Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ludzie na PC cisną w LoLa, Dotę, WoWa czy Quake Live, albo jakieś starsze gierki jak CS czy HL2. Do takich gier nie potrzeba wydajności ;)

Ludzie, o których piszesz w większości nie śledzą rynku i mają wywalone na inne gierki. ;)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

W WoWie stracilem kilka dobrych lat, nie potrzebna byla mi wiedza na temat innych gier :P

Opublikowano

Też zostałem z niego skutecznie wyleczony, ale dobre cztery lata straciłem przy tej grze.

Śmiechłem. Po pierwsze koleżko zobacz nazwę tematu. Podpowiadam, bo nie ogarniasz Console Wars.

Po drugie jak bociarnia wrzucała zdjęcia z Daddym, Mazzeo i Zeratulem (pamiętna focia niesławnego) na czele ze słabymi teksturami z gier na PS4 to było super. jak ja zobaczyłem doczytujące się tekstury to od razu lament bociarni, że przecież liczy się fun,

Koleżko, temperuj swoją hipokryzję, jak cos ci wyjdzie to w (pipi)e masz Console Wars, ale jak ludzie cisną z ciebie bekę to nagle "zobacz nazwę tematu". Beka x2.

Opublikowano

Imho pleciesz bzdury, ale spoko pisałeś, że kupujesz nowego coda i asysyna to już wiadomo z jakim typem gracza mamy doczynienia. 

Takim co w tym roku spędził ponad 80 h w dark souls 2, przeszedł tactical Ogre i peace walkera na psvita (wersja psp a to dopiero hardcore), ograł mario 3d world, Wonderful 101, Pikmin 3, Zelde WW, Zelde na 3ds'a, nowego ace attorney, The Last story, wszystkie ciekawe premiery ostatnich miesięcy na next geny i past geny (Wolf among us rocks ! a Watch dogs sucks ), ciora w Prison Architecta i Divinity na pc a w tym roku zaliczył choćby banner saga i Age of Wonders 3.

Więc cicho tam mój casualu z bródką :)

@Macio w nic oprócz Wow'a z tego co wymieniłeś nie grałem a w WoW'a 2 lata od premiery, Przestałem jeszcze przed pierwszym dodatkiem kiedy ta gra to był hardcore. Lolem dotą etc gardzę bo to gry dla gimbusów co lubią darmoche.

Pozdrawiam szlachtę od siedmiu boleści :)

Opublikowano

polecam filmik wszystkim, którzy nie wierzą w FH2 ta gra zmiażdży te śmieszne poduszkowce na zamkniętych trasach

Włączcie sobie 3:30 i popatrzcie na bloki po prawej jak dorysowują się tekstury :D To ma się rozumieć wersja z x360?

Właśnie udowodniłeś to co podejrzewałem od dawna, że jesteś najgorszym typem gracza, dostajesz prosto w twarz 20 minut mega kozackiego gamepalyu, a wyskakujesz z tekstem zeby popatrzeć na bloki xD hahaha nie dość że Don cisnął z tobą od paru stron, wytykając twoje głupoty to na koniec wyskakujesz z czymś takim

Jest to mega przykre bo takich osob jak ty jest wiecej i właśnie przez takie osoby jak ty ta branża wyglada jak wyglada, że 3/4 developerow skupia sie na grafice jak w DC zamiast na gameplayu jak w FH2

Juz nawet nie chce mi sie wspominać o tym że DC bedzie mega wykastrowane w 30fps bekaaa

Edytowane przez kubson

Opublikowano

ZOBACZ NAZWE TEMATU KUBSON I NIE PISZ TAKICH GLUPOT XDDD

Opublikowano

Imho pleciesz bzdury, ale spoko pisałeś, że kupujesz nowego coda i asysyna to już wiadomo z jakim typem gracza mamy doczynienia. 

