Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Spencer powiedzial w pierwszym wywiadzie po ogloszeniu TR, ze deal jest podobny do tego z Dead Rising 3 albo Ryse.

Dead Rising - XO, potem PC.

Ryse - XO, potem PC.

Tomb Rider - dopisz sobie sam.

Na tyle podobny, że MS wyda TR na Xboksach.

Wszyscy wiedzą, że TR po kilku miesiącach wyjdzie na PS4. I akurat trafi w okres premiery U4, a przez niego zostanie rozjechany pod względem sprzedaży (czego Square chciał uniknąć, dlatego zgodził się na ten deal).

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie byłbym aż tak pewny tego TR. Titanfall tez miał się pojawić na PS4 po 6 miesiącach, a dopiero sequel potwierdzili.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie byłbym aż tak pewny tego TR. Titanfall tez miał się pojawić na PS4 po 6 miesiącach, a dopiero sequel potwierdzili.

TR, Titanfall, DR3, Ryse, D4 łączy jedno - M$ pomagał finansować developing, niech każdy sobie wyciagnie wnioski :reggie:

Opublikowano

MS dawal kase na developing Titana, DR3, Ryse jak i TR wiec juz widze jak najnowsze przygody Lary wychodza na PS4 xDD

@kermit mnie wyprzedzil : 3

Now, obviously if I'm going to partner on it, I'm a platform holder, I'm hardly going to invest to go make the PlayStation version of any game. It is a business. So when we go invest with a partner on a big franchise, we're going to come with certain needs we have out of the relationship.

Jeszcze by brakowalo zeby Krol robil wam gierki na ta wasza smieszna konsolke. Ale spoko, trzy wersje interaktywnego filmu dadza rade. Moze dadza inna okladne na kazde pudelko to klapy pomysla ze maja trzy exy i to juz w sierpniu.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Titanfall był początkowo czasowym exem, ale później MS dopłacił EA żeby ten w ogóle nie wyszedł na PS. Potwierdził to szef Respawn.

"Finansowanie developingu" :lol: Płacenie za czasową ekskluzywność też można podciągnąć pod finansowanie, bo przecież gdzieś ta kasa idzie.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

jak microsoft pomaga w produkcji nie tylko hajsem ale i swoimi devami (a tak ponoc jest) to wg mnie bardzo dziwne by bylo jakby gra wyszla na ps4, co innego pc tam ukaze sie na bank bo hajs ze sprzedazy i tak trafi do jednego wora

Opublikowano

Titanfall był początkowo czasowym exem, ale później MS dopłacił EA żeby ten w ogóle nie wyszedł na PS. Potwierdził to szef Respawn.

"Finansowanie developingu" :lol: Płacenie za czasową ekskluzywność też można podciągnąć pod finansowanie, bo przecież gdzieś ta kasa idzie.

Co nie zmienia faktu ze ch*ja sobie w to pograliscie na PS4 :reggie:

Opublikowano

Now, obviously if I'm going to partner on it, I'm a platform holder, I'm hardly going to invest to go make the PlayStation version of any game. It is a business.

czytacie w ogole te posty?

Opublikowano

beka, exy sony to finansowanie developingu, a exy ms kupowanie wylacznosci, dla mnie na jedno wychodzi ale dla kondominium klaperskiego nazwy są ważne.

Dead Rising 3 i Ryse - tu nikt nie ma wątpliwości, że MS miał aktywny udział przy finansowaniu gry i o ich ekskluzywność nikt się nie czepiał. Ale RoTR na E3 był jeszcze multiplatformową grą (nawet na stronie x'a w podsumowaniu konferencji tam go wpisali), dopiero na GC wyskoczyli że to ex na holiday. Klasyczny przykład płacenia za to żeby inni dostali ją później.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

ejjj ale okreslcie sie wreszcie czy ten tomb raider wyjdzie czy nie na ps4 bo nie wiem czy hejtowac ten samograj i podrobe uncharted czy jednak czekac na definite edition po pol roku kontynuacji swietnej gierki

Opublikowano

beka, exy sony to finansowanie developingu, a exy ms kupowanie wylacznosci, dla mnie na jedno wychodzi ale dla kondominium klaperskiego nazwy są ważne.

Różnica jest taka, że w pierwszym przypadku bez Sony gra by nie powstała. W drugim przypadku bez MS gra i tak by powstała, a do tego wyszła na wszystkie platformy. Różnica jest więc taka jak pomiędzy dobrym wujkiem co daje siostrzenicy kieszonkowe na podręczniki, a złym wujkiem co zamyka dziecko w piwnicy, szepcze "jesteś tylko moja" i wyjmuje benis.

Opublikowano

Przecież sony nie ma pieniędzy i niedługo ogłasza bankructwo. :lapka:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ejjj ale okreslcie sie wreszcie czy ten tomb raider wyjdzie czy nie na ps4 bo nie wiem czy hejtowac ten samograj i podrobe uncharted czy jednak czekac na definite edition po pol roku kontynuacji swietnej gierki

Przecie każdy klap ogra na PC czyli nie ma hejtowania

Opublikowano

czy ja dobrze rozumiem ze wy w tym momencie hejtujecie gry ekskluzywne na konsole?

Opublikowano

niee ficus nie wie czy sie jarac TR bo kiedys zagra na ps4 czy hejtowac ze zyebany samograj bo ex na xbona

Opublikowano

Czekaj na definitive edition, ale pamiętaj żeby kupić używaną :lapka:

Opublikowano

nawet szef sony powiedzial ze w tym roku z exami sony jest posucha jak na pustynii w mad maxie a kuboty dalej pjerdola ze jest inaczej. Tylko Xbox <3

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

kolejne z cyklu ps4 zrób to samo :teehee:

6pci1w.jpg

bo się przegrzewała ahaha

Opublikowano
 I have a certain relationship on this version of Tomb Raider, which we announced. And I feel really good about our long term relationship with Crystal and Square.

Long term = kilka miesiecy wedlug klapow  :yao:

Opublikowano

Już w sierpniu stosunek pudełkowych exów między PS4 i bonerem będzie wynosił 3:0 dla Sony, a boty coś bredzą o posusze :yao:

I czy któryś baran xboxa ma się ochotę założyć o konto, że RoTTR w 2016 wyjdzie na PS4, czy każdy sobie zdaje sprawę z nadejścia nieuniknionego i tylko tak pieprzy trzy po trzy?

Opublikowano

Project C.A.R.S. i poprzeczka... Chyba taka:

2vmyp02.jpg

Grałaś?

Grałam, model jazdy spoko ale cała reszta śmiech na sali. Zwalone AI, brak motywacji do przechodzenia singla, słaba oprawa (ale to akurat nie ma w wyścigach dużego znaczenia), interfejs rodem ze ścigałek z 2010 roku.

Czuć, że to nie jest produkt AAA.

Opublikowano

alter lemonka z 200 postami bedzie wojowac drewnianym mieczykiem na zaklady o konto ho ho ho ho

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.