Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Przecież on pisał, że chce zatrzymać tylko jedną konsolę, więc jeśli z założenia był bardziej przywiązany do PS, Xone musiałby naprawdę go zachwycić żeby zmienił obóz.

Poza tym więcej osób zmienia PS4 na Xone niż odwrotnie.

Opublikowano

No trudno by bylo inaczej, skoro fanow X'a jest obecnie garstka w porownaniu z liczba posiadajacych PS4...

Opublikowano

Myślicie, że The Evil Within, nowy Alien i Residenty zapoczątkują nową falę survival horrorów? Nie ukrywam, że dla mnie niemalże brak tego typu gier to największy minus poprzedniej generacji.

Nowy Resident to taki sam półprodukt jak poprzednie Revelations. Alien może skończyć jako interaktywna cutscenka. Jedynie Evil Within i Silent Hills mogą coś zmienić, ale ten drugi to dopiero perspektywa 2016 jeśli nie 2017, więc nie ma za bardzo co liczyć na renesans survival horrorów.

Prędzej na drugą młodość załapią się racery.

nie mówię, że to musi być już i, że  horrorki staną się tak popularne jak FPSy. Fajnie  by było, żeby te gry wychodziły rzadko ale konkretne jak za czasów PSX, DC, PS2 czy GC i miały sporą grupę kupujących. 

Ostatnio  oglądałem gameplay z Evil Within, na smarfonie w słuchawkach i ta gra już mnie ma :P Od dawna czekałem na taką produkcję. Pierwszy Dead Space był wspaniały ale jednak zwyrodnialec z piłą łańcuchową i duchy > kosmiczne straszydła :)  

No trudno by bylo inaczej, skoro fanow X'a jest obecnie garstka w porownaniu z liczba posiadajacych PS4...

Fani, miłość, przywiązanie do marki i przyzwyczajenie to jedno ale eweidentne lecenie w (pipi)a w temacie gier i exów to już drugie.

co z tego, że sprzedali od cholery konsol skoro tak na prawdę nie ma ani jednej gry na wyłączność dla której warto by było wydać te 1500 zł.

w dodatku Sony ciągle bardzo dołuje finansowo http://uk.reuters.com/article/2014/09/17/uk-sony-outlook-idUKKBN0HC0HC20140917 

Opublikowano

Dla mnie obydwie konsole (poza Forza) prezentuja mniej wiecej ten sam poziom exclusivow.

Srednie - slabe gry, o ktorych za jakis czas nikt nie bedzie nawet wspominal. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

ten rok będziemy oceniać w grudniu ;) Póki co najmocniejsze gry to ciągle wielka niewiadoma. A jak ostatnio pokazało Destiny różnie z tym  może być ;)

Opublikowano

Drugi Dead Space też był początkowo spoko, ale cierpiał na ten sam szkopuł co pierwsza część; nawet najstraszliwsza kreatura przestaje w końcu straszyć, wyskakując w ilościach hurtowych. Nie wiem skąd to przekonanie że nowy Alien ma być interaktywną cut scenką, bo żaden z dziennikarzy go o to dotąd nie posądzał. Prócz Silent Hills, TEW i Alien, mamy jeszsze Fatal Frame, Somę, reboot pierwszego AITD i Call Of Cthulu od twórców Sherlocka Holmsa, więc tak, można powiedzieć że mamy do czynienia z próbą renesansu gatunku. Oczywiście wszystko i tak rozbije się o to, czy będziemy woleli kolejny karabiny i samochody, czy coś godniejszego. 

Opublikowano

co to ta soma? już któryś raz widzę ten skrót.

Opublikowano

Soma to nie skrót

Opublikowano

gierka od twórców Amnezji na stacji kosmicznej

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

to jakieś 5 nights at freddy's w sosie sajens-fikszyn ?

Opublikowano

gierka od twórców Amnezji na stacji kosmicznej

To chyba na dnie oceanu jest

Opublikowano

obczaj sobie Amnezje na pc teka, żaden tam slasher.

@teddy

Ja już sam nie wiem, pewnie zmienili koncepcję, bo początkowo miała być przestrzeń kosmiczna

Opublikowano

grałem w amnezję. ten trailer evil within kosa. 20 lat od pierwszego residenta i mikami ma szansę na stworzenie czegoś podobnego kalibru.

Opublikowano

no nareszcie coś od czasu Alana Wake  w lesie,  opuszczona chatka, dzwięk piły łańcuchowej gdzieś w oddali :D Klimat panie, klimat :)

BTW widzę, że ta Amnesia poleci mi na moim lapku, może sprawdzę w weekend o ile będę umiał grać jeszcze na myszce i klawiaturze :P

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Kumpel mi kiedyś dał passy do swojego konta na simie. Odpaliłem Amnezję, grałem 2h z zasłoniętymi żaluzjami i słuchawkami na uszach i ... nic. A jestem dość strachliwy.

Opublikowano

Kumpel mi kiedyś dał passy do swojego konta na simie. Odpaliłem Amnezję, grałem 2h z zasłoniętymi żaluzjami i słuchawkami na uszach i ... nic. A jestem dość strachliwy.

Miałem podobnie. Próbowałem przekonać się do tej gry 3 razy - Za każdym gra niesamowicie mnie nużyła i musiałem wyłączyć, bo autentycznie bym usnął. :| Za to Outlast całkiem spoko.

Opublikowano

corridor26sty.gif

wygląda jak mix re1 i re4. niektóre momenty przypominały dziennikarzom silent hill oraz f.e.a.r. 1. 

na normalu będziemy mieli zapewne wystarczająco ammo i medykamentów, a to kompletnie mija się z celem, bo zaszczucia nie będzie za grosz.

tak przynajmniej twierdzili dziennikarze podczas testowania bety.  

Opublikowano

No i trzeba będzie wyłączyć widzenie przez ściany. Inaczej gra nie będzie miała sensu.

Opublikowano

fajnie gdyby tą kuszą można było przypilać typów do ścian. od razu past-genowy turok mi się przypomina :).

Opublikowano

Albo pierwszy Painkiller :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

turok2.jpg

bardzo pozytywnie wspominam tą gierkę. szkoda, że chyba się nie sprzedała za dobrze i seria umarła na długie lata albo i na zawsze :(.

Opublikowano

RE4 nie lubię, ale EW mi się podoba, zagram kiedyś.

Edytowane przez mate5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.