Takim co w tym roku spędził ponad 80 h w dark souls 2, przeszedł tactical Ogre i peace walkera na psvita (wersja psp a to dopiero hardcore), ograł mario 3d world, Wonderful 101, Pikmin 3, Zelde WW, Zelde na 3ds'a, nowego ace attorney, The Last story, wszystkie ciekawe premiery ostatnich miesięcy na next geny i past geny (Wolf among us rocks ! a Watch dogs sucks ), ciora w Prison Architecta i Divinity na pc a w tym roku zaliczył choćby banner saga i Age of Wonders 3.

Więc cicho tam mój casualu z bródką :)

To dlaczego chcesz grać w coda/asysyna?

Opublikowano

Bo lubię Coda w multi odstresowuje mnie to grzech ? JEst jak głupi blockbuster w stylu Godzilli czy X-menów.  Po robocie czasem nie mam ochoty zagłębiać się w fabułę i wczuwać w grę wtedy odpalam CoD'a w multi albo fife i gram z innymi graczami.

Assasyna 3 nie przeszedłem znudził mnie. Assasyn 2 i 2,5 i 2,75 to były dobre gry. AC Black Flag to była przekozacka gra i mi się podobała. Pewnie dlatego że przypominała mi Pirates :D Nigdzie nie mówiłem że kupię AC Unity. Nawet nie ma tego na liście moich must have w tym roku. To jedna z tych gier na które wydam pieniądze jak recenzje będą dobre.

Cod'a nowego zresztą też nie mam na liście.

W tym roku moje top 7 :

Bayonetta, Shadow of Mordor, Dragon Age 3, Lords of the Fallen, Pillars of Eternity, Far Cry 4 i Civilizacja nowa :)

To są gry które muszę kupić ! Reszta może kiedyś :)

Captain Toad i Evolve z listy uciekło na 2015 rok :)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

polecam filmik wszystkim, którzy nie wierzą w FH2 ta gra zmiażdży te śmieszne poduszkowce na zamkniętych trasach

Włączcie sobie 3:30 i popatrzcie na bloki po prawej jak dorysowują się tekstury :D To ma się rozumieć wersja z x360?

Właśnie udowodniłeś to co podejrzewałem od dawna, że jesteś najgorszym typem gracza, dostajesz prosto w twarz 20 minut mega kozackiego gamepalyu, a wyskakujesz z tekstem zeby popatrzeć na bloki xD hahaha nie dość że Don cisnął z tobą od paru stron, wytykając twoje głupoty to na koniec wyskakujesz z czymś takim

Jest to mega przykre bo takich osob jak ty jest wiecej i właśnie przez takie osoby jak ty ta branża wyglada jak wyglada, że 3/4 developerow skupia sie na grafice jak w DC zamiast na gameplayu jak w FH2

Juz nawet nie chce mi sie wspominać o tym że DC bedzie mega wykastrowane w 30fps bekaaa

Zesrał się nie cisnał ze mną, wciskał mi rzecz, których nigdy nie pisałem a jak przyszło co do czego nie był w stanie umieścić odpowiednich cytatów potwierdzających jego bełkot.

Sorry mamy XXi wiek płacimy po 2 koła za konsolę rzekomo nowej generacji. Dostajesz bubel który nie jest w stanie wyświetlić gier w 1080p, graficznie gry nawet nie robią żadnego wrażenia, a tekstury dorysowują się 3 metry przed samochodem. No KURWa next gen. Wiadomo, ze liczy się przede wszystkim fun, ale gry mają też wyglądać i działać odpowiednio. Ale jak lubisz łykac wszystko co dostajesz, to przez to dostajemy takie next geny, które już na początku nie radza sobie z grami.

In Spencer we trust motyla noga.

Też zostałem z niego skutecznie wyleczony, ale dobre cztery lata straciłem przy tej grze.

Śmiechłem. Po pierwsze koleżko zobacz nazwę tematu. Podpowiadam, bo nie ogarniasz Console Wars.

