Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

(płacz o gyrosy)

Nie ze.sraj się przez te Girsy. Zlewam, która część jest lepsza czy gorsza w multi, dla mnie to dodatek do gry, tak jak napisałem, botom multi zastępuje spotkania towarzyskie, to się nie dziwię, że najmocniej się trzymają serie stawiające na ten aspekt. I to mniemanie o sobie, że jest się prawdziwszym graczem, bo się woli gry z "lepszym filingiem szczelania", beka. 

Ogólnie ktoś związany z Sony zrobił Ci jakąś krzywdę kiedyś czy coś ?

Nie panujemy nad sobą ? Żyłka na klapeczkowym czółku wyskoczyła ? Zagraj sobie w jakiegoś exa na PS3, wciśnij tą gałkę w przód i ogarniaj te emocje jakie wylewają się z twoich ukochanych giereczek. 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ale wara od MGS4. Dla niej kupiłem PS3 i nigdy, przenigdy się nie zawiodłem.

Opublikowano

Ja też kupiłem PS3 dla MGS4 (po raz drugi) i się srogo zawiodłem. Figaro ma rację, uraz został.

Opublikowano

Nie moja wina, że uwierzyłeś we wszystkie fantazje Kojimy xD

Opublikowano

Nie panujemy nad sobą ? Żyłka na klapeczkowym czółku wyskoczyła ? Zagraj sobie w jakiegoś exa na PS3, wciśnij tą gałkę w przód i ogarniaj te emocje jakie wylewają się z twoich ukochanych giereczek. 

Napisał typ, który gotuje się na każde złe słowo o Girsach :teehee:

MGS4 > Girsy.

Opublikowano

Scenariusz głównego wątku mgs4 to takie 7-/10. Wątki poboczne i wyjaśnienia z poprzednich odsłon tylko mu zaszkodziły, a czasem wręcz żenowały (Akiba & Maryl). Kto pamięta akcje Vampa z dwójki, ten wie że ich wytłumaczenie w czwórce nie trzyma się kupy. 

Nigdy w sumie nie powiedziałeś co było złe w głównej rozgrywce między Old Snejkiem, Ocelotem i Patriotami. :<

Opublikowano

wszystko > MGS4  

Przecież moja podróź do klopa i zmagania na tronie maja lepszy setting i fabułę niż MGS4.

Opublikowano

Girsy byly najlepsze w 2007 roku, jak sie gralo 16 na 16 egzekucja, a invity sie sypaly na lewo i prawo, szkoda, ze 2 w multi smierdziala moczem na kilometr, a 3jka, to juz nie to samo, tzn. Nie miala tego kopa

Edytowane przez Ferris71

Opublikowano

Niestety po wieloletnim uznaniu dla sprzętów Sony za bezawaryjność, moja PS3 po 6 latach postanowiła zrobić papa i pożegnać mnie żółtym mrugnięciem oka :( Zawsze kupowałem jedne z pierwszych modeli na rynku i dotychczas nie miałem problemów. Ta historia jednak powoduje, iż wraz z nową generacją przyjdzie mi wstrzymać się z zakupem znacznie dłużej, aż na rynku pojawią się jakieś poprawione modele. 

Opublikowano

Sprzęt padł Ci po 6 latach i przez to nie kupisz konsoli teraz ? Ja bym uznał to za sukces, no ale niech Ci będzie. Moja premierowa PS trójka padła po 2 latach jakoś.

Opublikowano

Wiesz Insiak przyzwyczajony jestem do nieśmiertelnego PSX-a i PS2, które katowałem znacznie więcej niż PS3 (sesje po 10 godzin w szczenięcych latach to czasem była codzienność, wiadomo ;)). Po prostu no delikatnie się rozczarowałem, to pierwsza konsola, która mi padła (człowiek włączył konsolę gra raptem pół godziny i nagle bez ostrzeżenia dead), przyzwyczaiłem się do ich wieczności. Słyszałem, że to spowodowane jest wadliwym chłodzeniem, które już w slimkach zostało poprawione, chciałbym więc dopracowanego produktu. Współczuję Ci tak szybkiego pożegnania PS3, dopiero bym się wkurzył na te 2 lata. 

Opublikowano

Nieśmiertelne PS2. Śmiechłem.

PS. Doba ma 24h, Ziemia kręci się wokół Słońca, a elektronika się psuje.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

moje ps2 pierwsze żyło 2 dni, drugie już... 12 lat

Opublikowano

Nieśmiertelne PS2. Śmiechłem.

Hahahaah no wiem, wiem, że pierwsze modele padały wszystkim naokoło jak muchy, a zwłaszcza lasery. Ja akurat miałem takie szczęście, że po dziś dzień śmiga mi idealnie (choć napęd na CD-kach wyraźnie się męczy). Przyzwyczaiłem się i wszystkie te newsy o wadliwych egzemplarzach i innych rzeczach mnie nie ruszały. Teraz już będę jednak zwracał uwagę na te dane.

