Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Okami > reszta świata

MGS z 98' > MGS3 Subsistence > Okami > reszta swiata. Teraz je dopsze. :*

MGS z 98' = MGS3 Subsistence = Okami = Metreoid Prime 1 i 2 = TLOU > reszta swiata. Teraz dopiero poprawnie.

Opublikowano

Nie sądziłem że DriveClub będzie w tak dużym stopniu realistyczny.

zcxsrr.gif

iqYkYtil7W5cW.gif

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Chciałbym wiele rzeczy, w tym przypadku akurat tak jest.

Nie jest. Dokształć się odnośnie specyfikacji sprzętów.

O kurcze to są na prawdę ludzie, którzy wierzą, że Xbox One jest mocniejszy od PS4? Więc ja ci dobrze radzę, sprawdź tą specyfikację jeszcze raz, bowiem PS4 zjada szrota w przedbiegach. Ale jak widać botki nawet specyfikacją nie wierzą  mają jakieś własne chore urojenia i nie przemówi im do rozsądku fakt, że gry multi wyglądają lepiej na systemie Sony (o 40% lepsza rozdzielczość + wyższa płynność), to jeszcze exy zmiatają wizualnie produkcje dostarczane przez Microsoft.

Ja myślałem, że tak oczywiste sprawy już bardzo dawno zostały wyjaśnione.

Edytowane przez Mantis

Opublikowano

Mantis niektórzy tu są zaślepieni, nie wytłumaczysz

imperium beczuni

swoją drogą w poniedziałek ma być coś dużego, może na konferencji Sony pokażą ten ukryty tytuł na rynek japoński

Były pracownik japońskiego magazynu Famitsu umieścił na Twitterze wpis, który spowodował niezłe poruszenie w międzynarodowym światku graczy. Jego zdaniem, już w poniedziałek dowiemy się czegoś nowego, co zaburzy spokojne do tej pory środowisko fanów PlayStation. Co dokładnie miał na myśli?

"

W poniedziałek przewiduję spore zamieszanie wśród fanów PlayStation.

Może."

http://www.pssite.com/news-35923-juz_w_poniedzialek__fani_marki_playstation_moga_sie_niezle_zdziwic.html

Opublikowano

no na pewno nie data premiery TLG. prędzej data dlc z pogodą do driveclub.

Opublikowano

Chciałbym wiele rzeczy, w tym przypadku akurat tak jest.

Nie jest. Dokształć się odnośnie specyfikacji sprzętów.

O kurcze to są na prawdę ludzie, którzy wierzą, że Xbox One jest mocniejszy od PS4? Więc ja ci dobrze radzę, sprawdź tą specyfikację jeszcze raz, bowiem PS4 zjada szrota w przedbiegach. Ale jak widać botki nawet specyfikacją nie wierzą  mają jakieś własne chore urojenia i nie przemówi im do rozsądku fakt, że gry multi wyglądają lepiej na systemie Sony (o 40% lepsza rozdzielczość + wyższa płynność), to jeszcze exy zmiatają wizualnie produkcje dostarczane przez Microsoft.

Nadal polecam się dokształcić. Na pewno nie zaszkodzi.

Opublikowano

Ty tak na prawdę, czy ci ładnie płacą? Jak można aż tak bardzo bekę szerzyć?

Opublikowano

Niektórzy tu są zaślepieni, nie wytłumaczysz

Smiechlem.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

A jak można tak (pipi)ć głupoty? Spójrz od czego zaczęła się ta rozmowa, co napisałeś i się zastanów jakie durnoty wypisujesz.

Może nie ma aż takiej różnicy jak w przypadku DC i Xbox, ale nie twierdzisz mam nadzieję, że patrząc na specyfikacje X1>PS4?

Tu masz świetny wywiad z producentem Metro Redux o różnicach między PS4 i X1:

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-27-szczera-rozmowa-o-xbox-one-i-ps4-z-dyrektorem-technicznym-metro-redux

Opublikowano

Jestem ciekawy czy ktorys z was w ogole ten wywiad czytal czy od razu po tytule zakladacie ze tworcy Metro mowia ze Xbox One jest ch*jowy bo 912p?

Drobre porownanie:

Mantis, nowy wojownij #sonyslave, brak avatara i 169 postow na forum PSX:

Ale jak widać botki nawet specyfikacją nie wierzą  mają jakieś własne chore urojenia i nie przemówi im do rozsądku fakt, że gry multi wyglądają lepiej na systemie Sony (o 40% lepsza rozdzielczość + wyższa płynność), 

Developer Metro:

Liczenie pikseli na ekranie nie jest raczej najlepszym sposobem na ocenianie różnic w wydajności. Jest wiele innych i ważniejszych czynników wpływających na jakość obrazu, poza rozdzielczością. Może i PS4 wyświetli 40 procent więcej pikseli w klatce obrazu, ale nie jest od razu 40 procent lepsze... Nie wystarczą same oczy.

;)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

o boże znowu ten ohydny wywiad

Opublikowano

A jak można tak (pipi)ć głupoty? Spójrz od czego zaczęła się ta rozmowa, co napisałeś i się zastanów jakie durnoty wypisujesz.

Może nie ma aż takiej różnicy jak w przypadku DC i Xbox, ale nie twierdzisz mam nadzieję, że patrząc na specyfikacje X1>PS4?

Tu masz świetny wywiad z producentem Metro Redux o różnicach między PS4 i X1:

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-27-szczera-rozmowa-o-xbox-one-i-ps4-z-dyrektorem-technicznym-metro-redux

Czytałem już chyba ze 3 razy bo klapy wrzucały to około 30 razy.