Po drugie jak bociarnia wrzucała zdjęcia z Daddym, Mazzeo i Zeratulem (pamiętna focia niesławnego) na czele ze słabymi teksturami z gier na PS4 to było super. jak ja zobaczyłem doczytujące się tekstury to od razu lament bociarni, że przecież liczy się fun,

Koleżko, temperuj swoją hipokryzję, jak cos ci wyjdzie to w (pipi)e masz Console Wars, ale jak ludzie cisną z ciebie bekę to nagle "zobacz nazwę tematu". Beka x2.

nie chcę nic mówic, ale bekę to w tym temacie głównie ludzie mają z ciebie. więc wiesz.

Opublikowano

ten slasher Blood-coś tam...

url-17.gif

Oh, wybacz, - Bloodborne

miałem na myśli)) Zapowiada się bardzo apetycznie, ciekawa mieszanka mniej lub bardziej oldschoolowych klimatów.

Więc jak dla mnie PS4 na przełomie 2014/2015 to - BF4, GTA5, może Driveclub, The Order i tak do wiosny 2015 jeśli nie przeniosą premiery.

Opublikowano

Hahah zachowujesz sie tak jakby FH2 wygladała jak Pit Stop z Atari 800XL

151929-pitstop-ii-atari-8-bit-screenshot

FH 2 wygląd przyzwoicie, a dokładnie ocenie jak w końcu ja odpale u siebie w domu

Btw

Jestem ciekaw opini klapkow, którzy cisnęli FM5 że to demo, grających w DC xD 30fps, 50 samochodów, reszta ficzerow w patchu tylko nie wiadomo w jakim odstępie czasu hahaha

Opublikowano

Ostatnie bullshoty wyglądają jak te publikowane przy okazji premiery FM3, tyle, że z dodatkiem kropelek deszczu na karoserii.

201407230933103.jpg

Du*y nie urywa. Ale fakt, na ekranie TV może to wyglądać odrobinę lepiej.

Opublikowano

3/4 gier ktore zaprezentowalo Sony na GC to pseudo indyki ktore wygaldaly jak gry Arcade na 360. Sony jest po prostu biedne i nie stac ich na wyplucie gier AAA w wiekszych ilosciach. Chcialbym zaznaczyc ze takie DC i The Order zostalo opoznione ROK dlatego Sony moze sie pochwalic jakimis exami na ten i poczatek przyszlego roku. Widac jak na dloni ze kitajce sa bardzo zainteresowani portowaniem gier z Vity albo wykupywanie mniejszych, tanszych projektow. Jak na najmocniejsza konsole na rynku za 2k troche slabo. Zwlaszcza ze na pierwszej prezentacji Sony chwalilo sie tech demami UE3, Deep Down czy nowym Finalem, piorac wszystkim mozgi ze liczy sie tylko grafika. Mialo byc to:

Deep-Down-capcom.jpg

A dostalismy to:

Road-Not-Taken.jpg

No ale to Sony wiec pewnie takie standardy wszyskim pasuja, a podkupienie Tomb Raidera to juz zdrada i skvrwysynstwo XD

Obejrzalem sobie materialy z Sunset, Fable, QB i Horizon 2 na TV w dobrej jakosci i nie wiem co sie z tymi grami stalo ale wygaldaja oblednie. Textury, oswietlenie, efekty czasteczkowe, braj zabkow - jest bardzo dobrze, same pozytywne zaskoczenia. Przeciez mamy do czynienia ze slabsza konsola.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

No ku.rwa, jak kupuję next-gena to chcę widzieć postęp w grafice, a nie gównianą kopię Burnouta bez zniszczeń. W kwestii gameplay-u producenci nie są w stanie wiele zmienić bez zmiany kontrolerów.

Opublikowano

Gamescom 2014: Microsoft Caught Using – Once Again – PCs To Showcase Its Xbox One Games

This is something we’ve seen happening in almost every God damn gaming event these past years. Both Sony and Microsoft have been using PCs to showcase their games. And as you’d expect, during this year’s Gamescom, Microsoft decided to ‘camouflage’ a number of PCs in order to showcase one – or even more – of its titles

.

