Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

gdyby miały zaprezentować coś na poziomie Fallouta 3 w 1080p bez loadingów i ze zniszczalnym środowiskiem czy jakimiś dynamicznymi zachowaniami. Coś czuję, że jeszcze 2-3 lata smażenia kotletów i usłyszymy o nowej generacji.

Xenoblade na wii u to prezentuje (no dobra tam jest 720p, ale to sprzęt wydajnością zbliżony do x360)  :dynia:

Zniszczalne środowisko = fizyka = CPU... konsole mają buldużerki także pomarzyć można o takich rzeczach  :pawel:

Edytowane przez Starh

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Czyli wychodzi na to,że to tzw. generacja przejściowa i dopiero prawdziwe next-genowe grajpudła będą za 2-3lata :D

PS4 schodzi jak swieze buleczki wiec nie liczylbym na to, sony juz wie ze budzetowka sie w cholere oplaca bo wiecej ludzi na dzien dobry kupi, a oni sami nie sa na tym jakos stratni (ps3 anyone?) wiec pewnie znowu uderza z czyms podobnym i beda karmic remasterami z tej generacji. Dopoki slupki sie zgadzaja, chuya sie zmieni. Ale moze to i plus bo przynajmniej cloud console im jeszcze nie w glowach (chyba?).

Chcialbym sie milo zaskoczyc ale watpie w taki scenariusz.

Opublikowano

Znudzi im się pewnie za dwa lata, jak w planach będą następcy PS4 i X1. M$ pewnie będzie cisnąć na wczesną premierę kolejnej konsoli, bo nie ma co się oszukiwać, X1 du,py nie urywa w porównaniu do i tak słabiutkiego PS4.

Tak to jest, jak poprzednia generacja była za długa. Z jednej strony radość, bo 8-letnie sprzęty ciągną gierki jak GTA V i TLOU, ale z drugiej strony na każdą wyciskającą siódme poty przypadało pięć innych, które były niegrywalne (konsolowe pływające 20-30fps). Wszystko na dodatek w 720p i bez wygładzania krawędzi, co jest słabe, bo te sprzęty oraz telewizory potrafią wyświetlać 1080p. Tamta generacja była za długa i tamte gry z wielkim bólem wydawano na PS360. M$ zamienił się z ch,ujem na głowy i zamiast władować w podzespoły, to wymyślili Kinecta, a Sony zamiast zmasakrować rynek jakimś potworem to wypuściło plastikową budżetówkę za $399.

Teraz mamy trwający już drugi rok (i raczej na tym się nie skończy) wydawania remasterów w 1080p na "next-geny". To nawet nie powinno się tak nazywać, te gry od początku powinny były tak wyglądać. 1080p w 2015 roku to nie jest żadna łaska, naprawdę. Śmiech na sali, że nawet remastery nie są w stanie ogarnąć 60fps, nie mówiąc o nowych gierkach. To jest parodia nowej generacji, a nie prawdziwa nowa generacja. Dochodzi do tego, że Fallout 4 wychodzi na starym silniku i prócz ładniejszych tekstur wciąż nie oferuje nic konkretnego. Te konsole pewnie by wybuchły gdyby miały zaprezentować coś na poziomie Fallouta 3 w 1080p/60fps bez loadingów i ze zniszczalnym środowiskiem czy jakimiś dynamicznymi zachowaniami. Coś czuję, że jeszcze 2-3 lata smażenia kotletów i usłyszymy o nowej generacji.

amen, zgadzam sie w pelni

Opublikowano

Z tymi grami co dopiero wyjdą i 60fpsami to bym się tak do przodu nie cieszył bo różnie to bywa po premierze.Lepiej skupmy się na tym co już wypluto na rynek.

Opublikowano

i wyglada praktycznie jak remaster gierki z x360

Opublikowano

Z tymi grami co dopiero wyjdą i 60fpsami to bym się tak do przodu nie cieszył bo różnie to bywa po premierze.Lepiej skupmy się na tym co już wypluto na rynek.

Forza 5 jest 1080p/60 :)

Opublikowano

i wyglada praktycznie jak remaster gierki z x360

Czyli jak dokladnie jak driveclub bez deszczu, a still 2x wiecej fpsow

Opublikowano

Halo 5 - 60fps

Nie udawaj, że jesteś z tego zadowolony:

ja nie stękałem, grałem kilka lat w 30fpsowe Halo i było ok, w multi oczywiście 60fps to bardzo dobry krok ale singiel nie musi tyle mieć moim zdaniem. Wolę wyższą rozdzielczość, czysty obraz i dobrą grafikę.

Opublikowano

Boty wymieniają gry 60fps, co oni cpają? Pierwsze z brzegu tytuły, Project Cars, Tomb Raider czy Dark Souls 2 już o demku FFXV nie wspomnę.

