Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Mój fat kupiony w 2008 r. też się świetnie trzyma, mimo ostrego eksploatowania. Obecnie ogrywam na nim przezaje.bistą Castlevanie LoS 2.

Edit: Ins nie koniecznie. Kupiłem na premierę w MM iPada 2. Wziąłem przedłużoną gwarancję + uszkodzenia mechaniczne po ponad 2 latach wychodziłem z auta i wypadł mi tablet. Ekran posypał się w drobny mak. Oddałem sprzęt, a po 2 tyg przysłali mi kartę podarunkową na 3 tys (wartość sprzętu w dzień kupna). Wziąłem nową dwójkę za 2 tys i miałem gratis tysiaka na gierki oraz filmy.

W sumie to była moja jedyna przedłużona/ekstra gwarancja w życiu.

Edytowane przez balon

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

A ja zdążyłem ograć Mirror of Fate HD i uważam, że to najlepsza część z serii Lords of Shadow. Niestety chociaż jestem fanboyem całej serii, dwójka LOS trochę mnie zawiodła. Zresztą dla zainteresowanych zamieszczam tu swoją reckę (tak możecie pośmiać się ze mnie) https://www.youtube.com/watch?v=oHLLAhZSoWg. 

Opublikowano

No to się udało i zapewne duża w tym zasługa personelu. Gdyby trzymali się wytycznych to byś się z tematem musiał babrać. Fakt, wyszło by na twoje, ale i tak niemsak by pozostał. Tak jak pisałem, mam info z pierwszej ręki i te przedłużone gwarancje to okrutnie słaby temat.

Opublikowano

Szczerze to sam byłem zdziwiony, że tak gładko poszło z tym zwrotem.

Co do Castlevani LoS 2 to dla mnie lepsza niż jedynka mimio tych etpów w " teraźniejszości" , bo jest mniej walki, a więcej eksploracji i skakania.

No ja też nie polecam tych dłuższych gwarancji. Wtedy tylko wziąłem bo wiem, że ogólnie nie dbam o telefony itp, więc czułem w kościach, że sprzęt za 3 klocki może mi spaść. Tak napawdę to brałem na uszkodzenia mechaniczne i w tym było też gratis przedłużenie o 2 lata.

Edytowane przez balon

Opublikowano

gdzie gravity rush2 ja sie pytam?!

Opublikowano

no włacha. miała być megatona a coś cały czas cicho :(.

Opublikowano

Jest megaton, kolejna bomba prawdy o szrocie.

Kupiłem nowego X-a w środę- Wielki hape miałem. Bo zależało mi najbardziej na Forzie 5. Po odpaleniu konsoli mina mi ostro zrzedła...Konsola zaczeła ostro rzęźić Nawet przed aktualizacją. !! Po aktualizacji chodziła już jak ruski traktor !!!....No nic- telefon do Microsoftu. Nie powiem gość był tam miły i kulturalny. A przede wszystkim kumaty. Wyjaśniłem mu o co chodzi a on przyjoł zlecenie serwisowe. Stwierdził jednoznacznie że ostatnia partia konsol jest wadliwa i nie powinna wogóle się pojawić na rynku. Ale wiadomo że Polska to kraj trzeciego świata i cały syf z zachodu trafia właśnie do nas. Czyli sprzęt drugiej kategorii.

W czwartek po konsolę pojawił się kurier ( serwis "door to door") i czekam na rozwój wypadków...Przy okazji ślędząc tracking paczki na stronie internetowej. Podsumowując-jestem mocno zażenowany że Microsoft sprzedaje u nas wadliwy sprzęt. Mam trzy konsole Sony (PS 2,PS3 i PS 4 i wszystkie chodzą do dnia dzisiejszego bez nawet żadnego pierdnięcia ! )

Edytowane przez YETI

Opublikowano

serio chcesz sie scigac na posty o awaryjnosci ? SERIO ?

Kupowałem samą konsolę z grą Killzone SF osobno . Oznaczenie jest 4A, więc konsoli nie jest z tzw. pierwszej puli. Może bliżej przedstawie moją przygodę z konsolą. To już moja 3 konsola, wymieniałem je w sklepie, którym ją kupiłem, czyli w moim przypadku to MM. Pierwsza konsola chodziła głośno w czasie gry, że z 8m ją słyszałem, nawet za 2 ścianami. Przyznam, że nawet jej nie obsłuchiwałem czy coś tam syczy. Druga już nie miała misji gdzieś za oceanem i nie zamieniała się w F16, lecz dokładnie ją przesłuchałem i był ten sam problem co teraz. Poleciałem znów do sklepu, wymienili mi i ta trzecia chodzi tak samo jak druga. Dałem sobie święty spokój z wymienianiem konsoli w sklepie, gdyż straciłem tam nerwów co niemiara, każdego pracownika znałem i nawet jego charakter clear.png W MM powiedzieli mi, że nikt u nich jeszcze nie przychodził z konsolą PS4 i nie mieli takich problemów. Ten dźwięk nie jest głośny, nie słychac go 30cm od konsoli. Czytałem coś o tzw. cewkach, że one syczą gdy sprzęt jest pod obciązeniem, między innymi gdy musi wygenerowac obraz 3D.