CentrumHer shared today the following images, showing the Windows Desktop environment of a PC that was running Ori and the Blind Forest (Ori and the Blind Forest crashed back to desktop while a boy was playing the game). Instead of claiming that what attendees were playing was the PC version and nothing more, Microsoft went one step further and included Xbox One units in order to misguide everyone.

http://www.dsogaming.com/news/gamescom-2014-microsoft-caught-using-once-again-pcs-to-showcase-its-xbox-one-games.

Jak zwykle, na dużych targach gry były pokazywane na "psujących się każdemu" PCtach z którymi "wszyscy mają problemy". Natomiast zawsze niezawodne konsole, dumne ze swojej biblioteki gier i możliwości stały tam udająć sprzęt do grania.

Patrząc na to z boku można uznać, że w tej generacji konsole to sprzęt do ściągania kasy z niczego nieświadomych, zmąconych przez marketing korporacji januszy. Dodatkowo zarówno Sony jak i MS ładnie żerują na sentymencie oraz nadziejach prawdziwych graczy używając wzniosłych haseł o grach dla hardcorowców czy pokazując uwielbianych bohaterów z przeszłości (Conker).

TYLKO SONY, TYLKO MS a podsumowanie stanu faktycznego po roku obecności nowych konsol na rynku brzmi w najlepszym wypadku: "mogło być gorzej".

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

ten slasher Blood-coś tam...

url-17.gif

Oh, wybacz, - Bloodborne

miałem na myśli)) Zapowiada się bardzo apetycznie, ciekawa mieszanka mniej lub bardziej oldschoolowych klimatów.

Więc jak dla mnie PS4 na przełomie 2014/2015 to - BF4, GTA5, może Driveclub, The Order i tak do wiosny 2015 jeśli nie przeniosą premiery.

nie o to chodzi casulu

Opublikowano

Jestem ciekaw opini klapkow, którzy cisnęli FM5 że to demo, grających w DC xD 30fps, 50 samochodów, reszta ficzerow w patchu tylko nie wiadomo w jakim odstępie czasu hahaha

Beka z Forzy 5 jest obecna nie jako produkt końcowy, ale jako produkt względem poprzedniej części.

Samochody w Autoviscie nie wyglądają lepiej niż w Forzie 4, poziom detali jest ten sam, tylko w przypadku modeli których nie było w części 4 są naturalnie lepsze w części 5.

Beka jest bo za samochody które były w części 4 trzeba płacić prawdziwe pieniądze w części 5.

Podobnie jest z torami, więc tak, beka z Forzy 5 będzie bo to demo mając na uwadze część 4.

Z DC beki nie będzie bo nie było wcześniejszej części, więc nie ma punktu odniesienia, dodatkowo wychodzi na to że w momencie gdy M$ wyda 3 części Forzy to DC będzie tylko jedno ale rozwijane o warunki pogodowe, dodatkowe trasy czy samochody.

Opublikowano

No ku.rwa, jak kupuję next-gena to chcę widzieć postęp w grafice, a nie gównianą kopię Burnouta bez zniszczeń. W kwestii gameplay-u producenci nie są w stanie wiele zmienić bez zmiany kontrolerów.

aha. kolejny.

czyli dla ciebie FH2 jest gowniana kopia burnouta ? xD  serio nie moge z wami i tekst typu ze w kwestii gameplayu producenci nie sa w stanie wiele zmienic bez zmiany kontrolerow xD wlasnie ze sie da, przyklad Forza Horizon 2. 

btw tak teraz o tym mysle to DC wyglada jak gowniana kopia burnouta bez zniszczen xD

Opublikowano

Wyrosło tu blaszek jak grzybów po deszczu, ponieważ w końcu od wielu lat konsole mają słabszy 1 rok ( co jest standardem ). Ale nie martwcie się ludzie, w 2015/16 blaszkowy tężec znowu zamilknie na wiele lat ( pozostaną najbardziej sfiksowane niedobitki ) i pojawią się na większą skalę dopiero w pierwszym słabszym roku bytności PS5/XO1 lub u zmierzchu PS4/XO chwaląc się 4k  które będzie używało według ankiety steamowej 5% blacharzy xDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

A potem się obudziłeś zlany potem.

