Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Prawda jest taka, że jeszcze nigdy nie było jeszcze tak złej generacji, tylu patchy na dzień dobry, tylu glithy, bugów, błędów wszelkiej maści, nigdy nie było też tylu płatnych DLC, tylu niedopracowanych gier i tak wielkiej posuchy w ich temacie.

Pośród zalewu przeciętniaków wyszło jedynie kilka perełek, ale to dalej jest wyłącznie iskierka nadziei w tym bagnie odchodów. Na PC z kolei, chcąc nie chcąc, dzieje się najwięcej dobrego - gry są tanie, nawet te, które na konsolach sypią błędami, na PC kosztują mniej, poza tym scena modderska momentalnie łata te bugi przed patchami. Jeśli coś chodzi źle, masz możliwość ruchu i poprawy tego, jeżeli coś nie działa, to modderzy prawdopodobnie to naprawią. Jak gra na konsolach chodzi w 15 klatkach, tak na PC możesz to dostosować.

Największym problemem PC jest według mnie brak możliwości odsprzedania danej gry i brak takiej rozbudowanej, stałej społeczności. Jeszcze pół biedy jak masz dobrych znajomych na Steam, czy ogólnie masz z kim grać, ale w przypadku konsol tak czy siak łatwiej jest znaleźć kompana do zabawy.

Beka, że do PS4 potrzebny jest dodatkowy pad, bo trzyma 5h, dodatkowy headset, bo ten z zestawu to dno, dodatkowy abonament do gry w sieci i dodatkowa wizyta w Castoramie po deseczki i zestaw małego stolarza, żeby się PlayStation nie przegrzewało. No i premierówki po 250 zł, który zabugowane są dziś w pi.zdu, do tego osobno płatne DLC i problemy z siecią. Wiem, że ktoś może nie lubić PC, nie lubić grać na PC - jego sprawa. Ale tandetności Xone/PS4 to nie zmienia.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dogadaliby się z Nvidią, wpie,rdoliliby do skrzynki jakiś DEDYKOWANY odpowiednik 770 i by było tak

:banderas:

i aby Nvidia im robiła jeszcze sterowniki, koniecznie dedykowane! xddddddddddd

jak doszliśmy już do tematu hardware, ciekawe czy na E3 plotki sie potwierdzą w postaci mocniejszych wersji konsol

osobiście bym chciał bo nie szkoda mi kasy na sprzęt do grania

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Co do Community na PC sie nie zgodze, jest swietne i zawsze sie znajdzie ktos do pogrania, nie zaleznie od gatunku gry.

Opublikowano

Starh - nie rozumiem, jak sie meczysz to po co trzymasz, sprzedaj konsole

przesadziłeś tam

No tak, jak wydałem pieniądze to najlepiej żebym siedział cicho i wychwalał na forumku jakie to Sony dobre pisząc zarazem poemat wyścielony peanami w stronę Kaz'a vel Apollina vel Mesjasza konsolowego gamingu. 

Najlepiej jeszcze jakby wprowadzili podatek od posiadania konsol - pewnie też byś nie miał nic przeciwko.... w końcu to w imię idei This is 4 the players  :kaz:

Jak to mówią

ps4-590x393.jpg  

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Co do Community na PC sie nie zgodze, jest swietne i zawsze sie znajdzie ktos do pogrania, nie zaleznie od gatunku gry.

Kupujesz konsolę, masz jedno PSN ID, jeden GamerTag - ktoś inny ma konsole, dodaje Cię do znajomych i grasz w co chcesz i gadasz z nim kiedy chcesz. Chodzi mi o tę prostotę :)

Na PC jest Steam, Origin, uPlay, GOG, Battle.net, a ludzie często mają odrębne nicki w każdym z nich. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Postanowiłem podsumować wnioski eXperta co do pada:

PS4 - kupujesz drugiego pada za 200 zł i grasz oszałamiające 8h!

Xone - kupujesz 12 akumulatorków GP (6 par) za 80 zł i grasz kolejne 200h. Poniżej zdjęcie poglądowe prosto z mojej jaskini:

28qx91c.jpg

:reggie:

Opublikowano

Kupujesz konsolę, masz jedno PSN ID, jeden GamerTag - ktoś inny ma konsole, dodaje Cię do znajomych i grasz w co chcesz i gadasz z nim kiedy chcesz. Chodzi mi o tę prostotę :)

Na PC jest Steam, Origin, uPlay, GOG, Battle.net, a ludzie często mają odrębne nicki w każdym z nich. 