Nie dość, ze niemal każda gra ma o połowę mniej pikseli, to w co drugiej pokaz slajdów. Ale wam microsoft sprezentowal next gena :dynia:

Opublikowano

30fps+ to pokaz slajdów?

To jak ty grałeś na PS3? 

Opublikowano

Takie śmiechy były z remastera God of War przez botów a tu cos podobnego z Girsami teraz. Czekam kiedy i Sony i Micro skoncza sie te gry do remasterowania to moze zajma sie jakimis nowymi ip.

Ale ma kultowe multi, które dzieki dedykom może wrócić w chwale i głownie po to robią tego remastera. 

Raven mówisz prawdę, ale zauważ, że oprócz pierwszego xboxa to żadna konsola nigdy nie była jakoś wybitnie mocna a gry PC zawsze wyglądały lepiej i chodziły lepiej. Gorzej, że teraz oprócz dwóch gier na krzyż na ps4 to wszystko inne jest na PC więc sens posiadania konsoli juz prawie mija się z celem.

Opublikowano
  • Autor

Co ja patrze? Zdrajcy Platynowej rasy gardza nowym projektem tegoż zespołu?

Zasługujecie na wszystkie The Ordery świata.

Opublikowano

Kogo interesują transformersy kolego?

Opublikowano
  • Autor

Na pewno nie posiadaczy PS4. Zbyt dziecinne.

Opublikowano

Generacja przejściowa :rofl2: Ciekawe kiedy się zorientujecie, że problemy współczesnych gier nie wynikają z mocy konsol tylko rosnących kosztów produkcji.

Opublikowano

Halo 5 - 60fps

Nie udawaj, że jesteś z tego zadowolony:

ja nie stękałem, grałem kilka lat w 30fpsowe Halo i było ok, w multi oczywiście 60fps to bardzo dobry krok ale singiel nie musi tyle mieć moim zdaniem. Wolę wyższą rozdzielczość, czysty obraz i dobrą grafikę.

ale bedzie 60fps handluj z tym szczurze

Opublikowano

I 720p.

Opublikowano

Generacja przejściowa :rofl2: Ciekawe kiedy się zorientujecie, że problemy współczesnych gier nie wynikają z mocy konsol tylko rosnących kosztów produkcji.

To proste pytanie. Dlaczego na PC jest 60 fps i piekna graficzka w Witcher 3 a na konsolach guwno obesrane?

Opublikowano

Ciekawe kiedy się zorientujecie, że problemy współczesnych gier nie wynikają z mocy konsol tylko rosnących kosztów produkcji.

Jak się nie umie zarządzać kasą i pozwala na zbytnie rozrastanie się dev studiów to się nie dziwię,że niektórzy mają problemy.

Pół biedy,że w zalewie tych pomyj są takie ekipy jak Platinum Games czy choćby nasz CD Projekt Red,które dają jakąś nadzieję,że w przyszłości będzie mógł człowiek zagrać w jakieś konkretne gierki.

Kogo interesują transformersy kolego?

Współczesne szroty od Baya nikogo ale Transy z lat 80tych to co innego.

Opublikowano

Produkcja Witchera 3 kosztowała 45mln złotych czyli jakieś 13mln $. 13 MILIONÓW i takie ARCYDZIEŁO. Ubiszrot wydaje po 50mln i nawet do pięt im nie dorasta. 

Także problemy współczesnych gier polegają na tym, że większość jest po prostu CHUJOWYCH. 

Opublikowano

Na pewno nie posiadaczy PS4. Zbyt dziecinne.

Nie wiem jak reszta posiadaczy ale prawilnie kazdy tytul platinum ograny oprocz anarchy reigns. Kora byla strasznie slaba wiec jak widze te transformery w cel-shadingu (ktory jakoscia dupy nie urywa) to nie nastraja mnie to optymizmem.

original.jpg

Jak widze tego optimusa z nogami niczym morlinki Mendrka ( :kaz:) to... nie, to nie moze sie udac.

Opublikowano

To nie moze sie udac.

Eee no nie psuj marzeń :/

Transformers The Movie to jedna z lepszych animacji jakie wypluło USA ever i fajnie by było móc dostać gierkę w takich klimatach.

Jeszcze lepiej jakby zamiast nawalanki zrobili grową adaptację tego filmu.Tam było tyle epickich scen,że głowa mała:

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Produkcja Witchera 3 kosztowała 45mln złotych czyli jakieś 13mln $. 13 MILIONÓW i takie ARCYDZIEŁO. Ubiszrot wydaje po 50mln i nawet do pięt im nie dorasta. 

Także problemy współczesnych gier polegają na tym, że większość jest po prostu CHUJOWYCH. 

ale to wynika tylko z tego że pracownicy polscy zarabiają 4x mniej niż na zachodzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.