Opublikowano

Kidnappa dalej zamknięty w swoim świecie - pokazują mu 20 minut czystego, za(pipi)istego funu, a ten szuka tekstury w konkretnych fragmentach czy drzewka, które źle wygląda. Co za porażka. Co to PlayStation robi z mózgiem to ja nawet nie... XD

On tylko robi to co botki robiły w temacie gdy wyszedł Infamous SS, do dziś jest to najładniejsza gra w jaką można pograć, ale ktoś tu wklejał listki i toczył bekę, czemu więc on nie ma robić tego samego.

Opublikowano

Widze że bociarnia zaprosiła swoich niepełnosprawnych kolegów do console wars i wzajemnie się plusują. Tymaczasem kolejna porcja beki z xboxa one  na otrzeźwienie xkmiotów. Golf Club w 720p na X.G.Ó.W.N.I.E i 1080p na PS4

The Golf Club runs at 1080p on PS4 and 720p on Xbox One, "Couldn't Get FPS We Wanted At Higher Resolution": Dev

http://www.gamepur.com/news/15829-golf-club-runs-1080p-ps4-and-720p-xbox-one-couldnt-get-fps-we-wanted-higher.html

Xboty. czas się obudzić i przestać okłamywać samych siebie. Xbox to ścierwo z którego śmieje się cały świat. To ostatnia podkonsola od microsoftu która będzie miało problem sprzedać się lepiej od WiiU.

932CE884E7F9F27703292F8B79AC8569.gif

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Widze że bociarnia zaprosiła swoich niepełnosprawnych kolegów do console wars i wzajemnie się plusują. Tymaczasem kolejna porcja beki z xboxa one  na otrzeźwienie xkmiotów. Golf Club w 720p na X.G.Ó.W.N.I.E i 1080p na PS4

The Golf Club runs at 1080p on PS4 and 720p on Xbox One, "Couldn't Get FPS We Wanted At Higher Resolution": Dev

http://www.gamepur.com/news/15829-golf-club-runs-1080p-ps4-and-720p-xbox-one-couldnt-get-fps-we-wanted-higher.html

Xboty. czas się obudzić i przestać okłamywać samych siebie. Xbox to ścierwo z którego śmieje się cały świat. To ostatnia podkonsola od microsoftu która będzie miało problem sprzedać się lepiej od WiiU.

To nie wiesz jeszcze. Spencer knur powiedział, że nie liczy się rozdzielczość tylko framerate.

Opublikowano

Polecam ukończyć mesjasza bez uprzedzeń w postaci -8 od kolesia którego ulubione gatunki gier to arcadowe wyścigi i platformówki, nie wiem kto dał mu tą grę do recenzji ale beke z tego toczę do dzisiaj xDDDD i designu Raidena, który przeszkadza tylko kryptogejom. 

Ukończyłem tego judasza dobre 5 razy w przeciągu ostatnich 12 lat, analizując każdą jego wstawkę i codec i dyskutując ze dziesiątkami ślepców, którym nasienie Kojimy chlapnięte na ich oczy uniemożliwiało obiektywne spojrzenie na tego naburmuszonego niczym fani retro przeintelektualizowanego mesjasza dla pseudo intelektualistów, dopatrujących się artyzmu nawet w monotonnych lokacjach ("Panie bo tak miało własnie być! To jest prawdziwa sztuka przez duże S"), czy choojowym designie 2/3 członków Dead Cell ("No ale oni właśnie mają tacy być ignorze, surrealistycznie jak skurvysyn, 10/10, wyższa klasa, kumaci wiedzom o co chodzi") xD