Albo mnóstwo friend codes ekhem *Nintendo*

Troche generalizujesz na wyrost, dla mnie wieksza prostota z kims zagrac na PC, mimo wielu platform. Wiele platform bo PC to nie jest mala, zamknieta w sobie konsolka, to wielki moloch z nieskonczonymi mozliwosciami, sa rozne gry jak MMO, Moba, rozne fora, platformy, aplikacje. Taka "prostota" by sie nie sprawdziła.

Opublikowano

choragiewka macio widze dzis w formie, w czym procz gorszej baterii w padzie i troche glosniejszej pracy ps4 jest gorsze od xone?

konsola 2x mocniejsza od xone

90% multiplatform lepszych na ps4

srednie exow takie same jak na xone 

gry w abonamencie lepsze niz na xone

aaa sorry wiesiek3 ma 3fps wiecej i boty graja w zapowiedzi na ten rok, choc kiedys (do dzis) smieja sie z klapow ze to oni sa pokoleniem this is waiting

Opublikowano

Tak z innej beczki - polecam grupę Nintendo Poland. Beka momentami większa niż na funpagach dla botów i klapów.

aUOKxMa.jpg

Opublikowano

No to sie zdecydujcie - jak wiatr zawieje tak pyerdolicie.

Tanio czy nie tanio?

Gdzie to mityczne 1500?

Czy to tak duzo kupic dobrego HSa z dźwiękiem przestrzennym czy dodatkowego pada ze stacja dokująca do sprzętu do ktorego nie bedzie sie dokładało przez kolejne 5lat?

Wystarczy sobie odpuścić takiego crapa jak Wiedzmin i juz mamy pada.

Odpuscisz sobie i w co bedziesz gral na tym narzedziu do wyzysku bialych murzynow? Wezmiesz pada w reke i bedziesz cwiczyl na sucho w agenta albo w to guwno z przerosnietym psem, ktore byc moze nigdy nie wyjdzie?

Ja pyerdole, expert, ty to chyba jestes yebana stonoga, bo tyle tych hedszotow w kolano zaliczasz kazdego dnia :yao:

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

odpuscic jedna z najlepszych gier w dziejach , expert nie rob z siebie mazzeo

Opublikowano

Postanowiłem podsumować wnioski eXperta co do pada:

PS4 - kupujesz drugiego pada za 200 zł i grasz oszałamiające 8h!

Xone - kupujesz 12 akumulatorków GP (6 par) za 80 zł i grasz kolejne 200h. Poniżej zdjęcie poglądowe prosto z mojej jaskini:

28qx91c.jpg

:reggie:

Tylko eneloopy
Opublikowano

choragiewka macio widze dzis w formie, w czym procz gorszej baterii w padzie i troche glosniejszej pracy ps4 jest gorsze od xone?

aaa sorry wiesiek3 ma 3fps wiecej i boty graja w zapowiedzi na ten rok, choc kiedys (do dzis) smieja sie z klapow ze to oni sa pokoleniem this is waiting

Chyba ominales post Starha.
Opublikowano

odpuscic jedna z najlepszych gier w dziejach , expert nie rob z siebie mazzeo

Kupie Wiedzmina, poczekam az bedzie grywalny i skończy sie ta szopka.

Wciąż nie skończony BB, PCars i Wolfenstein.

Widze ze wszyscy hejty na mnie bo napisalem o dodatkowym padzie czy stacji dokującej do niego.

Oczywiście mój argument z d.upy, ale zakup ładowarki i dobrej klasy akumulatorków to juz świetne rozwiazanie, oczywiście ze jest rozwiązaniem dobrym, bo bardziej uniwersalnym ale zachowajmy granice przyzwoitości.

Wkradła sie guwniana komercha w nasz biznes i trzeba sobie z tym radzić.

Mimo wszystko cieszę sie z PS4 jaka jest, bo dzieki temu bedzie PS5, gdyby PS4 zaliczyła taki start jak PS3 to Sony mogłoby sie z tego nie podnieść, co by nam zostało? Microsoft, DRM, Always Online i brak konkurencji, to by doprowadziło do upadku gamingu jakim znamy.

Opublikowano

praktycznie kazdy open world na ps3 chodzil gorzej niz wiedzmin3 ale teraz wielka drama potegowana przez boty, ze wiesiek3 na ps4 jest niegrywalny xD

Opublikowano

Jezeli dla Ciebie dokupowanie drugiego pada zeby pograc wiecej niz 5 godzin, codziennie sciaganie patchy bo developer wydal gre byle jak, ciagla walka z optymalizacja bo wszyscy leca w wała, cięcie gier na DLC pochowane na płytach, wymagana płatnosc za granie online, horrendalne ceny gier to nie jest updatek gamingu "jaki znamy", to ja nie wiem w jakim Ty swiecie zyjesz Exact.

