewelacyjne eksy.

Opublikowano

jaka kupa :P

Chwalisz się czy żalisz?

pytałem o rew.izje

Opublikowano

Oczywiście, że pecet jest mocniejszy, ma większe możliwości zwłaszcza pod względem upgradu. Co do tego nie ma wątpliwości. Problem to cena oraz komfort grania, może też przyzwyczajenia.

No, dla mnie np granie na PC jest wygodniejsze, rozkladam sie w swoim mega fotelu w pozycji pol lezacej, myszke w lapie, w drugiej razer nostromo i jade sobie w gierki jak Pan. Jak mam ochote to podlacze TV, wezme pada i ogrywam na kanapie. Ale masz racje, kwestia przyzwyczajenia, jedni wola tak, inni tak.

Ja tam lubie PC ze wzgledu na ciekawe gatunki gier i strategie ktore uwielbiam, tego na konsolach niestety nie uswiadcze mimo ze one w latach swietnosci tez mialy ciekawe i oryginalne gatunki ktorych prozno bylo szukac na PC.

Teraz konsola to glownie pif paf i brum brum wiec coraz mniej te next-geny interesuja bo zaden z tych gatunkow mnie nie ciagnie.

Opublikowano

Co te Pecety ostatnio na tym forum, to ja nawet nie.... :frog:

Opublikowano

Ten moment wejścia do CW, by zobaczyć, że jest się 20 stron w plecy... :frog:

Ja mialem 12, ale bywalo nawet 70. Polecam bardzo rolke myszki i zatrzymywanie sie przy postach ze zlota gwiazdka, bo sensu czytania pozostalych nie ma.

Opublikowano

Nie moge doczekac sie premiery GTA V na PC.

A co? Nie wiesz czy Ci "pujdzie"?

:kaz:

Czytalem wrazenia redaktorow i V na Pc jest znakomicie zoptymalizowana i sam Rockstar do ultra polecil wlasnie Gtx 660 czyli taka karte jaka jest w zalecanych.

Niech sie lepiej biora za jakiegos addona do V.

Opublikowano

Ale będzie dzisiaj grane, full hd, wszystko na ultra i 60fps w takim molochu :banderas:

Opublikowano

czekasz na te screeny od blacharzy z wlaczonym frapsem?

Opublikowano

czekasz na te screeny od blacharzy z wlaczonym frapsem?

Tez.
Opublikowano

Oczywiście, że pecet jest mocniejszy, ma większe możliwości zwłaszcza pod względem upgradu. Co do tego nie ma wątpliwości. Problem to cena oraz komfort grania

Co do ceny jak zawsze można się spierać a komfort grania na konsolach to żaden komfort przy tym jak można sobie zorganizować PCtowy setup. W dodatku niedługo wychodzi Steam Link więc ten argument zostanie całkiem pogrzebany.

Z każdym kolejnym rokiem będzie tylko gorzej, wcale się nie zdziwię, jeżeli za jakiś czas powstaną duże gry na wyłączność dla PC, które zjedzą konsolowe produkcje nie tylko grafiką, ale i mechaniką rozgrywki (patrząc na obecny rozwój tego rynku, jego wartość i rozkwit mniejszych studiów developerskich). 

Niee, Sony i MS mają hajs i nie pozwolą na to ale odnośnie mechaniki rozgrywki to ciekawe czy konsole kiedyś ujrzą grę z tak zaawansowaną fizyką jak wyśmiewany tu Star Citizen. Łącząc tą fizykę z proceduralnym modelem zniszczeń i szczegółowością z jaką wszystko jest w SC zrobione mamy obraz tak "next genowej" gry na jaką chyba każdy czekał na konsolach wraz z wejściem nowej generacji.

Opublikowano

steam link fajnie wyglada, mega wygoda ale ten steam juz widac ze jak tylko bedzie mial mozliwosc to bedzie ruchac jak wszyscy. przykład? chcesz gta 5 na stemie, jasne 50 euro, tylko cyfra, nie podoba sie / masz pudelko to nara

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Steam rucha, Niny rucha, Sony rucha...tylko MS mnie nie rucha bo to jest milosc <3

Opublikowano

Pokażesz nam jakis przykład tej fizyki?

Wszystko jest tu opisane - https://robertsspaceindustries.com/comm-link/engineering/13951-Flight-Model-And-Input-Controls

Gameplayowo w skrócie - siła każdego z silników statku jest liczona w real timie, zarówno tych głównych jak i mniejszych. Przykładowo wciskając przycisk żeby zrobić "korkociąg" nie obracamy bezpośrednio statkiem, czuć że działają właśnie silniki pchając statek w ten sposób w przestrzeni. Dzięki temu widać znaczącą różnice w sterowaniu poszczególnymi statkami i mamy świadomość, że latamy wielkimi ciężkimi maszynami a nie kawałkiem papieru. Najbardziej odzczuwalne jest to oczywiście podczas walki kiedy możemy stracić części statku, zmieni się środek ciężkości, nie będą działać niektóre silniki i trzeba będzie się dostosować. Trzeba zagrać i poczuć to sterowanie, na jutubie ciężko ocenić chociaż ty jesteś chyba od tego eXpertem.

Model zniszczeń:

Opublikowano

Steam rucha, Niny rucha, Sony rucha...tylko MS mnie nie rucha bo to jest milosc <3

Przecież sa osoby ktore lubią stosunki analne jak i oralne, nie dziwi wiec mnie Twoja fascynacja MS.
Opublikowano

adi jest coś takiego jak podstawka star citizena? ile kosztuje wersja podstawowa, żeby siąść i cieszyć się grą (nie hangarem)

Opublikowano

Pokażesz nam jakis przykład tej fizyki?

Wszystko jest tu opisane - https://robertsspaceindustries.com/comm-link/engineering/13951-Flight-Model-And-Input-Controls

Gameplayowo w skrócie - siła każdego z silników statku jest liczona w real timie, zarówno tych głównych jak i mniejszych. Przykładowo wciskając przycisk żeby zrobić "korkociąg" nie obracamy bezpośrednio statkiem, czuć że działają właśnie silniki pchając statek w ten sposób w przestrzeni. Dzięki temu widać znaczącą różnice w sterowaniu poszczególnymi statkami i mamy świadomość, że latamy wielkimi ciężkimi maszynami a nie kawałkiem papieru. Najbardziej odzczuwalne jest to oczywiście podczas walki kiedy możemy stracić części statku, zmieni się środek ciężkości, nie będą działać niektóre silniki i trzeba będzie się dostosować. Trzeba zagrać i poczuć to sterowanie, na jutubie ciężko ocenić chociaż ty jesteś chyba od tego eXpertem.

Model zniszczeń:

Brzmi fajnie, wyglada tez ciekawie.

Troche lepiej niz w IL2 Sturmovicu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.