Muszę przyznać, że ten serwis jest marny... 4 sierpnia wysłałem im pada do naprawy, bo uszkodziła mi się guma w lewym analogu. Wczoraj dostałem w ramach gwarancji całkiem nowego pada, co jest bardzo w porządku, pomijając strasznie długi czas oczekiwania, ale nie w tym rzecz. Na ich stronie możemy sprawdzić status naprawy, ale co z tego, że możemy skoro i tak się zrobić tego nie da. Możemy zaznaczyć, żeby wyszukało po numerze przesyłki, ale po wpisaniu i tak wyskoczyło, że taki numer nie został zarejestrowany O_o Człowiek sobie myśli 'WTF?'. Zadzwoniłem do PRAMu i pytam kobiety, która odebrała telefon, co się dzieje z naprawą mojego pada i powiedziała, że muszą czekać na dostawę kontrolerów od producenta. Tak trudno jest mnie o tym powiadomić? Kiedy się spytałem babki, dlaczego mnie nie poinformowano o statusie naprawy, odpowiedziała mi coś w stylu: 'Mamy dziesiątki czy setki takich zgłoszeń, dlatego nie kontaktujemy się z każdym z osobna'. Po raz kolejny WTF? Chyba w ich interesie leży, żeby poinformować o wszystkim klienta, czyż nie? Wysyłamy im w paczce wypełniony formularz gwarancyjny, gdzie podajemy dane kontaktowe, takie jak choćby email czy telefon. Co z tego? Przez cały miesiąc nie było z ich strony żadnego kontaktu. Na plus jest oczywiście to, że wymienili mi pada na nowego, ale DUŻY minus za brak kontaktu, brak aktualizacji bazy danych napraw oraz czas oczekiwania.

no i mojego pada dopadła klątwa, lewa gałka - pęknięta guma, od około 3 tygodni, no ale mówię poczekam jeszcze, oddam na gwarancje później, bo aż tak mi to nie przeszkadza, ale dziś coś urwało się w przycisku r2, nie odbija i przy wciskaniu lekko się wykrzywia, więc niestety będę musiał uderzyć do sklepu, żeby odesłali ten szrot skąd przyszedł. Kpina, pad od ps2 do dziś stoi w szafie bez awarii a parę razy oberwał dość mocno. Na ten od ps4 chucham dmucham, gram rzadko bo czasu nie ma i taki bubel.

Nie wiem, czy mieliście już kontakt z reklamacją u Sony, ale szczerze nie polecam, bo to istny koszmar.  Ta ich obsługa to jakiś skandal. Moja konsola PS4 jest już 6 tygodni w reklamacji i wszyscy mają mnie gdzieś. Co chwilę to ja się muszę dopytywać co się dzieje (kontaktowałam się już ze wszystkimi, dzwoniłam wszędzie), a jak już mi ktoś z łaską odpowie, to albo odsyła gdzie indziej, albo nieustannie wprowadza w jakiś błąd lub nie wywiązuje się z tego, co powiedział. Jestem w stanie czekać długo, ale starczyłoby powiedzieć, że wtedy a wtedy dostanę konsolę, czy cokolwiek, ale wprost powiedziane kiedy, co i jak. A nie że ja gonię jak głupia dopytując się co chwilę (bo chyba nie dostałabym jej nigdy z powrotem) i wszyscy mnie olewają. KOSZMAR, straciłam do nich zaufanie na całej linii, a zawsze byłam wierna tej firmie. Za to przydałaby się jakaś rekompensata, ale kto by o tym pomyślał.

Po prostu masakra, szczerze nie polecam i oficjalnie straciłam szacunek do Sony. Osobiście też gotuję się ze złości, bo nie mogę grać w inFamous! Bo konsoli nie mam już od 15 lutego... Super. Brawo za szacunek do klienta!!!

http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,16328551,List_czytelnika__O_problemach_z_naprawa_PlayStation.html

"Konsultant obiecuje kontakt jakieś decyzyjnej osoby tego samego dnia. Nikt nie oddzwania. Kolejny kontakt i dowiaduje się, że nie ma owej decyzyjnej osoby, ale że będzie jutro i oddzwoni. Następnego dnia dzwonię sam. Kolejny konsultant informuje, że nie ma śladu w systemie żeby ktoś miał oddzwonić."

Chciałbym się podzielić swoimi odczuciami odnośnie kontaktu z SCEE Polska, jak również serwisu, który jest świadczony dla Sony we Francji przez jedną z firm zewnętrznych.

https://www.youtube.com/watch?v=tzPJF8vHKJA

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Jest megaton, kolejna bomba prawdy o szrocie.