Opublikowano

plejstejszon niby 2 razy mocniejsze, a ledwo odbiega od xboxa xD beka z was i tej waszej mitycznej mocy co generacje te same brednie 

ps2 - sterowanie rakietami xD

ps3 - 8 rdzeni, super moc - kazdy kto nie ma klapek na oczach dobrze wie jak to sie skonczylo xD

ps4 - gddr5 xDDDDDDDD 

Opublikowano

Tyle bezsensownego bełkotu co na ostatnich trzech stronach nie czytałem dawno. Boty ostatnimi czasy na każdym kroku biorą w rzyć, a Macio-miękkie-r ma czelność pisać, że PS4 jest gorsze od bonera? Macie szczęście, że jest sobota, ładna pogoda, a ja mam lepsze rzeczy niż uświadamianie was w jak wielkiej obłudzie żyjecie.

praktycznie kazdy open world na ps3 chodzil gorzej niz wiedzmin3 ale teraz wielka drama potegowana przez boty, ze wiesiek3 na ps4 jest niegrywalny xD

Najlepsze że ten Wiedźmin po patchu czy przed na bonerze chodzi gorzej niż na PS4 nawet pomimo znacznie niższej rozdzielczości :dafuq:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Co w tym takiego zabawnego ? 
Procek z PS2 miał porządną moc a do sterowania pociskiem nie potrzeba miliardów przerzucanych polygonów, grafiki w HD i generowania światów w czasie rzeczywistym .. 

>inb4 Sonypony - PC master race wiec yebią mnie te tostery ale Ps2 akurat było w hooj dobre. 
Opublikowano

O (pipi)a z dzialu "Awaryjność PS4".

6pci1w.jpg

Ten wiatrak z prawej xDDD

Niedlugo trzeba bedzie kupowac obudowe Zalmana, o taka:

605202_0_f.jpg

Bedziemy wkladac konsole do srodka zeby sie chlodzila od wiatraczków i grac jak na konsolowe szlachte przystalo :banderas: :banderas:

Opublikowano

choragiewka macio

Przez ostatnie dni byłeś większą chorągiewką niż ja i easye razem wzięci, więc daruj sobie ;)

Opublikowano

Mimo wszystko cieszę sie z PS4 jaka jest, bo dzieki temu bedzie PS5, gdyby PS4 zaliczyła taki start jak PS3 to Sony mogłoby sie z tego nie podnieść, co by nam zostało? Microsoft, DRM, Always Online i brak konkurencji, to by doprowadziło do upadku gamingu jakim znamy.

nie wiem czy by nie bylo lepiej gdyby sony padlo na ryj xD bo udalo im sie wychodowac psychoklapersow ktorym wmowiono ze jedyne co liczy sie w grze to 1080p xD 3/4 klapersow zachowuja sie jak zwykle blacharskie dziwki i nawet w tematach growych zamiast o gameplayu gadaja o sprawach technicznych

nie wspominajac juz o tym ze to sony wprowadzilo online passy i remasterowanie gier z poprzednich generacji... a to ponoc MS rucha graczy xD

Co w tym takiego zabawnego ? 

Procek z PS2 miał porządną moc a do sterowania pociskiem nie potrzeba miliardów przerzucanych polygonów, grafiki w HD i generowania światów w czasie rzeczywistym .. 

>inb4 Sonypony - PC master race wiec yebią mnie te tostery ale Ps2 akurat było w hooj dobre. 

no no i kazdy mogl z domu sterowac rakietami, nawet pamietam ze byly newsy typu ze armia sadama husseina wykupila iles tam ps2 i beda jej uzywac do sterowania pociskami xD 

Opublikowano

nie wiem czy by nie bylo lepiej gdyby sony padlo na ryj xD bo udalo im sie wychodowac psychoklapersow ktorym wmowiono ze jedyne co liczy sie w grze to 1080p xD 3/4 klapersow zachowuja sie jak zwykle blacharskie dziwki i nawet w tematach growych zamiast o gameplayu gadaja o sprawach technicznych

Dlatego cała tamta generacje podnieta była trawa i niższa rozdzielczością w GTA IV, teraz walicie konia do +3fpsow w Wiedźminie a czołowe boty jak Maciomaniak, Czezky czy Ins wola PC niz Xboxa One bo liczy sie lepsza grafika i ekskluzywne włosy?

Fak Logic botów.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Czołowe boty jak ja, Czezky czy Ins zrozumiały, że lepiej samemu dyktować warunki, niż być posuwanym w dupsko jak konsolowcy :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.