Opublikowano

Wiesz Insiak przyzwyczajony jestem do nieśmiertelnego PSX-a i PS2, które katowałem znacznie więcej niż PS3 (sesje po 10 godzin w szczenięcych latach to czasem była codzienność, wiadomo ;)). Po prostu no delikatnie się rozczarowałem, to pierwsza konsola, która mi padła (człowiek włączył konsolę gra raptem pół godziny i nagle bez ostrzeżenia dead), przyzwyczaiłem się do ich wieczności. Słyszałem, że to spowodowane jest wadliwym chłodzeniem, które już w slimkach zostało poprawione, chciałbym więc dopracowanego produktu. Współczuję Ci tak szybkiego pożegnania PS3, dopiero bym się wkurzył na te 2 lata. 

Dla mnie to nie jest nowośc po prostu. Miałem 3 albo 4 PSXy (i to przed 99" rokiem). PS2 natomiast, tak jak i GCN i pierwszy Xbox były nieśmiertelne.

Opublikowano

psx - dzialal caly czas

ps2 padlo po 7 latach - laser zrobil papa

pierwszy model ps3 - padl na ylod po 3 latach

a konsole czesto przecieram z kurzu, przykrywam szmatka i czyszcze plyty z mazow i farfocli

ciesz sie ze tyle ci dzialal ps3 fat - z wszystkich osob jakie osobiscie znam z tym modelem (z 10 jak nie wiecej) tylko jednemu dziala do dzis

Opublikowano

No właśnie poczytałem na różnorakich forumkach i ludzie wręcz nie dowierzali kiedy ktoś pisał np w 2013 roku, że jego Fat jeszcze się trzyma ;) Najgorsze jest to, że nie zdążyłem ograć jeszcze wielu hitów w tym Last of US i będę musiał za jakiś czas po raz kolejny wydać hajs na PS3 bo przecież PS4 nie jest wstecznie kompatybilna a pudełka z grami zalegają mi na półce. W każdym razie po zorientowaniu się w skali zjawiska przypomniała mi się historia z RROD w X360, widać Sony wcale nie wypada lepiej w statystykach dotyczących pierwszych modeli ;)

Edytowane przez Sowaa

Opublikowano

zawsze mozesz kupic w media lub saturn przedluzona gwarancje na 4 lata, a chyba jakis sklep jeszcze oferuje nawet 5 letnia

w dawnych czasach takich bajerow nie bylo, przy premierze ps3 chyba tez przedluzonych gwarancji sklepy nie dawaly do konsol

Opublikowano

przede wszystkim trzeba dbac o naped ps3ki <cwaniaczek>

Opublikowano

ciesz sie ze tyle ci dzialal ps3 fat - z wszystkich osob jakie osobiscie znam z tym modelem (z 10 jak nie wiecej) tylko jednemu dziala do dzis

mi fat 80 gb kupiony w 2008 działa po dziś dzień prawie bez zmian. mojemu znajomemu (smallv86) fat 40 gb z 2007 także, choc w grach kopiacych wizualiami, gdzie instalacja zajmuje śmiesznie mało (GOW3, U3, TLOU) widac miejscami spore przekłamania, niedoczytywanie tekstur. problemy z synchronizacją audio itp. reszta gier działa ok.

psx i ps2 wciąż działają pomimo 11-15 lat na karku. 

Opublikowano

Ostatnio większość gier ogrywałem z dysku, odkurzałem, pucowałem i tak mi się odwdzięczyła niewdzięczna, tłusta czarnula ;)

Jeśli zaś chodzi o przedłużoną gwarancję, pamiętam kumpla, który kupił konsolę rok po mnie, właśnie z przedłużoną gwarancją. Konsola działa mu jeszcze, ale jak widać nie ma sensu dopłacać za jakieś przedłużone gwarancje skoro konsola potrafi przetrwać te kilka lat i dopiero się posypać ;)

Opublikowano

pisze to w kontekscie tego ze teraz boisz sie kupic premierowych modeli - ja uwazam ze przy premierowce, o ktorej nie wiadomo czy nie ma jakiejs wady technologicznej jak pierwsze x360 i ps3 z rrod i ylod wydanie tych paru stowek na 4 lata spokoju to inwestycja do przemyslenia

Opublikowano

Ach bo zrozumiałem, że to w kontekście odkupienia PS3 a nie nextgena. PS3 to chcę za trochę gdzieś dorwać po jak najniższych kosztach żeby poprzechodzić wszystkie zaległości i tyle. Chwilowo jaram się mając w końcu czas na nadrobienie zaległości na starszych konsolach, szczególnie na Wii (Last Story na tapecie). Czy komuś zdarzyły się padnięte konsole Nintendo? Bo szczerze mówiąc poza problemami w niektórych ds-ach, mam wrażenie, że Ninny wypuszcza na rynek najsolidniejszy sprzęt. 

Opublikowano

patrzac na allegro to wii u czasem pada - glownie dwie wady - nie czyta gier z wii albo wlacza sie albo nie daje obrazu na tv

Opublikowano

Uwierzcie mi, nigdy nie warto brać przedłużonej gwarancji. Powie ci to każdy kto pracował w saturn-media holding. Jak sprzęt już Ci się zyebie po 2 latach i w teorii powinna obowiązywać Cię ta gwarancja, to będziesz musiał się napocić by w ogóle ją uznali. Będą robić wszystko byś nie mógł z niej skorzystać, już nie mówiąc ile to czasu zajmie nawet jak ci uznają reklamację.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.