Mniejsze możliwości obliczeniowe Xbox One, przepustowość pamięci oraz ESRAM - te problemy są dobrze udokumentowane. Standardem są teraz różnice w rozdzielczości, często znaczne. Co myślisz o różnicach między PlayStation 4 i Xbox One?

Trochę sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - PS4 jest nieco mocniejsze.

"Nieco" - wiem wyjęte z kontekstu, ale to słowo dobrze opisuje wszelkie komentarze developerów odnośnie różnic obu sprzętów.

Tak, PS4 jest mocniejsze od XONE i jest to ważne i tak, są to różnice sporo większe niż te między X360 a PS3 (o ile takie były szczerze mówiąc, ale to nieważne). Z tym, że to 30-40% różnicy, mało i dużo. Dużo na papierze i kiedy porównuje się ilość pikseli na ekranie, mało w rzeczywistości. Jak ktoś grał lub nadal gra na blaszce to wie doskonale, że 30-40% to różnica którą można osiągnąć poprzez włączenie/wyłączenie anti-aliasingu albo lekkiemu podbiciu rozdzielczości. Dużo, jak ktoś siedzi wiecznie z mordą na ekranie i analizuje każdy screen dostępny na Digital Foundry, mało jak ktoś po prostu GRA a nie spędza więcej czasu na analizowaniu filmików i pierdoleniu po internetach.

Więc porównywanie tej sytuacji do różnic między Dreamcastem a Xboxem to jakiś debilizm. Xbox miał 4 razy więcej ramu, 4 razy szybszy procesor, nieporównywalny chip graficzny i DVD zamiast CD, większość gier z Xboxa na czele z Halo 2 i PGR2 nie zadziałałaby na Dreamcaście. Ja wiem że w mokrych snach klapów o nadkonsoli jest właśnie tak i uważają że XONE bliżej do WiiU niż PS4 ale tak nie jest. Świeżym przykładem Driveclub i ostatnie zdjęcia z bety - miało być ładniej od rzeczywistości a jest mocny aliasing, słabej jakości drzewa i grafika nie odbiegająca od tego co prezentuje jazda po burakach.

Opublikowano

Ok, może nie jak DC i Xbox, ale jak DC i GC to bankowo. Choć na chwilę obecną bardziej to pierwsze porównanie pasuje.

Opublikowano

Wyjdą Uncharted 4 i Halo 5 w listopadzie 2015, to zobaczycie na czym polega różnica w mocy PS4 i XO. Wykonanie gry Naughty Dog zerwie azbest ze ścian.

Opublikowano

azbest ze ścian? gdzie ty mieszkasz :D

dopiero listopad 2015?    :o

mówili o tym gdzieś?

Opublikowano

Widzę, że trochę dziś stron natrzepaliście, oczywiście większość postów należy do xbotów, którzy jak każdy kolejny dzień postanowili spędzić w CW przekonując wszystkich, że kupili xbona bez wcześniejszego załatwienia renty inwalidzkiej. Może gdyby było coś wartego do ogrania na tej konsoli, to nie siedzieliby tu 24/7. Najlepsze jest to, że oni już chyba sami uwierzyli w te swoje kłamstwa i propagandę. Xboty jak druga Korea Północna, najlepsi, najmocniejsi, a rzeczywistość jest zupełnie inna, bieda, smród, ubóstwo i zacofanie.

Jestem ciekawy czy ktorys z was w ogole ten wywiad czytal czy od razu po tytule zakladacie ze tworcy Metro mowia ze Xbox One jest ch*jowy bo 912p?

Mówią tylko, że xbone to osierocone, biedna cygańskie dziecko z porażeniem mózgowym, które ma problemy z liczeniem, gdzie jego rówieśnik, to mały geniusz ubrany w ciuchy za milion dolarów.

"Powiedzmy tak: widzieliśmy przypadki, w których cały rdzeń CPU na Xbox One był w pełni załadowany tylko przez polecenia rysowania obiektów na scenę i to w przypadku stosowania najszybszych poleceń i zoptymalizowanych sterowników. Równocześnie na PS4 nie mogliśmy nawet znaleźć tych samych poleceń na wykresie, ponieważ były tak szybko wykonywane."

Xbon to taka technologiczna pomyłka, która miała konkurowac z WiiU.

Opublikowano

mówili o tym gdzieś?

Myślisz, że obie te gry wyjdą wcześniej niż przed końcówką października/początkiem listopada 2015? Żyj dalej w swoim bajkowym świecie :)

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Zobaczymy też na czym polega różnica w fenomenalnej grze z fenomenalnej serii ze świetnym uniwersum i fantastycznym multiplayerem na wiele tygodni a gierką press triangle to awesome w akompaniamencie kapiszonów oraz postów w stylu "o karwasz barabasz jaka graficzka, pre-order złożony i aukcja na allegro już ustawiona".

Opublikowano

Już chyba 3 qsychofan wrzuca ten wywiad, a z treści postów wynika, że go w ogóle nie czytał.

Opublikowano

ziomek nie mam pojęcia, liczyłem na połowe 2015

Opublikowano
"Nieco" - wiem wyjęte z kontekstu, ale to słowo dobrze opisuje wszelkie komentarze developerów odnośnie różnic obu sprzętów.

Przecież nie powiedzą, że to co siedzi w xone, powinno być sprzedawana w sklepach za 1000zł, bo od razu dostaliby telefon od tej szatańskiej korporacji jaką jest microsoft.

Opublikowano

azbest ze ścian? gdzie ty mieszkasz :D

mówili o tym gdzieś?

Obudzil sie XD

@Yeti

Dokladnie tak. a pozniej mowia ze to wina DX11 ktory jest porazka. Dlatego tez MS wdraza w zycie DX12 ktory jest wielkim usprawnieniem. Oj cos wybiorczo czytales.

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.