Kupiłem nowego X-a w środę- Wielki hape miałem. Bo zależało mi najbardziej na Forzie 5. Po odpaleniu konsoli mina mi ostro zrzedła...Konsola zaczeła ostro rzęźić Nawet przed aktualizacją. !! Po aktualizacji chodziła już jak ruski traktor !!!....No nic- telefon do Microsoftu. Nie powiem gość był tam miły i kulturalny. A przede wszystkim kumaty. Wyjaśniłem mu o co chodzi a on przyjoł zlecenie serwisowe. Stwierdził jednoznacznie że ostatnia partia konsol jest wadliwa i nie powinna wogóle się pojawić na rynku. Ale wiadomo że Polska to kraj trzeciego świata i cały syf z zachodu trafia właśnie do nas. Czyli sprzęt drugiej kategorii.

W czwartek po konsolę pojawił się kurier ( serwis "door to door") i czekam na rozwój wypadków...Przy okazji ślędząc tracking paczki na stronie internetowej. Podsumowując-jestem mocno zażenowany że Microsoft sprzedaje u nas wadliwy sprzęt. Mam trzy konsole Sony (PS 2,PS3 i PS 4 i wszystkie chodzą do dnia dzisiejszego bez nawet żadnego pierdnięcia ! )

jaki tryhard. klasyczna głęboka defensywa w obliczu braku obiecywanej megatony na dwudziestolecie playstejszon. czyżby tą megatoną była ta cała legendarna #nostalgia ?

Opublikowano

Rzucili wadliwą partie dla krajów trzeciego świata, co przyznaje sam microsoft, tak was traktują. To że na 100 tys PS4 sprzedanych w naszym kraju kilka ma jakieś usterki, to nic dziwnego. Ale Xbon, sprzedali z 50 sztuk i połowa wadliwa.

X-SZROT, microsoft wierny swej tradycji.

xbox-rrod-2403672-o.jpg

Edytowane przez YETI

Opublikowano

UWAGA! Yanek zaktualizował stery do karty graficznej!

Dowiedział się o takiej funkcjonalności swojego kompa wczoraj.

Opublikowano

psx - dzialal caly czas

ps2 padlo po 7 latach - laser zrobil papa

pierwszy model ps3 - padl na ylod po 3 latach

a konsole czesto przecieram z kurzu, przykrywam szmatka i czyszcze plyty z mazow i farfocli

ciesz sie ze tyle ci dzialal ps3 fat - z wszystkich osob jakie osobiscie znam z tym modelem (z 10 jak nie wiecej) tylko jednemu dziala do dzis

Ja mam FAT i działa do dzis, Ale ja generalnie mam szczescie do konsol, nie padła mi jeszcze zadna

Opublikowano

lol a czemu mój post sprzed kilku minut o przesunięciu premiery Xboxa w Chinach na koniec roku został usunięty??

nie wiem jaki jest porządek w dziale Xboxa, to podałem tutaj info

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

24 września podadzą kto dostał sie do alphy, sama alpha rusza na początku pazdziernika

link do zapisów podawałem w  temacie

30D36CB9-C6A1-4903-9D95-7D5E6A98A549.jpg

A boty tak się cieszyli, że końcówka roku należy do xbona, bo wychodzi kolejny średniak od Insomniac i remaster strzelania do skrzatów. Błękitna krew będzie przemierzać trasy, które przecinają lasy składające się z miliona drzew i ogrywać bete mesjasza 2015 roku, o lepiej wyglądających multiplatformach nie wspomnę.

Tyle wygrać, dzięki ci Sony! <3

Edytowane przez YETI

Opublikowano

UWAGA! Yanek zaktualizował stery do karty graficznej!

Dowiedział się o takiej funkcjonalności swojego kompa wczoraj.

Pan informatyk, pracujący w IT.

Chyba tam kawę parzy.

Opublikowano

lol a czemu mój post sprzed kilku minut o przesunięciu premiery Xboxa w Chinach na koniec roku został usunięty??

nie wiem jaki jest porządek w dziale Xboxa, to podałem tutaj info

Mysle ze nie ma potrzeby pisania wielka czcionka, zaufaj, to nie zwroci na ciebie uwagi modow w stopniu pozytywnym.

A czemu skasowany ? Pewnie dlatego ze Chiny nikogo.

Opublikowano

właśnie czytam post yano o wasteland2 wysłany z banicji dostarczony przez waciaka. granice absurdu oficjalnie zostały przekroczone xDD.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Yano ma bana?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

24 września podadzą kto dostał sie do alphy, sama alpha rusza na początku pazdziernika

link do zapisów podawałem w  temacie

30D36CB9-C6A1-4903-9D95-7D5E6A98A549.jpg

A boty tak się cieszyli, że końcówka roku należy do xbona, bo wychodzi kolejny średniak od Insomniac i remaster strzelania do skrzatów. Błękitna krew będzie przemierzać trasy, które przecinają lasy składające się z miliona drzew i ogrywać bete mesjasza 2015 roku, o lepiej wyglądających multiplatformach nie wspomnę.

Tyle wygrać, dzięki ci Sony! <3

Jak będziesz ogrywał betę, to daj znać

Opublikowano

Yano ma bana?

pewnie 16stka za ten pijacki rage o wasteland xD

Opublikowano

Yano jest informatykiem ? Błagam napiszcie, że to tylko trolling bo inaczej zwątpie juz całkowicie w ten kraj.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie dosc ze informatyk to jeszcze żonaty jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.