Tak się kurva robi surealistyczny, "senny" i przede wszystkim zayebisty design tatafakersów:
249105-mantis_diggaa_castlevaniaa.jpg

Mgs-vulcan-raven.jpg
Tak sie NIE robi surealistycznego, i "sennego" designu, chyba że ma wyglądać choojowo: <tutaj wklej sobie dowolny screen z grubasem na rolkach malujacym paznokcie i transwestyt(k)ą z wielkim gunem>

Najlepsi są tacy co piszą "Raiden gej" i potem wchodzisz do kącika rpg a oni spuszczają się nad final fantasy xDDDDDDDDDDD co za podludzie. 

Naked_Raiden_11.jpg

xDDDDDDD

Raiden miał pełnić rolę avatara gracza, obserwującego poczynania Snejka z zwenątrz. Fine with that. Kojima popełnił Epic Fail, decydując się stworzyć go pod gusta jap. kobiet, zamiast typowych, nastoletnich zachodnich graczy - do czego sam się przyznał w materiale The Making Of MGS2 (a mimo to niektórzy hipsterzy nadal wmawiają sobie że stała za tym jakaś wielka sztuka i w ogóle to wymyślił tą bajkę, bo nie został zrozumiany XDDD). Jrpg czesto miały nieco zniewięściałych (ale nawet nie aż tak...) bohaterów i się do tego przyzwyczailiśmy. Tam to pasowało. W MGS2 mieliśmy być specjalistą od pukawek, nie wibratorów. W jaki sposób Raiden miał stworzyć z nami tą więż? Czy nie wystarczyło że gramy kimś zupełnie innym, co już jest właściwym mindfakiem i celem pokazania nam potęgi dezinformacji mediów?

Przez taką ciemną masę Kojima musiał zrobić trójkę gdzie strzelił pretensjonalną fabułkę, której końcowy "plot twist" mój kumpel pecetowiec który chciał ograć całą sagę przewidział w połowie gry nie mają styczności z serią wcześniej w ogóle oraz musiał wyraźnie zaznaczyć kto jest dobry a kto zły aby nie trzeba było za dużo myśleć i podgracze nie płakali że nie zrozumieli xDDDDD

NO ALE PASTISZ FILMÓW Z BONDEM SKU.RWYS.SYNU 11/10 GOTG KURTYZANO XDDDDDDD

Gracze chcieli grę. Nie film. Wcielić się znów w swoją ulubioną postać, zostać znów poruszonymi na końcu, oraz dostać mindfucka po napisach końcowych. Czy to źle? Zabawne że oskarżacie hejterów dwójki o ignorancję względem wybranej wizji, a jak te Janusze nie załapaliście, że cała ta popkulturowa otoczka klasy B rodem z lat 60' paradoksalnie nie hołubi amerykańskiego patriotyzmu i jedynego słusznego, bo zachodniego punktu widzenia, a właśnie uderza w jego najczulszy punkt.

Żaden inny Metal nie uderza tak konkretnie w amerykański patriotyzm i zakłamanie zachodniej strony jak poprzez misję zabójstwa The Boss z rąk jej najwierniejszego wychowanka.

Trójka kompletnie zmieniła nasze nastawienie do postaci Big Bossa i ukazała nam głównego antagonistę serii nie jako zło wcielone, a człowieka, który porzucił Ojczyznę z istotnego powodu. Do tego celu wyidealizowany obraz USA rodem z bondowskiej popeliny, z bohaterem kompletnie nie pasującym do tego sztucznego świata jest przegenialnym posunięciem.

Wizyta na Shadow Moses w MGS1 na zawsze Numerem Jeden w sercu prawdziwych fanów i ponad podziałami peasantów i pseudo inteligentów kłócących się o wyższość jego kolejnych części. [*]

Edytowane przez nobodylikeyou

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.